Şimdi Ara

Fiber internet Alarm ışığı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
19.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda binaya fiber bağlatmayı başardım. Bugün kablo çekim kurulumu gerçekleştirdilir. Kurulum yaparken kablonun ucunu yapmayla çok uğraştılar. 30 dk felan internet kullandım sonra net gitti ve alarm ışığı yanmaya başladı. Kablo hasarmı almıştır sorun neyden kaynaklı olabilir. Kabloyu resimdeki gibi uzun bırakmışlardı bende yuvarlak daire şeklinde toparladım acaba kablomu kopmuştur bilgisi olan varmı. Bu kadar kolay kopabiliyorsa büyük sıkıntı. Koruma için yapılabilecek birşey varmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiber İnternet Alarm Işığı Kırmızı Yanıyorsa Ne Yapmalı?

Fiber internet kullanıyorsanız ve modeminizde "alarm" ışığı kırmızı renkte yanıyorsa, bu bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorun, internet bağlantınızı kesme veya yavaşlatma gibi çeşitli etkilere neden olabilir.

İşte modemdeki alarm ışığının kırmızı yandığında yapmanız gerekenler:

• Modeminizi ve yönlendiricinizi kapatın ve bir dakika bekleyin. Ardından tekrar açın. Bu basit adım, sorunu çözebilir.
    • Ethernet kablosunu modeminizden çıkarın ve tekrar takın. gevşek veya hasarlı bir kablo bağlantısı alarm ışığının yanmasına neden olabilir.
    • Modeminizin yazılımını güncelleyin. Yazılım güncellemeleri, hataları gidermeye ve bağlantı sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir.
    • Fiber optik kablonun herhangi bir hasar veya kesinti olup olmadığını kontrol edin. Hasarlı bir kablo, internet bağlantınızı kesebilir ve alarm ışığının yanmasına neden olabilir.
    • İnternet servis sağlayıcınıza (İSS) başvurun. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, İSS'nizle iletişime geçmeniz gerekebilir. Alarm ışığının yanmasına neden olan donanım veya hat sorunları olabilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Modemde alarm ışığı yanıyor
    • Modem alarm ışığı kırmızı yanıyor
    • Türk Telekom alarm kırmızı yanıyor
    • Türk Telekom fiber alarm ışığı kırmızı yanıyor
    • Superonline alarm ışığı kırmızı yanıyor
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet maalesef alarm ışığının yandığı fiber sinyalini alamadığı anlamına geliyor. Ve topladıktan sonra gitmişse büyük ihtimal kırılmıştır hocam cat kablolar gibi değil bunlar maalesef en ufak harakette gider gözünüz gibi bakmalısınız.

• nasıl bağlattınız acaba ?

• Eskisi gibi kırılmıyor artık düğüm atsan bile, ama dikkatli olmak gerekiyor.İnternet sağlayıcada sıkıntı olmuş olabilir.Hala gelmediyse bir aletle ölçüyorlar kırık varsa kesip yeni uç takarlar.
  • Kabloyu sararken eğer katladıysanız kırılmış olabilir. Sarmaktan bişey olmaz ama sararken dikkat etmeniz gerekirdi. Belki konnektörden de olabilir.

• Konnektördeki uç kısım kırılmış şimdi inceledim. Servisi aradım bugün pazar gelmezler dedi. Elektrikçiyi aradım yapan yok. Fiber fiber dedik internetsiz kaldık. Kablo kiti alayım dedim 1000 tl yazmışlar. İnşallah sürekli böyle kırılma olmaz
  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt

Zamanında yazmıştım, 'bakırla oynaması tamir etmesi kolay, fiber sürekli sorun çıkarıyor' demiştim. Ülkede fiber yaygınlaştıkça bu sorunlar ile uğraşacağız :(

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bakır daha beter. Özelikle o RJ45 çakmak, resmen ölüm.
  • hiç öyle değil, ben evdeki internetin yerini ayda bir değiştiriyorum, sırf canım istediği için modemi bi odama bir salona bi başka odaya taşıyıp duruyorum. Pense olduktan sonra jak çakmak çok kolay

Beceriksizlik aktığı için zor geliyor bana yoksa evde pense var
  • Delikli konnektörler var, onlardan kullanabilirsiniz.

• Hocam bugün bende ilk defa Alarm ışığı kırmızı yandı ve 15-20 dakika boyunca internet gelmedi. Az daha müşteri hizmetlerini arayacaktık ama kendiliğinden düzeldi. Niye böyle oldu bilmiyoruz. @miskindvd

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

bir yerde tamir yapmışlardır, kırmızı olunca fiber bağlantısı kesildi demek oluyo

OLT Kesintisi değil mi yani? Kablo kesintisi mi?

bilemezsin, belki sokakta kabloları ek yaptılar bir bina daha eklediler.

Optik sinyal yok olarak yorumlayalım en iyisi. OLT olabilir, kablo kopmuş olabilir, soket çıkmış olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.