Şimdi Ara

İnternet bağlantım sürekli gelip gidiyor. Yardım lütfen!.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
102.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dileyerekten derdimi anlatmaya başlıyorum..

2 seneyi geçkin bi zamandır ttnet müşterisiyim. daha önce bi çok problemle karşılaştım ama bunun gibi bi problemle ilk defa karşılaşıyorum, problemim tam olarak şöyle;
    Daha önce hiç kopma problemi yaşamadığım bağlantım son 2 haftadır 7/24 aralıksız olarak kopmakta. Bazen 1-2 saat hiç kopma olmuyor, bazende 1 saat içinde 10'larca kopmalar oluyor.
    Modemin üstündeki adsl ve internet (link ve data) ışıkları sönüyor, ardından adsl ışığı sürekli yanıp sönmeye devam ediyor tabi bu 5 dk da sürebiliyor yarım saatte.Sonrasında bağlantı geri geliyor ve yine gidiyor aynı şey tekrardan başlıyor. Bunun haricinde telefonumda çok fena bi cızırtı var.
    Toplamda 3 kere ttnet müşteri hattını aradım ordaki arkadaşlara derdimi anlattım ve bana birsürü mantıksız şey saydılar ve tek yaptıkları arıza kaydı oluşturmak oldu.
    Benim size sorum şu arkadaşlar bu kopmaların sebebi nedir ne olabilir?
    Problemim hakkında beni bi çözüme ulaştırabilicek birilerine ihtiyacım var ve sizlerden yardım istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Bağlantınızın Sürekli Kesilmesine Son Verin

İnternet Bağlantınız Sürekli Gelip Gidiyorsa:

İnternet bağlantınızın sürekli kesilmesi oldukça can sıkıcı bir sorun olabilir. İşte bu sorunu gidermenize yardımcı olacak bazı adımlar:

Modem ve Yönlendiricinizi Kontrol Edin:

İlk olarak, modeminiz ve yönlendiricinizin fişlerinin prize tam olarak takılı olduğundan emin olun. Gevşek bağlantılar bağlantı kesintilerine neden olabilir. Ayrıca, kabloların hasarlı olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Bağlantı Türünü Kontrol Edin:

Kablolu veya kablosuz bir bağlantı kullanıyorsanız, kabloların düzgün şekilde takıldığından veya Wi-Fi sinyalinizin güçlü olduğundan emin olun. Kablosuz bağlantılarda, yönlendiricinizden uzaktaysanız veya duvarlar ve diğer engeller varsa sinyal zayıf olabilir.

İnternet Sağlayıcınızı Arayın:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, internet sağlayıcınızı arayın. Bölgenizde bir kesinti veya bakım çalışması olabilir. Sağlayıcınız sorunun kaynağını belirleyip sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

İnternet Hızınızı Test Edin:

İnternet hızınızın yeterli olduğundan emin olun. Yavaş bir bağlantı, gelip giden bağlantılara neden olabilir. Hızınızı Speedtest gibi çevrimiçi araçlarla test edebilirsiniz.

Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılımları Kontrol Edin:

Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar internet bağlantınızı bozabilir. Bilgisayarınızı düzenli olarak virüslere karşı tarayın ve kötü amaçlı yazılımları kaldırın.

Donanımınızı Güncelleyin:

Modem ve yönlendiricinizin güncel olduğundan emin olun. Eski donanım, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Üreticinin web sitesini ziyaret ederek en son yazılım güncellemelerini kontrol edin.

İpuçları:

• Modeminizi ve yönlendiricinizi düzenli olarak yeniden başlatın. Bu, geçici sorunları çözebilir.
    • Ağınızdaki cihaz sayısını azaltın. Çok fazla cihaz bağlantı sorunlarına neden olabilir.
    • Bir kablolu bağlantı kullanmak mümkünse kablosuz bağlantı yerine tercih edin. Kablolu bağlantılar genellikle daha kararlıdır.
    • İnternet sağlayıcınızın sunduğu teknik destek hizmetlerinden yararlanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sizin anlattıklarınızın neredeyse aynısı bende oluyordu..hatta ben servis sağlayıcı bile değiştim.sonuç aynıydı.....ekipler eve geldi ölçümlerde zayıflık tespiti ve kararları:ana hattan eve gelen kablo arızalı...
    ben pek ihtimal vermedim amma adamlar yıllardır bu işle uğraşıyor..uzatmadan gelen hattan evdeki cihaza bypass ..sonuç;tam çözüm...
    önce kabloları elden geçirin sonra eth.kartınızı bakın splittere en son bakın..çok arıza yapar derler amma sistemde en az arıza yapan o.....
    tabii modemi göz ardı etmeyin hatta mümkünse başka bir modemle deneyin önce.kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

sizin anlattıklarınızın neredeyse aynısı bende oluyordu..hatta ben servis sağlayıcı bile değiştim.sonuç aynıydı.....ekipler eve geldi ölçümlerde zayıflık tespiti ve kararları:ana hattan eve gelen kablo arızalı...
    ben pek ihtimal vermedim amma adamlar yıllardır bu işle uğraşıyor..uzatmadan gelen hattan evdeki cihaza bypass ..sonuç;tam çözüm...
    önce kabloları elden geçirin sonra eth.kartınızı bakın splittere en son bakın..çok arıza yapar derler amma sistemde en az arıza yapan o.....
    tabii modemi göz ardı etmeyin hatta mümkünse başka bir modemle deneyin önce.kolay gelsin
    Splitterı değiştirmeyi deneyin sorun çözülmez ise hızınızı sizden habersiz yükseltmişlerdir onu düşürtün saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Splitterı değiştirmeyi deneyin sorun çözülmez ise hızınızı sizden habersiz yükseltmişlerdir onu düşürtün saygılar

Alıntıları Göster
    Yaklaşık 1 Haftadır aynı sorunu bende yaşamaktayım.
    Modemi ilk açtiğimda 5 dakıka bazende daha uzun sürebiliyor bağlantı geliyor Sonra bi kaç kez tekrar bağlanıp kopuyor.
    Bu sefer tamamdır herhalde deyip bi siteye girmek istediğinizde tekrar kopuyor bu bazen 5-10 dakika kadar devam ediyor bazende 1-2 saat bağlantının sabitlenmesini bekliyorsunuz. 5 yıldır sorunsuz kullandiğim bağlantı bi haftadır bu şekilde kopup duruyor. Kullandığım Paket sınırsız 1024/256

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Modemi ilk açtiğimda 5 dakıka bazende daha uzun sürebiliyor bağlantı geliyor Sonra bi kaç kez tekrar bağlanıp kopuyor.
    Bu sefer tamamdır herhalde deyip bi siteye girmek istediğinizde tekrar kopuyor bu bazen 5-10 dakika kadar devam ediyor bazende 1-2 saat bağlantının sabitlenmesini bekliyorsunuz. 5 yıldır sorunsuz kullandiğim bağlantı bi haftadır bu şekilde kopup duruyor. Kullandığım Paket sınırsız 1024/256

Alıntıları Göster
    Aynı sorun bende de var. Son 4 gündür problemliydi dün ve bu gün neredeyse internete bağlanamaz oldum. Özellikle akşam 18.00 dan bu yana sürekli gidip geliyor. Dün uydunetten gelenler kendi modemlerini taktılar sonuç modeminiz arızalı dediler gittiler. Bugün modem aldım modemi kayıt ettirmek için gün boyu uydunet çağrı merkezini aradım her defasında sisteme giremedikleri için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Şikayetlere bakıyorum benim şikayetlerimle aynı durup dururken birde modem aldırdılar hangi birine sinirleniyim. Sorun büyük gibi kaç gündür işin içinden çıkamıyorlar.

• quote:

Modemden olabileceğini zahnetmıyorum. 19:30'dan bu yana kesintisiz kopuyor:)
    Modem arayüzünden baktığımda Eskiden 12-15 Mbit ulaşılabilir hız yazardı şuan 2 mbitte göremiyorum gelen sinyal çok zayıf ondan olabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Elimde 3 tane splitter var hepsini denedim problem yine çözülmedi malesef. Hızı düşürtmek problemi giderirmi peki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

sizin anlattıklarınızın neredeyse aynısı bende oluyordu..hatta ben servis sağlayıcı bile değiştim.sonuç aynıydı.....ekipler eve geldi ölçümlerde zayıflık tespiti ve kararları:ana hattan eve gelen kablo arızalı...

Modemi alalı yaklaşık 2 ay oluyor modemde bi sorun olduğunu sanmıyorum. bi dünya splitter denedim ondanda olmadığını sanıyorum.
    İlk 1 2 gün sonrasında benim aklıma gelen ilk şeyde telefon hattı oldu, bunun en büyük belirtisi ise telefonu açtığımdaki kulak patlacak şiddetteki cızırtı. İlk aşamada eve birilerini getirip telefon kutusuna ve hattına baktırmak olucak gerekli görürsem direkt yeni hat çektiricem yardımın için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabbit.es -- 28 Ocak 2012; 23:35:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rabbit.es

quote:

Elimde 3 tane splitter var hepsini denedim problem yine çözülmedi malesef. Hızı düşürtmek problemi giderirmi peki ?

Alıntıları Göster
    Cevap yazarken bile 2 3 kere bağlantı kopuyor o kadar iğrenç bi hal aldı durum.

Arkadaşlar şöyle bi baktığımda ilk olarak yalnız olmadığımı görüyorum. bu sorun bi çok arkadaşta var anlaşılan. Yokmu bize yardım edebilicek bi ttnet çalışanı :)

• quote:

Arkadaşlar şöyle bi baktığımda ilk olarak yalnız olmadığımı görüyorum. bu sorun bi çok arkadaşta var anlaşılan. Yokmu bize yardım edebilicek bi ttnet çalışanı :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hızla alakalı bi durumda olmayabilir. Ustekı mesajımda belirtmiştim kullandiğim tarife 1024/256 ve Halen kopmaya devam

• quote:

Arkadaşlar hızla alakalı bi durumda olmayabilir. Ustekı mesajımda belirtmiştim kullandiğim tarife 1024/256 ve Halen kopmaya devam

Bende problem bu yoğun kar yağışlarında başladı. ama soğuk havanın telefon hattına bi zarar vereceğini sanmıyorum sendede öyle galiba.
  • quote:

quote:

Bende problem bu yoğun kar yağışlarında başladı. ama soğuk havanın telefon hattına bi zarar vereceğini sanmıyorum sendede öyle galiba.

Şuan bulunduğum yerde kar yok TTNET alakalı bi durum söz konusu.
  • quote:

quote:

quote:

Şuan bulunduğum yerde kar yok TTNET alakalı bi durum söz konusu.

Alıntıları Göster
    Modem arayüzündeki değerleri buraya koyabilirsiniz ?

• quote:

"damdan düşen"olarak dediğim gibi sorununuz hat görünüyor..bende hattıma güveniyordum.kendim çekmiştim...
    ne zaman ttnet elemanı "abi senin eve gelen hatta problem var"dedi bende hattı dediğim gibi önce dışardan bağladım düzeldiğini görünce eskisini söküp yeni teli(kabloyu)taktım...no problem......
  • quote:

Modem arayüzündeki değerleri buraya koyabilirsiniz ?

Alıntıları Göster
    Edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyo -- 31 Ocak 2012; 18:53:03 >
  • quote:

Edit..

Alıntıları Göster
    Beyler sizdeki problem ney bilmiyorum ama bakın bendekini anlatayım sorun yaklaşık oalrak 1 yıldır var gittikçe artmakta hele bu aralar zirvede.
    Olay şu ;
    Arasıra internet giderken artık 2-3 günde bir 1 günlük kopuyor bunun yanı sıra sürekli oalrak kopup gelmeye devam ediyor modemde adsl-bağlı değil diyor ara ara ama ara ara bağlı dediği halde internet olmuyor.

Arkadaş o kadar kötü bi durum aldıki internet geliyor ben daha sayfa açamadan gene gidiyor :(

Heleki bir şey indirmeye çalışırsam durum vahim artık 2-3 saat zor geliyo

Ama diyelimki hiç birşey yapmadan 1 gün bekledim ondan sonra oyun oynadım sayfaya falan girmedim hiç internet 6-8 saat sonra gidip gelmeye başladı
    Aacaba bu sorun neyden kaynaklanıyodur hani interneti tepe tepe kullanmakla kullanmamak neden etkiliyor gidip gelmesini bir türlü kafam almıyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: balik_tursusu

Beyler sizdeki problem ney bilmiyorum ama bakın bendekini anlatayım sorun yaklaşık oalrak 1 yıldır var gittikçe artmakta hele bu aralar zirvede.
    Olay şu ;
    Arasıra internet giderken artık 2-3 günde bir 1 günlük kopuyor bunun yanı sıra sürekli oalrak kopup gelmeye devam ediyor modemde adsl-bağlı değil diyor ara ara ama ara ara bağlı dediği halde internet olmuyor.

Arkadaş o kadar kötü bi durum aldıki internet geliyor ben daha sayfa açamadan gene gidiyor :(

Heleki bir şey indirmeye çalışırsam durum vahim artık 2-3 saat zor geliyo

Ama diyelimki hiç birşey yapmadan 1 gün bekledim ondan sonra oyun oynadım sayfaya falan girmedim hiç internet 6-8 saat sonra gidip gelmeye başladı
    Aacaba bu sorun neyden kaynaklanıyodur hani interneti tepe tepe kullanmakla kullanmamak neden etkiliyor gidip gelmesini bir türlü kafam almıyor :(

Alıntıları Göster
    bugun 1 ocak 2013 ve ben aynı sorundan dolayı internette gezinmekten benle en yakın hatta aynı sorun yaşamış bi siz varsınız sorunu çözeniniz varsa nolur paylaşsın

• quote:

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dileyerekten derdimi anlatmaya başlıyorum..

2 seneyi geçkin bi zamandır ttnet müşterisiyim. daha önce bi çok problemle karşılaştım ama bunun gibi bi problemle ilk defa karşılaşıyorum, problemim tam olarak şöyle;
    Daha önce hiç kopma problemi yaşamadığım bağlantım son 2 haftadır 7/24 aralıksız olarak kopmakta. Bazen 1-2 saat hiç kopma olmuyor, bazende 1 saat içinde 10'larca kopmalar oluyor.
    Modemin üstündeki adsl ve internet (link ve data) ışıkları sönüyor, ardından adsl ışığı sürekli yanıp sönmeye devam ediyor tabi bu 5 dk da sürebiliyor yarım saatte.Sonrasında bağlantı geri geliyor ve yine gidiyor aynı şey tekrardan başlıyor. Bunun haricinde telefonumda çok fena bi cızırtı var.
    Toplamda 3 kere ttnet müşteri hattını aradım ordaki arkadaşlara derdimi anlattım ve bana birsürü mantıksız şey saydılar ve tek yaptıkları arıza kaydı oluşturmak oldu.
    Benim size sorum şu arkadaşlar bu kopmaların sebebi nedir ne olabilir?
    Problemim hakkında beni bi çözüme ulaştırabilicek birilerine ihtiyacım var ve sizlerden yardım istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı sorun bende de vardı. Ama öğrendim ki binadan benim daireme gelen kablo yıpranmış. Yeni kablo döşedim sorun kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuppash

bugun 1 ocak 2013 ve ben aynı sorundan dolayı internette gezinmekten benle en yakın hatta aynı sorun yaşamış bi siz varsınız sorunu çözeniniz varsa nolur paylaşsın

Sorunun telefon kablosunda dostum. Tek yapman gereken evine gelen telefon kablosunu baştan yaptırmak. Bunu yaparsan sorunun toptan çözülecektir :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zuppash

Sorunun telefon kablosunda dostum. Tek yapman gereken evine gelen telefon kablosunu baştan yaptırmak. Bunu yaparsan sorunun toptan çözülecektir :)

Alıntıları Göster
    bende çoktandır sorunsuz kullanıyordum ve birden çok sık sık kopmaya başladı. Modemden Splittere giden kablo eklemeliydi . Tek kabloyla splitter e bağladım ve çok şükrü sorun çözüldü.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.