Aqua Sensör Bu çok önemli olsada halkımız için para daha önemli bunu es geçeceklerini düşünüyorum, ben alacak olsam bu zamanda sensör mutlaka olmalı.
aeg ler eskisi kadar tutmuyor piyasa hakimiyetinin bence çok gerisinde bir marka durumundalar
quote:
Orijinalden alıntı: kamilkar76
quote:
Orijinalden alıntı: Mat35
Aqua Sensör Bu çok önemli olsada halkımız için para daha önemli bunu es geçeceklerini düşünüyorum, ben alacak olsam bu zamanda sensör mutlaka olmalı.
aeg ler eskisi kadar tutmuyor piyasa hakimiyetinin bence çok gerisinde bir marka durumundalar
Bu konuda size katılmıyorum, can bey son sözü söyler.
quote:
quote:
quote:
can bey kimdir acaba
quote:
quote:
quote:
quote:
can bey kimdir acaba
Forumun arama özelliğini kullanırsanız candogan62 diye.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
can bey kimdir acaba
Forumun arama özelliğini kullanırsanız candogan62 diye.
eyvallah sağol
Arkadaşlar bu makinayımı almalıyım yoksa bosch siemens gibi markalaramı yönelmeliyiz servis ve parça konusunda endişelerim var
quote:
Orijinalden alıntı: okemin
Ankara da nereden bulabiliriz veya internette sağlam ve güvenilir bir site öneriniz varmıdır? Bide bu makinanın servis durumu nasıldır garanti uzatması varmı yedek parça bulmakta zorlanırmıyız bilhassa 3-5 sene sonra
AEG'nin yerleşik bir yetkili servis ağı var. 3-4 yıl sonra Türkiye'den çekilme gibi bir durumu söz konusu değildir. Çünkü Samsung ve LG'nin zamanında yaptığı gibi distrübitör kanalı ile gelmiyor cihazlar.
Bu arada ürünün yüksekliğini ölçtüğümde 84,7cm geliyor. 85cm yüksekliğe çok rahat sığacaktır.
Spottan alım biraz riskli. Çünkü ürün hasarlı çıkarsa AEG ve birçok firma 90 günü aşmış stok ürünlerini birebir değiştirmiyor; parça değişimine gidiyor. O yüzden kurumsal firmalardan veya kurumsallığından emin olduğunuz internet sitelerinden almanız lehinize olur.
quote:
Orijinalden alıntı: v4science
quote:
Orijinalden alıntı: okemin
Ankara da nereden bulabiliriz veya internette sağlam ve güvenilir bir site öneriniz varmıdır? Bide bu makinanın servis durumu nasıldır garanti uzatması varmı yedek parça bulmakta zorlanırmıyız bilhassa 3-5 sene sonra
Hocam Ankarada Bilkentde Ankuva is merkezinde Pasacan Ticaret var. Pesin 1700 tl odedim ama ben butun beyaz esyalarimi oradan aldim. Belki bu kadar indirim yapmaz ama digerlerinden daha iyi fiyat verecektir. Bir gidip gorusun isterseniz. Benim ankarada bildigim gurallar var, Ankamall Mediamarktta var. Onun disinda Oranda vardi ama bana uzak oldugu icin gitmedim. Bu arada internet sitesi asagida ama siz oradaki fiyata bakmayin. Liste fiyati 2159 tl suan. Bu arada bu fiyat martin sonuna kadar gecerli diye biliyorum.
Unutmadan acikca deyin ben su internet sitesinden yada bayiden su kadar fiyat aldim diye. Ister istemez fiyat kiriyorlar.
öncelikle candoğan beye bu incelemeyi bize sunduğu için ve konunun başından beri yorumlarını eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlar makinayı dün itibariyle paşacan dan 1800 tlye almış bulunmaktayım. internet sitelerinde 1760 tlye kadar fiyat var ısrar ettim ama 1850 den aşağıya indiremedim fiyatı en son nakit vericem diye ısrar edince 1800 tlye verdi. Zaten internetten alma taraftarı değilim malum kargo firmaları ürün taşımada hiçte nazik davranmıyorlar.
Yorumlara baktım bunun bir üst modeli AEG L98699FL olanını bugün itibariyle aldım..Bayiler bunun boschun en üst serileri olan WAY ya da WAS dan çok daha iyi olduğunu söylediler.En büyük özelliği inverter motormuş görecez artık..Aslında Miele alacaktım ama miele bu fiyatlara en alt modellerini satıyor.Ne lcd ekranları var ne exstra programları..Bütçem maximum buna el verdi bugün getirip kuracaklar sözde..Kullanan bilgisi olan arkdaşların yorumlarını beklerim..
Sn pruventa
Bende aynı makineden almıştım iki ay önce. İlk yorumlarımı da yukarıda yazmıştım. İyi bir seçim yapmışsınız. Ben çok çok memnunum. Güle güle kullanın. Sessiz, iyi yıkayan, tasarruflu, programı bol bir makina.
quote:
Orijinalden alıntı: sandan
Sn pruventa
Bende aynı makineden almıştım iki ay önce. İlk yorumlarımı da yukarıda yazmıştım. İyi bir seçim yapmışsınız. Ben çok çok memnunum. Güle güle kullanın. Sessiz, iyi yıkayan, tasarruflu, programı bol bir makina.
Teşekkürler arkadaş..
İnşaallah kafamızı ağrıtmaz.Ben sadece elektronik eşyalarda biraz detaycıyımdır.2000 tl skalasında alınabilecek en iyi makineyi almaya çalıştım.Mielenin vasat serileri 3000 tl den başlıyor ve program özellikleri yetersiz geldi bana.AEG nin bu modelinde çelik kazan yok ama patentli özel bir madde olan carboran kazan kullanıyorlarmış..Karma marka satan bayilerin hepsi bocshun en iyi makinesinden daha iyi dediler.
AEG L98699FL marka Makinem bugün geldi öncelikle normal makinelere göre ağır oturaklı hoş görünümlü makine.Az bir çorap atıp çalıştırdım çalıştığı bile belli değil.Program çeşidi menüleri kullanışlı.Tek kafama takılan nokta makine durulamadan sıkmaya geçerken sağ tarafından belli periyotlarla sangi bir yere su basıyormuş gibi bu makineye yakışmayan bir ses geliyor.Acaba bu pompa sesi midir bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim?
hayırlı olsun nereden kaça aldınınz acaba
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetscemil
hayırlı olsun nereden kaça aldınınz acaba
hocam sanırım bana dedin?
Bana dediğini farzedersek öncellikle teşekkür ederim.
Ürünü ankara paşacandan aldım fiyatı kimseye söylemzsen indirim yaparım dedi o şekilde aldık, yoksa seve seve aldığım fiyatı yazardım.
Yalnız ürün piyasada 2000-2400 skalasında gördüğüm kadarıyla..Gerisi ticari kabiliyete kalıyor..
Bu ürünle beraber siemens çamaşır makinesi de satan tüm mağazalar AEG nin bu modelinin siemenslerden çok daha iyi ve kaliteli motora (inverter) sahip olduğunu söylediler.
Böyle olunca bosch-siemens almaktan vazgeçip bunu aldım.
Evi yeni taşıdığım için Daha çamaşıra yüklenmedim ama makine sessiz ağır ve sağlam makineye benziyor.
Bir çok çamaşır makina satan firmalar elektrolux ve satın aldığı AEG nin çok iyi markalar olduklarını kabul ediyorlar..
NOT:sağdan gelen ses pompa sesiymiş ve öğrendiğim kadarıyla normal bir sesmiş..
Herkese merhaba, 8 yıllık çamaşır makinem bozuldu bende yenisini almaya karar verdim. İki ürün arasında kararsız kaldım biri bosch un WAS28764TR modeli diğeri ise burdaki AEG 88489FL model ürün. Bu iki ürün arasından size göre hangisi daha dayanıklıdır. Ben çok kararsız kaldım sizin görüşlerinizi almak istedim. Size göre hangisini almalıyım...
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
Güzel paylaşım dostum...Aparat olmıycakmı aparak yazmışsın Bu özelliklere yakın çıkışta sensörü olan bi model varmı önerebileceğin??...
Teşekkür ederim :) Yazım hatasını düzelttim, elim kaymış Çıkışta sensör derken durulama sensörünen bahsettiniz sanırım. Şu an durulama sensörü olan makinelerden Miele, Gorenje ve Bosch S serisi kaldı.
aeg markasını daha önceden hiç kullanmadın buna istinaden biraz çekingelerim var doğrusu yalnız beni bu markaya yönelten fiyat ve kullanmış olduğu inverter motor buda bosch markasından aşağı kalır bir yanı olmadığını gösteriyor
Çamaşır makinası için araştırma yaparken bu başlıkta takılıp kaldım. aeg 88489 mu 75280 mi derken electrolux ler araya girdi.ewf 1487 sanki aeg 88849 fl muadili gibi geldi ewf 1486 da aeg 75280 mi derken birde ewf 1286 ve 1287 çıktı kafamda iyice karıştı. (1200 devir olmaları dışında bir ferk varmı tam anlayamadım.) Electrolux ler biraz daha ucuz gibi görünüyor. Arada ciidi bir fark var mı? YOksa Candoğan Beyin deyişiyle sadec dizayn farkı mı var ? yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
quote:
Orijinalden alıntı: street_cops
Hayırlı olsun Candoğan hocam, güle güle kullanın. Çok güzel bir makine. Özellikle sessizliğini çok sevdim. Uzun yıllar size hizmet eder inşallah. Geçen gün Media Markt'ta inceledim çok hoşuma gitti. Tam hatırlamıyorum ama 2300 civarında bir fiyatı vardı.
Aslında size bir kaç sorum var. Özel mesaj atmıştım ama, sanırım görmediniz. O yüzden buradan sormak istiyorum, anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum
Bende bir kaç güç içerisinde evdeki beyaz eşya üçlüsünü değiştirmeyi düşünüyorum. Sizinde tavsiyeleriniz üzerine; Çamaşır makinesi; L88489 veya 77010, bulaşık makinesi ise F99009 , olan modelleri düşünüyorum. L88489 ve F99009 modellerine 1900'er lira fiyat aldım Aeg bayisinden.
Şuanda kullanmış olduğum 12 senelik kore üretimi (daewoo yada lg sanırım) vestel fr306 buzdolabımı elektrik tüketimi nedeniyle emekliye ayırmaya karar verdim.
Derinlik ve genişlik açısından bana en uygun dolap olan; Santo 94400 cmto olan modeli düşünüyorum, bildiğim kadarıyla bu model orjinal Aeg üretimi. Lakin boy olarak 195 olduğu için mevcut yerimde tadilat yapmam gerekebilir. Ya da ucu ucuna kurtarabilirde. Mevcut yerim 196*70*70. Kurtarmama durumuna karşılık Santo 74100 modeline yönelebilirim. Bu dolap hakkında çok bilgiye ulaşamadım. Sizden ricam bu buzdolabı hakkındaki bilgilerinizi bana aktarabilir misiniz? Orjinal Aeg üretimi midir, yoksa vestel üretimi midir?
Teşekkürler.
Merhabalar. Özel mesajlara pek bakma vaktim olmuyor.
Çamaşır makinesi zaten malum, üstüne başka bir söz söylememe gerek yok tahminimce :)
Bulaşık makinesi ise sessizlik, XXL yüksek kazan, alt sepetteki püskürtme sistemi, sepet aksesuarları ile öne çıkıyor. En önemli özelliği ise Erhan Bey'in dediği gibi ProBoost püskürtme basıncı artırma ve 30dk programının 60'C olması. Bir de bana göre en büyük artısı otomatik programın ısı ve süre aralığı. Süreyi 40dk-3 saat arasında kendisi seçiyor. Az kir ve miktarda gerçekten tasarruf sağlıyor.
Bence çamaşır makinesi iyi ama bulaşık makinesine o kadar para ödemeye çok gerek yok. Mesela bu sıra Profilo BM6480MG diye yeni bir model çıkardı. AEG'den tek geri kalır yanı XXL kazanlı olmaması. Onun yerine 3 sepeti var. Powerwash basınç artırma, hijyen fonksiyonu, A++ performans bu makinede de mevcut. Profilo'daki liste fiyatı dahi 1250TL civarında. AEG'yi daha ucuza bulabilirseniz amenna :)
Bence de buzdolabında 94400CTM0 daha mantıklı. Bu modelin artısı da tıpkı Liebherr ve Bosch Low Frost serisi gibi soğutucu bölmede nemli soğutma yapması. Dolayısı ile sebzeleri çok daha uzun süre taze tutuyor, soğutucuya da ağzı açık besin koyabiliyorsunuz. Bu modelin tek eksisi derinliğinin 60cm olması, raf derinliği az yani. Hacmi yeterliyse düşünülebilir. İkinci sorduğunuz model de orijinal AEG'dir. Raf derinliği daha fazladır.
AEG'nin 1 ay deneme kampanyası Eylül ayında sona erdi. Ancak yine de servisleri ile müşteri hizmetleri iyi çalışıyor, sizi mağdur etmezler. Ben şikayetimi dile getirdiğimde makinem hemen yenisiyle değiştirildi. Üstelik merkezi aramam bile gerekmedi, direkt servis yardımcı oldu.
markayla ilgili çekingelerim var mesela samsungla aeg arasındaçok fiyat farkı yoksa tercihim samsung arçelik bosch olur birde kafamı karıştıran regal var markaya para vermeyin deniliyor
quote:
Orijinalden alıntı: corsacorona
Çamaşır makinası için araştırma yaparken bu başlıkta takılıp kaldım. aeg 88489 mu 75280 mi derken electrolux ler araya girdi.ewf 1487 sanki aeg 88849 fl muadili gibi geldi ewf 1486 da aeg 75280 mi derken birde ewf 1286 ve 1287 çıktı kafamda iyice karıştı. (1200 devir olmaları dışında bir ferk varmı tam anlayamadım.) Electrolux ler biraz daha ucuz gibi görünüyor. Arada ciidi bir fark var mı? YOksa Candoğan Beyin deyişiyle sadec dizayn farkı mı var ? yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
EWF1487HDW AEG 88489'un muadili değildir. AEG daha üstün bir cihazdır. Farkları da:
-Su jeti -1400 devirde A sınıfı sıkma -Anti Alerjik program -49dB yıkama ses seviyesi -1400 devirde 73dB ses seviyesi -Super Eco beyaz/renkli karışık soğuk yıkama programı -Kilo sensörü sayesinde çamaşır tartma, ekrandan gösterme, program süresi tahmini ve deterjan miktarı tavsiyesi
L75280FL modeline muadil olarak EWF1287HDW düşünülebilir.
Arkadaşlar gelelim 4,5 aydan sonraki izlenimlerime:
-Makinenin yıkamasından inanılmaz derecede memnunum. 7-8kg kadar koyu renkli çamaşırı ekonomik program 40'C+hızlı yıkama seçeneği ile bile 1 saat 20 dakikada tertemiz yıkıyor. Çamaşırlar mis koku ile çıkıyor. Ekonomik programın süresinin kısaltılması da süper bir özellik. Yani makinem hem çok ekonomik çalışsın, hem de çamaşırım az kirli olduğundan hızlı yıkasın diyebiliyorsunuz. Piyasadaki markaların hemen hemen hiçbirinde bu özellik yok.
-Çamaşırlar yıkamanın ardından mis koku ile çıktığından bana yumuşatıcı kullanmayı bıraktıracak gibi görünüyor. Beyazlara yumuşatıcı eklemiyorum artık. Şişe bittikten sonra renklilere de eklemeyeceğim.
-Yük sensörü çok hassas çalışıyor. En önemli özelliği ise yükü az gördüğü zaman durulama sayısını ve su seviyesini de değiştirebilmesi. Geçenlerde 5kg kadar beyaz çamaşır yıkadığımda 2 saat 44 dakikalık programı 2 saat civarına kıstı. Durulama kısmına geldiğinde de daha yüksek ses seviyesi ile 3 yerine 2 tane durulama yaptı. Dolayısı ile bu makinede 1 kilodan 8 kiloya kadar çamaşırı hiç çekinmeden en ekonomik şekilde yıkayabiliyorsunuz. Yüke göre yıkama su seviyesini, süreyi, durulama sayısını ve süresini dolayısıyla hassas olarak enerji, su tüketimini ve süreyi ayarlamış oluyor.
-Buhar programları tahmin ettiğimden çok daha iyi çalışıyor. Kırışık giderme programlarının sonuçlarını paylaşmıştım. Geçenlerde düğünde giydiğim cekete fazlaca sigara kokusu sinmişti, buhar programında sigara kokusunu tamamen aldı. Üstüne önceki programdan arda kalan Yumoş kokusunu da cekete sindirmişti
-Olumsuz bulduğum bir yanı da AEG'lerdeki klasik dengesiz sıkma yapma durumu. Yük dengesiz olsa da bazen umursamayıp paldır küldür sıkmaya girebiliyor. Amortisörler iyi tasarlanmış olduğundan 1400 devirde rahatsız edici ses seviyelerine ulaşmıyor. Ancak durulama arası sıkmalarda da bazen 1000-1200 devire kadar hızlanabildiğinden ufak tefek tıkırtılar yapabiliyor. Zaten Youtube'daki çektiğim videolarda sıkmaya dengesiz girdiği anları görebilirsiniz. Yükü daha hassas görene kadar 1-2 kez daha dengelese fena olmazdı, yazılım güncellense fena olmaz. Eğer bu makine yerine başka sıradan bir makine olsa hafif tıkırtılar büyük takırtı ve sallantılara dönüşebilirdi. Muhtemelen amortisörlere güvenmişler
-Dengesiz yük kontrolünün biraz toleranslı olması iyi gerçi, sıkmada hiç oyalanmadan direkt sıkıp geçiyor Bir keresinde birbirine düğümlenmiş 2 bornoz yüzünden yük inanılmaz derecede dengesizdi, dengelemede tam kazan gövdeye çarpacakken makine durumu anladı ve fren yaparak birden durdu. Başka makine olsa 5-6 saniye kadar kasa kenarlarına tak tak diye vururdu tahminim.
-Pompa sesi çok gürültülü değil, ama çok sessiz de değil. Allah'tan pompayı sürekli devrede tutmak yerine aç-kapa yapıyor. Belki sıkılırsam makinenin alt tabanına ve üst tablasına ilaveten yalıtım yaparım ileride Makine o kadar sessiz ki, ufak tefek sarsıntı sıkıntıları da dikkatinizi çekmeye başlıyor
Özetleme gerekirse yük denge toleransının biraz fazla olması dışında makineden program işleyişi, yıkama performansı, program aternatifleri ve önemlisi şık görünümü ile çok memnunum. Şu an makine alacak olsam yine bu modeli seçerdim.