benim hattım acildi arkadaslar baglanıyo yani tum ayarları yaptım modemi tanıttım dns ayarlarını tamamladım falan filan ama sadece sifreyi nereye yazıcamı bulamadım bu speedcom usb adsl modemlerde farklı sanırım cunki netten arastırdım webden 10.0.0.2 yazıp modemin icine girip ayar yapılıo diyo ama ben yazıyom sayfa bulunamıyo... 192.168.0.1 i de denedim yinede olmadı. neyseki modemin cdsini kurunca ara programdan vci vpi ayarlarini grebiliyosunuz bende girdim dogru olaraktan ama orda kulanıcı adı ve sifre bolumu falan yok.. ayriyeten bu program desktop a bide cevirmeli ag baglantısı olusturuyor.. oraya yazılcak sanırım kulanıcı adı ve sifre ama telefon numarasına ne yazıcam onu bulamadım ben ? iş bu ki modemi aldıgım yer soyguncu beni kazıklamak istiyo kurulum ucreti istiyolar 40 milyon.... ben herseyi kurdum adamı arıyorum sifreyi nereye yazıcam dedim login penceresine dedi cevirmeli agın ama ben oraya yazıyorumda sifreyi ama telefon numarasına ne yazıcaz onu cozemedim ben ya.. Bu modemden kullanan varsa bi yardımcı olsun. Ben ankaradan baglanıyorum bu arada icqdan da bana yardım icin msg atan olursa online offline tesekkur ederim yane icq 38660915
bu arada baglandı gosteriyo ama gonderilen ve alınan byte 0 olarak gozukuo yani.... bende sifremi girmedigim icin boyle oldugunu dusunuyorum...
AccessRunner Control Panel ve AccessRunner DSL diye masaüzeinde iki ikon3oluşması gerekiyor control panelden protokol setup kısmında VPI VCI ayarları girip kapatıyorsun
runnerdsl ye ise kullanıcı kodu1ve şifreni yazıyorsun telno 00000
bide 10.0.0.135 veya 10.0.0.136 yı boş bir explorer sayfasına yaz sana bir forum gelecek onu doldurmalısın diye biliyorum..
polo 41 kardesim ben olayı cozdum sonunda...Neyse eger baska benim durumumdakiler varsa onlara acıklayayım olayı.... Senin dedigin gibi 2 tane icon var access runner dsl e giriyosun ve kulanıcı adına telekomun verdigi kullanıcı adı @ttnet yazıyorsun.. sifreyede sifreni yazıyosun bu senin ev telefon numaran oluyo basında alan kodu olmadan yani... telefon numarasınada 8w35 yazıyosun ve olay cozuluyo.. sen 5 sıfır yazmıssın sanırım oda olur heralde denemedim ama ben bi yerden boyle ogrendim ise yarıyo.. Diger arkadasım sen ip adresi ile modemin icine girip ayar yap demissin ama bu modemler otomatik dns ayarı bile yapmadım direk baglandı walla annamadım nası oluosa :) tek yapman gereken kulanıcı adı sifre yazmak iste tel nosu bide okadar.
Froogy bende yeni aldım speedcom adsl modemi.Bende de seninki gibi oluyor.Ama vci vpi ayarlarini bilmiyorum nasıl oldugunu? Ne yazagız oraya?
ya desktopa bakarsan control panel diye bisi cikicak kisayol modem icin.. ona giriceksin orda goruceksin ci vede vpi ayarlarini ... usttekini 8 alttakinide 35 yap... yani ci pi bu bahsettigim oki... sonrada diger kisayola gir desktopta modemle ilgili bi kisayol daha olusmus olmasi lazim. ondada telefon numarasina 8w35 yaz oki.. kulanici adi ve sifre zaten ttnetin sana verdigi olacak.. yani bisiler @ttnet diye biten kulanici adin.. muhtemelen telefon numaranda sifrendir. sii yu