Şimdi Ara

DSL ışığı sabit, internet ışığı yanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Turknet ADSL kullanıcısıyım.
    Zyxel modem kullanıyordum fakat performansı yeterli gelmeyince D-Link DSL-224 aldım (gelecekte uğraşmamak için hem adsl hem vdsl destekli aldım)
    Fakat modemi defalarca sıfırdan kurmama rağmen internet ışığı yanmıyor, DSL ışığı sabit.
    Anladığım kadarıyla modem ip alamıyor, bağlantıda, şifrelerde, internet sinyalinde bir sorun yok.

Bu sorunu nasıl aşabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu çözdüm. Eğer D-Link DSL-224 kuruyorsanız kurulumda bağlantı türünü (adsl/vdsl) olarak seçtiriyor. Fakat kurulum tamamlandığında arayüzde adsl ve vdsl’in ikisininde aktif olduğunu görüyoruz. Yani seçim bir işe yaramıyor. Vdsl seçeneğini kapattım ve sorun çözüldü.

• Aynı dertten dolayı çözüm arıyordum ki mesajınızı gördüm, önce bir yazılım güncellemesi yapayım, sonra tavsiyenizi deniycem.

• A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    İnşallah çözüm olur. 👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qeep

İnşallah çözüm olur. 👍🏻
    Hallettim, yazılımını güncelledim, sonrasında vdsl için vlan id:35 Yazmayı unuttuğum için bağlanmıyormuş meğer. garip bir, ara yüzü güzel bir modem. aynı hatta denediğim modemler upload hızı olarak genelde 2mbps verirken bu 3mbps civarı hız sağlıyor.
  • qeep kullanıcısına yanıt
    1 gundur internet isigini yakamadim hat sorunsuz o konuda sikinti yok dsl isigi sabit yaniyor neyi ne edersem deneyim bir turlu o lanet internet isigi yanmiyor neyi hatali yapiyorum acaba telefonda yarim yamalak calisiyor arama yapamiyorsun arama alabiliyorsun saka gibi gercekten destek kaydi olusturdum da kim bilir ne zaman halledilir
    Sadece soyle garip bisey oldu oda kurulumu adsl uzerinden yaptim internet isigi geldi ama internet yoktu tabi ayarlardan adsl yi kapattigim an ise dsl isigi hic gelmiyor

• Nick0tin kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam ben kablonete geçtiğim için modemi kardeşime verdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah senden razı olsun netspeed dsl 224 kullanıyordum güncelleme sırasında elektrikler gitti ayarlarım uçtu pppoe ayarlarımı doğru girmeme rağmen pppoe aktivasyonu gerçekleşmiyordu doğru düzğün bilgi verende yoktu saçımı başımı yoldum ama senin mesajını görüp vlan id:35 yapınca internetim geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 16 Temmuz 2019; 18:29:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Hocam Allah senden razı olsun netspeed dsl 224 kullanıyordum güncelleme sırasında elektrikler gitti ayarlarım uçtu pppoe ayarlarımı doğru girmeme rağmen pppoe aktivasyonu gerçekleşmiyordu doğru düzğün bilgi verende yoktu saçımı başımı yoldum ama senin mesajını görüp vlan id:35 yapınca internetim geldi.
    Allah sizdende razı olsun yardımcı olduysak ne mutlu, Ben en iyi hat değerlerini bu modem ile alıyorum özellikle upload.
  • D-link dsl-224 kullananlar kesinlikle çözüm bu. önce şuradan:http://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-224/Firmware/ firmware güncelleyin. daha sonra kurulumda vlan'ı aktif edip id'sini:35 yapın. Yıllar sonra vdsl'e geçebildim çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titipoco -- 14 Mart 2020; 15:16:15 >
  • bir güncelleme yapın belki güncelleme gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: titipoco

D-link dsl-224 kullananlar kesinlikle çözüm bu. önce şuradan:http://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-224/Firmware/ firmware güncelleyin. daha sonra kurulumda vlan'ı aktif edip id'sini:35 yapın. Yıllar sonra vdsl'e geçebildim çok sağolun.
    teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.