Şimdi Ara

ADSL sürekli kesiliyor, sorun voltaj mış...! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
17.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

O cihazların hepsi birden aktif olsa bile 220 voltdan 215 volta düşer. 215 voltda modem kopmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

@guray1981

O cihazların hepsi birden aktif olsa bile 220 voltdan 215 volta düşer. 215 voltda modem kopmaz.

peki sence benim problemim ne olabilir????
  • modem adaptörünün amperi düşükse olabiliyor. eski spedcom modemimde sıkça olurdu.
  • En basit yontem farkli mdoem dene yokmu bi tanidik modemleri change edip dene sorunu anlarsin.
    hergun aynı saatlerde aynı ariza oluyorsa bu modem kaynakli deil hat kaynaklidir. Modem kaynaklı olsa gunduz o yogunlukda hat kopmuyor aksam isyeri kapanincami kopuyor ( Yeni paketleme yontemi bulamıyorlar artik ne soylesekte kurtulsak diyorlar bence)
    Gunduz isyeri yogunlugu daha fazla elektrik harcanir bolgede aksam isyerleri kapaniyorsa elektriksel nasil oluyor cogu isyeri kapali.

Soyle olabilir eger bulundugun yerde varsa 3 4 fabrika aksamda calisan senin hat kablolarinin bulundugu direge veya saha kutuna yakın asiri akim cekmesinden veya manyetik dalgalardan boyle bi sorun olabilir buda bi ihtimal
  • arkadaşlar voltaj düşüklügünden internet gitmez 60 volt aşşagı 40 volt yukarı çalışır cihazlar
    örnek.220 VOLT evimizin voltajı 60 volt düşersek 160 volt a kadar çalışır bunun altındaki voltajda çalışmaz
    gelelim yüksegine 220 volt evimizin voltajı 40 volt ilave edelim olur 260 volt bundan yukarı cihazlarımız çalışmaz
    220 volt la çalışan har türlü cihazlar buna göre üretilirler hatta yüzdelik bir opsiyonları vardır üretici firmaya göre degişir kaliteli ürünlerin opsiyonları yüksektir
  • arkadaşlar elektrikten deyip kendinizi masrafa sokmayın şu anda üretilen cihazların bir çogu voltaj düşüklügünden etkilenmez zaten modemler 12 voltla çalışıyor artık dünyada bagzı cihazlar 5 voltla 500 volt arası hangi voltaja takarsan tak çalışan cihazlar üretiliyor bizim cihazlarımız 160 volt ile 260 volt arası çalışırlar hiç merak etmeyin başka sebepler arayın herkeze saygı
  • Arkadaşlar ben bu tür sorunlarla çok karşılaştım. Bulunduğum bölge ile mi alakalı yoksa bende mi sorun var bilmiyorum :)

Size edindiğim birkaç deneyimi aktarayım.

Eğer internetiniz çok kısa aralıklarla kopuyorsa ve çok kısa sürede geliyorsa 1dk gibi bu %90 eletrik hattınıza aşırı yüklenmeden kaynaklıdır. Bunu şuradan da anlayabilirsiniz. Modeminizin sayfasına bağlandığınızda sıkılmadan takip edin.

ADSL sürekli kesiliyor, sorun voltaj mış...!

Eğer varsayılan ağ geçidiniz duruyor sadece dsl hattı gidiyorsa bu elektrik hattındaki soruna delalettir çoğunlukla. Bu çoğunlukla eski binalarda eski elektrik tesisatına sahip mesken ve iş yerlerinde karşılaşılması muhtemel bir olaydır. Çözümü ya güç kaynağı veya elektrik tesisatınızı yeniletmek olacak ki bu her açıdan sizin yararınıza bir olaydır ve masraflıdır.

İkinci bir olaysa eğer bağlantınız kesiliyor ve modemi kapatıp tekrar açtığınız veya reset attığınız süre kadar uzun bir zamanda geliyorsa veya saatlerce süren zamanlarda geliyor veya 444 0 375 i arayıp arıza uyarısı verdikten sonra hemen geliyorsa bu TTNET odaklı bir sorundur ve üzgünümki hakkınızı arama yollarına gidin.

NOT: BU SORUNLARI YAŞAYAN ARKADAŞLAR MODEM MARKA VE MODELLERİNİDE YAZARLARSA SEVİNİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livethelife -- 26 Şubat 2011; 15:19:29 >

• Arkadaşlar diğer bir önemli sorun ise, evde birden fazla telefon olmasıdır, eğer paralel varsa, biliyorsunuz telefonların hopörlorleri telefon hattından gelen elektrik ile çalıyor, 2 tane telefon olursa 2 kat fazla elektrik gider ve kopmalar meydana gelir, modeminize 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 ip numaralarını firefoxa adres cubuguna yazıp enterlarsanız girecektir.şifre sorarsa, kullanım klavuzunda yazıyordur, ordan bakıp baglanın ve modemin ve diğer herşeyin çalıştıgını, fakat tel hattından internetin modeme ulaşmadığını göreceksiniz. Bizim yan komşudan biz wirelesla int kullanıyoruz, adamların evinde paralel tel var , telefonu çaldırdığımızda , aynı anda interneti kullanıyorsak, net kesiliyor ve modemde "ethernet over atm" ye baglanılamıyor, tekrar baglantı kurulması bekleniyor diyor, modemdede adsl ışığı yanıp sonuyor + pppoe -ppp0 yazan yerdeki ışıkta kırmızı yanıyor, bir saat gibi bir süre geçtikten sonra anca kendini toparlayabiliyor.
    iyi günler

• Selamlar,
    voltaj düşük olunca benim us robotics 9108 modemim çıldırıyor. dolayısı ile internet falan olmuyor.
    Ayrıca kopmalar oluştuğunda modemin verdiği tepki, adaptörünü çıkarıp taktığım tepki ile aynı.

gündüz saatlerinden akşam 8'e kadar bu soru devam ediyor. ve nadiren 9 a kadar sürüyor. Daha sonra kesintisiz bir şekilde gayet modemimi rahatça kullanabiliyor internete girebiliyorum.

gündüz 175-180 volt arası elektrik alıyorum prizlerden. akşam 8 den sonra bu 190 voltu buluyor ve kopmalar iyice azalıyor. akşam 9 dan sonra ise 205 volta kadar çıkıyor ve modemim gayet güzel çalışıyor bu da internetimi verimli kullanıyorum anlamına geliyor.

Adaptörümün çıkışı 9volt yani sanırım modemin ihtiyaç duyduğu miktar 9 volt. peki bu 175 volt neden modemime yetmiyor? sizce adaptörde mi sorun var? elektrikle alakalı olduğu kesin. çünkü herşeyi denedim. modemin bozuk oldugunu düsünmüyorum cünkü bozuk olsa aksamda calısmaz. Adaptörü değiştirmem sorunu çözer mi dersiniz? yoksa eski usul regilator mü kullanmalıyım 2012 istanbul'unda?

• quote:

Orijinalden alıntı: KOpUX-_-x

Selamlar,
    voltaj düşük olunca benim us robotics 9108 modemim çıldırıyor. dolayısı ile internet falan olmuyor.
    Ayrıca kopmalar oluştuğunda modemin verdiği tepki, adaptörünü çıkarıp taktığım tepki ile aynı.

gündüz saatlerinden akşam 8'e kadar bu soru devam ediyor. ve nadiren 9 a kadar sürüyor. Daha sonra kesintisiz bir şekilde gayet modemimi rahatça kullanabiliyor internete girebiliyorum.

gündüz 175-180 volt arası elektrik alıyorum prizlerden. akşam 8 den sonra bu 190 voltu buluyor ve kopmalar iyice azalıyor. akşam 9 dan sonra ise 205 volta kadar çıkıyor ve modemim gayet güzel çalışıyor bu da internetimi verimli kullanıyorum anlamına geliyor.

Adaptörümün çıkışı 9volt yani sanırım modemin ihtiyaç duyduğu miktar 9 volt. peki bu 175 volt neden modemime yetmiyor? sizce adaptörde mi sorun var? elektrikle alakalı olduğu kesin. çünkü herşeyi denedim. modemin bozuk oldugunu düsünmüyorum cünkü bozuk olsa aksamda calısmaz. Adaptörü değiştirmem sorunu çözer mi dersiniz? yoksa eski usul regilator mü kullanmalıyım 2012 istanbul'unda?

9 liraya aldığım c-vını marka besleme modem adaptörle bu sorunumu çözdüm. trafosuz adaptörmüş. sanırım direk olarak 6-9-ve 12 volt elektrik akım gönderiyor modeme. voltaj düşüklüğündeneminseni bu sorununuzu 9 liraya çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

bağlatalı 1 ay olmadı ama ama resmen nefret ettim.

4. kez başıma geliyor akşam 21:30 dan sonra hattım 10-15sn de bir kopuyor ve geri gelmesi 1 dakikayı buluyor gelince bi 10-15 sanide sonra yine kopuyor ve bu olay sürekli devam ediyor.

az önce santral ile görüstüm oradaki arkadaş sorunun elektirikten kaynaklandığını voltaj düşüklüğünde modemin hattı kestiğini söylüyor. hatlarda bir sorun yok ve bizim hat gayet süretli ve sorunsuz muş.

bu mantıklımı? sonuçta oturduğum yer iş yerlerinin çoğunlukla olduğu ve eminim gündüz saatlerinde internet daha fazla kullanılıyordur.

bu olayın bir güç kaynağı ile çözülebileceğini ve akşam saatlerinde evdeki voltajı kontrol etmemi söylediler.

yani sorun bende değil, ttnet te değil, santralde değil, elektirikteymiş...

aynı olay kuzenimin başina geldi ve tabikide sorunu ben çözdüm

kullandıgı adaptorun içini actm ve ne göreym resmen ölmüş woltaj düşüklügü bundan kaynaklanıyo heral sonra pc güc kaynagi vardi bende yedekte ona bagladim 12 v olarak
    sonra modemi resetledim tekrardan kurdum birde ne göreym net eskisindende hızlandı ve hiç kopmanin k si bile olmadi boyle kuzen 1 hafta idare ettikten sonra onun adaptorunun aynısından bulabildim sonunda onu getirip takdik modeme tamamdirr kuzen güzel bir ohh çekti sende boyle calişma yapbilrsin baska adaptor kullanabilrsin ama amper degerlrine iyi bak sendeki 2 amperdir gidip 1 amperlik takarsan calişir ama internete baglanmaz ... .

hadi bakalm iyi forumlar

• quote:

bağlatalı 1 ay olmadı ama ama resmen nefret ettim.

4. kez başıma geliyor akşam 21:30 dan sonra hattım 10-15sn de bir kopuyor ve geri gelmesi 1 dakikayı buluyor gelince bi 10-15 sanide sonra yine kopuyor ve bu olay sürekli devam ediyor.

az önce santral ile görüstüm oradaki arkadaş sorunun elektirikten kaynaklandığını voltaj düşüklüğünde modemin hattı kestiğini söylüyor. hatlarda bir sorun yok ve bizim hat gayet süretli ve sorunsuz muş.

bu mantıklımı? sonuçta oturduğum yer iş yerlerinin çoğunlukla olduğu ve eminim gündüz saatlerinde internet daha fazla kullanılıyordur.

bu olayın bir güç kaynağı ile çözülebileceğini ve akşam saatlerinde evdeki voltajı kontrol etmemi söylediler.

yani sorun bende değil, ttnet te değil, santralde değil, elektirikteymiş...

modem degerlerini atmanı istiyorum snr marjin degerin kaç ve internet hız degerin kaç ona göre konusabilriz snr marjin degeri 10 dan asagida olursa download olarak 10 dB den asagi olursa kritik kopma yaşatir kücük bir elektriksel parazitte bile yorumlari okkudm cvplari okudum snr marjin degerlerinden dolayi yapman gerekn modem degerlerini cekip yolllaman :D

degerleri nasil yolluycam diyorsan
    modem aryuzune girceksin - 192.168.2.1 yada 192.168.1.1 gibi sonra giris yapcan kullanıcı adi admin sifre ttnet yada admin olarak gecer modem marka ve modelini yazarakta bulabilrsin sifresini sonra iyicene bi kurcala snr marjin veri hizi hat zayiflamasi gibi yazilar bulacaksin bunu buldunmu print scren ile resmini cekip buraya at :D

hat zayiflamasi : hatta binaniza gelen kablo ve hattin uzaklıgı dB olarak
    snr marjin binanin içinden evinize gelen telefon kablosu gürültü şiddeti kablonun adi olmasidir v.s dir snr yi etikler
    veri hızı : ttnetin yani santralin size sabitledigi hız degeridir
    güç : güç :)

bu ldr ::D resimi bekliyormm

• Resimler için zaman makinesi bulup geçmişe geri dönmem gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Resimler için zaman makinesi bulup geçmişe geri dönmem gerekecek.

geçmişten döndünüz mü hocam
  • Bursada veye türkiye genelinde sorun mu var acaba hatım hızını kestiler 8191 di şimdi 3 mbt civarlarında oynuyor modem kendi kendine res cekiyor not adil kulanım zımbırtısına yakalanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Bursada veye türkiye genelinde sorun mu var acaba hatım hızını kestiler 8191 di şimdi 3 mbt civarlarında oynuyor modem kendi kendine res cekiyor not adil kulanım zımbırtısına yakalanmadım

ben de istanbulda birkaç aydır bu sorunu yaşamaya başladım, daha önce 8191 kbps ile sorunsuz kullanıyordum. şimdi kesilmeler olmaya başladı.

ttnet m.hizmetlerini arıyorum hattımla ilgili sorun olduğunu telekoma arıza kaydı bıraktıklarını söylüyorlar, telekom binaya gelip ölçümünü biçimini yapıyor ve bağlantı hızımı 2047 kbps'a limitliyor. ben tekrar ttnet müşteri hizmetlerini arıyorum ve komşum 12 mbit bağlantıya aylık 63 lira öderken, ben 2 mbit bağlantıya 63 lira ödeyecek kadar enayi olmadığımı söylüyorum. ttnet tekrar bağlantı hızımda değişiklik yapıyor (6 mbit). bir ay civarı sorunsuz kullanıyorum, bir ay sonunda tekrar bağlantıda kesilmeler başlıyor.

-tekrar ttnet müşteri hizmetleri
    -telekoma arıza kaydı
    -2047 kbps
    -ttnet müşteri hizmetleri
    -arıza kaydı...

şeklinde döngüye girmiş durumdayız, ama benim sabrım tükenmeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: scansoz

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Bursada veye türkiye genelinde sorun mu var acaba hatım hızını kestiler 8191 di şimdi 3 mbt civarlarında oynuyor modem kendi kendine res cekiyor not adil kulanım zımbırtısına yakalanmadım

ben de istanbulda birkaç aydır bu sorunu yaşamaya başladım, daha önce 8191 kbps ile sorunsuz kullanıyordum. şimdi kesilmeler olmaya başladı.

ttnet m.hizmetlerini arıyorum hattımla ilgili sorun olduğunu telekoma arıza kaydı bıraktıklarını söylüyorlar, telekom binaya gelip ölçümünü biçimini yapıyor ve bağlantı hızımı 2047 kbps'a limitliyor. ben tekrar ttnet müşteri hizmetlerini arıyorum ve komşum 12 mbit bağlantıya aylık 63 lira öderken, ben 2 mbit bağlantıya 63 lira ödeyecek kadar enayi olmadığımı söylüyorum. ttnet tekrar bağlantı hızımda değişiklik yapıyor (6 mbit). bir ay civarı sorunsuz kullanıyorum, bir ay sonunda tekrar bağlantıda kesilmeler başlıyor.

-tekrar ttnet müşteri hizmetleri
    -telekoma arıza kaydı
    -2047 kbps
    -ttnet müşteri hizmetleri
    -arıza kaydı...

şeklinde döngüye girmiş durumdayız, ama benim sabrım tükenmeye başladı.

şimdi düzelmiş sabahtan beri 1 mbt 2 mbt 3mbt sürünüyordu bağlatı baktım olmicak kapadım modemi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.