8mbs'e kadar paket kullanıyorum. fakat 3.80'i geçmedi hızım. modemim 2000 yılında aldığım eski modemlerden. adsl2+ modem alsam hızda farkeder mi acaba? yoksa illa denemek mi gerek modem bulup?
Modemin menüsünden ADSL kısmına bakın oradaki Downstream ve SNR (Almadaki zayıflama ve gürültü payı) değerlerini yazın bu değerlere göre çıkabileceğiniz hız kabaca belirlenebilir. Ev içindeki telefon tesisatı bağlantısı, paralel telefon durumu gibi durumlar da bunu etkiler.
Geçen gün bu değerler şöyleydi:
SNR DS US 14.7 31
Şu an ise downstream 6.8 ile 7 arası değişiyor, upstream ise 14
ne anlama geliyor peki bu durum?
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Modemin menüsünden ADSL kısmına bakın oradaki Downstream ve SNR (Almadaki zayıflama ve gürültü payı) değerlerini yazın bu değerlere göre çıkabileceğiniz hız kabaca belirlenebilir. Ev içindeki telefon tesisatı bağlantısı, paralel telefon durumu gibi durumlar da bunu etkiler.
tekrar soruyorum
İnternet servis sağlayıcınız ADSL 2 hizmeti veriyor mu ama bu önemli sizin modeminizin desteklemesi yetmiyor. ADSL 2 hizmeti veriliyorsa mevcut değerleriniz artacaktır ama bu seferde SNR değerleriniz (6.8 7 arası değişen ) daha da düşecektir ve kopma sorunu yaşayacaksınız. Bu değerler 6 nın altına düştüğünde internet bağlantısında kopmalar yaşanıyor. DS değeriniz ise oldukça iyi (31 olan). Bu santrale yakın olduğunuz anlamına gelir. Muhtemelen sizin internet bağlantınız 4 Mbit de sınırlandırılmış o yüzden bu kadar düşük hızda bağlanıyorsunuz.
Bir de telefon hattınız direkt modeme mi geliyor ADSL splitter öncesinde paralel başka bir bağlantı var mı? Paralel bağlantı varsa hızınız düşer. Bütün paralel bağlantılar Splitter sonrasında olmalı.
Yine modemin ADSL menüsünde protokol olarak otomatik mi seçili ona bir bakın değilse otomatik yapın ya da g.dmt , t1 değerlerini deneyin.
Bu son söylediklerimde de problem yoksa hizmet sağlayıcınızı arayın ve hızın sınırlandırılıp sınırlandırmadığını sorun.
Bilgim olmadığı için soruyorum kusura bakmayın; ttnet 8mbs abonesiyim. adsl2 hizmeti alamama durumu oluyor mu yine? şu an snr değerleri 10-11 değişiyor. bu değerler her gün neden farklı oluyor? mevcut internet hattımda telefon da bağlı. salonda duvardaki telefon girişine telefon bağlı, odamdaki girişe ise modem hattı bağlı. salonda splitter var ama odamda yok. bu yanlış mı? nerde olmalı veya ikisinde de mi olmalı? rooterdaki modulasyon değer g.dmt olarak görünüyor ve müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre de hattımda bir hız sınırlandırılması yapılmamış. bu durumda hız için yapmam gereken bir şey olabilir mi?
şimdiden teşekkürler.
Normalde hattınız direk ADSL splittere bağlanmalı oradan modeme ve telefonlara gitmeli bu şekilde en iyi bağlantıyı elde edersiniz hatttın paralel bağlanması hızın düşmesine sebep olur. Paralel bağlantıyı splitter sonrasında yapmalısınız. Diğer telefonu pek kullanmıyorsanız paralel bağlantısını iptal edin. Hatta evin girişindeki bağlantıdan direkt modeme hat çekip o şekilde deneyin. Her ikisinde de splitter olması daha iyi olacaktır ama asıl sorun hattın tek olarak gelmesi.
odadaki hat çıkışına bir splitter takarım o problem değil fakat bunun harici modem değişikliğinin bana bir faydası olmayacak gibi görünüyor değil mi?
Modem değişikliğinin pek fark ettirmeyeceğini düşünüyorum modeminizde arıza olmadığı sürece tabiki. ADSL sistemi ile zaten 8 mbite kadar çıkılabiliyor. ADSL2 ile 16 değerine ulaşılabilir deniyor ama bu telefon şebekesi ile pek mümkün değil. (santralin dibinde ise eviniz o ayrı :) )
o zaman böyle devam herhalde :) teşekkür ederim yardımınız için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme