Pikatel EA103 (USB) model eski adslim 3-4 gündür netteyken kapanıyor tamamen ışıkları sönüyor net kopuyor fişi takıp çıkartıyorum tam nete bağlanıyorumki 2-3 dk da gene ışıklar sönmüş bazen de 5-6 saat boyunca bişi olmuyo ama sonunda gene kapanıyo neden böyle oluyo acaba ? sorun nerde ? lütfen yardım edin perişan oldum...
[ NOT: pc ye yeni format attım ve aradan 1 gün geçtikten sonra problemle karşılaştım üstüne gene format attım bişi değişmedi ]
Formatınızla aynı ana denk gelmesi tesadüf olabilir. Tamamen ışıkların sönmesi, cihazın bir şekilde kapanması; o cihazda bir problem olduğunu gösterir. İlgili cihaz gücünü USB üzerinden almıyorsa yani adaptörü varsa, USB kablosu çıkık vaziyette çalıştırmayı deneyin. Yine aynı hata olursa yeni modem alacaksınız.
Pikatel modem ısındığı için oluyor olabilir. Isınıyor mu? veya ilgisi var mı? Modemin yerini ce konumunu değiştir dene!
modem usb ile çalışıyor ve ısınma da yok durup dururken ışıklar sönüyo usb kabloyu çıkarıp takıyorum anca öyle bağlanabiliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: R0CKie
modem usb ile çalışıyor ve ısınma da yok durup dururken ışıklar sönüyo usb kabloyu çıkarıp takıyorum anca öyle bağlanabiliyorum
Bilgisayarım'a sağ tıklayıp Özellikler'e basın.
Vista ise gelen pencerede sağda Aygıt Yöneticisine basın. XP ise Donanım sekmesinden Aygıt Yöneticisini seçeceksiniz. Evrensel seri yol denetleyicisi'ne çift tıklayarak genişletin. Altında anakart modelinize göre 5-15 tane kalem çıkabilir. İlgilendiklerimiz "USB kök hub" yazanlar. Tüm USB kök hub'lara teker teker sırayla tıklayarak Güç sekmesine bakın, ta ki modeminizi görene kadar. Modeminizi görünce, o gördüğünüz penceredeki Güç Yönetimi sekmesine giderek "Güç kazancı sağlamak için Windows bu cihazı kapatsın" kutusunun yanında tik varsa kaldırın.
Modemi değiştir
Windows bu cihazı kapatsın" kutusu işaretliymiş hazar kardeş çook saolasın şimdi bakalım bidaha sorunla karşılaşıcazmı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme