Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
77.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MediaMarkt 1097TL fiyatla teşhir ürünü satılıyor.
    Garanti durumu teşhir olmayanla aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: MALPAR

AEG genel merkezini aradım
    Teşhir ürünlerinde garanti durumu öyleymiş ,
    sadece bakanlığın zorunlu tuttuğu 2 yıl garantiyi veriyorlarmış

saygılar,

Garanti durumu anlattığınız gibiyse fiyat bedava diyebilirim.

Bilgi ve düzeltme:

Makineyi bir hafta önce aldım çok memnunum,

servis garanti belgesini iki yıl olarak düzenledi.
    Bir kaç itiraz dilekçesi ve şikayetinden sonra da
    garantiyi 3 + 4 yıl olarak uzattım.
    AEG yetkilileri arkadaşlar revizyon ürünle karıştırmış
    teşhir ürünlerde aynı şartlara garantiye sahip açıklaması ile,
    garanti belgesini değiştirerek normal ürün ile aynı şartlarda yeni belge düzenlediler.

servis yetkilisi ve telefonla aradığım şahıs iki yıl olarak beyan edimişti.
    belki itirazdan sonra özel uygulama yaptılar veya gerçekten garanti aynı idi bilmiyorum.

Saygılar,

• quote:

quote:

quote:

AEG genel merkezini aradım
    Teşhir ürünlerinde garanti durumu öyleymiş ,
    sadece bakanlığın zorunlu tuttuğu 2 yıl garantiyi veriyorlarmış

saygılar,

Garanti durumu anlattığınız gibiyse fiyat bedava diyebilirim.

Bilgi ve düzeltme:

Makineyi bir hafta önce aldım çok memnunum,

servis garanti belgesini iki yıl olarak düzenledi.
    Bir kaç itiraz dilekçesi ve şikayetinden sonra da
    garantiyi 3 + 4 yıl olarak uzattım.
    AEG yetkilileri arkadaşlar revizyon ürünle karıştırmış
    teşhir ürünlerde aynı şartlara garantiye sahip açıklaması ile,
    garanti belgesini değiştirerek normal ürün ile aynı şartlarda yeni belge düzenlediler.

servis yetkilisi ve telefonla aradığım şahıs iki yıl olarak beyan edimişti.
    belki itirazdan sonra özel uygulama yaptılar veya gerçekten garanti aynı idi bilmiyorum.

Saygılar,

Bende 2 gün önce MM den teşhir ürünü aldım.
    Dün gelip kurdular, 3 yıl garantili olduğunu, teşhir ürünü olduğu için garanti süresine
    uzatma olmayacağını belirttiler.
    MM garanti süresini uzatabiliyor. 160 tl ye +3yıl

160tl daha verirsem 3+3= 6yıl olacak.

Ayrıca kurulumu yapan servis görevlileri bu model çamaşırın ağırlığını ölçmez dedi. Ben gösterdim ölçtüğünü, şaşırdılar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zenmiss

candoğan bey merhaba yorumlarınıza çok değer veriyorum ve inanın artık buraya bakmadan hiç birşey alamaz oldum :)
    çamaşır makinesi almak istiyorum yorumları inceledim tabii ki bende hemen AEG almalıyım diye kararımı verdim fakat mağazada L88489FL stoklarda olmadığı üretiminin bittiğini söylediler bir üst modeli L98699 FL yi önerdiler.Diğerinden artıları eksileri neler, alınır mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler...

Merhabalar. 98699 daha üst model, kullandığım makineden eksiği yok, fazlası var. Kapasite 9kg, 1600 devirli, tamburu aydınlatmalı, daha da sessiz, ayrıca ekran daha büyük olduğundan ekranın getirdiği bazı ek özellikler de var. Mesela sık kullanılan 2 programı kaydedebiliyorsunuz, buhar seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. AEG donanımsal ve yazılımsal olarak mükemmel bir makine, tek dezavantajı sıkmaya bazen dengesiz de olsa girebilmesi. Başka bir sorun yaşamazsınız, şimdi yine makine ihtiyacım olsa AEG alırdım muhtemelen.

Sayın Candoğan, bütün paylaşımlarınız için teşekkürler, bilgi ve yorumların hepsi birbirinden faydalı. Bu gün paraya kıyıp AEG L98699FLE2 A+++ 9 Kg 1600 Devir olan çamaşır makinesini hepsiburada.com dan aldım. 1 haftaya anca gelecek gibi. Bakalım inşallah hasarlı gelmez. Saygılar.

• Sizce Daikin klima bayisinde Miela ürünleri satılabilirmi..??
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Sizin makinenize en yakın elektroluks modeli hangisidir..... düşlama ile yıkayan antialerjik buhar tazeleme 8veya9kg çabuk kurusun diye (???) 1400devir bir makine istiyorum lg14a7fds bu özelliklere sahip fakat garanti uzamıyor ? Elektroluks servis parça cekindiriyor ama en beğendiğim görüntü elektroluks kibar ve şık.. sizin makineniz 1800tl 4taksit ile alinirmi ve aeg l87494efl ile farkı nedir aynı fiyata satılıyor ? bu modelde duslama varmı...
    kurutmalı eww1486hdw eww1686hdw eww1697mdw veya aeg l87695wd
    Modellerden f/p öneriniz? Yada hepsini Boşverip yeni cikan arcelik 9146yk 1600tl alinirmi performansı kalitesi sizce nasildir servis ağı parça desteği açısından sıkıntı olmaz sanırım ???? Syg ve tşk .... son olarak 12 yıldır bosch kullanıyorum alman uretimi hiç bir zaman temiz yikamadi fakat hiç servis gerektirmedi halen sağlam guleyimmi aglayimmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polat377

Sizin makinenize en yakın elektroluks modeli hangisidir..... düşlama ile yıkayan antialerjik buhar tazeleme 8veya9kg çabuk kurusun diye (???) 1400devir bir makine istiyorum lg14a7fds bu özelliklere sahip fakat garanti uzamıyor ? Elektroluks servis parça cekindiriyor ama en beğendiğim görüntü elektroluks kibar ve şık.. sizin makineniz 1800tl 4taksit ile alinirmi ve aeg l87494efl ile farkı nedir aynı fiyata satılıyor ? bu modelde duslama varmı...
    kurutmalı eww1486hdw eww1686hdw eww1697mdw veya aeg l87695wd
    Modellerden f/p öneriniz? Yada hepsini Boşverip yeni cikan arcelik 9146yk 1600tl alinirmi performansı kalitesi sizce nasildir servis ağı parça desteği açısından sıkıntı olmaz sanırım ???? Syg ve tşk .... son olarak 12 yıldır bosch kullanıyorum alman uretimi hiç bir zaman temiz yikamadi fakat hiç servis gerektirmedi halen sağlam guleyimmi aglayimmi ?

Merhabalar. Anti alerjik yıkama programı ve su jetini birlikte istiyorsanız Electrolux'te ikisini birlikte karşılayan bir model maalesef yok. Korkunuz deterjan artıkları kalması ise Electrolux'te alerjik ciltler için ekstra durulama seçeneği var.

AEG L87494EFL benim kullandığım L88489FL modeli yerine çıkmış bir model. Programlar 1 tanesi hariç aynı, su jeti ve anti alerjik program da var. 87494 modelinin avantajı ekonomik programda benim kullandığım makineden %20 daha tasarruflu olması. 88489'un avantajı ise sıkma veriminin A, yıkama ve sıkma ses seviyelerinin daha da düşük olması bir de kazanı tartarak deterjan öneren ağırlık sensörünün bulunmasıdır.

Kurutmalı makinede AEG ses seviyesinin daha düşük olması ve ek programları ile Electrolux'ten bence daha kullanışlı.

Benim makineme en yakını Electrolux EWF1408WDL modelidir. Bu modelin avantajı kilograma göre direkt ml cinsinden deterjan önermesidir. Dezavantajı da sıkma performansının B olmasıdır.

Ben Arçelik'i tavsiye etmem. Yeni bir cihaz olduğu için size problem çıkaracaktır.

Sessizlik, su jeti, A sınıfı sıkma verimi, buhar programları ve anti alerjik yıkama sizin için önemliyse alınabilecek 2 makine var. L98699FLE2 ve bulabilirseniz L88489FL.

Su jeti olması şart değilse ve Electrolux istiyorsanız arayışlarınıza uygun olarak EWF1687HDW alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Sizce Daikin klima bayisinde Miela ürünleri satılabilirmi..??

Satar neden satmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: asa670892

Sayın Candoğan, bütün paylaşımlarınız için teşekkürler, bilgi ve yorumların hepsi birbirinden faydalı. Bu gün paraya kıyıp AEG L98699FLE2 A+++ 9 Kg 1600 Devir olan çamaşır makinesini hepsiburada.com dan aldım. 1 haftaya anca gelecek gibi. Bakalım inşallah hasarlı gelmez. Saygılar.

Makine nasıl çıktı, memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubirubi

merhabalar,Aeg 88489fl model çamaşır makinemin ses problemi için servis çagırdım.Burada okuduklarımdan yola çıkarak bu tür çözümler varmış dedim.Servis boyle birşeyin mumkun olmadıgını bunlarıda yapsam hatta size yeni bir makine de getirsem aynı sesi duyacaksınız,1400 devirde cok guclu sıkma yaptıgı için duydugunuz sesin normal oldugunu soyleyip birsey yapmadılar.Gercekten bu ses problem mi değilmi beni memnun etmedi.Siz hangi servisten çözüm aldınız ögrenebilir miyim?Ses sorunu düzeldi mi?
    tesekkurler

Merhabalar, yaşadınız ses problemi burada ses problemi yaşadığını belirten kişideki gibi mi? Ben İstanbul Anadolu yakasında en çok Ataşehir Pratik Teknik yetkili servisinden memnun kaldım. Aynı zamanda Enplus servisi olduklarından Miele ve Gorenje'ye de bakıyorlar. Onlar yardımcı olacaktır eminim, tabi İstanbul'da iseniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rubirubi

merhabalar,Aeg 88489fl model çamaşır makinemin ses problemi için servis çagırdım.Burada okuduklarımdan yola çıkarak bu tür çözümler varmış dedim.Servis boyle birşeyin mumkun olmadıgını bunlarıda yapsam hatta size yeni bir makine de getirsem aynı sesi duyacaksınız,1400 devirde cok guclu sıkma yaptıgı için duydugunuz sesin normal oldugunu soyleyip birsey yapmadılar.Gercekten bu ses problem mi değilmi beni memnun etmedi.Siz hangi servisten çözüm aldınız ögrenebilir miyim?Ses sorunu düzeldi mi?
    tesekkurler

Merhabalar, yaşadınız ses problemi burada ses problemi yaşadığını belirten kişideki gibi mi? Ben İstanbul Anadolu yakasında en çok Ataşehir Pratik Teknik yetkili servisinden memnun kaldım. Aynı zamanda Enplus servisi olduklarından Miele ve Gorenje'ye de bakıyorlar. Onlar yardımcı olacaktır eminim, tabi İstanbul'da iseniz.

Merhaba candoğan bey.Ses problemi şuanda kesildi.su ısınınca tambur yıkama hareketini tam bitireceği esnada gırc diye bir ses çıkarıyordu oses geçti şimdi sadece sıkarkensıkma sesine karışarak yapıyor. ilginiz için teşekkür ederim:)

• Merhabalar, gıcırtı sesi kayıştan geliyor olabilir. Kayışa talk pudrası sürün, iyi gelir. Yine devam ederse servisi çağırın, sorun olmasın.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için önerdiğiniz 1687hdw ile 1687lew çok farklımi cunku 1687lew 1200tl ye bir yerde satisda fiyati cezbetti ama kucuk ekran 1286lew gibi...sanırım antialerjik yok buharla tazaleme programı var sanirim ama sesli sanki birde çelik Tambur diye bilgi vermişler? Hepsi çelik değilmi aeg elektroluks .... sizin makineniz 1800tl ye sinirli stokları bir yerde buldum arada 600tl var olmazsa olmaz duslama aslında antialerjik de oye mite toz alerjisi olan bir kızım var birde bebegimiz var en azından tambur temizler mi 1687ler..... sonlarındaki Lew hdw gdw ne anlama geliyor acaba?

• Takip edebildiğim kadarıyla kurutmalı çamaşır makinesi olarak alınabilecek en mantıklı ürün AEG L99695HWD.

Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı konusunda bilgisi olan var mı?

http://www.aeg.de/Products/W%C3%A4schepflege/Waschtrockner/Freistehende_Frontlader/L99695HWD
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asa670892

Makine nasıl çıktı, memnun musunuz?

Evet çok memnunum. Makina kilerde duruyor,kapısı kapalıyken bazen sıktığını duyamıyorum. Gerçekten çok sessiz bir makine. Su alırken de yıkarken de gerçekten süper sessiz. makineyi satan yeri bulmak problem oldu ( İzmir ) mecburen hepsiburada dan aldım.Ordan da 2 haftada ancak geldi. Netice itibarıyle makine süper. Tekrar teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrbaronx

candoğan hocam bu ürün bu fiyata nasıldır bizimde makına bozuldu yenisini alıcaz tavsiye bekliyorum en fazla 1500 civarı olsun.
    http://www.netteenucuz.com/aeg-lavamat-l87494efl-camasir-makinesi?ref=akakce&v=1.67.5

1400 devir sizin için önemliyse olabilir ama değilse mbirol arkadaşımızın dediği gibi EWF1286LEW modeli daha mantıklı olabilir.

tavsiyenize uyarak electrolüx ewf 1286 lew aldık su jeti falan filan gayet güzel makina garantıyıde uzattık 140 liraya 7 yıl yaptık

Hayırlı olsun, güzel bir seçim. Bu arada dalgınlığıma gelmiş yanlış bilgi vermişim. L87494EFL modelinde de su jeti varmış, teşhirde incelerken farkettim. Şirinevlerdeki spotçular çarşısında 1599 liraya gördüm, fiyat bedava diyebilirim.

candoğan6 hocam,

benim bundan önceki çamaşır makinem AEG idi ve hiçbir makineden çekmedim ondan çektiğim kadar :) lastiklerin arasıdan çoraplar makinenin içine kaçardı ve filtreden çorap parçaları temizlerdik sürekli.. filelerin içine koyardım hep küçük parçaları.. ama o sıkma esnasında filenin ağzı nasıl açılıyorsa açılır ve yine çorap kaçardı.. mübalağsız 2-3 ayda bir eşim kazanı sökmek zorunda kalıyordu artık bıktık ve çalışan makinayı çöpe attık ve bir daha AEG almaya tövbe ettim..Allahtan eşim tamirden anlayan biriydi ve kazanı kendisi söküp çorap parçalarını temizliyordu içinden, her seferinde servis çağırsaydık batmıştık :)

burada herkese AEG önerdiğinizi görünce şaşırdım..

• Istanbulda bu makineyi hem görerek alabilicegim neresi var internette bulamadım. Aegnin sitesinden bayilerin nerede olduklarıni da bulamadım. Internette aegnin 9 kiloluk kurutmali makinesi var bunu görünce acaba 88489 satılmıyor diye düşündüm.

• s.a candoğan62 hocam. çamaşır makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah. hocam bizde bi makine bakıyoruz yardımcı olursanız 1200 tl civarı inverter motor olsun istiyorum(iyisi bu mudur?) 1000-1200 devir yeterli uzun süreli kullanabileceğimiz sağlam sessiz bi makine var mıdır??
  • AEG L98699FLE2 bugun bende almıs durumdayım bir kac resim izlenimi ürün geldiginde yazarım

fiyat 2400 tl 6 taksit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyondabir -- 28 Mayıs 2014; 23:06:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

AEG L98699FLE2 bugun bende almıs durumdayım bir kac resim izlenimi ürün geldiginde yazarım

fiyat 2400 tl 6 taksit

Hayırlı olsun, mükemmel bir seçim Makineyi kurdururken alt kısmına yapıştırılacak izolasyonu uygulatmayı unutmayın.

Ben sesten şikayet ettiğimde servis sağolsun 98699 serisine uygulanan sünger izolasyon malzemesinden taktı. Artık dengesiz sıkmada bile makine 73 desibeli aşmıyor.

AEG Lavamat'ın bu sözkonusu Protex serisi efsanevi en iyi serilerinden biri bence. İyi ki almışım.

Hele ki yıkama performansından inanılmaz derecede memnunum.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.