Şimdi Ara

TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze iyi forumlar. Oturduğum mahallede 09:00 ve 15:00 arasında bir alt yapı çalışması oldu, ve nasıl bir saçma bir şeyse, kullanıcı adım ve şifremi doğru bir şekilde girmeme ve modeme kurulum yapmama rağmen şu şekilde hata veriyor kurulum yapıp İp alamıyorum.

TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi''

TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi''

Ama ilginç bir şekilde, dört ay önce hız değerleri belli bir süre sonra korkunç bir şekilde düşen modemim internete bağlanıyor, ve hiç bir şekilde konfigüre kurulum ayarı bile yapmadan otomatik internete bağlandı

Dün İki tane Müşteri hizmetlerine bağlandım, ikisi de modemden kaynaklı bir sorun olabileceğini ve başka modem kullanmamı istediler ve haklılarmış sanırım.

İP alamadığım modemimin markası

ZYXEL VMG1312-T20B

Üç ay boyunca sorunsuz kullandım, dün mahallemde alt yapı çalışması yaptıkları icin ip vermemeye başladı, acaba alt yapı güncellemesinden kaynaklı bir sorun mu oluştu da modem bozuldu anlamadım, eski hızı düşen modemim bile taktığım gibi bağlanıyor ?

Kurulum yapıp İp alamadığım için haliyle internet ışığım kırmızı yanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 31 Ocak 2025; 0:8:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer modemi takınca calisiyorsa sizin modem arızalanmış olabilir. Garantisi var ise garantiye gönderin hocam. Yok ise tamircilere sorun bazen tamir edilebiliyor edilemez ise size söylerler.

• Modem gitmiş olabilir öteki modemi kullanın.

• Arızalıysa hiç uğraşmak istemiyorum, zaten wifi çekim gücü falan da iyi değil, bu sefer parayı kıyıp sağlam bir modem almak istiyorum, eğer bana önerebileceğiniz Max 2000-3000 TL arası iyi bağlantı sunan modem varsa almayı internetten planlıyorum, bilgisayarcıdan kafama göre rasgele almam hataydı zaten.

Not: Eğer bana önereceğiniz modemin otomatik kurulum desteği olursa daha iyi olur, modemi bağlandığım gibi direk internete bağlanmak istiyorum. İp alma tarzı şeyler ile uğraşmak istemiyorum.

• Keenetic bakabilirsiniz; 3000'e rahat alırsınız. Yazılım kullanıcı dostu.

@KYTECHNGAMING arkadaşımız satın alma ve satış sonrası destek konusunda yardımcı olur.

• Servetpanpa37 kullanıcısına yanıt
    TTNet in cihazı olduğu için otomatik kurulum alır. Diğeri sanırım kendiniz temin etmişsiniz.

Neyse ki ttnet cihazı çalışıyorsa alırsınız köprü moduna, sonra Keenetic Hopper AX3000 router da pppoe sonlandirirsiniz. Mis gibi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Sayın hocam önerdiğiniz modem, aynı benim şu an kullandığım TTNET'in kendi modemi gibi orjinal kurulum alıyor mu acaba, çünkü ben Admin arayüzü ile vs gibi kurulumlar ile uğraşmak istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Piyasadan alacağınız hiç bir cihaz otomatik kurulum alamaz. Manuel kurmak durumundasınız.

Ve dediğim gibi önerdiğim yol için hazır kurulum almış cihazdada ayar değişikliği gereklidir. (bu konuda yardımcı oluruz, orası sorun değil.)

Cevap için teşekkürler hocam, modemin detaylı inceleme ve kurulum videolarına falan bakarım kafama yatarsa öyle alırım artık. Çünkü şu an kullandığım eski TTNET modemimin hızı belli bir süre sonra düşüyor maalesef.

Öncelikle fiziksel bağlantınıza sonra telekom altyapısı ise kaderinize razı olup, iyileştirme gerekiyorsa telekoma başvuruda bulunmalısınız.

keza bunlar zaten sorunlu ise takacağınız hiç bir modem düzeltme sağlamıyor.

• ve ekleme @Servetpanpa37 bahsettiğim kurulum ve kullanım detayı aslında basit ama internette köprü modu kurulum adı altında alakasız içerikler görebilirsin. Tavsiye ettiğimiz router'ı mevcut dsl modemin olmadan direkt olarak kullanamazsın!!! bunu da tekrar dikkat olsun diye yazayım.

Fiziksel alt yapı bağlantımda her hangi bir problem yok hocam, geçen sene gök gürültülü olumsuz hava şartlarından ötürü TTNET modemimi açık unutmuştum, manyetik elektirik yaydığı için sanırım hasar aldı, toplamda 2 sene falan kullandım.

4 ay önce ZYXEL marka modem aldım ve o süre boyunca sorunsuz kullandım, normalde 78 mbps gibi bir alt yapım var, site bölgesinde bir mahallede oturduğum için dolaptaki yoğunluktan dolayı 72 mbps falan alıyordum, zaten benim için fazlasıyla yeterliydi, sonuç olarak yayıncılık yapmıyorum. 1000 mbps gibi abartılı paketlere ihtiyacım yok TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi'' 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 30 Ocak 2025; 22:57:40 >
  • Sorunu çözdüm dostlar, sorun tamamen benden kaynaklıymış, tamamen kutucuktaki İp yapılandırma ayarlarını yanlış yaptığım için modem İP alamıyormuş.

Dün gece iki tane TTNET müşteri hizmeti şahısların her biriyle telefondan bir saate yakın İP kurulumu için destek almaya çalıştım, yetkili kişiler beni doğru dürüst yönlendiremediği için bu kadar basit İP yapılandırması kısmını yapamadım, hadi ben Modem kurulumundan anlamayan cahil bir insanım, TTNET müşteri hizmetlerindeki çalışan kişiler bu kadar basit bir İP yapılandırması için müşterisine nasıl olur da bilişsel bir yönlendirme yapamaz, bu tarz basit eğitimlerden geçmiyor mu bunlar anlam veremiyorum.

Bana gece yarısı iki saaat boyunca yaptırdıkları tek şey modemi resetletip yeniden başlatmak, şaka gibi TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi'' 

Youtube üzerinden detaylı kurulum videosuna bakarak modem kurulumu yaptım ve sorunsuz bir şekilde modemim İP aldı, şuan sorunsuz bir şekilde bağlanabildim.

Sabah modemi bilgisayarcıya götürdüm, ve adam çok anlıyormuş gibi, elndeki dandik modemi bana kakalayabilmek için direk olarak bana modemin bozuk yenisini veriyim dedi, bende belki bozuk olmayabileceğini belirtince de çok donanımdan anlıyormuş gibi bana ukalalık yaptı. TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi'' 

Neyse ki kendini çok uyanık sanan ve müşteri yolmaya çalışan çakal bilgisarcı tiplerden uzak durmam gerektiğini öğrenmiş oldum bundan sonra. TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi'' 

Konu da bana mesaj yazıp ilgilenen saygı değer hocalarıma buradan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum TTNET Altyapı çalışmasından sonra modemim İP almama sorunu  ''İP Ayarlarını Doğru Yapınca Düzeldi'' 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 31 Ocak 2025; 0:46:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.