Şimdi Ara

Fiber İnternet bağlantı kopması - Sorun belli değil, Çözüm belli değil..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 temmuzda (GIBIR) internet bağlattım. 2 gün sonra bir problem yaşadım ONT cihazına giren fiber optik kabloyu değiştirdiler. (ONT cihazı sigorta panelinin olduğu yerde, ethernet kablosuyla salondan çıkış alıp fiber modemi orada kullanıyoruz.)

İlerleyen günlerde değişik zamanlarda internet bağlantımda kopmalar yaşadım. Bazen 30 saniye internet kesilir kendiliğinden geliyordu. Bazen 1-2 dk sorun yaşarsam modemi kapatıp açınca düzeliyordu.
    Dün 17 Eylül günü evdekiler internetin saat 10.00'dan beri olmadığını söylediler, ben saat 16.30'da fark ettim. Mobil verim açık olunca 1-2 gb mobil veri kullanmışım, anlamamışım. Bilgisayarı açınca internet olmadığını görünce anladım.. Modeme baktım ışıklar yeşil, internet ışığında sorun yok.. Ama evdeki cihazlar internete girmiyor, modeme de erişemiyor. modemin wi-fi ışıkları yanmasına rağmen cihazlar modeme bağlanamıyor.

16.30'da modemi kapayıp açtım, internet geldi. Hemen servis sağlayıcımı aradım.. Saat 10'dan beri internet yokmuş dedim. Onlar hayır, sadece 16.30'da internetiniz gitmiş öncesinde varmış dediler. Ama diyorum internet yoktu, 16.30'da ben kapayıp açında geldi. Bu ve benzer şeyleri çok yaşayınca modemin değiştirilmesini talep ettim. Bugün 12.00'de değişti.. Benzer durumu 17'de yine yaşadım.

Hem kendim için, hem müşteri hizmetlerine anlatmak için tutunacak dalım kalmadı. Ben modemden olduğunu düşünüyordum. Çünkü internet var dedikleri zamanlarda evdeki cihazlar modeme bağlanamıyor ve internetleri yoktu.

Onlarda ONT cihazı ve fiber modem arasında ev içi hattı bahane ediyorlar. Daha önce bu şekilde TTnet kullandık sorun yaşamadık. Ev içi ethernet hattında sorun olsa 3-5 gün kesintisiz 100mbit interneti nasıl alırım diyorum, hem ayrıca modemi kapayıp açınca başka hiçbir şeye dokunmayınca internet bağlantısı tekrar geliyorsa ev için hat ile ilgili olmaz diyordum. Önceki modem TP-Link EX20v AX1800 modemdi.. Şimdi ZYXEL EX3301-T0 modem..

Ben nerede sorun yaşıyorum..

Müşteri hizmetleri, internet bağlantınız var derken modemin internet ışıkları 6 saat boyunca yeşil yanıyor olmasına rağmen cihazlar modeme bağlanamamış ve internet yoktu. Modemi kapa aç yapınca internet bağlantısı geliyor.

109 mbit indirme, 21mbit yükleme hızı alıyorum telefon üzerinden.. Bilgisayar 2,4GHz basit bir usb alıcıyla bağlı, bu yeni modemle 45-50 mbit alabiliyorum, önceki tp-link ile en yükse 68 falan görmüştü.. (bunlar problem değil.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zor bir mesele. Görünen o ki ya fiziksel bir neden ya da bir konfigürasyon router'ın kilitlenmesine sebep oluyor. Ancak bu sebep hemen her şey olabilir, inanın aradaki kablo bile olabilir.

Öncelikle tavsiyem bir daha benzeri bir kilitlenme durumu olduğunda router'ı kapat-aç yapmayıp router'a ONT'den gelen kabloyu router'ın WAN portundan çıkartıp bilgisayar router'a erişebiliyor mu kontrol edin.

Farz edelim ki durum değişmedi, fiziksel bazı kontroller yapmakta fayda var. Öncelikle çok ilginç gelebilir ancak router'ın adaptörünü farklı bir prize bağlayın, deneyin.

Olmadı mı, router ile ONT arasına sağlam olduğundan kesinlikle emin olduğunuz bir geçici ethernet kablosu kullanarak bağlantı kurup deneyin.

Eğer bu yazdıklarımın hiç birisi sorunu çözmez ise iki ihtimal kalıyor. ONT değişimi ya da SSG üzerindeki konfigürasyonların kontrolü (ancak konfigüasyon kaynaklı bir sorun olursa çok sayıda Gibinet abonesi etiklenir, zayıf bir ihtimal)

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Son yaşadığım problemler arından tekrar, bir süre devam eden kesintiler yaşamam durumunda WAN kablosunu router'dan çıkarıp kontrol sağlayacağım. Adaptörü de farklı bir yere takmayı deneyeceğim. Bunlar devam ederse ONT ve router arasına kablo çekmem zor olabilir ama tekrar modemi(router'ı) ONT cihazının yanına koyabilirim. Wi-fi sinyallerimiz fiziksel engellerden ötürü zayıflayacaktır ama ev içi tesisat ihtimalini böylelikle demek daha makul.

Yine tekrar ediyor olabilirim ama bina 11-12 yıllık..(biz 5 yıldır buradayız) Aynı ev içi ethernet tesisatında 3 yıl önce TürkTelekom'dan fiber hizmeti alıyorduk 2 yıl boyunca. Tesisat aynı tesisat, her şey aynı.. İşte zamanla fiber optik kablo elektrik panosun içinde zarar görmüş o değişti temmuz ayında, o hasarlıyken WAN ışığı kırmızı yanıyordu.. Bu çözdüğümüz problem.. Diğer duvar içinden geçen ethernet kablosu internet olduğu sürece 109 mbit indirme hızını bana veriyor..

Konu açarak sizlerin cevaplarıyla yeni dikkat edilecek, kontrol edilecek noktalar hakkında bilgilendim. Umarım bu yanıtlarla, dikkat çekilen noktalarla problemsiz internete ulaşırım. Yoksa yine fiyatlara, tarifelere bakıp başka bir servis sağlayıcıya geçeceğim. Ve bu TT olmaz ise yine benzer sorunlar peşimden gelecek gibi.. Aradığımda servis sağlayıcıma da kızıyorum, TT böyle değildi diyorum..
    TürkTelekom ve Gıbır internet arasındaki 1 yıllık süreçte kablonet kullandık, o elektrik panosunun orada kuruluydu.. Bu Gıbır tekrar, TT kullanırken salondaki konumuna taşıdık (kurumu buraya yaptırdık, fiziksel engeller wifi engellemesin diyerek) Kablonet kendi altyazısını kullanıyormuş, ben elektirk panosuna gidip bir şey yapınca onlarda aynı altyapı sanıyordum, sanırım ONT falan onların işi olmuyor, fiber kablo falan.. (bu konuda emin olamadım, elektirik panosunda çok fazla kablo var, tv anten kabloları vs. de orada.. ) Neyse bunlar ek bilgilerdi..

Teşekkürler cevaplar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş modemi değiştirdiklerinde, dikkat ettin mi adaptörüde değiştirdiler mi? Bende sorun adaptörde çıktı.Teknik servisçi bizde pahalı dedi. Dışarda daha uygun alırsınız dedi. Amperi 1,5-2 amper çıkışlı adaptör olması lazım..Teknik servis bina tesisatı, girişteki kutuyu v.s hepsini test etti. ISS süperonline altyapısıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.