Şimdi Ara

adslmodem<->masaustu<-wireless->laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde adsl ethernet modemim var ve masaustu bilgisayarıma bağlı, yeni bir laptop aldım wireless'i var. Şimdi evin içinde masaüstündan ağ kurup, internet paylaşımı yaparak laptopla internete girmek istiyorum. Masaüstü bilgisayarıma nasıl bir ürün almalıyım. Wireless modemler pahalı. Wireless PCI kartı ve usb wireless kart diye birşey buldum 30-40 ytl civarı bunu masaüstüne taksam işe yarar mı.

Bağlantı şu olacak;

KabloluADSLmodem<-ethernet kablo->Masaustu-PC <- ?? Wireless Ağ ?? -> Laptop

Biraz araştırdım ama kafam karıştı. Wireless router, access point falan biraz karışık geldi.
    Kısaca benim masaustu bilgisayarına ne almam gerekli. Bluetooth çok dandikmiş bluetooth önerisi olmazsa sevinirim. Linkteki gibi birşey işimi görür mü?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2710&productid=bd90171

yoksa bunlar sadece wireless modeme bağlanmak için mi?

• linkteki ürünü alabilirsiniz.Fakat üzerindeki anten ile ne kadar sinyal gücü üretebilir ve laptop ile ev içerisinde diğer odalarda nekadar randımanlı çalışabileceksiniz birşey söylemek güç şimdiden.
    Size şunu söyleyebilirim; Bu yapmayı düşündüğünüz şeyi ben deneme maksatlı yaptım ve başarılı oldum.Masaüstü bilgisayarda pci wireless ile yayın yaratıp ardından ağ bağlantılarında kablolu ve kablosuz ağ bağdaştırıcılarını köprüledikten sonra laptop ile pcye wireless bağlanarak gerek dosya paylaşımı gerek internet bağlantısını sorunsuz yapabildim.
    Fakat aynı şeyi USB wireless yoluyla denediğimde nedendir bilinmez PCI wireless ile olan şey USB wireless ile yapılınca başarılı olamadı.Kesinkez hepsinde bu sonucu verecektir USB bu iş için elverişsizdir diye iddia edemem fakat sorunsuz olmasını isterseniz size bu işi PCI kart ile yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 27 Aralık 2007; 22:47:33 >

• O zaman bu wireless kartları kablosuz ethernet kartı gibi birşey anladığım kadarıyla. hem bilgisayarları bağlayıp dosya paylaştırabiliyorsun hemde interneti. Çok teşekkürler.
  • evet dediğiniz gibi kablosuz ethernet kartı diyebiliriz.Tercihe bağlı olarak diğer yayınlara(modem vs) bağlanabildiğiniz gibi, gerektiği yerde yayını kendinizde yaratabiliyorsunuz bununla.
    Kolay gelsin
  • arkadaşlar benzer bir soruyu ben yazıcaktım mesaj kirliliği olmasın buradan sorayım.
    şimdi bende p4c800 e-deluxe wi-fi asus bord var. yeni bi laptop aldım. laptop ile konu komşu bağlantılarını görebiliyorum.
    anakartıma wi-fi pci adaptorü ve harici antenini bağlamadım henüz.
    şimdi ben bu üzerinde pci wifi kartı olan pc ile laptopu kablosuz olarak birbirine bağlayabilirim sanıyorum.
    ama laptopla aynı kablolu performansında internete sorunsuz çıkabilirmiyim?

Ayrıca bu tarz kullanmak, laptop ile pc nin aynı anda internete bu tarz bağlantı ile çıkması pc de ağırlaşmaya kasma tarzı olumsuz sorunlara yol açarmı?

bu konuda yardımlarınızı ve deneyimlerinizi, ayrıca alternatif tavsiyelerinizi bekliyorum.
    tşkl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 27 Aralık 2007; 23:54:20 >
  • @kenandrk

ad-hoc özelliğini destekleyen bir wireless cihaza ihtiyaç var. philips snu6500 ile basettiğiniz sistemi çalıştırdım. sanırım 50-55 ytl civarında fiyatı. detay isterseniz sorularınızı yanıtlayabilirim yada adhoc diye forumda aratırsanız bilgiye ulaşabiliriniz.
  • Arkadaşlar bugün 30 ytl ye c-net diye bir pci wireless kart aldım. Fiyat sorarken bütün bilgisayarcılar olmaz öyle şey diyince biran umutsuzluğa kapıldıydım. İllaki bunlar modemi görür, bilgisayarlar birbirini hiç görürmü, kablosuz modem zorunlu falan diye ısrar ettiler baya. Neyse bal gibide oluyormuş valla.
    Masaustu evin en köşesinde arada 4 duvar var, %80 çekiyor. İnternet 1024 hızında zaten internette hiç sorun yok.
    Ağda dosya paylaşımıda süper. 4-5mblık mp3 ü 1-2 sn de diğerine atıyor daha ne.

Dediğiniz gibi bağlantı tipini Ad-Hoc yaptım, laptop hemen gördü zaten geriside bildiğiniz otomatik "ağ kurulumu ve interneti paylaştır"la hallolu.

Warsaw ve izmirli2007 çok çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenandrk -- 28 Aralık 2007; 21:37:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL LAPTOP ICIN FORMAT
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hadi hayırlı olsun, güle güle kullan inşallah
  • arkadaşlar ya benim modem usb ondanmı ben kuramıyorum benim laptop wirlesse içeriyor.
    anakrtım ile antenlisinden hemde wi-fi kartta gelmişti. "p4c800 e-deluxe wi-fi"
    sorun modemi eternetten değilde usb den çevirmeli ağ gibi bağlandığım içinmidirki?

gerçi ben internet paylaşımını biyana bırakın aralarında ağda kuramadım. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeNTiLMeN

arkadaşlar ya benim modem usb ondanmı ben kuramıyorum benim laptop wirlesse içeriyor.
    anakrtım ile antenlisinden hemde wi-fi kartta gelmişti. "p4c800 e-deluxe wi-fi"
    sorun modemi eternetten değilde usb den çevirmeli ağ gibi bağlandığım içinmidirki?

gerçi ben internet paylaşımını biyana bırakın aralarında ağda kuramadım. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. :(

Ağ kurulumu yaparken ürün kitapçığındaki yönergelere göre yaptım. Orda önemli bir nokta var windows hizmetlerinden "Kablosuz sıfır yapılandırma" hizmetini devredışı bırakıp wireless'in kendi yazılımıyla ağ ayarlarını yapmanın gerekli olduğu yazıyordu. (Denetim Masası->Yönetimsel Araçlar->Hizmetler) Bugün kurcalarken windowsun kendi kablosuz yapılandırmasıyla denedim başaramadım. Eğer elinde kendi yazılımı varsa windowsun kablosuz yapılandırmasını devre dışı bırakıp onla dene.
    Tabi yazılımlar farklıdır ama en azından yol gösterir diye önemli noktaları anlatayım belki işine yarar:
    1. Önce profil oluşturdum.
    Profile Bir SSID ismi beliledim. (Bu isim daha sonra laptopta kablosuz ağları tıkladığında görünecek isim)
    2. Profilin ayarlarında tipini Ad-Hoc yaptım.
    3. Bir şifreleme (WEP ya da WPA) oluşturdum.
    Daha sonra aktive et dediğimde radyo yayını başladı laptopta göründü.
    4. Bilgisayarların ağ ve dosya paylaşımıda istiyorsan hepsi aynı çalışma grubu içinde olmalı. (Bilgisayarım->özellikler->Çalışma grubu (EV-AĞI, MSHOME, WORKGROUP vs.)
    5.İnternetin olan bilgisayarda Ağ Bağlantılarım a tıklarsan kablosuz ve Çevirmeli ağın görünür. Çevirmeli ağına sağ tıklayıp özelliklerden "Diğer Ağ kullanıcıları Bu Bilgisayarın internetini paylaşsın" var onu seç. Windows güvenlik duvarı ayarlarından Özel bağlantılara izin verme seçili ise onu devredışı bırak.
    6.Eğer Xp ile vista arasında bağlantı yapacaksan XP ye mutlaka "Bağlantı Katmanı Topoloji Bulma (LLTD)" gücelleştirmesini yükle.
    http://support.microsoft.com/kb/922120/tr
    Benim bildiklerim bu kadar. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenandrk -- 29 Aralık 2007; 14:09:43 >

• sağol üstat. bi deniim akşam, bakalım yapabilicemmi.
  • yok ya ben yapamıcam bu işi.

olmuyor ne yapsam bağlanıyor laptop ama, bağlandığına bi işaret yani aslında deneyimimde yok. yani bağlanınca ne oluyor nasıl kullanılıyor o bağlantı ben ne bi disk gördüm ne biyerlerde paylaşımlı klasör sadece bağlandı yazıyor. internete zaten girmiyor.
  • ben wifi ile laptop ve masaüstü bilgisayarımı birbirine bağladım ama internete bağlanamıyorum yani masaüstü pc deki kablolu interneti wifi ile laptopuma aktaramıyorum nasıl yapıcam yardım edermisiniz
  • senin wifi kart asus anakartın içinden çıkandanmı?
    "bende p4c800 E-Deluxe wifi" bord var.

bende laptop ile pc bağlayabiliyorumda pğc nin internetini laptoptan kullanmak istediğimde internete girmiyor. 2 pc arası ağ benim ki hotoc mudur nedir o tarz bi bağlantı.
    Ya ben anlayamadığım ya bağlandı diyor laptop, ama bağlanınca ne olucak yani ben 2 pc arasında ne gibi dosya alışverişi yada kontorl yapabiliyorum nereden oluyo bu işler. ben bilgisayarıma bakınca diğer pc nin diskleri görünmüyor. yani bağlandı bağlandıda ne işe yarıyo öle kuru kuru bağlanmasının anlamadım.
    yokmu bi yardım edicek adamakıllı şuişi açıklıcak ya.
  • Bağlanınca şunlar olur;
    Laptopta (vista olduğunu varsayıyorum) sistem çekmecesinde bağlantı simgesine sağ tıklarsan "bir ağa bağlan" ı göreceksin, bunu seçersen, konu komşunun modemleri vs. ve senin masaustundeki verdiğin ağ ismini görebilmelisin. Bu ağa bağlan dediğinde güvenlik parolasını sorar, parolanı girip bağlantını yapıyorsun. Ardından sistem çekmecesinde üzerinde X bulunan bağlantı simgesi değişir, artık explorerdan internete girebilmelisin. Eğer "Ağ bağlantılarım" a girersende, (Masaüstünde s,mges, yoksa Denetim Masası->Ağ Bağlantılarım) kendi bilgisayarın, ağdaki diğer bilgisayarları (masaustünü) görebilirsin. Masaüstünü çift tıklarsan SharedDocs, Printer vs görünür).

masaustü ve laptopun işletim sistemleri nedir?
    vistayasa ek yapılandırmalar lazım (parolalı korumayı kapat, ağ bulma ve dosya paylaşımını aç vs.) Firewall varsa oda izin ver miyor olabilir. Yapılandıramayınca ben tamamen iptal ettim, sadece windowsunkini kullanıyorum (özel bağlantılara izin verdim ama).

Gene internete giremezsen ;çevirmeli ağ da yaptığın "diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internetini kullansın" 'ı iptal et. Paylaştırılmayan iki ayrı ağa dönüşecek. Daha sonra ikisinide seçili hale getiririp (çevirmeli ve kablosuz) sağ tıklarsan "bağlantıları köprüle" çıkar, bunu yapınca ağköpüsü kuruluyor, bende bu şekilde de laptop internete girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenandrk -- 30 Aralık 2007; 17:01:31 >

• benim laptopda da pc dede xp var.
    xp ye göre anlatırmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 30 Aralık 2007; 19:58:26 >
  • Hallettim arkadaşlar. Herkese teşekküler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.