Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
582
Cevap
21
Favori
77.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun. İnşallah çok memnun kalırsınız.

Bu arada L98699FLE2'nin Youtube'da tanıtımı var. Buradan bakabilirsiniz.

Eskisine göre farkı; tasarrufun daha fazla olması. Panel de daha şık hale gelmiş. Ortadaki düğme daha büyük ve parlak, panel yazılı ve AEG logosu daha büyük. Teknik anlamda kırpılmış bir detay görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 4 Şubat 2014; 20:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: sakamisin

konya electroworld

Çok uzakmış yahu.Ben gidemem...
    İlginize teşekürler.Bana sorarsanız kaçırmayın.Hem fiyat,hem özellik 10 numara.100 km ye kadar yol olsa gidip alacağım..Aynı özelliklerde 1286 var ,ama sıkma 1200 Devir...1600 TL lerde...

Bu arada @candogan62 sence 1286 nın yazılı vs. ile oynayabilsek acaba sıkma devri artırılırmı ne dersin.

Bence artırılıyordur hocam. Şayet Electrolux'ün ürün gamında EWF1686LEW veya EWF1486LEW diye bir makine varsa onun yazılımını atmaları kafi olur. Ancak servis yapar mı onu bilmem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hayırlı olsun. İnşallah çok memnun kalırsınız.

Bu arada L98699FLE2'nin Youtube'da tanıtımı var. Buradan bakabilirsiniz.

Eskisine göre farkı; tasarrufun daha fazla olması. Panel de daha şık hale gelmiş. Ortadaki düğme daha büyük ve parlak, panel yazılı ve AEG logosu daha büyük. Teknik anlamda kırpılmış bir detay görünmüyor.

Teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur

• kontrolsuz_guc kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun makinen kaç paraya aldın ve nerden sorması ayıp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin buradaki yorumlarınızdan destek alarak ve ayrıca eteksen ve lazpanyol kardeşlerimin tavsiyesiyle 75270 FL modelini aldım. Fırçalı modeli seçecektim ama bu modelin motoru hem inverter,(sessiz ve uzun ömürlü) ve 10 yıl motor ve 3 yıl parça garantisi var. Fiyatını da uygun düşürünce kaçırmak istemedim ve aldım. Ancak, İlk yıkamada burada tıkırdama tabir edilen sesi benim makinamda da duyunca işkillendim. Sonrasında, gerek sizin yüklediğiniz videolardan,gerekse forumdaki diğer üyelerin mesajlarından anladım ki, aegnin yaptığı bu ses normal. Bu kadar kusur kadı kızında da olur mantığı ile kullanmaya devam ediyorum. Şu ana kadar 1 haftalık süre içerisinde 4 ayrı programda yıkama yaptım ve gayet memnunum.

Makinenin kullanımı ile ilgili aklıma takılan şu hususları yanıtlarsanız sevinirim:
    1.)Bu modelde elektronik yük dengeleme sistemi var diye biliyorum. Yani çamaşırı tartıp,elektriği ve suyu ona göre kullanıyor. Bu nasıl çalışıyor? Ben çamaşırları içine atıyorum ve sonra başlat tuşuna basıp makineyi çalışıtırıyor ve uygun programı seçerek yıkama işlemini başlatıyorum. BU şekilde yapıldığında saat her zaman aynı kalıyor. Gerçi siz 12 dk. sonra saaat kendini güncelliyor diyorsunuz ama ben herhalde bu 12dk. hiç tutturamadım.
    Önce makineyi çalıştırıp,çamaşırları atıp sonra mı program seçmeliyim yoksa yukarıdaki yaptığım şekilde mi yıkama işlemie aşlamalıyım? aradaki fark ne olur? Özellikle su ve elektrik tüketimi açısından ?

2.) Kurulumu yapan servis filtreyi temizlemem gerektiğinden hiç bahsetmedi ama kullanım kılavuzunda belirli aralıklarla filtre temizliği yapılması gerektiğinden bahsedilmiş. Bu aralıklar ne kadar olmalıdır ve bu filtre sağ alt kapağı açtığımda karşıma gelen plastik kapak mıdır? Orayı biraz açmaya çalıştım ama kapak kendini bırakmadı. Açıkçası filtre temizliğini nasıl yapacağımı anlamadım. Eskiden beko kullanırdım,kapağı çevirince açılırdı. Ama aeg biraz değişik herhalde,beceremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 6 Şubat 2014; 9:13:48 >

• Candoğan hocam merhaba,
    AEG L87495XFL çamaşır makinesi nasıldır sizce yoksa az daha ekleyip AEG'nin 9 serilerinden mi almalıyım?
    Bir de yeri değil ama bulaşık makinesinde AEG F77023M0P iş görür mü yoksa onda da 9 serisini mi tercih etmeliyim.

Özelliklerini araştırdım her ikisinde de 9 serileri çok güzel hem özellik hem görünüş olarak ama o kadar para verilir mi emin değilim,
    Döviz kurlarındaki artış da fiyatlara da yansımış hemen, aşağı yukarı 200-300 tl artmış hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dextrr -- 5 Şubat 2014; 13:47:57 >
  • Enola kullanıcısına yanıt
    2150TL'ye 4 taksit ile ankastreal.com üzerinden aldım. Ancak halen kargolamadılar
  • quote:

Makineyi 11 aydır kullanıyorum. 1 sene diyebiliriz. Yaşadıklarımı aktarmak istedim.

Makineden en çok memnun olduğum konu program işleyişi ve yıkama performansı. Bu konulara zaten değinmiştim.

Makine son sıkmalarda da son derece sessizdi, sadece durulama arasındaki sıkmalarda dengeyle çok uğraşmadan 1000, 1200 gibi devirlere direkt çıktığından dengesizlikten ötürü sağ alt kısmında tıkırtı gibi bir ses oluyordu. İlk eklediğim videolarda da duyulabilir. Bu ses beni rahatsız etmeye başlayınca servis çağırdım. Sesin alt kısmı kapatan plastik kapaktan veya amortisörün kazana bağlantığı kısımdan geldiğini sanıyordum.

Gelen Electrolux servisi sorunumu dinledi ve bazı sorular sorarak durumu anlamaya çalıştı. Anlaşılması adına 2 tane bornoza iyice su aldırıp sıkmaya aldık. Rahatsız eden sesi kendisi de tespit etti. Bu sesin alttaki plastik kapaktan geldiğini söyledi. Kapağın içten sökülmesi zor olduğundan alt kısmından parçalayarak çıkardı. Artık ses probleminin olmayacağını söyledi. Ancak alt kapağın sökülmesi elbette saçma oldu. Makinenin motor kontrol kartı altında, kapak sökülünce su kaçak şalteri de boşlukta kaldı. Bu şekilde makineyi kullanmam mümkün değildi. Servise yeni kapak sipariş edip etmeyeceğini sorduğumda ses oluşmaması için açık kalması daha iyi dedi ve gitti. Bana tavrı son derece nazikti ama ben hizmetten memnun kalmadım. Makinenin orijinalliğinin bozulması moralimi bozdu.

Ben de servisle uğraşmadan direkt Electrolux merkezi aradım ve şikayetimi bildirdim. Servis müdürünün mailini alıp durumu izah eden fotoğraf ve açıklamayı gönderdim. Sorunumu halledemeyecekseniz makinemi değiştirin dedim. Birkaç gün içinde bana hizmet veren servisin şefi aradı. Çok özür dileyerek durumun çözülmesi için parça siparişi verdiğini ve sorunumu çözeceğini söyledi. Parça eline ulaşınca kendisinin işinin uzadığını ama işinin ehli bir elemanına durumu izah ettiğini, onun sorunu çözeceğini söyledi. Yalnız makinenin alt kapağının takılması için bazı parçaları sökülecek, bu moralinizi bozmasın dedi. Zaten ben de durumu biliyordum. Yetkili servis personeli geldi, makinenin ön panel, sac, amortisör ve pompasını hızlı ve nazikçe yerinden sökerek alt tablayı yerleştirdi. Ses olmaması adına plastik kapağın saca değen kısımlarına çift taraflı bant yapıştırdı. Ardından makineyi hızlıca toplayarak test etti ve gitti. İlk gelen servis mevcut kapağa bant yapıştırsa bunlar olmayacaktı, kusura bakmayın dedi. O esnada epey muhabbet ettik, rulman konusunu falan sordum. Bu modelde su sesle alakalı şikayet dışında hiç tamirat yapmadık. Hiç rulman değiştirmedik dedi. Garantisini uzatmakla iyi etmişsiniz, sorun yaşamamazsınız dedi ve gitti. Hakikatten uygulama yapıldı yapılalı makine oldukça dengesiz sıksa bile çok şükür o dikkatimi çeken sesi duymuyorum. Makinedeki tek sıkıntı yaşadığım sorun giderilince içim rahatladı, şimdi çok memnunum.

Sayın sengi_mezar nickli arkadaşımıza da sorunu halen çözülmediyse servis çağırıp aynı uygulamayı yaptırmasını tavsiye ederim.

Bu makineyi böylesine mükemmel tasarlayan AEG böyle basit bir tıkırdama riskini nasıl atlamış inanın ben de akıl sır erdiremedim. Muhtemelen nakliyeden vs. kaynaklı da olabilir. Umarım yeni serilerde bu sorunu düzeltmişlerdir.

Sorunu neden uzun uzun yazdım derseniz; benzer durumu yaşayan biri olursa denk gelip okuyarak çözüm bulsun diye yazdım. Herkes durumu benim gibi tespit edemeyebilir, ters bir servise denk gelebilir, uğraşacak vakti ve sabrı olmayabilir. En azından benzer bir sıkıntı yaşarsanız kendiniz sorunu çözebilirsiniz.

Ben aynı sorunu Gorenje makinemde deterjan çekmecesi kısmında yaşamış ve çekmecenin panoya oturduğu küçük deliklere bant sarıp yumuşatarak ses sorununu çözmüştüm. Çok şükür bu makinede panelden kaynaklı sorun yok.

Bunların dışında makineyle alakalı memnun olduğum konuları sıralasam çok daha uzununu yazmam gerekirdi herhalde O kadar akıllıca tasarlanmış bir cihaz ki, bazen beni şaşırtıyor. Dengesiz dağıtımda fren yapıp durması bile takdire şayan. Zaman zaman dengesiz sıkmasına kızıyorum ama yükü dengeleyemeyip programı 15-20dk uzatmasından iyidir. Geçen 20dk programına attığım 2 adet pantolonu 2. denemede alıp tıkırdamadan şak diye 1200 devre kadar sıktı. İkinci kez 1400 devirlik sıkmaya aldığımda ise içi boşmuş gibi sessizce sıktı. Bana yumuşatıcı kullanmayı bıraktırması, 40 derecede bile renklileri temiz yıkayamazken 30 derecelik programda bile iyi sonuç vermesi, yükü gerçekten algılayıp duruma göre durulama sayısına kadar her şeyi direkt güncellemesi, uzun programlarda A sınıfı %44 nem kalana kadar sıkması, su püskürtme sistemi, mükemmel ağır ve kaliteli tasarımı beni cezbeden başlıca özellikleri.

Yurtdışında L88489FL2 diye devamı varken AEG'nin bu modeli getirtmeyi durdurması üzücü. İyi ki almışım da mahrum kalmamışım diyorum. Benzer şekilde mükemmel bir makineye sahip olmak isteyenlere L98699FL2 modelini önerebiliyorum sadece.

Şu an makine ihtiyacım olsa ve 3000TL'ye Miele 5872 alma şansım olmasa hiç düşünmeden yine bu modeli alırdım. Tabi alt tablasına bant çekme kaydıyla Gerçi başka bir makine olsa bu sorun olmayacaktı, kimbilir.

Sayın hocam.Birkaç gündür makina ile ilgili değerli görüşlerinizin hepsini okudum ayrıntılı değerlendirmeleriniz tercih sebebi oldu.Değerli abicim miele 5872 almayı düşünürken şimdi aeg 98699 fl modelinde karar verdim ama arastırırken birde 98699 fl2 modelinin olduğunu farkettim ikisi aradındaki fark nedir acaba yardımlarınızı bekler saygılarımı sunarım....

• http://www.ankastreal.com/U27049,231,aeg-protex-plus-l98699fle2-9kg-1600devdk-a-9-kg-aeg-camasir-makinesi.htm

BENDE burdan alacam sanırım baska uygun olarak bu modeli alabilecegim bir site göremedim.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candoğan usta merhaba
    aşağıdaki konuda yardımına ihtiyacım var.
    daha önce ntc ve resistansını komple değiştirdiğim arçelik 3340f çamaşır makinamın 1 hafta sonra ön yıkama ışığı tekrar yanıp sönmeye başladı.resetleyerek kullanıyorum.ntc yi tekrar değişsem mi acaba.yardımcı olmanızı bekliyorum.saygılar
  • Merhaba arkadaşlar,

Bu makinenin teşhir ürünü 1000 Tl 'ye alınır mı?

teşhir ürünlerine 2 yıl garanti veriyorlarmış

Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALPAR

Merhaba arkadaşlar,

Saygılar,

Vuruk kirik çizik yoksa fiyati çok iyi nerde satiliyor??

• Bayrampaşa da bir
    Spotçuda
    timaş diye geçiyor
    Saygılar,
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Saygılar,

Arkadaşım teşhir ürünü olması garantisini etkilemez 3 yılsa 3 yıl.O işte başka bir şey olmasın.Ürün paketli olmadığı zaman servis kuruluma geldiğinde herhangi bir hasar varsa kabul etmeyebilir bilginiz olsun..Bir kerelikte olsa kullanılmış ise o iş daha da zor.Çünkü servis kaydı açılmıştır..

Ben 1286 aldım eve kendim götürdüm. Makinayı servis gelmeden önce ablajından çıkarıp bakayım diyordum.Servisten kurulumla ile ilgili randevu alırken telefona bakan eleman ,eger açarsanız vuruk kırık vs. çıkarsa biz sorumluluk alamıyoruz dediler.Ürünün kapalı kalmasının ve servis tarafından açılmasının bizim açımızdan daha sağlıklı olacağı konusunda özellikle uyardılar...Bilginize...

Fiyat derseniz Bedava..

• candoğan hocam bu ürün bu fiyata nasıldır bizimde makına bozuldu yenisini alıcaz tavsiye bekliyorum en fazla 1500 civarı olsun.
    http://www.netteenucuz.com/aeg-lavamat-l87494efl-camasir-makinesi?ref=akakce&v=1.67.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbaronx -- 13 Şubat 2014; 0:10:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

candoğan hocam bu ürün bu fiyata nasıldır bizimde makına bozuldu yenisini alıcaz tavsiye bekliyorum en fazla 1500 civarı olsun.
    http://www.netteenucuz.com/aeg-lavamat-l87494efl-camasir-makinesi?ref=akakce&v=1.67.5

Sıkma 1400 devir istiyorsan alabileceğin en güzel makina bu fiyatlara budur.Ama su jeti yok bu modelde.Ben onun için 1200 devir yeter deyip su jeti olan ve 8 kg lık elex.1286 LEW i aldım. 88489 ile tüm özellikleri aynı sadece sıkma 1200 devir.

• AEG genel merkezini aradım
    Teşhir ürünlerinde garanti durumu öyleymiş ,
    sadece bakanlığın zorunlu tuttuğu 2 yıl garantiyi veriyorlarmış

saygılar,
  • quote:

AEG genel merkezini aradım

saygılar,

Garanti durumu anlattığınız gibiyse fiyat bedava diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

candoğan hocam bu ürün bu fiyata nasıldır bizimde makına bozuldu yenisini alıcaz tavsiye bekliyorum en fazla 1500 civarı olsun.

1400 devir sizin için önemliyse olabilir ama değilse mbirol arkadaşımızın dediği gibi EWF1286LEW modeli daha mantıklı olabilir.
  • quote:

quote:

AEG genel merkezini aradım

saygılar,

Garanti durumu anlattığınız gibiyse fiyat bedava diyebilirim.

Yedi yıl garanti uzatma işine ne diyorsun Candogan .140 TL vermek mantıklı mı sence??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 13 Şubat 2014; 16:00:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.