Şimdi Ara

Yeni Zyxel modem ani ping artışı sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
25.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ttnet bana paket kapsamında Zyxel VMG3312-B10B modemi verdi. Her şey iyi güzel fakat online oyun oynarken (haxball, lol) ping 5-10dk'da bir aniden aşırı yükseliyor ve hemen düşüyor. Eski modemde ( TP-Link) böyle bir sorun yoktu. WLAN Optimizer ve Cfosspeed gibi programlar denedim ama işe yaramadı. Neden böyle oluyor, çözümü var mı?

Çözüm; kablosuz ayalara gelip modemin wireless modunu 802.11 b/g/n den 802.11 g ye çevirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 6 Temmuz 2014; 16:08:33 >

• Modem bu arkadaşlar. Bu modem hakkında da hiçbir yerde kullanıcı yorumuna rastlayamadım, yeni çıkmış sanırım.
  • Galiba Zyxel modemlerde haxball vb sorunlar oluyor.

Nette cozumleri var. Zyxel modem haxball yazinca birsuru site cikiyor.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. haxball ile ilgili sorunların çözümü bana uymasa da, League of Legends diye aratınca bir üyenin bulduğu çözüm sorunumu halletti.

Aynı sorunla karşılaşabilecekler için çözümü söyleyeyim:

Modemin kablosuz ayarlarından wireless modunu 802.11 b/g/n den 802.11 g ye çevirince sorun düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FikirLideri

Teşekkür ederim. haxball ile ilgili sorunların çözümü bana uymasa da, League of Legends diye aratınca bir üyenin bulduğu çözüm sorunumu halletti.

Aynı sorunla karşılaşabilecekler için çözümü söyleyeyim:

Modemin kablosuz ayarlarından wireless modunu 802.11 b/g/n den 802.11 g ye çevirince sorun düzeliyor.
    arkadaşım bende cs1.6 da ping sorunu yaşıyorum zyxel model kullanıyodum airties a gectim anlamadgm seklde pıng de skntılar oldu da bunu denemelımıyım bı sıkıntı çıkar mı?
  • Denemekten zarar gelmez, düzelmezse eski haline çevirirsiniz. Sorununuz düzelmez ise WLAN Optimizer yükleyin ve ayarlarda 3. seçenek hariç hepsini işaretleyin.
  • Aynı sorun bende de mevcut modemi değiştirmeden sorunu çözme şansımız var mı?
  • mozev2150 kullanıcısına yanıt
    Üstte yazıyor çözüm.
  • FikirLideri kullanıcısına yanıt
    bende zyxell marka modem var ama dediğiniz gibi bi ayarı bulamadım burda
  • Modem arayüzüne girmelisiniz önce. 192.168.1.1 yazın tarayıcıya.
  • FikirLideri kullanıcısına yanıt
    Kardesim bendede 3 günden beri aynı sorun VMG3312-B10B 300 Mps modemim var simdiye kadar boyle bir sorunum yoktu fakat bu 2 gundur oluordu aksam dediğin ayarı yaptım lolde 1 oyun attıktan sonra yıne bozluldu 5 dk da bir ping 2000 lere cıkıyor deli olucam ne yapmayılım
  • modemin modeli ne soldamı menüler alttamı (yazılımı da mutlaka güncelleyin arkadaşlar kuzenimde güncelleyerek çözdük )
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mami28

modemin modeli ne soldamı menüler alttamı (yazılımı da mutlaka güncelleyin arkadaşlar kuzenimde güncelleyerek çözdük )

bizde de bu lanet modemden var. lol oynarken özellikle ping 4-5 saniyeliğine artıyor be oyunu zehir ediyor.

ben kablo ile bağlanıyorum benim için bir ayar var mıdır ?

• mahseer898 kullanıcısına yanıt
    Benim modem yere düştü ve bozuldu. Bunu kullanmıyorum artık. Üstte bahsettiğim ayardan ve güncelleme yapmaktan başka çözüm bulamadık, deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FikirLideri

Benim modem yere düştü ve bozuldu. Bunu kullanmıyorum artık. Üstte bahsettiğim ayardan ve güncelleme yapmaktan başka çözüm bulamadık, deneyin.
    Bir seneyi geçmiş başlık açılalı ama aynı modemden var evde ve modemin kablosuz modunu 802.11 b/g/n'den 802.11 g'ye çevirince anlık laglar son buldu gibi. Ping çok düşük değil tabii hâlâ. Onun için uğraşıyorum hâlâ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

Bir seneyi geçmiş başlık açılalı ama aynı modemden var evde ve modemin kablosuz modunu 802.11 b/g/n'den 802.11 g'ye çevirince anlık laglar son buldu gibi. Ping çok düşük değil tabii hâlâ. Onun için uğraşıyorum hâlâ.

Alıntıları Göster
    arkdaşlar ben kablo ile bağlanıyorum bu modeme. dediğiniz gibi ping değerlerim normalin üstüne çıkıyor avrupa sunucularda oyun oynamak zehir oluyor. Ama benim ping anlık yükselmiyor normal değerlerinin %80 veya %100 fazlası sabit kalıyor ve daha düşmüyor yanlız modeme reset attığımda düzeliyor. evde modeme telefon bağlamıyorum artık bozulmasın diye. Varmıdır bunun bir çözümü nasıl olacak bilen var mı ? kablolu bağlantı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

kardeş bulduysan bi yolunu paylaşırmısın. reset atınca düşüyor sonra tekrar yükseliyor.
  • Maalesef bulamadım. Ping için etherneti kullanıyorum. Diğer türlü oyunlarda lag oluyor çok.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    ben zaten masaüstü etherneti kullanıyorum. ama ping yüksek düşmüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.