Şimdi Ara

Modemde DSL ışığı sabit İNTERNET ışığı yanmıyor. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
26.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar airties 5650 modem var vdsl2 kullanıyorum gecen bir arıza yasamıstım şimdi modemde dsl ışığı yanıyor internet ışığı yok müşteri hizmetleri modem kurulumu gerekli diyor ama modem arayuzune girdiğimde kurulumda gerekli olan kullanıcı adı şifre vb bilgilerde sıkıntı yok bu sorun sizce neyden kaynaklanır ve nasıl çözebiliriz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 2 Ağustos 2016; 12:29:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modemde DSL Işığı Sabit Yanıyor Ancak İnternet Işığı Yanmıyorsa Ne Yapılmalı?

Asus Modem İnternet Işığı Yanmıyor

Asus modeminizde DSL ışığı sabit yanıyor ancak İnternet ışığı yanmıyorsa şu adımları izleyebilirsin:

• Modemi kapatıp 30 saniye bekledikten sonra tekrar açın.
    • Ethernet kablosunun her iki ucunun da sıkıca takıldığından emin olun.
    • Farklı bir Ethernet kablosu deneyin.
    • Modemin yazılımını güncelleyin.

Airties Modem İnternet Işığı Yanmıyor

Airties modeminizde DSL ışığı yanarken İnternet ışığı yanmıyorsa şu sorun giderme adımlarını uygulayın:

• Modemin fişini çekin ve 60 saniye bekleyin, ardından tekrar takın.
    • Modeminizin güç kablosunun ve Ethernet kablosunun hasar görmediğinden emin olun.
    • Modeminizin arkasındaki "Reset" düğmesine basarak modemi fabrika ayarlarına sıfırlayın.

DSL Işığı Yanıyor Ama İnternet Yok

DSL ışığı yanıyor ancak internetiniz yoksa servis sağlayıcınızla iletişime geçin. Hatlarda bir sorun olabilir.

Modemi Resetledim İnternet Işığı Yanmıyor

Modeminizi sıfırladıktan sonra İnternet ışığı hala yanmıyorsa şu adımları deneyin:

• Modemi ve yönlendiriciyi başka bir prize takın.
    • Farklı bir yönlendirici veya modem kullanmayı deneyin.
    • Ağ ayarlarınızı kontrol edin ve doğru yapılandırıldıklarından emin olun.

Airties İnternet Işığı Yanmıyor

Airties modeminizde İnternet ışığı yanmıyorsa ve yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, modeminizde bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Dsl ışığı yanıyorsa hat aktif internet bağlantısı açık şekildedir.
    İnternet ışığı yanmıyorsa modem ip alamıyor demektir.
    Modeme reset atıp kullanıcı adınızı ve şifrenizi düzgün girin gerekirse müşteri hizmetlerini arayıp isteyin.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Evet modem ip almıyor diyorlar ama kullanıcı adı ve şifre doğru şekilde girili kurulum kısmındaki hiç bir bilgi değiştirilmedi. modemi resetleyip denedim ama sonuç yok. daha öncede basıma geldiğinde saha ekibinden biri eve geldi kurulum olacak dedi adam baktı bilgiler doğru sonra ne yaptılarsa internet ışığı yandı ve net geldi ama modemden bi müdahele edilmedi santralden kaynaklı olabilir mi bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Evet modem ip almıyor diyorlar ama kullanıcı adı ve şifre doğru şekilde girili kurulum kısmındaki hiç bir bilgi değiştirilmedi. modemi resetleyip denedim ama sonuç yok. daha öncede basıma geldiğinde saha ekibinden biri eve geldi kurulum olacak dedi adam baktı bilgiler doğru sonra ne yaptılarsa internet ışığı yandı ve net geldi ama modemden bi müdahele edilmedi santralden kaynaklı olabilir mi bu olay

DSL iığı sorunsuz yandığı halde modemin ip alamadığı durumlar oluyor. Eğer ttnet kullanmıyorsanız kullanıcı adınızı kullanıcıadı@ttnet yapın. Bu şekilde yapınca ttnet kullanıcı adı veşifreniz hatalı diyerek sizi modem ayarlarını gösteren bir sayfaya yönlendiriyor. BU da hattın sağlam ama ip alamadığını gösterebiliyor. Başka iss kullananlar bu şekilde bir kontro yapabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: saygi

quote:

DSL iığı sorunsuz yandığı halde modemin ip alamadığı durumlar oluyor. Eğer ttnet kullanmıyorsanız kullanıcı adınızı kullanıcıadı@ttnet yapın. Bu şekilde yapınca ttnet kullanıcı adı veşifreniz hatalı diyerek sizi modem ayarlarını gösteren bir sayfaya yönlendiriyor. BU da hattın sağlam ama ip alamadığını gösterebiliyor. Başka iss kullananlar bu şekilde bir kontro yapabilirler.

ttnet üretici ile konusun dedi fabrika ayarlarına dönüp mh temsilcisi ile telefonda yeniden kurulum yaptırdı. ama yine aynıydı durum telefondaki yetkili sorun hatta modemde bi problem yok dedi ttnete donun dedi tekrar.
    neyse yeniden aradım anlattım durumu modem kurulumu yapıldı sorun hat ile ilgiliymiş dedim. arıza kaydı aldı 10 dk sonra net geldi. bu tarz bi durum daha öncede basıma geldi hemen olayı modem kurulumuna bağlıyorlar.
    modeme bakıyorum kurulum yapıalcak bişey yok tum bilgiler girili sonra ne oluyor ekipler artık santralden mi nereden ne yapıyorlar internet ısıgı yanıyor ve net geliyor.
    bunu tt mh temsilcisine defalarca söyledim ama illa uğraştıracaklar insanı sorunun kaynağının kendileri olmadığına getiriyorlar hep olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 3 Ağustos 2016; 12:50:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

quote:

ttnet üretici ile konusun dedi fabrika ayarlarına dönüp mh temsilcisi ile telefonda yeniden kurulum yaptırdı. ama yine aynıydı durum telefondaki yetkili sorun hatta modemde bi problem yok dedi ttnete donun dedi tekrar. neyse yeniden aradım anlattım durumu modem kurulumu yapıldı sorun hat ile ilgiliymiş dedim. arıa kaydı aldı 10 dk sonra net geldi. bu tarz bi durum daha öncede basıma geldi hemen olayı modem kurulıumuna bağlıyorlar. modeme bakıyorum kurulum yapıalcak bişey yok tum bilgiler girili sonra ne oluyor ekipler artık santralden mi nereden ne yapıyorlar internet ısıgı yanıyor ve net geliyor. bunu tt mh temsilcisine defalarca söyledim ama illa uğraştıracaklar insanı sorunun kaynağının kendileri olmadığına getiriyorlar hep olayı

DSL ışığının sabit olarak yanması hattın fiziksel olarak hatasız olduğunu gösteriyor ama o hattın bağlı olduğu router size ip atamadığı için hizmet alamıyorsunuz. Daha önce benzer durum benim de başıma gelmişti. Sabit ip başvurusu yaptığımda ip alamamaya başlamıştım.

• Modemin modeline kadar aynı sorunu yaşıyorum modem firmasına kadar aradım bir turlu ip alamıyorum müşteri hizmetleri tutturmuş kurulumdan kaynaklı diye defalarca kurulum yaptım diyorum kullacı adı ve şifremi yeniden talep edip giriyorum dsl yanmasına rağmen internet gelmiyor. Tutturmuşlar elit ekip gönderelim diye bende ısrarla reddediyorum servis ücreti olarak 11TL modem arayüzüne girip 1dk.lık kuruluma 25 TL Bina Hattının İncelenmesine 55TL Fiyat Çekiyorlar. Hizmet Alamadığım Günlerin Ücretini de İade Etmiyorlar Bizde Sinyal Geldigi Görünüyor Gerekçesiyle. Bölge de Başka Alternatifim Yok Olsa 1dk. Daha Kalmam TTNET'te. Kanser Ettiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benım asus modemde vdsl modundaydı modem aynısı olmuştu yenı evde desteklemediğinden adsl baglandı dsl ısıgı yanıyo ınternet yanmıyodu, senın modemde nasıl bılmıyorum ama hat vdsl ise vdsl olarak kur modemi, adsl ise adsl olarak kurulum yap, komple resetleyip belki sendede öyle çözülür
  • Gençler aynı sorun bendede var bugün kurulum gerçekleşti daha gerçekleştiği gibi internet ışığı yanmadı adamlar bi ekip gelcek öğleden sonra hallederler dedi gelen giden olmadı arıza kaydı bıraktım mecbur napıcam şimdi 3 yıl alt yapı bekle şimdi böyle bi sorun yaşa benimde modem tp-lınk vdsl

• Arkadaşlar benimde internet lambasj 3 gündür yanmıyor. Arıza kaydı oluşturdum . Ama her hangi bir gelişme yok. Ne yapmam lazım. Modemi resetledim

• quote:

Orijinalden alıntı: syd0261

Arkadaşlar benimde internet lambasj 3 gündür yanmıyor. Arıza kaydı oluşturdum . Ama her hangi bir gelişme yok. Ne yapmam lazım. Modemi resetledim

hocam çözüm neymiş 3 ay olmuş sen yazalı çözmüssündür herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 1 Mart 2018; 21:19:26 >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    hocam altyapıyla alakalı bir sıkıntıymış . ev ve modem le alakalı değilmiş. çözdüler ve kullanmadıgım günlerin iadesini yaptılar
  • syd0261 kullanıcısına yanıt

Hocam konuyu hortlatıyorum ama dsmart kullanıcısıyım ve aynı sorun var 1,5 aydır telekom ve dsmart arasında top oldum resmen. Sonuç olarak hatta problem olduğunu düşünüyorum. Bunun için nasıl ve nereye başvuru yapabilirim. Sorunumun detayını da başka ni konu ile yeni açtım

https://forum.donanimhaber.com/d-smart-iss-airties-5453v2-modem-adsl-yaniyor-internet-yanmiyor--146582894

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.