Şimdi Ara

AEG Lavamat 75280FL ve AEG Lavamat 88489FL. Aradaki 500 tl fiyat farkına değer mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
8.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fernaz69

Candogan Bey peki sizce Miele W1612 Fiyatı 1.899.- Alınır mı?

o makine zaten o fiyatlarda satılıyor. teşhirse almayın derim. ama sağlamlık konusunda bütün markaları suya götürür susuz getirir orası kesin. alanın pişman olacağını sanmam.
    bu arada ben o fiyat aralığında candoğan beyin makinesini tercih ederdim oda başka bi konu

miele yi övmenize rağmen aeg yi tercih etmenizi anlayamadım! açabilirmisiniz?

ben miele in sağlamlığını övdüm. o konuda piyasa lideri adamlar. ama tek başına sağlamlıkta bi yere kadar. sırf miele diye gidipte giriş sınıfı makinesini de almam o paraya, gider aynı paraya daha dolu ve yine kalitesini bildiğim makine alırım. aeg, electrolux, bosch gibi markalar belki kalite kontrol konusunda bir miele değiller ama öyle ezikte değiller. bosch un WAY serisi yada aeg nin 88489, 98699 gibi modellerini her türlü miele in giriş sınıfı makinesine tercih ederim ki gittim kendim aeg 98699 aldım bu söylediğim çamaşır makinesi için geçerli bu arada. mesela bulaşık makinesinde giriş modelleri bile her türlü alınabilir bana göre.

açıklayıcı olmuştur umarım.

ancak gördüğüm kadarıyla program özelliği bakımından çamaşır makinasında fazla bir fark göremedim sizce önemli olan farklar neler? bu arada anladığım kadarıyla bulaşık makinalarında mielenin giriş modeli diğerlerinin üst modellerine karşı alınabilir görüyorsunuz doğrumu anlamışım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o makine zaten o fiyatlarda satılıyor. teşhirse almayın derim. ama sağlamlık konusunda bütün markaları suya götürür susuz getirir orası kesin. alanın pişman olacağını sanmam.
    bu arada ben o fiyat aralığında candoğan beyin makinesini tercih ederdim oda başka bi konu

ben miele in sağlamlığını övdüm. o konuda piyasa lideri adamlar. ama tek başına sağlamlıkta bi yere kadar. sırf miele diye gidipte giriş sınıfı makinesini de almam o paraya, gider aynı paraya daha dolu ve yine kalitesini bildiğim makine alırım. aeg, electrolux, bosch gibi markalar belki kalite kontrol konusunda bir miele değiller ama öyle ezikte değiller. bosch un WAY serisi yada aeg nin 88489, 98699 gibi modellerini her türlü miele in giriş sınıfı makinesine tercih ederim ki gittim kendim aeg 98699 aldım bu söylediğim çamaşır makinesi için geçerli bu arada. mesela bulaşık makinesinde giriş modelleri bile her türlü alınabilir bana göre.

ancak gördüğüm kadarıyla program özelliği bakımından çamaşır makinasında fazla bir fark göremedim sizce önemli olan farklar neler? bu arada anladığım kadarıyla bulaşık makinalarında mielenin giriş modeli diğerlerinin üst modellerine karşı alınabilir görüyorsunuz doğrumu anlamışım?

valla program farkı olarak kısa program konusunda aşağı yukarı aynılar ki önemli benim için, sabah giyip akşam çıkarılan daha kirlenmemiş tişörtü yada gömleği uzun programla yıkamak mantıksız, buhar programları var, olmazsa olmaz değil belki ama zararıda yok artı sonuçta, deterjan miktar önerme güzel bir özellik yine. yorgan programı benim özellikle aradığım bir özellik mesela. yine outdoor programı benim için önemli, gore-tex içerikli giysilerim bol zira.
    daha geniş tambur, daha yüksek sıkma devri, daha fazla çamaşır yıkama kapasitesi, hijyen ve antiallerji fonksiyonu, benim önemsediğim farklar. ha kullanırım diyen için leke çıkarma fonksiyonları var mesela ki yine işe yarar.
    miele inde artısı var mesela koyu renk çamaşır programı işe yarar mutlaka, bildiğim kadarıyla aeg de yok. jean programında kararsızım ama işe yaramaz dememde doğru değil. ama kotları pamuklu programında düşük ısıda yıkamak en mantıklısı. onun için ayrı bir program olsada olur olmasada olur. mesela gömlek programı var ki çok saçma. 2 kilo max çamaşırı 1 saat yıkıyor 60 derecede. muhtemelen kırıştırmamak için bu program ama bana göre saçma ve gereksiz.
    bana göre 1612 modelinin eksilerinden biride miele in patentli petek dokulu tamburu nun olmaması. leke çıkarmada ve çamaşır bakımında çok etkisi olduğu söyleniyor bu tamburun.

mesajımda dediğim gibi "ben olsaydım" bu modeli almazdım. ve yine dediğim gibi ama alan pişman olmaz, gayet memnun eder mutlaka. bir kere çok sağlam taş gibi makine, kullanımı çok basit, kullanıcı dostu bir makine, uzun ömürlü olacağı kesin. ve benim saydığım artılarda herkes için artık olmayabilir sonuçta kişiden kişiye değişir bunlar. ama işte ben tercih etmedim.
    ben bulunduğum yerde miele satan sadece bir yer bulabildim. fiyat sorduğumda 1612 ye 2100 lira, 1914 modeline 3100 lira fiyat verdiler, bana pahalı geldi açıkcası. aeg 98699 u 2050 liraya aldım tanıdık vasıtasıyla. miele e 20 yıl ömür biçiyorlar. aeg beni 10 yıl sorunsuz götürsün ben razıyım

bulaşık makinesi konusundada doğru anlamışsınız, miele in özellikle kurutma sistemi piyasadaki tüm markalardan daha gelişmiş. millet siemens bosch grubunda kan ağlıyor kurutma konusunda, miele deki hava dolaşımlı termik kurutma olayı çok etkili. sepet tasarımıda çok güzel. program olarak hiç bir eksiği yok. kullanımıda kolay üstelik. hertürlü alınabilir. ha şimdi siz ne aldınız derseniz ben aeg 99009 aldım
    sebebide öncelikle aeg nin kendi özgün püskürtme sistemi ile su basıncı ve ısısı arttırma özelliğine ve kısa programına tav olmamdı. ayrıca miele bayisindekilerin yeterince ilgilenmemeleri ve yüksek fiyat vermeleri tuz biber oldu. 4100 SC yada 4210 SC modellerine niyetlenmiştim ama elimizde yok gelir mi bilemeyiz falan dediler çok garip geldi bana. ellerinde 5300 modeli vardı 4000 lira dediler oldu dedim bende yanlış hatırlamıyorsam 4100 e 2500 lira, 4200 SC ye ise 2700 lira fiyat vermişlerdi. bende pahalı bulduğumdan aegden yana kullandım tercihimi.

çok uzatmadım umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 6 Şubat 2013; 16:46:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla program farkı olarak kısa program konusunda aşağı yukarı aynılar ki önemli benim için, sabah giyip akşam çıkarılan daha kirlenmemiş tişörtü yada gömleği uzun programla yıkamak mantıksız, buhar programları var, olmazsa olmaz değil belki ama zararıda yok artı sonuçta, deterjan miktar önerme güzel bir özellik yine. yorgan programı benim özellikle aradığım bir özellik mesela. yine outdoor programı benim için önemli, gore-tex içerikli giysilerim bol zira.
    daha geniş tambur, daha yüksek sıkma devri, daha fazla çamaşır yıkama kapasitesi, hijyen ve antiallerji fonksiyonu, benim önemsediğim farklar. ha kullanırım diyen için leke çıkarma fonksiyonları var mesela ki yine işe yarar.
    miele inde artısı var mesela koyu renk çamaşır programı işe yarar mutlaka, bildiğim kadarıyla aeg de yok. jean programında kararsızım ama işe yaramaz dememde doğru değil. ama kotları pamuklu programında düşük ısıda yıkamak en mantıklısı. onun için ayrı bir program olsada olur olmasada olur. mesela gömlek programı var ki çok saçma. 2 kilo max çamaşırı 1 saat yıkıyor 60 derecede. muhtemelen kırıştırmamak için bu program ama bana göre saçma ve gereksiz.
    bana göre 1612 modelinin eksilerinden biride miele in patentli petek dokulu tamburu nun olmaması. leke çıkarmada ve çamaşır bakımında çok etkisi olduğu söyleniyor bu tamburun.

mesajımda dediğim gibi "ben olsaydım" bu modeli almazdım. ve yine dediğim gibi ama alan pişman olmaz, gayet memnun eder mutlaka. bir kere çok sağlam taş gibi makine, kullanımı çok basit, kullanıcı dostu bir makine, uzun ömürlü olacağı kesin. ve benim saydığım artılarda herkes için artık olmayabilir sonuçta kişiden kişiye değişir bunlar. ama işte ben tercih etmedim.
    ben bulunduğum yerde miele satan sadece bir yer bulabildim. fiyat sorduğumda 1612 ye 2100 lira, 1914 modeline 3100 lira fiyat verdiler, bana pahalı geldi açıkcası. aeg 98699 u 2050 liraya aldım tanıdık vasıtasıyla. miele e 20 yıl ömür biçiyorlar. aeg beni 10 yıl sorunsuz götürsün ben razıyım

bulaşık makinesi konusundada doğru anlamışsınız, miele in özellikle kurutma sistemi piyasadaki tüm markalardan daha gelişmiş. millet siemens bosch grubunda kan ağlıyor kurutma konusunda, miele deki hava dolaşımlı termik kurutma olayı çok etkili. sepet tasarımıda çok güzel. program olarak hiç bir eksiği yok. kullanımıda kolay üstelik. hertürlü alınabilir. ha şimdi siz ne aldınız derseniz ben aeg 99009 aldım
    sebebide öncelikle aeg nin kendi özgün püskürtme sistemi ile su basıncı ve ısısı arttırma özelliğine ve kısa programına tav olmamdı. ayrıca miele bayisindekilerin yeterince ilgilenmemeleri ve yüksek fiyat vermeleri tuz biber oldu. 4100 SC yada 4210 SC modellerine niyetlenmiştim ama elimizde yok gelir mi bilemeyiz falan dediler çok garip geldi bana. ellerinde 5300 modeli vardı 4000 lira dediler oldu dedim bende yanlış hatırlamıyorsam 4100 e 2500 lira, 4200 SC ye ise 2700 lira fiyat vermişlerdi. bende pahalı bulduğumdan aegden yana kullandım tercihimi.

çok uzatmadım umarım

1612 nin düz tambur olduğunu bilmiyordum haklısınız üstelik aeg çamaşırlar için daha uygun tamburlu. tambur hacmi konusunda da haklısınız daha küçük. Ancak yorgan yıkamaya yetmezmi veya mielenin tamburu yıkadığı çamaşırı küçüklüğü nedeni ile kırıştırırmı? bu arada aeg nizi güle güle kullanın ben de elektolux ün son modeli ile miele 1712 arasında düşünüyorum acil de değil sorularım onun için. bu arada aeg nin ömrünün şanssızlık dışında 15 yıldan aşağı olmayacağını düşünüyorum o nedenle dayanıklılık açısından miele ile aralarında iki kat fark olurmu zannetmem! ayrıntılı bilgilendirmeleriniz için ve vereceğiniz cevaplar için teşekkürler....

• Candoğan bey miele artık o modeli üretmiyormuş ve bulamadım diğer modelleri de çok pahalı açıkçası ne alıcağımı şaşırdım ve daha ucuz bir makine almaya karar verdim büyük bir teknoloji mağzasında ilgimi çeken iki makina oldu Bosh WAQ2036XTR ve ya Hover DST10166PG bana bilgi ve tavsiye verebilirseniz sevinirim.
  • Ben ikisini de tavsiye etmem. Daha uygun fiyata istiyorsanız WAQ20460TR ile L75270FL arasında karar vermenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Ben ikisini de tavsiye etmem. Daha uygun fiyata istiyorsanız WAQ20460TR ile L75270FL arasında karar vermenizi öneririm.

Aeg L75270FL 1200 TL
    Electrolux Ewf1286LEW 1350 TL taksitliye veriyor bayi. Hangisi tercih edilir.

Su jeti ve buhar programı farkı var. hangisi tercih edilmeli? fiyat farkına değer mi?
    Kullananlar varsa nasıl memnunlar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalp56 -- 4 Nisan 2013; 21:02:37 >
  • sayın yalp, 2 ürünü de karşılaştırınca program veya extra özelliklerini görebilirsin, eğer bu farkları kullanacaksan ve işine yarıyorsa aradaki 500 farka tabi ki değer,

yine 280 fl var, bir de ona bak istersen, 270 fl den 150-200 lira fazla, buhar ve yorgan yıkama özellikleri var
  • quote:

Merhabalar yeni nesil çamaşır makinelerinden korkar oldum bir değişim ve arkasından da iade etiğim arçelik in love serisinden sonra 1 haftadır forumları geziyorum ve bir tek sizin yorunlarınız bana mantıklı geliyor AEG L88489FL de karar kıldım fakat üretici firma arçelik yazıyor bu konuda bana bilgi verirseniz memnun olurum.Şimdiden Tşk.

hepsiburada.com dan aldığınız bir bilgi sanırım. o bilgiler yanlış AEG üreticisi AEG dir.
  • quote:

çok uzatmadım umarım

Hocam bulaşık makinesini kullanmaya başladınız mı? Ben de mutfağı yaptırınca bu modeli almayı planlıyorum :)

• yok henüz kurulmadı düğün eylülde olduğundan bekliyor malesef. 1-1.5 ay sonra evin işleri bitince kurdurucam ama. o zaman yazarım fikirimi
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. ben electrolux 1286 ile Aeg 88489 arasında kaldım. çok aicl almamız lazım ama çok kararsızım. sizden ricam candoğan bey acil fikir olarak hangisini tavsiye edersiniz? arada 500 tl fark var? sizce buna değer mi? su jeti ve woolmark 1286 da da var. farklı sanırımn 1400 devir ve 49 db olması allerji programı olması ve eco 15 dk program olması benim bildiğim. başka vr möı siz daha iyi bilirsiniz?
    1286 da en kısa yıkama programı sanırım istenilene göre de ayarlanabilyormuş geri kalan diğer özell,klere bakılırsa hangisini tavsiye edersiniz?
    si<ce 500 tl farka değer mi?
  • Forumdan çok mesaj okudum, kararımı AEG'den yana kullandım. 1450/10 taksit+3 ay erteleme ile AEG L75280FL aldım. Yarın gelip kurulumu yapacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregorentas

Forumdan çok mesaj okudum, kararımı AEG'den yana kullandım. 1450/10 taksit+3 ay erteleme ile AEG L75280FL aldım. Yarın gelip kurulumu yapacaklar

İyi geceler, ben de bu modelde karar kılmak üzereyim, acaba bana yorumlarınızı iletebilir misiniz? memnun musunuz acaba? (Bugün mediamarktte bu ürünü 1399tl ye gördüm)

Eğer alacaksam yarına kdr karar vermem lazım, şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Beyaz çamaşırlarım grileşti onun dışında özllikle kotlarda nem ve rutyubet kokusu oluştu .4 gündür dolaşıyorum AEG de karar kılmıştım derken Medi Markette Mielle markanın beyazları çok beyaz yıkadığını ve kazanın çelik olduğunu asla koku barındırmaz dedi bütçem müsait değil teşir ürünümüz var 8 kg.1.900 verebiliriz dediler kafam iyice karıştı şimdi de ama ben koku yapmayan ve beyaz çamaşırlarımı grileştirmeyen bir makine istiyorummm.

Candoğan arkadaşım çamaşır makinası alacağım Aeg nin 75280 Fl modelini almak istiyordum ama üstten duşlama olayı yokmuş galiba, bu üstten duşlama dediğimiz samsungun deterjanı havayla karıştırıp öyle vermesi gibi birşeymidir? Bu üstten duşlama Koyu renkli çamaşırlarda düşük sıcaklıklarda deterjan kalıntısını önlüyormu. 75280fl ile 88489el arasındaki fark sadece bumudur ?
    2- Bir sorum da buhar olayı nasıl oluyor, Elbiseyi kuru bir şekilde atıp sadece buharla mı yıkıyor. Mesela elbise temiz ancak koku sinmiş, buhar programına atıp kuru bir şekilde çıkarıyormuyuz ?
    3- Elektrolüx EWf1286LEW hakkında yorumlarınız nedir ?

zanndedersem siz 88489el modelini kullanıyorsunuz, şimdi olsa yine aynı makinayı alırmıydınız ? İnternette baktım ama bulamadım, üretimi yokmu acaba artık

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

Not;: Candoğan62 sizin mesajınızı alıntılamıştım ama bir hata oldu sanırım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 29 Ekim 2014; 15:05:06 >

• 88489 artık üretilmiyor. O yüzden bulma şansınız az. Ben bugün sahibinden.com'da gördüm, bir satıcı 1500 liraya veriyordu. O düşünülebilir.

Ben makinemden su jeti, kilo sensörü ve deterjan önerisi, yıkama ve durulama performansı, yük algılama hassasiyeti, program alternatifleri gibi konularda inanılmaz memnunum. Sesle alakalı tıkırdama sorunum olmuştu, o da makinenin altındaki kapaktanmış. Şimdi 1400 devirdeki sesinden son derece memnunum. Büyük kazanlı olduğundan yükleme de önemli elbette, yoksa yine sorun yaşanabilir.

Samsung'ta köpüğü çözen jeneratör tarzı bir parça yok. Bugüne kadar hiçbir modelinde görmedim. Yaptığı şey tamburu hızlıca çevirerek deterjan çözmek, onu da AEG, Vestel, LG gibi makineler zaten yapıyor.

Benim size önerim ewf1286lew ve l87494efl. Bu iki cihazda da su jeti var.

Buhar da aynen dediğiniz gibi. Makine incelememi okusanız aslında sorularınızın hepsinin cevabı o konuda var.

Hayırlısı olsun şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

88489 artık üretilmiyor. O yüzden bulma şansınız az. Ben bugün sahibinden.com'da gördüm, bir satıcı 1500 liraya veriyordu. O düşünülebilir.

Ben makinemden su jeti, kilo sensörü ve deterjan önerisi, yıkama ve durulama performansı, yük algılama hassasiyeti, program alternatifleri gibi konularda inanılmaz memnunum. Sesle alakalı tıkırdama sorunum olmuştu, o da makinenin altındaki kapaktanmış. Şimdi 1400 devirdeki sesinden son derece memnunum. Büyük kazanlı olduğundan yükleme de önemli elbette, yoksa yine sorun yaşanabilir.

Samsung'ta köpüğü çözen jeneratör tarzı bir parça yok. Bugüne kadar hiçbir modelinde görmedim. Yaptığı şey tamburu hızlıca çevirerek deterjan çözmek, onu da AEG, Vestel, LG gibi makineler zaten yapıyor.

Benim size önerim ewf1286lew ve l87494efl. Bu iki cihazda da su jeti var.

Buhar da aynen dediğiniz gibi. Makine incelememi okusanız aslında sorularınızın hepsinin cevabı o konuda var.

Hayırlısı olsun şimdiden.

Can hocam cevabın için teşekkürler. Bu ürün ile bir sitede üretim yerinin çin olduğu belirtilmiş, acaba yanlış bir bilgi mi ? birde siz bir yerde '' 90 günü aşmış stok ürünlerinin birebir değişiminin olmadığından bahsetmişsiniz. Aldığımız yer fatura kesiyorsa ve ambalajındaysa ve yine servis gelip kurulumu yapıyorsa bir problem oluyormu birebir değişimle ilgili ? Bir diğer sorum da yaşamış olduğunuz ses problemiyle bende karşılaşırsam, kendim halledebilirmiyim acaba, çünkü bulunduğum şehirde servisin bu konularda bilgisi olduğunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.