Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
78.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

Yaşadığım ticaret ahlakına sığmayan çirkin olaya istinaden bir olgunluk veya bir kibar özür beklerken Gürsey grubu ismini gizleyerek evaletlerim.com adı altında halen sayfamda reklam yapmaya devam ediyor.

Lütfen sayfamı kirletmeyin!

Valla ne yalan söyleyim bu yazini okumadan once sen reklam yaptiriyorsun diye icime kurt düsmedi degildi adminlerin bu konularda reklam yapilmasina izin vermemesi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ATSIZ

candoğan hocam bu makinede her şey tartılıyor demiştin aktif deterjan kapsülleri nasıl kullanılacak.tam dolu iken ya da yarım dolu iken bilgilendirirsen sevinirim...

Ben kapsül deterjan kullanımına çok sağlıklı bakmıyorum. Çünkü kapsüller 5kg çamaşır için ayarlanmıştır. 8kg çamaşıra 2 tane atsanız fazla, 1 tane atsanız az gelir.

Bence toz deterjan kullanın. Bu makinenin toz deterjanda sunduğu performans harika çünkü. Kalıntı vb. hiçbir sıkıntı olmuyor.

Aldım alalı sadece toz kullanıyorum.

Ayrıca kendimce bir hesap yaptım. 8kg çamaşıra 160ml deterjan kullandığımda 5kg toz deterjan paketi ile 45 yıkama yapabiliyorum. 45 yıkamalık Omo'nun bana maliyeti 18TL.

Buna karşılık 32 tane kapsüle en az 30TL veriliyor. Çok promosyonlu almadıysanız kapsül deterjana toz deterjana kıyasla 2 katından daha fazla para ödüyorsunuz. Tozun temizlik konusunda sıvıya göre üstünlüğü de malum.

maalesef çok promosyonlu olarak almıştım.malum sıcak fırsatcıyız.
    acaba sıvı deterjan yerine bölerek atsak ne olur.

• Tek kapsül atarak deneyin, sonuç tatmin edici olmazsa diğer türlü denersiniz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: oski32
    Valla ne yalan söyleyim bu yazini okumadan once sen reklam yaptiriyorsun diye icime kurt düsmedi degildi adminlerin bu konularda reklam yapilmasina izin vermemesi lazim

Yok hocam daha neler
  • quote:

quote:

candoğan hocam bu makinede her şey tartılıyor demiştin aktif deterjan kapsülleri nasıl kullanılacak.tam dolu iken ya da yarım dolu iken bilgilendirirsen sevinirim...

Ben kapsül deterjan kullanımına çok sağlıklı bakmıyorum. Çünkü kapsüller 5kg çamaşır için ayarlanmıştır. 8kg çamaşıra 2 tane atsanız fazla, 1 tane atsanız az gelir.

Bence toz deterjan kullanın. Bu makinenin toz deterjanda sunduğu performans harika çünkü. Kalıntı vb. hiçbir sıkıntı olmuyor.

Aldım alalı sadece toz kullanıyorum.

Ayrıca kendimce bir hesap yaptım. 8kg çamaşıra 160ml deterjan kullandığımda 5kg toz deterjan paketi ile 45 yıkama yapabiliyorum. 45 yıkamalık Omo'nun bana maliyeti 18TL.

Buna karşılık 32 tane kapsüle en az 30TL veriliyor. Çok promosyonlu almadıysanız kapsül deterjana toz deterjana kıyasla 2 katından daha fazla para ödüyorsunuz. Tozun temizlik konusunda sıvıya göre üstünlüğü de malum.

eski maakinelerde de örn arç2200 de 8kg için 160ml det yeterli olur m candoğan kardeş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

quote:

AEG Lavamat Exclusif L 88489FL modeli nette en ucuz sitesinden verdik siparişi.sağolsun Erkan bey.uzun uzun görüştük hafta içi ulaşmasını bekliyorum. Bu makine forum donanımcılarn makinesi babında sohbetimiz oldu.kullanımda sıkıntı yaşarşak ,rahatsız edeceğiz forum ahalisini ve başta sizi Candoğan üstad.

sipariş sürecini bittiğinde değerlendirriseniz sevinirim. malum aeg ürünlerini çeşitli bir şekilde bulmak mümkün olmuyor. netteenucuz sitesini tavsiye edermisiniz diye bekliyorum saygılar.

evet makinem bugün elime ulaştı.site ile ilgili değerlendirme yapacak olursak.Başta erkan bey olmak üzere kendilerine teşekkür ediyorum.ürün elime siparişimden sonra beş iş günü içersinde ulaştı. önce servise geldi serviste sağolsun hemen gelip kurdu.ilk yıkamamızı yaptık.ancak alışmak biraz süre alacak gibi görünüyor.
    site ile ilgili olarak taahüt ettikleri gibi elime ulaştı. yalnız site kargo ile iki seçenek sunuyor.normaal kargo ve lojistik olarak . lojistik daha ucuz olduğu için onu tercih ettim. tabii onunda handikapı kargo gibi sürekli net üzerinden takip edemiyorsun.Tezel Lojistikle çalışıyor.karadeeniz bürosunu ne zaman telden aradıysam sürekli bilgi verdiler sağolsunlar.
    son söz. site oldukca güvenilir ve sağlam.tavsiye ederim.umarım yardımcı olmuşumdur.
    makine ile ilgili olarak ta şunu söyleyebilirim alışmamız biraz zaman alacak gibi.
    balkonu yerleştirdik.çalışıp çalışmadığını anlamak için için kapıyı açıp içersine bakmak zorunda kaldık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATSIZ -- 15 Haziran 2013; 1:56:06 >

• çok saoasın hocam. bu üründe karar verdim zaten. ama heryerde satılmıyor işte meret. çıplak gözle göreyim istiyorum. bu haft sonu son kez mağazaları dolaşcam eğer bulamazsam sizinle aynı you kullanabilirim artık. saygılar..
    unutmadan hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • arkadaşlar dün aeg l88489fl ürününün siparişini verdim bugün az önce kargo getirdi.henüz servis gelip kurmadığı için çalışması hakkında bir yorum yapamıyorum.ancak ilk izlenimlerim makinenin sağlam bir işçiliğe sahip olduğu yönünde.ben her şey dahil 1870 lira on taksite evaletlerim sitesinden aldım.müşteri hizmetleri tüm sorularımla içtenlikle ilgilendi size de tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

quote:

AEG Lavamat Exclusif L 88489FL modeli nette en ucuz sitesinden verdik siparişi.sağolsun Erkan bey.uzun uzun görüştük hafta içi ulaşmasını bekliyorum. Bu makine forum donanımcılarn makinesi babında sohbetimiz oldu.kullanımda sıkıntı yaşarşak ,rahatsız edeceğiz forum ahalisini ve başta sizi Candoğan üstad.

sipariş sürecini bittiğinde değerlendirriseniz sevinirim. malum aeg ürünlerini çeşitli bir şekilde bulmak mümkün olmuyor. netteenucuz sitesini tavsiye edermisiniz diye bekliyorum saygılar.

evet makinem bugün elime ulaştı.site ile ilgili değerlendirme yapacak olursak.Başta erkan bey olmak üzere kendilerine teşekkür ediyorum.ürün elime siparişimden sonra beş iş günü içersinde ulaştı. önce servise geldi serviste sağolsun hemen gelip kurdu.ilk yıkamamızı yaptık.ancak alışmak biraz süre alacak gibi görünüyor.
    site ile ilgili olarak taahüt ettikleri gibi elime ulaştı. yalnız site kargo ile iki seçenek sunuyor.normaal kargo ve lojistik olarak . lojistik daha ucuz olduğu için onu tercih ettim. tabii onunda handikapı kargo gibi sürekli net üzerinden takip edemiyorsun.Tezel Lojistikle çalışıyor.karadeeniz bürosunu ne zaman telden aradıysam sürekli bilgi verdiler sağolsunlar.
    son söz. site oldukca güvenilir ve sağlam.tavsiye ederim.umarım yardımcı olmuşumdur.
    makine ile ilgili olarak ta şunu söyleyebilirim alışmamız biraz zaman alacak gibi.
    balkonu yerleştirdik.çalışıp çalışmadığını anlamak için için kapıyı açıp içersine bakmak zorunda kaldık....

Öncelikle memnuniyetiniz için size ve daha önce satın alıp yine burada yorumlarını yazan diğer müşterilerimize teşekkür eder, iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

Teslimat süreci ile ilgili yazmış olduğunuz bilgilerden kargo seçenekleri konusunda düzeltme ihtiyacı duyduk, şöyleki biz sadece Aras Kargo ile çalışıyoruz Tezel Lojistik Electrolux firmasının anlaşmalı taşıyıcı firmasıdır. Biz müşterilerimize fiyat farkı olmadan her ikisinde de kargo ücreti 5 tl şeklinde iki seçenek sunuyoruz 1. Firma Teslimi 2. Kargo Teslimi

1. Firma Teslimi seçeneğinin avantajları, ürün sevkiyatı firma tarafından müşteri adresine en yakın yetkili servise yapılır, servis müşteriyi arayıp ürün kurulumuna gider, kargodan kaynaklı nakliye hasarı riski yoktur çünkü ürün kurulup çalışıncaya kadar firma garantisi altındadır, kargo teslimatı ve servis kurulumu için ayrı ayrı günlerde evde beklemeye gerek kalmaz, kargoların kata çıkarmama, geldik evde yoktunuz yarın tekrar gelebiliriz gibi sorunlarıyla uğraşılmaz.

Dezavantajları: Teslimat süresi kargoya göre biraz daha uzun sürer, kargo takip işlemi online olarak yapılamaz sadece telefon ile bilgi alınabilir.

2. Kargo Teslimi Avantajları: Teslimat süresi daha kısadır, ürün kargoya verildikten sonra tüm hareketleri online olarak takip edilebilir.

Dezavantajları: Teslimatı yapacak şubenin kapasitesine göre personel sıkıntısı var ise ürün kata çıkarılmaz kapıda bırakılır, teslimat saatiyle ilgili net bilgi alınamaz evde beklemek gerekir, teslimat gerçekleşmeden servisten randevu alamayacağınız için teslimden sonra bir gün de kuruluma ayırmanız gerekir.

• Son bir kaç gündür bu forumun beyaz eşya bölümünü takip ediyordum nedeni ise evdeki çamaşır makinesinin tekrar bozulması ve annemin bu kez kaliteli ve uzun ömürlü bir makine istemesiydi.Bu işler de evde bana düşer daha önce de buzdolabı alırken forumdonanımhaberde özelliklerle Candoğan beyin tavsiyerlerini okuyarak Samsung'un bir buzdolabını almıştık.Hala da memnunuz.Herneyse.

Bu sayfanın ortalarında daha önce görmediğim bazı yazılar gördüm.Evaletlerim sitesi hakkında bazı memnuniyetsizliklerden bahsedilmiş.Gerçekten çok üzüldüm hem Candoğan beyin başına gelenlere hem de benim o yazıları görmeden yazdığım yazıda evaletlerim sitesini övmekten.Çünkü kendimi zan altında bırakmış oldum bilmeden ve istemeden.

Birincisi,reklam yapıyorlar diyip moderatöre şikayetlenen arkadaşa sözüm,ben kimseye reklam yapmıyorum kimsenin de avukatı değilim önceden söyleyeyim de işgüzarlık yapmasın,orada burada bahsi geçen sitenin linkini de paylaşmıyorum,sadece bugün yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmak istedim o yüzden site adı verdim,çünkü dün bütün gün uygun fiyata l88489 fl modelini aradık ve malesef bulamadık,ailemi zorla ikna ederek internetten alışveriş yapdım.Gerekirse fotoğrafları da paylaşırım,servis gelmediği için hemen girişin önünde öylece duruyor zira.

İkincisi,Candoğan bey siz de sayfamı kirletmeyin gibi bir söz yazmışsınız,yaşadığınız çok kötü tecrübeye bağlı haklı olarak.Ben bu sözü yeni gördüm ve bu sözden çok daha sonra yazdım foruma ama yine de kendimi bu sözün gittiği yerlerden biri gibi hissettim.Açık söylüyorum eğer o kötü tecrübenin geçtiği yazıyı daha önce görseydim kesinlikle ama kesinlikle o siteden alışveriş yapmazdım çünkü sözlerine yürekten inanıyorum kimsenin reklamını yaptığınızı düşünmüyorum.Fakat ben o yazıyı görmedim ve evaletlerim sitesinden alışverişi de yaptım.İnternetten online destek verdikleri için de oradaki beyle bir çok konuşmam geçti ve bana çok yardımcı oldu,her sorumu içtenlikle yanıtladı,bir sorum olduğunda telefon numarasını verdiği için telefonla bile görüştüm.Herneyse,şimdi siz nasıl kötü bir deneyiminizi paylaştıysanız ben de iyi geçen deneyimimi paylaştım.Ne link verdim ne de bir isim,ki hala da verebilirim ismi ben de var beyfendinin,çünkü reklam yaplam yapıyor algısı yaratmak istemedim.

Aslında olanların benimle hiçbir ilgisi yok,çok daha ortalarda konuşulmuş ve kapanmış bir konu,ama ben sanki kasten o siteyi övüyormuş gibi olduğum için bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim.Artık okuyan karar verir hangi siteyi kullanacağına,ben hiçbir yeri kirletmiyorum böyle biline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengi_mezar -- 15 Haziran 2013; 17:33:24 >

• Makineniz hayırlı olsun. Ben yazımda sizi hiç kastetmemiştim. Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Evaletlerim.com ile hiçbir ilişkim olmadı, tecrübelerinizi olumlu veya olumsuz paylaşmanız gayet normal bir durum. Sonuçta bana Gürsey'e ait bir Siemens bayisinin veya Siemens bayisinde çalışan üçkağıtçı şahsın yaptığı tüm elemanlarına mal edilemez.

Sitenin reklamını yapan arkadaş 40 küsür yıllık Gürsey tecrübesi deyince yaşadığım kötü tecrübemi belirttim. O kişi durumu anlayıp yanlışlığı düzelten bir açıklama yapacağına yazısındaki Gürsey kelimesini silip bir de utanmadan halen sayfamda reklam yapınca doğal olarak sinirlendim. Tepkimi buna belirttim.

Makine iyi mi iyi, kötü yanı var mı var; ama iyi yanları kötü yanlarından kat be kat daha fazla. Haliyle ben de insanların denemediği, göremediği ama gerçekten iyi olan makineleri deneyip tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum. Makineyi oradan veya buradan almışsınız, bu önemli değil. Bir kişi fiyat sorsa, onu satan biri de yardımcı olmak için bende var deyip fiyat belirtse hiç sorun değil. Ancak satıcıların atlayıp direkt reklam yapması forumun kalitesini düşürüyor. Bunu doğru bulmuyorum, cazip fırsatları varsa sıcak fırsatlar başlığına konu açsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

eski maakinelerde de örn arç2200 de 8kg için 160ml det yeterli olur m candoğan kardeş?

Hocam o makine 8kg almaz ki, en fazla 6-6,5kg alır. 130ml deterjan yetecektir. Denemenizi öneririm.
  • ben de sizin gibi düşünüyorum Candoğan bey.
    Bu arada aeg yi ben alman markası sanıyordum yalnız italya üretimi sanırım bu makine.
  • quote:

Makineniz hayırlı olsun. Ben yazımda sizi hiç kastetmemiştim. Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Evaletlerim.com ile hiçbir ilişkim olmadı, tecrübelerinizi olumlu veya olumsuz paylaşmanız gayet normal bir durum. Sonuçta bana Gürsey'e ait bir Siemens bayisinin veya Siemens bayisinde çalışan üçkağıtçı şahsın yaptığı tüm elemanlarına mal edilemez.

Sitenin reklamını yapan arkadaş 40 küsür yıllık Gürsey tecrübesi deyince yaşadığım kötü tecrübemi belirttim. O kişi durumu anlayıp yanlışlığı düzelten bir açıklama yapacağına yazısındaki Gürsey kelimesini silip bir de utanmadan halen sayfamda reklam yapınca doğal olarak sinirlendim. Tepkimi buna belirttim.

Makine iyi mi iyi, kötü yanı var mı var; ama iyi yanları kötü yanlarından kat be kat daha fazla. Haliyle ben de insanların denemediği, göremediği ama gerçekten iyi olan makineleri deneyip tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum. Makineyi oradan veya buradan almışsınız, bu önemli değil. Bir kişi fiyat sorsa, onu satan biri de yardımcı olmak için bende var deyip fiyat belirtse hiç sorun değil. Ancak satıcıların atlayıp direkt reklam yapması forumun kalitesini düşürüyor. Bunu doğru bulmuyorum, cazip fırsatları varsa sıcak fırsatlar başlığına konu açsınlar.

Candogan dostum fiyat olarak şimdilik iyi olduğu için Gürsey tercih ediliyor sanırım,Senin yaşadığın kötü tecrübe de insanların aklının bir kenarına eklenmiş oldu şimdi,bırak yapsınlar istedikleri kadar reklam senin konunda sonuçta 5 yıl önceki (ek olarak babanın yaşadığı sıkıntıyı da göz önüne alarak konunun üzerine gitmemişsin) candogan yada başka bir alıcı yok karşılarında artık daha dikkatli ticaret yapmaları gerekiyor bu kadar reklam yaptıktan sonra,işlerini düzgün yaptıkları sürece forum ahalisi haklarını verecektir,ama insanları magdur etme gibi bir durum yaşanırsa artık sanmasınlar insanlar içine atacak üzülecek sıkıntıya düşecek,yerin dibine sokmak rezil etmek için elinden gelen herşeyi yapacaklarına emin olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sengi_mezar

ben de sizin gibi düşünüyorum Candoğan bey.
    Bu arada aeg yi ben alman markası sanıyordum yalnız italya üretimi sanırım bu makine.

evet made in italy yazıyor kapağında....
  • selamlar
    arkadaşlar bende çamaşır makinesini değiştirmek istiyorum 87480 FL PROTEX PLUS bu model nasıldır sizce. AEG resmi sitesinde fazla yeni model yok.benim için önemli olan bir kerede oldukça fazla çamaşır yıkamak ,çamaşırların temiz yıkanması ve iyi durulanması evde bebek var.
  • candogan62

üstat dokunmatik panel istemiyorum demişsiniz sizce ilerde arıza verebilir mi?
  • quote:

Buzdolabı ve bulaşık makinesi seçimleriniz gayet güzel.

Çamaşır makinesine gelirsek;

Profilo CM1201DTR gayet sağlam ve uygun bir makine. Ancak program alternatifleri az. Yorgan yıkamak pratik olmayabilir.

Electrolux EWF1286LEW donanım olarak çok iyi. Buhar, yorgan programı, XXL tambur, su jeti gibi özellikleri sunuyor. Eksisi ise ekranın çok geniş olmayışı, bir de ses yalıtımı az olduğundan ve su jeti kullandığından yıkamadaki ses seviyesi daha fazla.

Konumuz olan AEG L88489FL zaten tartışılmaz. Fiyatının hakkını en iyi veren cihazlardan biri. 49dB yıkama, 73dB 1400 devir sıkma ses seviyesi ile hayet başarılı. Su jeti, çamaşır tartarak deterjan ölçüsü ve tahmini süre gösterme, anti alerjik program, 3 kademeli süre uzatma ve 2 kademeli süre kısma ile süre esnekliği vb. konularında rakibi yok.

Sizin için su jeti (üstten su püskürtme), ekstra sessizlik, şık görünüm, süre esnekliği gibi konular fiyattan daha önce geliyorsa L88489FL.

Fiyat bunlardan önce geliyorsa, yorgan yıkama ve sesten çok taviz vermek istemiyorsanız L75280FL veya EWF1287HDW.

Su jeti sessizlikten daha önemliyse EWF1286LEW derim.

L75270FL modelinde Profilo gibi yorgan programı yok. O açıdan sık yıkama yapılacaksa programın olması daha faydalı. Profilo ve L75270'te hassas programı seçip devri düşürerek ve eksra su fonksiyonunu açarak nispeten benzer bir yorgan programı oluşturabilirsiniz. Diğer makinelerde hazır program var.

Bu farklara göre tercih sizin.

tavsiyeleriniz üzerine aldığımız ürünlerden çok memnunuz, umarım memnuniyetimiz devam eder yoksa başınızı ağrıtırım

makinede sizin de yaşadığınız problemi yaşıyorum, sıkma öncesi tamburdan lastik sesi geliyor, sanırım yumuşatmak için bugün nevresimleri 95 derecede yıkayacağım umarım renkleri atmaz

samimiyetiniz için tşkler

umarım işiniz her daim rast gider, almayı düşünen arkadaşlara da tavsiye ederim, makine banyo da başlı başına bir sanat eseri :)

bu arada candoğan bey makinenin altına koymak için nasıl bir sehpa önerirsiniz, suyla az da olsa teması oluyor, onu kesmek gerekli

şöyle iki ürün buldum

hepsi burada

ggidiyor

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secosahan -- 29 Haziran 2013; 19:32:07 >

• Ben de çok teşekkür ederim.

Dilerim memnuniyetimiz daim olur. Her ne kadar gözüm Miele'de kalsa da

Makinenizin nemden etkilenmemesi için en ideal yol altına 60X60cm'lik 4-5cm kalınlığında bir mermer veya granit platform yerleştirmenizdir. Linklerini attığınız makine altlıkları makinenin titreşimini yere düzgün olarak aktaramayacağından makinenin çok fazla sarsılmasına neden olacaktır.
  • Selamlar forumdaki incelemelerin eşya almak konusunda çok yardımcı oluyor teşekkür ederim öncelikle.

Çamaşır makinesi için de ben Aeg de diretsem de nişanlım eco bubble olayına takmış durumda.

Samsung WF906U4SAGD modeli ile bilgin varsa paylaşabilir misin ?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.