doping net 1 mb sınırsız kullanıyorum. pingim 100 lerde seyredıyo.adsl şirketini arıyorum sorun yok bizde diyor ben kendim arıyorum sorunu kablolar vs gibi bende bulamıyorum her şey normal ama normal olmayan tek şey pingim. downlad ve upload testlerde normal çıkıyo ama pingim dediğim gibi 100 çıkıyor. bu konu ile ilgili size 2 sorum olcak
1. pingimin gerçek sebebini örenebilcem herhangi bi program vs varmı ?ben çalıştır /cmd/ tracert ip yazdığımda sonuç şöle çıkıyo modemle pc nin arsında hiç bi sorun yok bir paket veri 1ms sürede alınıp veriliyo ama sonraki uradı yer olan milenicom hizmetleri ne 1 paket veri 70 ms olarak geri dönüyor ve ilerki uradıkları noktalarla birlikte ping ortalama 100 ms fln oluyor. benim aklımı karıştıran sorun adsl şirketindemi yoksa benim hattımdamı .-? bunu örenebilceğim bir program vs şey varsa verebilrmisniz._?
2. 1 mb netimi ping dolayısı ile 8 mbe kadr olan tarifeye geçirsem pingim 15-20 seviyelerine gerilermi. ama şöle bi soru var aklımda 8 mb bant genişliğidir netin hızı değildir o yüzden gecikme (ping) sorunuyla tekrar karşı karşıya kalmam mümkünmü?
beyler 1-2 hadtadr bu 2 soru ile uraşıyorum .yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
1-Eğer mümkünse başka pc ye sizin internetinizi bağlayın ping testini gerçekleştirin normalse sizin pc de problem var demektir. 2-Daha önce denemedim doğrusu lazım olmadı, bilgisayarınızı güvenli modda açıp tekrar deneyin testinizi. 3-Eğer sizin için çok önemli değilse format atın çünki bilgisayarınızda virüs olabilir..Anti-virus le taratabilirsin fakat %100 güvenli olcağı anlamına gelmiyor.. 4-Pingtest.net ten ping değerlerine bakabilirsin.. 5-Birde şöyle denemeni istiyorum belki bi yararı olur, Speedtest.net ten pingine bak daha sonra yurtdışından herhangi bi konumu seçerek testi gerçekleştirin bazen yurtiçinde problem olup yurtdışında olmuyor..Örneğin;speedtest.net ten Parisi seçin pingin 70-80 civarı cıkması lazım.