Şimdi Ara

Yeni Zyxel modem ani ping artışı sorunu [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
25.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben kablosuz interneti kullanırsam hem ping oynuyor çok hem de lag oluyor oyunlarda. Etherneti kullanırsam lag olmuyor en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

Ben kablosuz interneti kullanırsam hem ping oynuyor çok hem de lag oluyor oyunlarda. Etherneti kullanırsam lag olmuyor en azından.

az önce reset attım 90 lara kadar düşürdüm ping i kurcalayayım derken ayarlardan modemi fabrika ayarlarına tekrar yükle dedim şuan ping im 237. normal seyirlerde oynadaığım sunucu da 50 ile 60 arası olması lazımdı. Yani kısaca lanet olsun bu modeme.
  • arkadaşta da bu modemden var sıkıntılı counter oynarken ping çok yüksek çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

Ben kablosuz interneti kullanırsam hem ping oynuyor çok hem de lag oluyor oyunlarda. Etherneti kullanırsam lag olmuyor en azından.

Tr069 protokolünü kapatırsanız düzelme ihtimali var. Aynısı bende de var, düzeldi.

TR069, modemde CWMP menüsünde olur ama TTNet modemlerinde o menü gizlidir. Zyxel' in global yükleme sayfasından modemin için olan firmware dosyasının içinde rom dosyası olur. O rom dosyasını modemin geriyükleme sayfasından atarsanız CWMP gözükür. Fakat modem ayarları sıfırlanıyor, çoğu yeri tekrar düzenlemeniz lazım. Ardından CWMP' yi pasif yapın. Hatta içindeki ttnet ile ilgili olan adresleride silerseniz daha iyi olur. Yalnız bu şekilde yapınca, bir süre sonra tekrar açılabiliyor tr069 portu.

O yüzden ben global rom dosyasındaki yaptığım ayarları yedekleyip, telefona giden kabloyu çıkarıp (ttnet uzaktan yönetim ile modem ayarlarını internete bağlanır bağlanmaz değiştirmemesi için) modeme reset attım. Ardından yaptığım ayarların rom dosyasını yükleyip, CWMP' yi de pasif yapıp, telefon kablosunu taktım. Uzun süredir ping sorunu yaşamıyorum.

Bu dediklerim sadece anlık lag için, genelde 60 saniyede bir olan. Bir de bilgisayarın kablosuz modunu 802.11g ve modeminde sadece 802.11g yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 9 Ocak 2016; 19:24:16 >

• @OttO_TR55 Modem sıkıntılı gibi ping konusunda da en iyisi internet sağlayıcıyı değiştirmek aslında. Sözde TTNET'in rakibi var. Bulunduğum yerde ne Uydunet var ne Turkcell Superonline Fiber.

@Asriell

Ben TR-069'u şuraya bakarak kapamıştım:

https://blog.boramalper.org/mahremiyet/zyxel-vmg3312-b10b-modeminde-tr-069-protokolunu-kapatmak

Bir süredir oynamıyordum, birkaç maç yaptım CS: GO'da. Ping yüksekti ama lag olmadı. Rocket League çok sıkıntılı lag konusunda. Araba ikide bir geriye atıyor oyunda. Ethernet ile çözüm bulabilmiştim ancak.

Dediğinizi bir deneyeyim ben de.

• modemi değiştim arkdaşlar. ping yarı yarıya düştü ama hatlarımda da sıkıntı var port değişikliği talep ettim. eğer modem almayı düşünen olursa Asus u tercih etsin harika modemler. kullanıcı arayüzü de çok sade ve basit bütün özellikler var.
  • Sen hangi modemi aldın kardeş memnun musun ne önerirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar modem arayüzüne girdim ama wireles modu diye bir yer bulamadım yardımmmmmm zyxel kullanıyorum
  • windlea983 kullanıcısına yanıt
    modem alacaklara tavsiyem Asus alsın. telefon gibi modemi güncellersin.
  • yıl 2016 olmuş ama aynı modemden bendede var bf1 de 500 ping alıyorm akk dolmadıgı halde ethernet ile baglanınca degisiklik yok help
  • Keşke bu zyxel i almadan once forumu gezseydim.

Bendeki model vatanbilgisayarda hala satilan model.

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-p-1302-t10b-300mbps-kablosuz-4-port-adsl2-modem.html?keywords=modem

Wifi uzerinde baglaniyorum lolde ping 150 300 500 kafasina gore.eski modemimi taktim sorun yok 50 60 bunu takinca pingler firliyor.her oyunda ayni pingler asiri yuksek.iade edecegim bugun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.