Şimdi Ara

DELL LAPTOP ICIN FORMAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
64.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DELL INSPIRON 6400 MODEL LAPTOBUMA BIR TURLU FORMAT ATAMADIM.NASIL YAPILDIGINI BILEN BIRILERI,AYRINTILI IZAH EDERSE SEVINIRIM.TESEKKURLER.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DELL Laptop Formatlama

DELL laptop'unuzda format atmanız gerektiğinde, bunu birkaç farklı yöntemle yapabilirsiniz. En yaygın yöntemler şunlardır:

• Dell Format Tuşu: Çoğu DELL laptop modelinde, format atma işlemini başlatmak için kullanılabilen özel bir "Format Tuşu" bulunur. Bu tuş genellikle F8 veya F12 tuşudur. Laptop'unuzu başlatırken bu tuşa basın ve ekrandaki talimatları izleyin.

• Windows Kurtarma Ortamı: Windows Kurtarma Ortamı (WinRE), Windows işletim sisteminizle birlikte gelen bir kurtarma aracıdır. Laptop'unuzu yeniden başlatırken Shift tuşunu basılı tutarak WinRE'ye erişebilirsiniz. WinRE'de "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini belirleyin ve ekrandaki talimatları izleyin.

Dell Laptop Format Atma Adımları:

1. Önemli verilerinizi yedekleyin: Formatlama işlemi tüm verilerinizi silecektir. Bu nedenle, devam etmeden önce önemli dosyalarınızı harici bir sürücüye veya bulut depolama alanına yedeklediğinizden emin olun.
    2. Güç kablosunu çıkarın: Laptop'unuzun güç kablosunu çıkarın.
    3. Format tuşuna basın: Laptop'unuzu yeniden başlatın ve Dell logosu göründüğünde F8 veya F12 gibi format tuşuna basın.
    4. Formatlama seçeneklerini seçin: Formatlama seçeneklerinin bulunduğu bir menü açılacaktır. İstediğiniz formatlama seçeneğini seçin (örneğin, "Dell Fabrika Ayarlarına Sıfırla").
    5. Ekrandaki talimatları izleyin: Formatlama işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. İşlem tamamlandığında laptop'unuz yeniden başlatılacak ve yeni bir Windows kurulumuyla karşılanacaksınız.

Notlar:

• Formatlama işlemi zaman alabilir. İşlemi kesmeyin veya laptop'u kapatmayın.
    • Formatlama, tüm verilerinizi silecektir. Yedekleme yaptığınızdan emin olun.
    • Windows 7, Windows 10 ve Windows 11 gibi farklı Windows sürümleri için formatlama adımları biraz farklılık gösterebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • önce bisdan cd rom boot u 1. sıra ayarla

kapat / cd tak yönergeleri izle...
  • hala atamadısan pm den gelebilirsiniz
  • pm ne demek ?? nası atacağız bende aynı sorunla karşılaştım reinstaling cd sinden atılmıo?
  • Bilgisayar açılırken SETUP / BIOS ayarlarına gir. Bunun için bilgisayardan bilgisayara değişmekle beraber, F2, ESC veya DEL tuşlarına basmak gerekiyor. (Dell için F2)
    BIOS ortamında BOOT ayarlarına gir ve burada birinci sıraya CD-ROM, ikinci sıraya HDD olacak şekilde ayarları değiştir, F10 yaparak çık.
    Bu arada kurulum CDsini yerleştir ve PC yeniden açılırken "CD den ön yükleme için herhangi bir tuşa basın..." yazısı görüntüdeyken bir tuşa bas (ESC hariç)
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhasan112 -- 20 Ekim 2006; 0:26:25 >
  • arkadaşlar full driver cd'sini indirebilicegimiz bir site varmi ? driverlari yukledim ama programlarını nerden bulucağız bilgili olan arkadaşlar pm atabilir mi ?
  • delllerde özel recovery consolu mevcut yanılmıyorsam shift+f6 olabilir. bunu bilgisayar açılırken yaparsan ghost ekranına düşer ve kendi system restore işlemini yapar boşuna partitionu uçurma.bir ton emek vereceksin sonra driverlar için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop RAM
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderCage

arkadaşlar full driver cd'sini indirebilicegimiz bir site varmi ? driverlari yukledim ama programlarını nerden bulucağız bilgili olan arkadaşlar pm atabilir mi ?

Full Driver CD'si diye bir şey yok...
    Dell sitesinden driver'ları tek tek indirip bu CD'yi kendin yapabilirsin.
  • evet açılışta ctrl ve f11 e bas.kendiliğinden ilk haline döner.
    quote:

Orjinalden alıntı: miskiab

delllerde özel recovery consolu mevcut yanılmıyorsam shift+f6 olabilir. bunu bilgisayar açılırken yaparsan ghost ekranına düşer ve kendi system restore işlemini yapar boşuna partitionu uçurma.bir ton emek vereceksin sonra driverlar için
  • Laptoplara

Özellikle Hp'ye...Süründürdü benü süründürdü zamanında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OssyG

Laptoplara

Özellikle Hp'ye...Süründürdü benü süründürdü zamanında...

He valla...
    Eskiden ne güzel abaküs ve daktilo kullanıyoduk.
    Gerçi şerit kopar, dolaşır, sarılırdı ellerimiz boyanırdı falan ama...

• Arkadaşım formatı unut önce. dell 6400 notebook larda. gizli parttişin vardır. hayatını karatma. fn + f11 tuklarına basıyorsun pc yi açarken. ve kendiginde. kurulup ilk aldıgın gibi olur. UNUTMA!.. içerisindekilerin hepsi silinir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_06_06

Arkadaşım formatı unut önce. dell 6400 notebook larda. gizli parttişin vardır. hayatını karatma. fn + f11 tuklarına basıyorsun pc yi açarken. ve kendiginde. kurulup ilk aldıgın gibi olur. UNUTMA!.. içerisindekilerin hepsi silinir..

her notebook da bu ayar war mı
  • dell isnpiron 6400 format attım fakat ses çalışmıyor neden olabilir.yardımcı olursanız sevınırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhasan112

quote:

Orjinalden alıntı: XanderCage

arkadaşlar full driver cd'sini indirebilicegimiz bir site varmi ? driverlari yukledim ama programlarını nerden bulucağız bilgili olan arkadaşlar pm atabilir mi ?

Full Driver CD'si diye bir şey yok...
    Dell sitesinden driver'ları tek tek indirip bu CD'yi kendin yapabilirsin.

full drivermi one yaw kendi driver cdsinde sound dosyaları var onları yükle
  • Dell ctrl+f11
    HP f11
    Sony f10
    acer alt+f10
    benq f11
    sıemens f8
    Soran olursa pm
    İşim bu
  • ya arkadaslar ben kendı wındows cdm le format attm o yuzden ctrl+f11 calısmıyo ne yapmam lazım
  • CD İle Attın Şimdi Dellin Orjinal Yedeğinide Ghost Programı İle Açabilirsin Sadece
    http://forum.donanimhaber.com/m_26681433/tm.htm Şu Konudan Alıntıdır..
    DELL Inspiron 6400 dizüstü bilgisayar sahibiyseniz ve bilgisayarınızın "recovery" özelliği bozulmuşsa yani açılışta "Ctrl+f11" tuşuna bastığınızda "recovery" menüsü gelmiyorsa bu problemin kesin çözümü bu konuda.

* Bilgisayarınıza "Ctrl+f11" (recovery) özelliğini kullanmadan bir XP ya da Vista CD'si kullanarak format attıysanız bilgisayarınızın "recovery" özelliği kaybolur. "Ctrl+f11" çalışmaz hale gelir. Eğer format atarken sabit diskinizdeki "recovery" bölümünü silmemişseniz (3 Gb'lık bir alandır) Recovery özelliğini geri getirmek mümkün.

* Forumda bu konunun çözümünü "geekiad" adlı arkadaşımız buldu. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu bir şekilde yeni bir konu açarak paylaşmak istedim. Biliyorum ki bir çok kişi bu konunun sıkıntısını çekiyor.

YAPMANIZ GEREKENLER:

1)http://ftp.us.dell.com/app/R121517.EXE adresinden "recovery" özelliğini onarmak için gerekli programı indirin.

2) "R121517.EXE" dosyasına çift tıklayarak programı kurun.

3) Kurulum bittikten sonra karşınıza "Dell MediaDirect Repair Utility A05" adlı bir iso dosyası gelecek. (Eğer iso dosyasının olduğu klasör açılmadıysa "C:\dell\drivers\R121517" dizininde söz konusu iso dosyasını bulabilirsiniz.

4) İso dosyasını cd'ye yazdırın ve PC'yi yeniden başlatın (restart)

5) Açılışta "Press any key to boot cd rom" yazısında herhangi bir tuşa basın ve açılışı bekleyin.

6) Açılış bittiğinde gelen ekranda "F:\" yazılı yere sırasıyla:

cd MD2

ve

repair

komutlarını yazın. Her komuttan sonra "Enter"a basın.

7) Açılan menüde işlemi onaylamak için "ok" i seçin.

8) İşlem tamamlandığında "Done" yazar. PC'yi kapatmak için kapatma tuşuna basın.

ARTIK CTRL+F11 çalışıyor.

* Mesajın başında da belirttiğim gibi konuyu çözen "Geekiad" adlı arkadaşımızdır. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu hale getirdim. Bir Dell kullanıcısı olarak çok uzun zamandır bu konunun sıkıntısını yaşıyorum. Benim durumumda bir sürü insan var biliyorum. Herkesin yararlanması için bu konuyu açtım. Yukarıda yazılanları ben denedim. İşe yarıyor arkadaşlar.

• Yardımcı Olduk Ama Ne Yazıkki Konuyuda Hortlatmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersin-C

CD İle Attın Şimdi Dellin Orjinal Yedeğinide Ghost Programı İle Açabilirsin Sadece
    http://forum.donanimhaber.com/m_26681433/tm.htm Şu Konudan Alıntıdır..
    DELL Inspiron 6400 dizüstü bilgisayar sahibiyseniz ve bilgisayarınızın "recovery" özelliği bozulmuşsa yani açılışta "Ctrl+f11" tuşuna bastığınızda "recovery" menüsü gelmiyorsa bu problemin kesin çözümü bu konuda.

* Bilgisayarınıza "Ctrl+f11" (recovery) özelliğini kullanmadan bir XP ya da Vista CD'si kullanarak format attıysanız bilgisayarınızın "recovery" özelliği kaybolur. "Ctrl+f11" çalışmaz hale gelir. Eğer format atarken sabit diskinizdeki "recovery" bölümünü silmemişseniz (3 Gb'lık bir alandır) Recovery özelliğini geri getirmek mümkün.

* Forumda bu konunun çözümünü "geekiad" adlı arkadaşımız buldu. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu bir şekilde yeni bir konu açarak paylaşmak istedim. Biliyorum ki bir çok kişi bu konunun sıkıntısını çekiyor.

YAPMANIZ GEREKENLER:

1)http://ftp.us.dell.com/app/R121517.EXE adresinden "recovery" özelliğini onarmak için gerekli programı indirin.

2) "R121517.EXE" dosyasına çift tıklayarak programı kurun.

3) Kurulum bittikten sonra karşınıza "Dell MediaDirect Repair Utility A05" adlı bir iso dosyası gelecek. (Eğer iso dosyasının olduğu klasör açılmadıysa "C:\dell\drivers\R121517" dizininde söz konusu iso dosyasını bulabilirsiniz.

4) İso dosyasını cd'ye yazdırın ve PC'yi yeniden başlatın (restart)

5) Açılışta "Press any key to boot cd rom" yazısında herhangi bir tuşa basın ve açılışı bekleyin.

6) Açılış bittiğinde gelen ekranda "F:\" yazılı yere sırasıyla:

cd MD2

ve

repair

komutlarını yazın. Her komuttan sonra "Enter"a basın.

7) Açılan menüde işlemi onaylamak için "ok" i seçin.

8) İşlem tamamlandığında "Done" yazar. PC'yi kapatmak için kapatma tuşuna basın.

ARTIK CTRL+F11 çalışıyor.

* Mesajın başında da belirttiğim gibi konuyu çözen "Geekiad" adlı arkadaşımızdır. Ben sadece onun yazdıklarını daha derli toplu hale getirdim. Bir Dell kullanıcısı olarak çok uzun zamandır bu konunun sıkıntısını yaşıyorum. Benim durumumda bir sürü insan var biliyorum. Herkesin yararlanması için bu konuyu açtım. Yukarıda yazılanları ben denedim. İşe yarıyor arkadaşlar.

peki ya "recovery" özelliği silinmiş ise :) bende o sorun var da :(( XP'yi yüklüyorum ama sonra da APPLICATION CD'sini(for reinstallind media direct 3) yüklemeye çalışırken sorun çıkıyor hep... ne yapabilirim acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.