Şimdi Ara

Aerocool shark // Akasa viper karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir çok kişi benim gibi bu iki fan arasında kalıyordur muhtemelen.Bende şuanda 3 tane aerocool blue shark ve 3 tane akasa viper bulunmakta ve sizin için minik bir karşılaştırma yapmak istedim.
    Aerocool
    +Çok zengin kutu içeriği
    +Daha uzun bağlantı kablosu
    +İnanılmaz derecede sessiz.Son devirde bile rüzgar sesi duyuyorsunuz sadece.
    +Kişiye göre değişiyor ama ledler görsellik açısından baya fark atıyor.
    +Malzeme kaltesi

- Hava basınç değerinin düşük olmasından dolayı,hava üflemesi zayıf kalmış
    -Pwm olmaması
    -Yanında gelen plastik vidalar hemen kopabiliyor,biraz kuvvet uygulandığında.
    Akasa
    +Malzeme kalitesi
    +Aeoroya göre çok daha iyi hava üflemesi
    +Pwm olması
    +Plastik vida montajının çok daha kolay olması.

-Çok zayıf kutu içeriği.
    -Kablo koruma Aeroya göre zayıf ve uzunluk olarak kısa kalması.Aralarında yaklaşık 10 cm fark var haberiniz olsun.
    -Yüksek devirde oluşan mekanik ses kişi göre rahatsızlık verebilir.Heleki birden fazla ise.
    -Sanki fiyatı daha uygun olabilirdi.

Son olarak eklemek istediğim birşey var.
    Bilindiği gibi aerocool 1500 devir iken Akasa 1600 devir.Bu bence çok fark yaratacağı anlamına gelmiyor ki öylede ama genelde bakmadığımız ince detaylar var.Bunlardan biri fanların yarattığı hava basınc değeri.İşte bu hava basıncı dediğimiz olay işe farkını katıyormuş öğrendiğim kadarı ile.Bu durumda
    Aerocool da fan hava basıncı 1.69 mm-H2O iken
    Aksa da 3,12 mmH2O
    İkisi arasında baya fark var ve ne kadar yüksekse o kadar iyi olduğu için burada akasa konuşuyor.İki fanıda çalışır halde yüzüme doğru tuttuğumda akasadan çok daha kuvvetli hava geldiğini gördüm.Tek tek denerken aerocool'u tersmi tuttum diye kontrol ettiğim oldu o derece.Yan demem o ki Hem iyi soğutsun ama hiç ses istemen diyorsanız aero bi tık önde.Ama biraz daha performans arıyorsanız ve ses sıkıntı değil ise Akasa.
    Ben fanlarımın hepsini fan kontrolcü olmadan anakarttan kontrol ediyorum.Akasanın çoklayıcı kablosu ile.O yüzden sıkıntı olmuyor benim için.Oyunda max devire alıyorum,diğer kullanımlarda düşük devire çekiyorum.Aero ları egsoz fan olarak kullanıyorum.Akasa'larıda Üfleyici fan olarak ayarladım.

Merak ettiğiniz bir şey varsa,elimden geldiğince cevaplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 12 Mayıs 2014; 13:03:33 >

• eline sağlık inceleme için.

Birşey sormak istiyorum;

Fan kontrolcu almayı düşünüyorumda.

Bende 10x Viper var :) hepsi anakartta bağlı

Bu akasanın çoklayıcı kabloso işime yararmı. 10 tane nasıl yapabilirrim.

Anakarttaki yuvalar bunlar.
    1 x CPU Fan connector(s) (4 -pin)
    3 x Chassis Fan connector(s) (1 x 4 -pin, 2 x 3 -pin)
    1 x Power Fan connector(s) (1 x 3 -pin)

Aşağıdaki anakartta Yeşil yer olarak işaretledim oraya 3 tane fan taktım otomatik ayarlıyor sıkıntı yok ama diğerleri normal keşilde çalışıyor ben tüm fanları Fan_OPT nasıl bağlayabilirrim yoksa fan kontrolcumü alim

• Arkadaşım bahsettiğiniz kablo sadece 4 pin çıkışlar üzerinden fan kontrolüne izin veriyor. 3 pine bağlarsanız son devir dönerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!-Origin-!!

eline sağlık inceleme için.

Birşey sormak istiyorum;

Aşağıdaki anakartta Yeşil yer olarak işaretledim oraya 3 tane fan taktım otomatik ayarlıyor sıkıntı yok ama diğerleri normal keşilde çalışıyor ben tüm fanları Fan_OPT nasıl bağlayabilirrim yoksa fan kontrolcumü alim

Dostum şöyle yapabilirsin. 10 tane varsa.Zaten sendekilerin hepsi 4pin girişli.

Zaten anakartın 5 tane fan bağlantı yeri vardır kendinden.(CHA FAN1-2-3-CPU FAN VE CPU OPT) 4 tanesini onlara taktın mı kaldı 6 fan.Yanlız CPU fan yazan hariç..

CPU fan yazan yere o kablonun ana Fan kablosunu takacaksın.Bir ucunuda zaten psu ya bağlayacan güç için. Kablo sana 5 tane izin veriyor 5 fanıda oraya taktın mı kaldı 1. Eğer 12cm lik varsa onuda molex bağlantısına takarsın sabit döner. Böylece 100 lira kar edersin.

Anakartın hız programı varsa,fanlarının hızlarını kontrol edebilirsin.Hatta bir kaç resim ekleyeyim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 12 Mayıs 2014; 12:55:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

quote:

eline sağlık inceleme için.

Birşey sormak istiyorum;

Dostum şöyle yapabilirsin. 10 tane varsa.Zaten sendekilerin hepsi 4pin girişli.

Zaten anakartın 5 tane fan bağlantı yeri vardır kendinden.(CHA FAN1-2-3-CPU FAN VE CPU OPT) 4 tanesini onlara taktın mı kaldı 6 fan.Yanlız CPU fan yazan hariç..

CPU fan yazan yere o kablonun ana Fan kablosunu takacaksın.Bir ucunuda zaten psu ya bağlayacan güç için. Kablo sana 5 tane izin veriyor 5 fanıda oraya taktın mı kaldı 1. Eğer 12cm lik varsa onuda molex bağlantısına takarsın sabit döner. Böylece 100 lira kar edersin.

Anakartın hız programı varsa,fanlarının hızlarını kontrol edebilirsin.Hatta bir kaç resim ekleyeyim ben

Söyle bişey var ama Noctua NH-D14 kullanıyorum 2tanede onda var ( Y ) kablo kullanabilirmiyyim bu referans olsun diye acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 12 Mayıs 2014; 14:12:41 >

• !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    Aynen oda vardı sende.Referans olarak bu kablodakini cpu fana tak. İşlemci fanının boşta kalanını bu kabloya takarsın. Bu durumda 2 tane fanın boşta kalacak. 12cmlik viper varsa mesela,dediğim gibi onları psuya bağlarsın tam devirde çalışır ve ya

http://www.teknobiyotik.com/akasa-fan-baglanti-ikili-coklayici-kablo.html Bu tarz bir aparat bulmam lazım ama bunun 4lüsü mesela. Böyle o kabloya ek yaparsın :)
  • bunun bende 3 lüsü veya 4 lüsü var tam hatırlamıyorum o (Y) kablonun

Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü bu ürüne bu kablolarıda ek olarak taksam acaba sıkıntı çıkarırmı ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!-Origin-!! -- 12 Mayıs 2014; 15:41:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bunun bende 3 lüsü veya 4 lüsü var tam hatırlamıyorum o (Y) kablonun

Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü bu ürüne bu kablolarıda ek olarak taksam acaba sıkıntı çıkarırmı ki?

Ayrıca 2 tane Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı almam gerekiyor sanırrım.
  • quote:

quote:

Ayrıca 2 tane Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı almam gerekiyor sanırrım.

Bunu söyleyecektim ama söylemedim.Evet 2 tane alırsan bütün sorunların ortadan kalkar ve yine de karda olursun.
  • quote:

quote:

quote:

Bunu söyleyecektim ama söylemedim.Evet 2 tane alırsan bütün sorunların ortadan kalkar ve yine de karda olursun.

2 Tane aldım diyelim.

CPU_FAN ve CPU_OPT bu iki girişe takmam gerececek sanırrım.

işlemciyi Y Kablo ile birleştirip referanssa mı takmak gerekecek. CPU_FAN İÇİN

• Viper kullanıcısı olarak bu fanları tek geçerim. Bence Viper fanlar aerocooldan kat be kat daha iyi. (Kullandığım için bu kadar net konuşuyorum)
  • Arkadaşlar Aerocool Shark aldım iki tane benim anakartımda 4 lü pwm fan grişi var.Ben bunlara fanları bağlayınca deli gibi dönüyorlar ve çok ses çıkarıyorlar.Sesi azaltmak için illa ki 3 pinli fan kontrolcü mü lazım illa ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Anakartının fan kontrol programı ve ya fan kontrolcü şart. 3 pin olduğu için anakart hızını ayarlayamıyor sanırım desteklemiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bunu da anakartım kontrol edebiliyor ama en az %50'ye ayarlayabildiğin için 900-1000 rpm de çalışıyor bu da haliyle ses yapıyor. 12 v den 7 v düşüren kabloyu molex bağlantı aparatıyla bağladım. Ses biraz kesildi. Fanın otomatik devir olup olmamasının farkı olur mu ? yoksa iade mi etsem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

Aslında bunu da anakartım kontrol edebiliyor ama en az %50'ye ayarlayabildiğin için 900-1000 rpm de çalışıyor bu da haliyle ses yapıyor. 12 v den 7 v düşüren kabloyu molex bağlantı aparatıyla bağladım. Ses biraz kesildi. Fanın otomatik devir olup olmamasının farkı olur mu ? yoksa iade mi etsem ?

Bence iade etme şansın varsa et. Akasa al. Aslında aerocool hiç ses yapmıyor tam devirde bile. Bir sıkıntı olmasın? Sesten kastım dönme sonucu oluşan mekanik ses.akasa daha gürültülü normalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 12 Ocak 2015; 10:56:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

Aslında bunu da anakartım kontrol edebiliyor ama en az %50'ye ayarlayabildiğin için 900-1000 rpm de çalışıyor bu da haliyle ses yapıyor. 12 v den 7 v düşüren kabloyu molex bağlantı aparatıyla bağladım. Ses biraz kesildi. Fanın otomatik devir olup olmamasının farkı olur mu ? yoksa iade mi etsem ?

Bence iade etme şansın varsa et. Akasa al. Aslında aerocool hiç ses yapmıyor tam devirde bile. Bir sıkıntı olmasın? Sesten kastım dönme sonucu oluşan mekanik ses.akasa daha gürültülü normalde

Hocam işin başından anlatayım Zalman z11 plus kasa var. Kasanın üzerinde gelen ön taraftaki led 12 cm fan arızalanınca ledli fan ararken bunu aldım. Almışken iki tane alayım dedim çünkü üstteki 12 cm led egzos fanda bearing sesi çıkarıyordu. Tıkır tıkır tıkır. Şöyle bir durum var. Üstteki fan direk plastiğe çarpıyor. Acaba ses çıkarmasının sebebi mu ? Bir de ses dediğim şu uğultu benzeri bir şey yani mekanik ses değil. Rüzgar sesi gibi bir şey. Şimdi kutunun içinden çıkan molex-3 pin adaptöründen çıkarıp, anakarttaki 4 pine(system fan) yine kutunun içinden çıkan 12v-7v düşürücü ile bağladım. Ses önemli ölçüde azaldı. Fanın devri düştü. Led ışıklarda yarı yarıya aydınlığı düştü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.