Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
78.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Makedonya'daki evime kurutmalı bir makine almak istiyorum. Bu makineyi de çok beğendim, zaten daha önce candogan62 sayesinde Bosch KGE58AW30N ile tanıştım ve bu buzdolabını aldım. Biliyorum yeri değil ama kurutma özellikli bir makine tavsiye edebilir misiniz acaba çok yüksek fiyatlı olmayan?

Not: Tr'de satışı olmayıp Avrupa'da olan ürünler de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Camit

Merhaba arkadaşlar, Makedonya'daki evime kurutmalı bir makine almak istiyorum. Bu makineyi de çok beğendim, zaten daha önce candogan62 sayesinde Bosch KGE58AW30N ile tanıştım ve bu buzdolabını aldım. Biliyorum yeri değil ama kurutma özellikli bir makine tavsiye edebilir misiniz acaba çok yüksek fiyatlı olmayan?

Not: Tr'de satışı olmayıp Avrupa'da olan ürünler de olabilir.

Bu makineyi beğendiyseniz muadil kurutmalısı da var. L87695WD modelini araştırabilirsiniz. Ancak ucuz bir model değildir. Nispeten daha ucuzunu istiyorsanız yaşadığınız bölgeden alışveriş yapabileceğiniz birkaç limk verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62
    Bu makineyi beğendiyseniz muadil kurutmalısı da var. L87695WD modelini araştırabilirsiniz. Ancak ucuz bir model değildir. Nispeten daha ucuzunu istiyorsanız yaşadığınız bölgeden alışveriş yapabileceğiniz birkaç limk verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

'Yaşadığınız yer' ile Makedonya'yı kastettiniz sanırım. Ben Türkiye'de ikamet ediyorum ama oradaki evime alacağım Makedonya'dan. Aslında ev yeni ve komple döşeyeceğim.
    Size şu iki siteyi verebilirim bildiğim:

http://www.technomarket.com.mk/lang/en
    http://www.neptun.mk/ (google translate ile ingilizceye çevrildiğinde anlaşılabilir oluyor)

Hatta abartmak gerekirse bulaşık makinesi, televizyon ve klima tavsiyelerinizi de beklerim.

• Ben de Makedonya'nın site kısaltmalarını o an bulamadığımdan öyle dedim

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=200&product_id=203087
    Dediğim makineyi hemen buldum Fiyatı Türk lirası olarak ne kadar yapıyor? 2400TL civarına tekabül ediyorsa iyi.

Bulaşık makinesini Bosch, Siemens ya da yine AEG alabilirsiniz. Bosch ve Siemens alacaksanız M veya N serisi; AEG alacaksanız ProClean serisi olmasına dikkat etmeniz kafi.

Klimayı ısınma amaçlı kullanacaksanız ilk olarak Daikin ve Mitsubishi'ye bakmak lazım. Sadece serinlemek için kullanacaksanız çoğu klima iş görür. Ucuz kategoride Samsung, Midea, Gree gibi firmaların klimaları fena değil.

• Candoğan üstad, iki ay kadar önce ben de L88489FL aldım geldi güzelce kullandım, dün şöyle bir problem oluştu. misal programı seçiyorsun, 60dk gösteriyor. Program bitip tekrar başlıyor. Yani 2 kez yıkıyor, başka programda da test ettim aynı, ama her seferinde yapmıyor. Servis çağırmalı mıyım.
  • Çok enteresan bir durum. Yıkama+durulama+sıkma yaptıktan sonra ekran 0 gösterip sonra tekrar programı tekrarlıyorsa bir sıkıntı var. Sorunu bu şekilde mi tespit ettiniz?
  • 60 dakika civarı bir program çalıştırmış eşim. Bitmesine yakın kontrol ettiğinde, bana da 5-6 dakika kaldı makine bitirsin çıkarıp asıcam dedi. 10dk sonra baktığımızda 56 dakika gösteriyordu.
  • Makineyi yük sensörünü kullanmadan çalıştırdığınızda içi boşmuş gibi dakika sayıyor, 12 dakika sonra gerçek süreyi belirliyor. Yıkama esnasında oluşan bir etkenden dolayı süreyi uzatmak zorunda kalmış da olabilir. Makineyi aynı programda çalıştırdıktan sonra son dakikalarda hangi aşamada olduğuna bakın. Yıkama veya durulama sembollerinden biri yanıyorsa durum dediğim gibidir. Ancak son sıkma ışığı yanıp sönerken programı bitirip tekrar uzun bir süre gösteriyorsa sıkıntı vardır. Durumu gözlemenizi öneririm.
  • Candoğan hocam, buradan yapmış olduğunuz tavsiyelerle birçok forum üyelerine yol gösterici oldunuz ve devam da ediyorsunuz. Sayenizde KGE58AW30N aldık ve üründen çok memnunuz. Bundan dolayı size müteşekkiriz.
    Eşim de çamaşır makinemizin değişme vakti geldiğini düşünenlerden (bana kalsa gerek yok ). Bosch WAS24765 almayı düşünüyordum ancak incelemenizden sonra AEG almaya karar verdik. Ancak AEG Lavamat L88489FL nin artık üretimden kalktığını yerine AEG Lavamat L87494EFL'nin geldiğini öğrendim. Fark olarak sanırım sadece fiyatı artmış. Bir de 9 kg. olduğundan bahsedilmiş, ancak sanırım kazan kapasitesi aynıdır. Sizin bu konuda fikrinizi almak istedim. Acaba bu yeni üründe bariz negatif olabilecek farklar mevcut mudur? WAS24765 yerine AEG L87494EFL tercih edilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 14 Ağustos 2013; 15:53:00 >

• quote:

Makineyi yük sensörünü kullanmadan çalıştırdığınızda içi boşmuş gibi dakika sayıyor, 12 dakika sonra gerçek süreyi belirliyor. Yıkama esnasında oluşan bir etkenden dolayı süreyi uzatmak zorunda kalmış da olabilir. Makineyi aynı programda çalıştırdıktan sonra son dakikalarda hangi aşamada olduğuna bakın. Yıkama veya durulama sembollerinden biri yanıyorsa durum dediğim gibidir. Ancak son sıkma ışığı yanıp sönerken programı bitirip tekrar uzun bir süre gösteriyorsa sıkıntı vardır. Durumu gözlemenizi öneririm.

Candoğan bey merhaba, Ben de sizin görüşlerinizden faydalanarak birkaç ay önce AEG Lavamat eclusive almıştım ama eşim çamaşırları çok karıştırdığından şikayetçi. Sıkma hızını 800`e kadar düşürdü ama çamaşırlar çok kırışık çıkıyor. Referans aldığım eski makinem 10 yıllık vesteldi. sizde de benzer bir sorum oldu mu acaba?

• Candoğan kardeşim tavsiyeleriniz üzerine buzdolabı ve bulaşık makinesi aldım.Şimdi çamaşır makinesi arıza vermeye başladı.1000-1400 TL civarı tavsiyenizi bekler teşekkür ederim.
  • Ben de iki gün önce nakit 2000 TL'ye AEG L98699 FL için Ankara Çankaya Paşacan ticaret ile telefonda sözleştim. Dün sabah parayı havale ettim. Aynı gün akşam makine geldi. Arkadan servis geldi ve kurulum gerçekleşti. Makineyi daha önce hiç görme şansım olmamıştı. Buradaki yorumlara bakarak satın aldım. Başta Candoğan bey olmak üzere yorunlarını paylaşan tüm dostlara teşekkür ederim. Ayrıca 8 saat gibi kısa bir sürede ürünü teslim eden, Paşacan'dan Fatih bey ve Fatma Hanıma da teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

Candoğan hocam, buradan yapmış olduğunuz tavsiyelerle birçok forum üyelerine yol gösterici oldunuz ve devam da ediyorsunuz. Sayenizde KGE58AW30N aldık ve üründen çok memnunuz. Bundan dolayı size müteşekkiriz.
    Eşim de çamaşır makinemizin değişme vakti geldiğini düşünenlerden (bana kalsa gerek yok ). Bosch WAS24765 almayı düşünüyordum ancak incelemenizden sonra AEG almaya karar verdik. Ancak AEG Lavamat L88489FL nin artık üretimden kalktığını yerine AEG Lavamat L87494EFL'nin geldiğini öğrendim. Fark olarak sanırım sadece fiyatı artmış. Bir de 9 kg. olduğundan bahsedilmiş, ancak sanırım kazan kapasitesi aynıdır. Sizin bu konuda fikrinizi almak istedim. Acaba bu yeni üründe bariz negatif olabilecek farklar mevcut mudur? WAS24765 yerine AEG L87494EFL tercih edilir mi?

Merhabalar. Evet ürünün değiştiği doğru, ben L88489FL'nin artık getirilmeyeceğini duymuştum ama yeni modeli ben de yeni gördüm. Yeni modelin benimkinden farkları şöyle:

-88489 yıkamada 49, sıkmada 73dB; 87494 yıkamada 51, sıkmada 75dB.
    -88489'da çamaşırı doldururken tartan ve deterjan tavsiyesi ve tahmini süreyi gösteren ağırlık sensörü var; 87494'te yok.
    -88489 A-%50 enerji sınıfı, 87494 A-%60 enerji sınıfı.
    -Biri 8, diğeri 9kg ama tambur kapasiteleri aynı.

Açıkçası ben bu modeli çok da beğenmedim. Bana sorarsanız bu modeldense tercihinizi daha uygun fiyatla L75280FL, EWF1487HDW arasında yapabilirsiniz; 88489FL ayarında makine istiyorsanız da L98699FL modelini öneririm. Bu modelde de fiyatlar düştü. Yukarıda arkadaşımız epey iyi fiyata almış, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Walter_Sobchak

quote:

Makineyi yük sensörünü kullanmadan çalıştırdığınızda içi boşmuş gibi dakika sayıyor, 12 dakika sonra gerçek süreyi belirliyor. Yıkama esnasında oluşan bir etkenden dolayı süreyi uzatmak zorunda kalmış da olabilir. Makineyi aynı programda çalıştırdıktan sonra son dakikalarda hangi aşamada olduğuna bakın. Yıkama veya durulama sembollerinden biri yanıyorsa durum dediğim gibidir. Ancak son sıkma ışığı yanıp sönerken programı bitirip tekrar uzun bir süre gösteriyorsa sıkıntı vardır. Durumu gözlemenizi öneririm.

Candoğan bey merhaba, Ben de sizin görüşlerinizden faydalanarak birkaç ay önce AEG Lavamat eclusive almıştım ama eşim çamaşırları çok karıştırdığından şikayetçi. Sıkma hızını 800`e kadar düşürdü ama çamaşırlar çok kırışık çıkıyor. Referans aldığım eski makinem 10 yıllık vesteldi. sizde de benzer bir sorum oldu mu acaba?

Merhabalar. Bu model sıkmayı daha yüksek performans adına uzun tuttuğundan daha fazla kırıştırıyor olabilir. Devir düşürmektense ütü sembolü olan kolay ütü programını kullanabilirsiniz, kırışma azalacaktır. Bunun yanında kısa programlarda ve sentetik programında kırışma olmuyor. Bir de, eminim dikkat ediyorsunuzdur ama, makineyi kapasitesinden fazla doldurmamaya ve program biter bitmez çamaşırları hemen çıkarmaya; asarken de silkelemeye özen gösterirseniz kırışma sıkıntısı minimuma inecektir. Makinedekileri hemen asmayacaksanız suda bırakma seçeneğini kullanabilirsiniz, son durulama suyu boşaltılmayacağından çamaşırlar sulu ortamda kırışmayacaktır.

• quote:

Merhabalar. Evet ürünün değiştiği doğru, ben L88489FL'nin artık getirilmeyeceğini duymuştum ama yeni modeli ben de yeni gördüm. Yeni modelin benimkinden farkları şöyle:

-88489 yıkamada 49, sıkmada 73dB; 87494 yıkamada 51, sıkmada 75dB.
    -88489'da çamaşırı doldururken tartan ve deterjan tavsiyesi ve tahmini süreyi gösteren ağırlık sensörü var; 87494'te yok.
    -88489 A-%50 enerji sınıfı, 87494 A-%60 enerji sınıfı.
    -Biri 8, diğeri 9kg ama tambur kapasiteleri aynı.

Açıkçası ben bu modeli çok da beğenmedim. Bana sorarsanız bu modeldense tercihinizi daha uygun fiyatla L75280FL, EWF1487HDW arasında yapabilirsiniz; 88489FL ayarında makine istiyorsanız da L98699FL modelini öneririm. Bu modelde de fiyatlar düştü. Yukarıda arkadaşımız epey iyi fiyata almış, hayırlı olsun.

Evet hocam. Açıkçası ben de o özellikleri incelemiş ve ben de sizinle aynı düşünmüştüm. Bu özelliklere de o kadar yüksek meblağ vermek istemedim. Dolayısıyla L75280FL seçeneklerim arasındaydı, ancak 1100 TL'ye EWF1286LEW bulunca ve forumda da tavsiye edilen bir ürün olduğunu görünce onu aldım. 5 gündür kullanıyoruz ve eşimin çok memnun olduğunu söyleyebilirim. Umarım memnuniyetimiz devam eder.

Bu arada makinemiz banyoda, yine forumdan edindiğim bilgiler ışığında olmazsa atarım diyerek ayaklarının altına 10x10x5 cm ölçülerinde 4 adet mermer kestirdim. Zemin ile mermer arasına da 10x10 boyutlarında halı kaydırmaz koyarak kaymayı önledim. Şu an hiçbir sarsıntı olmadan kullanıyoruz. Bunu da sudan etkilenmeyi en aza indirmek için yaptım, düşünenlere de yol göstermesi açısından paylaşmak istedim.

• Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucunda ve Candoğan Beyin yazdıklarını da okuyarak AEG L88489FL çamaşır makinesi almaya karar verip almıştık bir kaç ay önce.Zaten önceki mesajlarımda da var sayfada.

Bütçemizi de zorlayarak aldığımız makineden malesef hiç ama hiç memnun kalmadık,daha doğrusu ürünü kullanan annem bin pişman oldu,ben de bu duruma çok üzülüyorum.Neden memnun kalmadığının nedenlerine gelince:

1)Çamaşır makinesinin sıkma performansından hiç memnun değil.Bizim eski Arçelik 1000 devir çamaşır makinesinin bile daha iyi sıktığını söylüyor,burda belki mübalağa olduğunu falan düşünebilirsiniz fakat biz bu çamaşır makinesini alırken çok büyük beklentiyle almıştık bunu da göz önünde tutmak gerek,ayrıca benim gözlemlerim de gerçekten 1400 devire yakışmayan bir sıkma performansı olduğu yönünde.1400 devire göre çok ıslak çıkarıyor çamaşırları malesef.
    Bir de sıkma yaparkenki takırtı mevzu var ona sonra değineceğim.Çok önemli.

2)Zamanlama meselesi var.Örneğin önce makineyi çalıştırmadan kapağı açıp çamaşırları kazana koydunuz diyelim,sonra düğmeye basıp programı ayarladınız,makine size programın süresini söylüyor ya,işte bunu yanlış söylüyor,çamaşırları yıkarken bir de bakmışsınız süre artmış,yani önce makineyi çalıştırıp programı ayarlayıp sonra kirli çamaşırları kazana yerleştirmeniz gerekiyor, o zaman doğru süreyi gösteriyor lcd ekran.Fakat bu ince ayrıntıya kaçımızın annesi her seferinde dikkat eder,bilmiyorum.Bence önemli o yüzden yazdım.

3)Buharlı temizlemeyi kullandım ama o da hayal kırıklığı,hani normal kirlilikte bir günlük kullanılmış tişörtü attım malesef kokuyu falan gidermedi,sonra tekrar uzun programda kirlilerle yıkamak zorunda kaldım.

4)En önemlisi temiz yıkamıyor bu alet.Malesef tam bir hayal kırıklığı.Ne beyazları ne renklileri temiz yıkamıyor.Bu temizlik beklentisi makineye ödenen parayla da doğru orantılı artıyor söylememe gerek var mı bilmiyorum.

5)Tekrar şu sıkma olayına gelelim.Aşagıya makinenin sıkma performansından bir video linki koydum,kendim evdeki makineyi videoya çekip youtube'a yükledim.İnanılmaz gürültülü ve tıkır tıkır sesler,titriyor ve hafif hareket ediyor(bunu videodan farketmek imkansız).Şunu da belirtmek isterim bundan daha kötü sesler ve titremelere de şahit oldum ama videoya alamadım.

Acaba sizin makinenizde de böyle sorunlar var mı ?Özellikle can doğan beye sormak istiyorum.Bu gürültünün ve hafif sallantının sebebi makinenin yerine tam oturmaması olabilir mi ?Yoksa bu bizim makinede olan bir sorun mu sadece,servisi mi çağırmalıyız ?Çok üzücü bir durum.Dilim yandı desem boş olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=Sm3_McP08yQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengi_mezar -- 5 Eylül 2013; 0:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sengi_mezar

Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucunda ve Candoğan Beyin yazdıklarını da okuyarak AEG L88489FL çamaşır makinesi almaya karar verip almıştık bir kaç ay önce.Zaten önceki mesajlarımda da var sayfada.

Bütçemizi de zorlayarak aldığımız makineden malesef hiç ama hiç memnun kalmadık,daha doğrusu ürünü kullanan annem bin pişman oldu,ben de bu duruma çok üzülüyorum.Neden memnun kalmadığının nedenlerine gelince:

1)Çamaşır makinesinin sıkma performansından hiç memnun değil.Bizim eski Arçelik 1000 devir çamaşır makinesinin bile daha iyi sıktığını söylüyor,burda belki mübalağa olduğunu falan düşünebilirsiniz fakat biz bu çamaşır makinesini alırken çok büyük beklentiyle almıştık bunu da göz önünde tutmak gerek,ayrıca benim gözlemlerim de gerçekten 1400 devire yakışmayan bir sıkma performansı olduğu yönünde.1400 devire göre çok ıslak çıkarıyor çamaşırları malesef.
    Bir de sıkma yaparkenki takırtı mevzu var ona sonra değineceğim.Çok önemli.

2)Zamanlama meselesi var.Örneğin önce makineyi çalıştırmadan kapağı açıp çamaşırları kazana koydunuz diyelim,sonra düğmeye basıp programı ayarladınız,makine size programın süresini söylüyor ya,işte bunu yanlış söylüyor,çamaşırları yıkarken bir de bakmışsınız süre artmış,yani önce makineyi çalıştırıp programı ayarlayıp sonra kirli çamaşırları kazana yerleştirmeniz gerekiyor, o zaman doğru süreyi gösteriyor lcd ekran.Fakat bu ince ayrıntıya kaçımızın annesi her seferinde dikkat eder,bilmiyorum.Bence önemli o yüzden yazdım.

3)Buharlı temizlemeyi kullandım ama o da hayal kırıklığı,hani normal kirlilikte bir günlük kullanılmış tişörtü attım malesef kokuyu falan gidermedi,sonra tekrar uzun programda kirlilerle yıkamak zorunda kaldım.

4)En önemlisi temiz yıkamıyor bu alet.Malesef tam bir hayal kırıklığı.Ne beyazları ne renklileri temiz yıkamıyor.Bu temizlik beklentisi makineye ödenen parayla da doğru orantılı artıyor söylememe gerek var mı bilmiyorum.

5)Tekrar şu sıkma olayına gelelim.Aşagıya makinenin sıkma performansından bir video linki koydum,kendim evdeki makineyi videoya çekip youtube'a yükledim.İnanılmaz gürültülü ve tıkır tıkır sesler,titriyor ve hafif hareket ediyor(bunu videodan farketmek imkansız).Şunu da belirtmek isterim bundan daha kötü sesler ve titremelere de şahit oldum ama videoya alamadım.

Acaba sizin makinenizde de böyle sorunlar var mı ?Özellikle can doğan beye sormak istiyorum.Bu gürültünün ve hafif sallantının sebebi makinenin yerine tam oturmaması olabilir mi ?Yoksa bu bizim makinede olan bir sorun mu sadece,servisi mi çağırmalıyız ?Çok üzücü bir durum.Dilim yandı desem boş olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=Sm3_McP08yQ

Merhabalar. Yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarınıza inanın çok üzüldüm. Kullandığım ve tavsiye ettiğim bir makinede böyle sıkıntılar yaşamanız benim de canımı sıktı. Problem için servis kontrolü şart, ama ben öncelikle size sıkma ve yıkamalarla ilgili tavsiyeler belirtmek istedim. Ses konusunda arıza söz konusu büyük ihtimalle. Ancak bana makineni eleştir deseler yıkama performansını listeye eklemeyi bile düşünmezdim. O derece yıkama performansından memnunum, hatta ben bu kadar temiz yıkayan bir makine görmedim desem abartmış olmam.

1)Makine 1400 devirde süreyi uzun tutarak A sınıfı performansla sıkma yapmış oluyor. Ancak sıkma performansı hassas, sentetik gibi programlarda veya hızlı yıkamalarda düşme gösterebilir. Pamuklu ve Eko programlarda Süper Hızlı seçeneğini açmadıysanız iyi sıkma sonucu almanız gerekiyor. Videoda sentetik programını açık gördüğümden bu açıklamayı yaptım. Normalde eski Arçelik makineniz %59 nem payı ile, bu makine %44 nem payı ile çıkarıyor çamaşırları.

2)Makineyi doldururken ağırlık sensörünü kullanırsanız tahmini süreyi doğru olarak gösteriyor. Eğer direkt çalıştırırsanız içi boşmuş gibi varsayarak çalışıp 12 dakika içerisinde kademe kademe su alarak yükü tespit edip sonra gerçek süreyi ekrana getiriyor. Yüke göre durulama sayısı da değişiyor. Bazı makineler 8kg'mış gibi süreyi saymaya başlarken bu makine de içi boşmuş gibi başlayıp sayıyor. Konu hakkında haklısınız ancak makinenin tasarımı böyle. Makineyi çalıştırdıktan sonra 12 dakika tutup tekrar başına geçerseniz tam o an süreyi güncellediğini görebilirsiniz.

3) Ben buharla koku giderme programını üzerine yoğun sigara kokusu sinmiş cekette 3 kez, bir de evime yatılı misafir gelen arkadaşımın tişörtü için 1 kez kullandım. Hepsinde şaşırtıcı derecede sonuçlar aldım. Eskiden yumuşatıcı kullandığımda dipte kalan yumuşatıcılı suyu da ısıtmış olduğundan temizlemekle kalmayıp yumuşatıcı kokusunu cekete sindirmişti. Sizin kötü sonuç almanıza şaşırdım açıkçası. Belki çok yoğun koku sinmiş kıyafetler için kırışık gidermede daha yoğun buhara maruz bırakabilirsiniz. Ben 20 dakikada iyi sonuç almıştım.

4) Yıkama konusu da benim makinede en çok memnun olduğum konu. Yıllardır renklileri pis su kokusu sorunu yüzünden hep yumuşatıcı kullanarak yıkamak zorunda kalırdım. Bu makine bana yumuşatıcı kullanmayı bıraktırdı. Çamaşırlar yumuşatıcı eklemesem bile elde yıkanmış gibi saf temiz bir koku ile çıkıyor makineden. Ben ısıyı 30dk boyunca sabit tutan anti alerjik yıkamayı bol bol kullanırım diye düşünürken bu makinede ön yıkamayı bile kullanmıyorum. Daha dün gece 30'C de 1,5 saatte pamuklu programında hızlı seçeneği ile siyahları yıkadım. Hepsi mis bir koku ile çıktı. Bir keresinde hassas sentetik beyaz ve krem masa örtülerini yıkarken yanına üzerine çikolatalı dondurma damlamış beyaz tişörtümü de atmıştım. Hassas 30'C de 1:20 dakika sürede onu bile çıkarmıştı. Bunların hepsini örnek olarak veriyorum aldığım sonuçları anlatabilmek adına. Şu an beyazlara Omo, açık renklilere sıvı Omo, siyahlara da Carrefour'dan almış olduğum renklilere özel toz deterjanı kullanıyorum. Genellikle beyazlarda pamuklu 60'C, açık renklilerde eko60 ya da eko 40, siyahlarda da eko 40, ya da süresi kısılmış eko 40 kullanıyorum. Siz makinede hangi deterjanı ve programları kullanıyorsunuz?

5)Makine sıkarken hareket ediyorsa kesinlikle ayak ayarında bir sıkıntı vardır. Videodaki ilk hızlanıp durmadaki ses normal, ancak tam 1200 devirdeki sesi normal değil. Bu sese yakınını benim makinem ancak ara sıkmalarda birkaç saniye yapabiliyor. Son sıkmada ise makine yüke daha çok dikkat ettiğinden bu derece bir ses almıyorum. Tıkırtı büyük ihtimalle amortisörlerden değil de, makinenin altındaki koruyucu şeffaf kapaktan geliyor olmalı. Gürültü için vakit kaybetmeden servisi çağırmanızı tavsiye ederim.

İstanbul'da nerede oturuyorsunuz? Bence servisi çağırmadan önce sorun yaşamamak için ilk olarak merkezi arayın. Böylece sorunlarınızı anlatırken vakit kaybı yaşamamış olursunuz. Electrolux'ün merkez numarası 0212 293 10 20.

Dilerim sıkıntınızı en kısa zamanda çözerler. Gelişmeleri buraya yazın.

• Renkli çamaşırlar için -->bingo toz Beyazlar için-->omo matik toz

Beyazlar için-->pamuklu programı+1 durulama+ön yıkama+60 derece =üç ile üç buçuk saat arası

Renkliler için-->pamuklu programı+1 durulama+hızlandırma+30 derece=bir buçuk saat ortalama

Pamuklu programının yıkama performansından memnunuz,ancak çok uzun sürelerde yıkıyor,evet A sınıfı olduğu için böyle,fakat çok kalabalık bir aileyiz ve sürekli çamaşır birikiyor.Programı hızlandıracak olsak bu sefer de aynı performansını alamıyoruz.Annem beyaz çamaşırları yıkarken mutlaka ön yıkama ve artı bir durulama yaptırır,hızlandırma uygulamaz çünkü beyaz çamaşırların gerçekten tertemiz olmasını ister,bu yüzden de biraz hayal kırıklığı yaratıyor zaten makine.Bu uzun program güzel,harika mı tartışılır,hani tabiri caizse sakız gibi çıkarsın istiyorsunuz ama o kadar harika bir performans sunmuyor size.

Renklileri yıkadığımızda,pamukla programı+1 durulama+hızlandırma şeklinde ayarlıyoruz programı ve bu da bir buçuk saate denk geliyor ortalama.Ağırlığa göre de süresi daha da uzuyor.Fakat hızlandırma yaptığımızda daha çok su ve enerji harcamasının yanında daha az temiz ve daha çok ıslak çıkarıyor çamaşırları.Özellikle sıkma performansında gözle görülür bir düşüş oluyor,sanki 1400 devir değil de 1000 devir.İşin ilginç tarafı eski 1000 devir makineyle aynı sürelerde yıkadığında aralarında performans açısından fark kalmaması.Hocam sizin makinenizde böyle bir sorun var mı ?,programı hızlandırmanın performansa böyle etki etmesi normal midir ? Ya da sürekli hızlandırıcıyı kullanmak makineye zarar verir mi ? Artı durulama yapmak,beyazlarda ön yıkama yapmak sizce gerekli midir ? Siz hangi programı kullanmamızı önerirsiniz ? Bugün renkliler için eco programını kullandık ve ondan da güzel sonuç aldık fakat süresi çok uzun geldi,siz süreyi kısaltıp da kullandığınızı da söylemiştiniz ? Acaba öyle kullandığınızda aldığınız sonucu söyler misiniz ? böylece biz de karşılaştırabiliriz.Böyle eco programında uzun yıkarken de makine çamaşırları kupkuru çıkarmıyor.%56 ile %44 arasında göze yansıyan düşük bir fark var,sizce de öyle mi ? Yoksa tüm 1400 devir makineler böyle bir yüzde ile mi çalışıyor ? En kötüsü de keşke o sizin yumuşatıcı kullanmadığınız zamanlarda bile aldığınız tertemiz kokuyu biz de hissedebilseydik.malesef..

Acaba bunun nedeni,sıkma yaparken de çıkan seslerin kaynağı olan arızadan mı kaynaklanıyor,bu derece yıkama performansındaki görüş ayrılığının sebebi sadece beklentilerle açıklanamaz herhalde.Sanırım makinemizde bir sorun var.Çünkü aynı zamanda teyzemin çamaşır makinesiyle karşılaştırınca onun makinesi daha bir temiz ve kuru çıkarıyor sanki,üstelik onda arçelik yeni bir modeli var.

Bir de göreceli olmaktan uzak şu konu var,özellikle nevresim gibi şeyleri yıkarken makine çamaşırları bir tarafa topluyor ve sıkmaya dengesiz giriyor.Siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz ?

Diğer programlara değinmek bile istemiyorum,sentetik ve narin programında hiç verim alınmıyor sıkması ve temizliği malesef kötü.Buharlı temizliği bir kez daha denedim yine hüsran.

Hocam genel olarak tekrar tavsiyeleriniz nelerdir renkli ve beyaz çamaşırları hangi programlarla kullanmak yerinde olur,ön yıkama ek durulama hızlandırma hususunda neler düşünüyorsunuz ?

Bir de şunu merak ettim;Durulama ve sıkma yaparken sıcak su mu yoksa soğuk su mu kullanıyor makineniz ?

Bugün servis gelecek videoda da gördüğünüz sesler ve hafif sallantı yüzünden,ki bazen bir anlık yüksek sallantı da olabiliyor.Eğer sorun yoksa servis ücreti alacaklarmış.Hadi bunları videoya çektim ve sizin de fikrinizi aldım ve sorun olduğuna eminim.Fakat yıkama konusundaki sorunlarımı nasıl anlatabilir ve ispatlayabilirim.Ne önerirsiniz ?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim,biz böyle bir sorun yaşadık ancak inanıyorum ki başkaları aynı sorunları yaşamayacak inşallah.Beyaz eşya biraz da şans işi çünkü yine sizin tavsiyenizle samsung buzdolabi almıştık ve 2 senedir bir sorun yaşamadan kullanıyoruz.Tekrar teşekkür ederim.

• hocam bir sorum daha var,servis parça değişecek falan derse bunu kabul etmesek makinenin değiştirilmesini talep edebilir miyiz ? yepyeni makinede sorun çıkmış sonuçta ben ne yapayım 3. aydan parçası değişmiş makineyi ?
  • sengi_mezar S kullanıcısına yanıt
    ben aeg değil ama bosch kullanıyorum. fatura tarihi üzerinden 1 yıl geçmişti ama 6 ay ya kullanıldı ya kullanılmadı. hatta şöyle diyim, 6 kg deterjan bitmemişti ilk makineyi aldığım zaman almıştım. o kadar az kullanılmıştı yani. birdabah açtım, çalışmadı. ekranda almanca birşeyler ayzıyor. servis geldi. beceremedi. hem elektronik kartı hem de ön paneli değişti. makinenin komple değişmesini istedim. ama yapmadılar. aynı arızanın yılda bilmem kaç defa tekrarlaması gerekiyormuş. umarım isiznkinde bir hata yoktur, ya da hata varsa da umarım komple değiştirirler. insanın canı sıkılıyor çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.