Şimdi Ara

Aerocool-Xwarrior Kasa ve Aerocool-X-vision Fan Kontrol Sorunu - RESİMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Aerocool-Xwarrior Kasa ve Aerocool-X-vision Fan Kontrol Sorunu - RESİMLİ

...ve bu fan'ı aldım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-apache-12-s-flow-siyah-ultra-sessiz-kasa-fani-akfn058/ProductDetails.aspx?productId=bd97395&categoryId=1125

Kasa da, önde 1 adet ledli 12 cm fan, arka da 1 adet normal 12 cm fan ile geldi.
    1 nolu kabloyu ve rezistansı işlemci fanına taktım, işlemci fanı devir gösteriyor, ısı sensörü ısı gösteriyor, fakat diğer taktığım fanların hiçbiri cihazda devir göstermiyor. Bağlantı şeklini bilmiyorum, Türkçe kullanma klavuzu da çıkmadı.

Bir arkadaşım Fanların da hız kontrol özelliği olması gerektiğini söyledi. Bana böyle bir fan mı gerekiyor?
    http://www.hepsiburada.com/Liste/thermaltake-120mm-hiz-kontrollu-kasa-fani-af0022/ProductDetails.aspx?productId=bd97035&categoryId=1125

Sanırım kablo uçlarında 3 pin - 4 pin özelliği varmış. Bunun anlamı tam olarak nedir, nasıl çalışır. Cihazda "5 fan kontrolü" diyor, ben işlemci fanı hariç diğer fanlardan bir tanesini bile çalıştıramadım. Yani devir göstergesi alamadım. Diğer taktığım 5 tane ısı sensörü görevini yapıyor. Diğer 4 fan kablosu, ne devir, ne de voltaj göstermiyor.

Bu sistemin çalışması için kablo mu almam gerek yoksa devir kontrol özelliği olan fan mı almalıyım. Sonuçta ikisi de aynı markanın ürünü, biri kasa diğeri fan kontrolü. Normal fanlara da devir özelliği vermesi gerekmezmi?

Sanırım x-vision yeni bir ürün ve nette bu sorun ile ilgili pek bir yorum yok. Yardımınızı bekliyorum, herkese iyi forumlar dilerim.

İşlemci Fan'ı bağlı, devir gösteriyor, düşürüp artırabiliyor. Altta voltaj bilgisi gösteriyor. 3 Fan daha bağlı, ama tık yok. Sadece direkt çalışıyor.

Yine işlemci fan çalışıyor, altta ise sıcaklık göstergesi var, 5 adet sensörün tümü faal.

Önde 2 adet 120 mm Fan. Üstteki kasa ile gelen 3 pin, ayar yapmıyor, gösterge de görünmüyor, alttaki kendi aldığım 4 pin.

Bu da arka fan, 120 mm Kasa ile gelen, 3 pin. Ayar yapmıyor, gösterge de görünmüyor. Düz çalışıyor.

1 Nolu Fan çıkışı, 3 pin çıkıyor, sadece bunun diğer ucu 4 pin. Burası kafamı karıştırıyor işte. İşlemci fanını anlarım ama, kendi aldığım 4 pin fanı taktığımda sadece soketler uyumlu oluyor, yani kontrolden gördüğünüz gibi 3 pin çıkıyor, diğer ucu 4 pin olsa dahi kablonun biri boşta kalıyor!!! 5 çıkışın hepsi de 3 pin olarak çıkıyor, sadece 1 numaranın diğer ucu 4 pin.

İşlemci fanı'nı kontrolden çıkarıp kendi aldığım 4 pin fanı 1 numaradan çıkarıp 2 numaraya taktım, göründüğü gibi 1300 RPM'den 700 RPM ye indirdim. Heşey normal, çalışıyor. Gel de kafayı yeme.
    Dikkat edin, üstte kavuniçi renk olan yerde Mavi bir çizgi var, bu çizgi "o bölüme birşey takılı" diyor.

Bu da kablolardan örnek, buraya dikkat, sağdaki 1 numara dediğim 4 pin soketli olan fakat içinde 3 kablo olan soketimiz. Dibinden Sarı ve Siyah kablo artak alınarak 4 pin sokete 2 pin olarak yerleştirilmiş. Amaç ne bilmiyorum. Diğerleri ise her iki tarafı da 3 pin olan 4 adet çıkış kablomuz. (3 pin soket ve içinde 3 kablo).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losthan -- 1 Ekim 2011; 2:04:34 >

• fanlar molexten bağlıysa rpm göstermez 3 pin giriş ile bağlı olması gerekiyo .Eğer 3 pin ile bağlıysa kasa fanını işlemci fanının oldugu yere işlemci fanını da farklı bitaneye bağlayın ve durum nedir bi bakın bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAYKO_MATRIX

fanlar molexten bağlıysa rpm göstermez 3 pin giriş ile bağlı olması gerekiyo .Eğer 3 pin ile bağlıysa kasa fanını işlemci fanının oldugu yere işlemci fanını da farklı bitaneye bağlayın ve durum nedir bi bakın bakalım

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

Molex dediğiniz büyük 4 pinli soketler ise hayır, onlarla bağlı değil. Kontrol ünitesinde 5 fan için 5 soket var, bir tanesi 4 pin, bunun ucundan 2 kablo daha bağlı, ucu yine 4 pin, 2 pin boşta. Diğer soketler 3 pinli. Şuanki durumda 4 pinli soket işlemci fanına gidiyor. RPM ve Voltaj gösteriyor. Diğer 3 pinli soketler 2 ön (biri ışıklı) ve bir arka fan'a bağlı, hepsi 12 cm. Ama bunlarda RPM ve Voltaj bilgisi yok. Öndeki biri yeni aldığım akasa fan, bu 4 pinli ve başka 4 pin bağlantım olmadığı için anakart'a direkt bağlı. Dediğinizi yaptım, işlemci fanını iptal edip yer değiştirdim ve bu yeni aldığım 4 pin fanı bağladım, devir ayarı yapıyor, düşürüp artırıyor, hatta tamamen kapatıyor. 3 pinli diğer 2 fanda bu olmuyor.

Ayrıca 4 pinli olan kaployu (bu kablonun fana giden bölümü 4 pin, cihaza bağlı olan bölümü ise 3 pin) kontrol cihazındaki yerinden çıkarıp diğer çalışmıyor dediğim bölümlere taktığımda ise hepsinde çalışıyor. Yani bu cihazın arızalı olmadığını gösteriyor. Açıklamasında ise "3 pin fan bağlayabilirsiniz" diyor. Nasıl bir iş anlamadım doğrusu. Şimdi işyerindeyim, akşama detaylı resim ekleyebilirim, sanırım böyle bir anlatım daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Losthan

quote:

Orijinalden alıntı: SAYKO_MATRIX

fanlar molexten bağlıysa rpm göstermez 3 pin giriş ile bağlı olması gerekiyo .Eğer 3 pin ile bağlıysa kasa fanını işlemci fanının oldugu yere işlemci fanını da farklı bitaneye bağlayın ve durum nedir bi bakın bakalım

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

Molex dediğiniz büyük 4 pinli soketler ise hayır, onlarla bağlı değil. Kontrol ünitesinde 5 fan için 5 soket var, bir tanesi 4 pin, bunun ucundan 2 kablo daha bağlı, ucu yine 4 pin, 2 pin boşta. Diğer soketler 3 pinli. Şuanki durumda 4 pinli soket işlemci fanına gidiyor. RPM ve Voltaj gösteriyor. Diğer 3 pinli soketler 2 ön (biri ışıklı) ve bir arka fan'a bağlı, hepsi 12 cm. Ama bunlarda RPM ve Voltaj bilgisi yok. Öndeki biri yeni aldığım akasa fan, bu 4 pinli ve başka 4 pin bağlantım olmadığı için anakart'a direkt bağlı. Dediğinizi yaptım, işlemci fanını iptal edip yer değiştirdim ve bu yeni aldığım 4 pin fanı bağladım, devir ayarı yapıyor, düşürüp artırıyor, hatta tamamen kapatıyor. 3 pinli diğer 2 fanda bu olmuyor.

Ayrıca 4 pinli olan kaployu (bu kablonun fana giden bölümü 4 pin, cihaza bağlı olan bölümü ise 3 pin) kontrol cihazındaki yerinden çıkarıp diğer çalışmıyor dediğim bölümlere taktığımda ise hepsinde çalışıyor. Yani bu cihazın arızalı olmadığını gösteriyor. Açıklamasında ise "3 pin fan bağlayabilirsiniz" diyor. Nasıl bir iş anlamadım doğrusu. Şimdi işyerindeyim, akşama detaylı resim ekleyebilirim, sanırım böyle bir anlatım daha iyi olur.

sanırım sadece 4 pinli olan fanlar devir ve volt gösteriyor 3 pinli olanlar ise sadece hız düşürüp arttırıyor ozaman yinede bilen biri cevap atarsa iyi olur . Benim fan kontrolcüde fanlar 3 pinle bağlanıyor rpm göstergesi yok fakat ledlerin yanma sıklığına göre anlayabiliyorum ne kadar hızda çalıştıgını Zalman mfc1 kullanıyorum bu arada.

• Reim ekledim. Umarım daha ayrıntılı anlatabilmişimdir. Bu kadar anlatımdan sonra insan ister istemez "acaba kasanın mevcut fanlarımı uyumsuz" diye düşünüyor.
    Eğer Fanlar uyumsuz diye karar verirsek şu fan'ı düşünüyorum. Bu da 4 pin, hız kontrolünü ayrıca belirtmiş. Ama burada da soketlerin uymusuzluğu öne çıkıyor

http://www.hepsiburada.com/Liste/thermaltake-120mm-hiz-kontrollu-kasa-fani-af0022/ProductDetails.aspx?productId=bd97035&categoryId=1125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losthan -- 29 Eylül 2011; 18:39:50 >

• Resimler, upload sitesinden kaynaklı birkaç gündür görünmüyordu, upload güncellendi. Fikri olan arkadaşlar ve kullanıcılardan yardım bekliyorum. Alma düşüncesi olanlara da yardımcı olur.
  • Benim fan kontrol üniteside 3 er pinli ve ışıklı tepki olayı var yani ışığın derecesine gire hızını yavaşlatıp artırıyorum.Ancak sanırım gösterge ile çalışabilmesi için 4 sokete ihtiyaç var bende konudan tam emin değilim ama bir kaç yerde okumuştum bu konuyu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlhan abim aksam benıkıne bır daha goz attımda benım fanlarım tamamı 3 soket ve fan kontrollerımda 3 er soketlı ama ıstedıgım fanı bagladıgım da hepsını yavaslatıyor ve hızlandırıyor abı harıcı dısardan fan bagladım onuda kontrol ettı gayet guzel yanı sanırım senın elındekı bu cıhazda ya bır ayar soz konusu ya da arızalı olabılır.

http://www.aerocool.us/peripheral/xvision/x-vision-manual-out.jpg.jpeg surda bır dokum var ama sanırım zaten elınde mevcuttur buda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dabanemrah

İlhan abim aksam benıkıne bır daha goz attımda benım fanlarım tamamı 3 soket ve fan kontrollerımda 3 er soketlı ama ıstedıgım fanı bagladıgım da hepsını yavaslatıyor ve hızlandırıyor abı harıcı dısardan fan bagladım onuda kontrol ettı gayet guzel yanı sanırım senın elındekı bu cıhazda ya bır ayar soz konusu ya da arızalı olabılır.

http://www.aerocool.us/peripheral/xvision/x-vision-manual-out.jpg.jpeg surda bır dokum var ama sanırım zaten elınde mevcuttur buda.

Evet, ordaki dökümanı gördüm, inşallah arızalıdır da, ya tamir edilir yada yenisi gönderilir. Kasaya ayrı bir hava katıyor doğrusu. Sendeki kontrolcünün resmini ekleyebilirmisin?

• Abi ben biliyorsun sadeciyim biraz işleyişi önemli:D

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/RHK-EX/Rheobus-Extreme.html bu arkadaşı kullanıyorum ben.
  • quote:

Abi ben biliyorsun sadeciyim biraz işleyişi önemli:D

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/RHK-EX/Rheobus-Extreme.html bu arkadaşı kullanıyorum ben.

Evet, işlevsel olarak güzel duruyor. Ben kasanın yeni olması yüzünden böyle bir ürün düşündüm. Sıcaklık ve devir göstermesi güzel bir özellikti. 1 hafta oldu geri gönderdim halen durumu belirsiz, HB dan bilgi yok henüz

• Abi HB ürünün linkinde bazen şey yazıyor ilgili üründen servisde şukadar gündür arızalı bilmem kaç ürün beklemektedir diye sen HB değilde keşke fatura fotokopisi ile direk firmaya göderseydin HB ürünlerini direk gönderdiğin de sorun çıkarmıyorlar.
  • quote:

Abi HB ürünün linkinde bazen şey yazıyor ilgili üründen servisde şukadar gündür arızalı bilmem kaç ürün beklemektedir diye sen HB değilde keşke fatura fotokopisi ile direk firmaya göderseydin HB ürünlerini direk gönderdiğin de sorun çıkarmıyorlar.

Göndereli 1 hafta oldu takip sayfasına daha yeni bilgi geldi. "Ürün servise yollandı"
    Firmanın kendi forumuna da yazdım, onlar da "aldığınız yer aracılığı ile gönderin" demişti. Bende o nedenle HB üzerinden yolladım. Şimdi iş beklemeye kaldı. Bakalım hayırlısı. Sağolasın cevap için.
  • Merhaba,
    Bilgim doğrultusunda bağlantı şu şekilde olmalıydı. 1. çıkış CPU fanına bağlanacak. o çıkış üzerine paralel bağlı iki kablolusu bulunan soket ise anakartın fan çıkışına bağlanacak. Bu şekilde RPM ölçümü yapılıyor galiba. Bağlantıyı bu şekilde de denemişmiydiniz.
    Ayrıca ürün hakkında servis şimdiye kadar size bir bilgi verdi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erciyex

Merhaba,
    Bilgim doğrultusunda bağlantı şu şekilde olmalıydı. 1. çıkış CPU fanına bağlanacak. o çıkış üzerine paralel bağlı iki kablolusu bulunan soket ise anakartın fan çıkışına bağlanacak. Bu şekilde RPM ölçümü yapılıyor galiba. Bağlantıyı bu şekilde de denemişmiydiniz.
    Ayrıca ürün hakkında servis şimdiye kadar size bir bilgi verdi mi?

Yorumunuz için teşekkür ederim. Birinci çıkış dediğiiniz gibi bağlı, bunun çalışmasında devir göstermesinde falan bir sorun yok. Diğer 4 çıkışa bağlı 3 adet 12 cm fan, onlarda devir falan göstermiyor, ayar da yapılamıyor, sabit hızda dönüyor. Göndereli 3 hafta oldu, bugün az önce ürün geri geldi. Servis bu güne kadar hiçbir şekilde benimle iletişim kurmadı. Hatta içerisine ayrıntılı olarak da sorunumu yazdım, "Eğer cihaz da sorun yoksa neden kullanamıyorum, nasıl kullanmalıyım, hangi fanlardan almalıyım, bu konuda yardımcı olun" diye yazdım. Sağolsunlar "Hiçbir soruna raslanmadı" deyip kestirip atmışlar.

Akortek'in servis anlayışını da böylece görmüş olduk. Akşama eve gidip tekrar takacağım ama değişen bir şey olmayacak eminim.

• İlhan abi elimde soket çeviriciler olacaktı abi bir bakayım da 3 pin 4 de çeviren gibi bişseyler var ise birde o şekilde deneriz tam emin değilim kasayı modifiye ederken baya bir fan çeşidi vardı elimde bakıp sana bildiririm abi.
  • quote:

İlhan abi elimde soket çeviriciler olacaktı abi bir bakayım da 3 pin 4 de çeviren gibi bişseyler var ise birde o şekilde deneriz tam emin değilim kasayı modifiye ederken baya bir fan çeşidi vardı elimde bakıp sana bildiririm abi.

Eyvallah Emrah sağolasın. Şunu bir halledersek daha çok sevineceğim. Haber bekleyeceğim.
  • Aynı ürünü bugün, yarın bende almayı düşünüyordum. Şimdi aklımda soru işaretleri oluştu.
    Acaba alıp kendimde bir baksam mı, yoksa sizin çözüm bulmanızı mı beklesem emin değilim.
    Ürün hoşuma gitmişti gerçekten. İhtiyaçlarımı da karşılayacaktı. Formda aynı ürünü başka kullanan arkadaşta yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erciyex

Aynı ürünü bugün, yarın bende almayı düşünüyordum. Şimdi aklımda soru işaretleri oluştu.
    Acaba alıp kendimde bir baksam mı, yoksa sizin çözüm bulmanızı mı beklesem emin değilim.
    Ürün hoşuma gitmişti gerçekten. İhtiyaçlarımı da karşılayacaktı. Formda aynı ürünü başka kullanan arkadaşta yok sanırım.

Aynen katılıyorum arkadaşım. Bende kasa ile birlikte sioariş verdim. Güzel bir görünüş katıyor, bu doğru. İşin ilgin tarafı ise Kasa aynı marka, içindeki 2 adet 12 cm fan aynı marka, ee bu aldığım Fan Kontrol cihazı da aynı marka, ee ozaman demekki ben hata yapıyorum. İçindeki Fan'lar 3 pin. Madem kendi fanlarını çalıştıramıyorsun, ne diye reklamına " 3 Pin Fan Çalıştırabilirsiniz" yazarsın anlamıyorumki.

Birkaç kişinin daha ürün hakkında soru sorduğunu biliyorum, bir tanesi almadan hakkında bilgi sormuş, bir diğer arkadaş ise (sanırım Pc işleri uğraşıyor), "kendime değil bir arkadaşa almıştık, gerekirse yardımcı olurum" demişiti ama cevap gelmedi.

• Siz bu cihazdaki sorunu çözebildiniz mi? Ne oldu son durumu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.