Şimdi Ara

ADSL sürekli kesiliyor, sorun voltaj mış...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
17.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bağlatalı 1 ay olmadı ama ama resmen nefret ettim.

4. kez başıma geliyor akşam 21:30 dan sonra hattım 10-15sn de bir kopuyor ve geri gelmesi 1 dakikayı buluyor gelince bi 10-15 sanide sonra yine kopuyor ve bu olay sürekli devam ediyor.

az önce santral ile görüstüm oradaki arkadaş sorunun elektirikten kaynaklandığını voltaj düşüklüğünde modemin hattı kestiğini söylüyor. hatlarda bir sorun yok ve bizim hat gayet süretli ve sorunsuz muş.

bu mantıklımı? sonuçta oturduğum yer iş yerlerinin çoğunlukla olduğu ve eminim gündüz saatlerinde internet daha fazla kullanılıyordur.

bu olayın bir güç kaynağı ile çözülebileceğini ve akşam saatlerinde evdeki voltajı kontrol etmemi söylediler.

yani sorun bende değil, ttnet te değil, santralde değil, elektirikteymiş...

• olma ihtimali var ama voltaj düşse diğer elektronik cihazlarıda etkiler tuhaf bi durum sen bi kabloları kontrol et sonra olmazsa tedaş ı ara sorunu oraya ilet yada elektirikçi bulup hattını bi kontrol ettirmen gerekecek.eğer sorunun oysa.
  • modemler çok hassass voltaj düşümüne. ekranın bilgisayarın çalışmasına rağmen modem çalışmayabilir.
  • nerde oturuyorsunuz , amcamlar da bağlatalı bağlatalı yaklaşık 2 ay oluyo , aynı sizdeki gibi bağlantı kopuyo sonra modem tekrar bağlanıyo 444 0 375 teki gerzeklerle konuşmaktan gına geldi
    adatepe @istanbul -anadolu y.-
  • Bu sorun bende de vardı ama benim modem usb'den güç alıyor fişle alakası yok, bence voltajla falan alakası yok ama yine de bir kontrol et istersen.
    Bende sürekli yanması gereken dsl ışığı kesiliyor yanıp sönmeye başlıyor ve 20-30 sn sonra geliyordu, sadece internet için yeni hat bağlattıktan sonra 2 haftadır olmadı arada bir yine bağlantı kopması oluyor fakat eskisi gibi hat tamamen kopmuyor.
  • atıyolarya tamamen hikaye senin hatta parazit var parazitin nedenide ya santralden yada toprak latından gelen hatta büyük bir ihtimalle toprak altında gelen hatta sorun olduğu ve yapamaycakları bi problem veya masraflı bi problem olduğu için sana sürekli atıcaklar sende dayanamayıp 2sene çekebileceksin ve hattını kapattrıacaksın geçmiş olsun heheh bana bikere nedemişlerdi biliyormusun sen gece kopuyorsun gece sıcak soğuk farkından hat düşüyor demişlerdi hehehe ama şuan işyerimdeki hat çok ii 10tane 10mbit kaldırır gerçekten hiçbir dalgalanma ve snr kıtlığı yok geçmiş olsun
  • çaglayandayım tekofax ın karşısında, voltajdan olacagına inanmıyorum, bukadar sık olmasada buna benzer kopma olaylarını şirkette yaşadık modem değiştik şimdi problem yok.

bir önceki ağrızada santral ile konuştuktan 5 dakika sonra hat düzeldi!

peki benim voltajdan kaynaklanan problemi 5 dakikada kendileri nasıl çözüyor? anlamıyorum. büyük olasılıkla kendi hatlarında problem var.

peki adsl hattı telefon hattı üzerinden gelmiyormu? telefonda kopma olmuyor.

ttneti kesinlikle aramayacaksınız. direk santral işinizi görüyor. santral de 22:00 den sonra çalışmıyor sözde 24 saat hizmet veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben eskişehirdeyim. bizm bağlantı da neredyse 1 aydır hiç sekmeden saat 17.00 -18.00 arası kopuyor. sorun modem de mi hatta mı anlayamadım. modem sürekli reset atıyor. tamamen gitmesein de, buna da şükür...
  • evet bu sorun voltaj dalgalanmasından olur bendede yapıyordu ups aldım ve modemi ups bagladım sorun falan kalmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rizeli

bağlatalı 1 ay olmadı ama ama resmen nefret ettim.

4. kez başıma geliyor akşam 21:30 dan sonra hattım 10-15sn de bir kopuyor ve geri gelmesi 1 dakikayı buluyor gelince bi 10-15 sanide sonra yine kopuyor ve bu olay sürekli devam ediyor.

az önce santral ile görüstüm oradaki arkadaş sorunun elektirikten kaynaklandığını voltaj düşüklüğünde modemin hattı kestiğini söylüyor. hatlarda bir sorun yok ve bizim hat gayet süretli ve sorunsuz muş.

bu mantıklımı? sonuçta oturduğum yer iş yerlerinin çoğunlukla olduğu ve eminim gündüz saatlerinde internet daha fazla kullanılıyordur.

bu olayın bir güç kaynağı ile çözülebileceğini ve akşam saatlerinde evdeki voltajı kontrol etmemi söylediler.

yani sorun bende değil, ttnet te değil, santralde değil, elektirikteymiş...

aynı sorun bende var.usb modemi baglayınca kopmuyor...

• şimdi bide ups mi alacaz hay böyle işin gene cebe zarar
  • Modem marka modelini yazarmısın.
    Biz 2 yıl süreyle, ZOOM marka modemle benzer sorun yaşadık. Özellikle kış aylarında, akşam saatlerinde kesilmeler yaşıyorduk. Elektrikten olabilme ihtimali var.

Bir de;
    2007 yılının ocak ayında, tam 15 gün yan apartmanda oturan bir akrabamın bağlantısında benzer sorun vardı.
    Pc formatlandı ve takım olarak modemle başka yerde denendi sorun yoktu, telekom sürekli bilgisayarımızda kabahat buldu.
    En sonunda, telekom ile telefonla yapılan şiddetli bir tartışmadan sonra, eleman gönderdiler eve,
    eleman telefon hattını ölçmüş, adsl sinyalı var demiş gitmiş.
    Bilgisayar yine internete bağlanmamış.
    Elemanın gidişinden 2 saat sonra, modemdeki adsl ışığı sönmüş, 10 dak sonra internet gelmiş ve o zamandan beri hiç bir sorun olmadı.
    Bu olay da, hattına takılan portun arızalı oabileceğinin işaretidir.
    Fakat bu tür durumlarda, telekom asla ve asla hatanın santraldan olabileceğini itiraf etmiyor.
    Bence uzunca bir zaman uğraşacaksın bu işle.
    Bu forumda bu tür sorunlar yaşayan çok kişinin yazısını okudum. Hepsi de "yılan hikayesi" gibi.
    Sonuçlandığında bizi de haberdar edersen seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 9 Ocak 2008; 16:52:30 >

• bu durumda bana da bi ups yolu gozuktu gıbı
  • internette hiiç sorun yok sorun voltajlarda tabi tabi :)
    upsdeki telefon voltaj koruma yerine taktığımda hattı hiç bağlanamıyorum demekki dengesiz altyapıya dengesiz bi elektrik şebekesinin eşlik etmesiyle sağlam bağlantı elde ediliyor

bide elektrik ve internet yanyana geçince aklıma geldi ne oldu bu elektrik tellerinden internet işi hazır altyapı falandı hani
  • Biraz konuyla alakasız olabilir ama bu olay gerçekte yasanmıştır... bi arkadaşımın interneti çok yavastı telekoma gittik internetin neden yavas olduğunu sorduk ve ordaki görevli "arabalar yoldan çok hızlı geçiyorya ondan((kablolar yerden gittiği için)) ha bide yağmur yağıyorya ondandır "dedi... sonra arkadaşım tamam abi dedi gittik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silinebilir -- 9 Ocak 2008; 22:42:38 >
  • voltaj düşerse yapar. benimde yapıyor. paralel tel olmıcak çok etkiliyor.
    bide ewine telefon kutusu var ordsan odanın içine gelen adsl kablon bile iyi olması şart.
    aksi taktirde sorun yaşamak istemiyorsan...
    cnet modem bul 4 portlu onlar sorun çıakrmıyor
  • Aynı sorun bende de var
    Sürekli kopmalar oluyor
    Daha önce müdahale ettiler ve 3-5 gün güzel gitti
    tekrar aynı sorun var şimdi voltajdan kayaklanıyor dediler
    Usb modem kullanıyorum. bilgisayarımda son derece güzel çalışıyor.
    Voltajdan kaynaklanıyor olabilirmi?
    Madem öyle neden diğer müdahalede çözüldü
    Ve birde tekrar bağlanma sağlandığında 256-384-720-850 gibi hızlarla da bağlanıyor hepsi voltajdanmı kaynaklanıyor yani
  • ya benimde yaklaık 10 gündür böyle bi sorunum var arıyorum 444 0375 i bulunduğum hat arızalıymış müşteri hizmetlerine bağlanıyorum onlarda ulaşamıyorlarmı nedir anlamadım ilk başlardaki 4 ay böyle bi sorunla karşılaşmadım ama böyle giderse kapattırıcam ttneti ve smile midir nedir ondan alıcam
  • KESİN ÇÖZÜM AZ ÖNCE YAPTIM VE SON 1 SAATTİR KESİLME YOK, UPS ALMAYA GEREK YOK, VOLTAJ YÜKSELTMEYE GEREK YOK, YAPACAĞINIZ NE Mİ ÇOK BASİT TELEFONU SPLITTERE TEKRAR BAĞLAYIN BU KADAR HERKESE İYİ BAYRAMLAR
  • adsl kesilmesinin kesinlikle voltjla ilgisi vardır... bunu kesin kes söyleyebilirim...
    hatta şöyle bir örnekle açıklayayım... yaklaşık 1 ay gibi bi sürede laptop'ın sürekli durduğu salona çok fazla elektronik alet aldık... ve bunların hepsi için tek bir elektrik hattı üzerinden elektrik alıyorum...
    daha açık anlatırsam... tek bir elektrik prizi ve ona bağlı 3-4 ayrı 3lü-4lü prize 42'' lcd, laptop, telsiz telefon, 505wattlık ses sistemi, 2 adet 1tb external hdd, 1 adet 320gb hdd, usb çoklayıcı hub, optik kablosuz mouse, adsl modem takılı....
    düşünün bunların hepsi ya laptop üzerindeki usb portlardan veya direk 3lü-4lü prizlerden, sonuç olarak direk tek bir elektrik hattı üzerinden elektrik alıyor....
    şimdi size bu voltajın adsl'i nasıl etkilediğine dair bende oluşan kanıyı açıklayım...
    eğer bu laptop'a bağlı external hdd'lere herhangibir dosya transferi yapmaya kalkarsam adsl gidiyor...
    1tb'lık hdd'ler kullanılmadığı durumda kendilerini kapatıyorlar... dosya transferi sırasında da açılıyor ve elektrik hattına fazladan yük bindiriyorlar...
    yaklaşık 1 aydır çok dikkatli olarak inceliyorum...belki rastlantısaldır diyerek tekrar tekrar inceledim... ama öyle değil... her zaman değil ama hdd'ler veya başka usb porttan çalışan aletlere yük gelirse adsl kopuyor....
    usb'den çalışan aleti çalıştırmamla adsl kopması arası en fazla 2-3 sn alıyor... en az 50-60 defa başıma geldi... çözüm arıyorum ama bulamadım şimdilik...
    detay isteyenler için hangi alet nerden nasıl bir uzatma ile nasıl bağlı tek tek anlatırım... çözüm bulacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum... ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.