Şimdi Ara

Aerocool-Xwarrior Kasa ve Aerocool-X-vision Fan Kontrol Sorunu - RESİMLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Erciyex

Siz bu cihazdaki sorunu çözebildiniz mi? Ne oldu son durumu.

Cevaplamakta geç kaldığım için kusura bakmayın. Servise mail attım, cevap geldi. Birde resim eklemişler, sanırım resimdeki cihaz benim cihazım.

Aerocool-Xwarrior Kasa ve Aerocool-X-vision Fan Kontrol Sorunu - RESİMLİ

Cevap 1 - Yapılan incelemede fan kontrolcüde bir probleme rastlanmamıştır. Ürün 3 pinli ve 3 farklı fanda test edilmiştir. Sorununuz fanlardan kaynaklanıyor olabilir. Fanları anakarta bağlayarak BIOS üzerinden ve ya speedfan gibi programlarla test edip fan devrinin görünüp görünmediğini kontrol ediniz. Eğer fan dönüş hızı gözükmüyorsa fanları tarafımıza göndermeniz gerekebilir

Soru - Bu şekilde daha önce bilgilendirilmek isterdim doğrusu. Peki bu kullanılan fanların marka ve modelini yazabilirmisiniz, özellikle resimde görünen fanlar, sağda kırmızı olanlar.

Cevap - Bahsetmiş olduğunuz fanlar sample olarak test amaçlı gelmiştir. Stoklarımızda bulunmamaktadır. Size Cooler Master Bright Led 12cm Kırmızı Ledli Kasa Fanı (R4-BCBR-12FR-R) fanı önerebilirim. Bahsetmiş olduğunuz fanla aynı özelliktedir.

Bende değişen bir durum olmadı. Sanırım tavsiye edilen bu fanlardan alıp deneyeceğim.

• Asıl ilgi ve yardımınızdan dolayı ben teşekkür ederim.

O zaman ürünün siparişini bende veriyorum, Kasa olarakta HAF 912 Ad. almaya karar verdim.

İnşallah sizde sorununuzu çözersiniz, bende alıp denedikten sonra buradan sonucu sizinle paylaşırım.
  • Bende bu fan kontrolcüsünü dün sipariş ettim. Yarın elimde olur.
    Bu başlığı okuyunca, biraz ürktüm.
    Speed test programına baktım, CPU fanı dışında sadece bir fanın RPM değerini gösteriyor.
    Kontrolcü ile birlikte 2 adet Akasa marka 12 cm'lik fan aldım.
    Umarım onları çalıştırır.
    Yarın geldiğinde buraya ayrıntılı yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

Bende bu fan kontrolcüsünü dün sipariş ettim. Yarın elimde olur.
    Speed test programına baktım, CPU fanı dışında sadece bir fanın RPM değerini gösteriyor.

Hocam ne oldu ürün geldimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

Bende bu fan kontrolcüsünü dün sipariş ettim. Yarın elimde olur.

Hocam ne oldu ürün geldimi ?

Ürün bugün elime geçecek. Öğleden sonra işten sonra montajını yapacağım.
    İzlenimlerimi buradan paylaşacağım.
  • Aerocool X-vision fan kontrol ünitesini kasama taktım, 1 cpu fanı ve 4 fana bağlantısını yaptım. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok.
    Tek öndeki fana bağlantı yapmadım.
    Şu anda diğer fanları kapattım.
    Müthiş bir sessizlik.
    CPU fan devrinide 1000 RPM'ye düşürdüm (120 mm Thermaltake işlemci soğutucusu var üzerinde) CPU sıcaklığı 36 derece.
    Harika valla.
  • Bende aynı ürünü aldım ve kullanıyorum.
    Her hangi bir sıkıntım yok. Her ayarı yapabiliyorum, ve göstergelerde sıkıntısız çalışıyor. Benim CPU fanı en fazla 1300rpm düşüyor.
    Su soğutma sistemi kullanıyorum ve CPU fanı çıkışı radyatörün soğutma fanına bağlı.
  • Arkadaşlar, bendeki sorun aynen devam ediyor. Kullandığınız CPU harici diğer fanları yazarmısınız, eğer mümkün ise resim ekleyebilirmisiniz.
  • Losthan Kullandığım fanların üçü Cooler Master HAF922 üzerinde gelen kendi fanları. Ayrıca sıvı soğutma sistemimin kendi fanı var. Birde Silver Stone gümüş fan var. Fanlar 3pinli.

Sizin sorununuz bence, anakarta yaptığınız bağlantı ile ilgili. Çünkü fanlardaki rpm hızını ekranda görebilmek için 1. fan çıkış ucundaki iki soketin biri CPU fanına diğeri Anakarta bağlanmalı.
    Tahminimce siz anakarta bağlanan ucu anakart daki Normal fan yada System Fan çıkışlarına bağladınız. Bu ucun anakartın üzerindeki CPU fan çıkışına bağlı olması gerekiyor.

Yaptığınız bağlantıyı bir kontrol edin derim. Sıkıntınızın fanlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
  • Ben 2 adet Akasa fan 2 adet cooler Master fan ve bir adet'de cpu fanına bağlantı yaptım.
    Hepsi düzgün çalışıyor.
    Özellikle sistem boştayken 2 kasa fanını kapatıp işlemci fan hızını 1000 RPM'ye düşürüyorum. İnanılmaz sessiz oluyor.
  • quote:

Losthan Kullandığım fanların üçü Cooler Master HAF922 üzerinde gelen kendi fanları. Ayrıca sıvı soğutma sistemimin kendi fanı var. Birde Silver Stone gümüş fan var. Fanlar 3pinli.

Sizin sorununuz bence, anakarta yaptığınız bağlantı ile ilgili. Çünkü fanlardaki rpm hızını ekranda görebilmek için 1. fan çıkış ucundaki iki soketin biri CPU fanına diğeri Anakarta bağlanmalı.
    Tahminimce siz anakarta bağlanan ucu anakart daki Normal fan yada System Fan çıkışlarına bağladınız. Bu ucun anakartın üzerindeki CPU fan çıkışına bağlı olması gerekiyor.

Yaptığınız bağlantıyı bir kontrol edin derim. Sıkıntınızın fanlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Yaptığım bağlantının sorunlu olacağını sanmıyorum. 4 adet yeni Fan sipariş ettim. Bakalım gelsin, kontrol edeyim yazarım buraya. Aldığım fanlar bunlar. http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-12cm-4-beyaz-ledli-ultra-sessiz-seffaf-kasa-fani-ak-fn055/productDetails.aspx?productId=bd999454&categoryId=1125

• quote:

Orijinalden alıntı: Losthan

quote:

Losthan Kullandığım fanların üçü Cooler Master HAF922 üzerinde gelen kendi fanları. Ayrıca sıvı soğutma sistemimin kendi fanı var. Birde Silver Stone gümüş fan var. Fanlar 3pinli.

Yaptığım bağlantının sorunlu olacağını sanmıyorum. 4 adet yeni Fan sipariş ettim. Bakalım gelsin, kontrol edeyim yazarım buraya. Aldığım fanlar bunlar. http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-12cm-4-beyaz-ledli-ultra-sessiz-seffaf-kasa-fani-ak-fn055/productDetails.aspx?productId=bd999454&categoryId=1125

merhaba bendede bu fan kontrolcunun alt resimdeki modeli var 1 yıl önce almıştım gerçi benimki ucuz ve basit modeli ama en tuhaf olan fiş bağlantıları çok garipti 4 pin ve erkek neden erkekti çözemedim neyse ara kablo fiş falan hallettim size tavsiyem şu fanı almanız olurdu ama almışsınız sanırım? şu fan bağlı ve kontrol ediyor. fanın fişi molex 4 pin artı yanında 3 pinli fişi var yani sizin kontrolcuya uygun.http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-120mm-sessiz-kasa-fani/productDetails.aspx?productId=bd94948&categoryId=1125 bu fandan 2 adet aldım kullanıyorum gayet güzel üflüyor ve kontrol ediliyor sizdeki model hoşuma gidince araştırırken googlede bu konu çıktı o yüzden yazayım dedim umarım sorun hallolmuştur
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Aralık 2011; 3:46:08 >

• Kasnın önceki resimlerine birde şimdiki resimlerine bakın. Sipariş ettiğim 4 adet Fan yaklaşık 4 gün önce elime ulaştı. Kasadan kendi fanlarını ve sonradan kendim aldığım tek fanı çıkarıp bu 4 taneyi taktım. Devir görebiliyor ve kontrolünü yapabiliyorum. Tamamen kapatabiliyorum. Fanlar 3 pin. Yani buradan alnıyoruzki kendi fanları işe yaramıyor.

Yorumları ve fikirleri ile destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Aldığım Fanlar.http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd999454&categoryId=1125#Gorseller

Bir Numara İşlemci Fanı, diğer 4 Fanın hepsi 3 pin, ve tümü çalışıyor. Fakat devirleri hezaman birbirini tutmuyor.

Her ne kadar "Beyaz" desede, değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losthan -- 1 Ocak 2012; 16:32:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: Losthan

quote:

merhaba bendede bu fan kontrolcunun alt resimdeki modeli var 1 yıl önce almıştım gerçi benimki ucuz ve basit modeli ama en tuhaf olan fiş bağlantıları çok garipti 4 pin ve erkek neden erkekti çözemedim neyse ara kablo fiş falan hallettim size tavsiyem şu fanı almanız olurdu ama almışsınız sanırım? şu fan bağlı ve kontrol ediyor. fanın fişi molex 4 pin artı yanında 3 pinli fişi var yani sizin kontrolcuya uygun.http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-120mm-sessiz-kasa-fani/productDetails.aspx?productId=bd94948&categoryId=1125 bu fandan 2 adet aldım kullanıyorum gayet güzel üflüyor ve kontrol ediliyor sizdeki model hoşuma gidince araştırırken googlede bu konu çıktı o yüzden yazayım dedim umarım sorun hallolmuştur
    />

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bendeki modeli almadan önce bahsettiğiniz modeli düşünmüştüm. Sonra xvision modeline karar verdim. Ama kendi fanları uyumsuz olduktan sonra ne fayda. neyseki yeni aldığım fanlar ile bu sorunu çözdüm.

• bende cevabınız için teşekkür ederim. ama fanın aynı marka olması illa kontrol edecek diye birşey yok demekki sizdeki fanlar kontrol edilmeyen modeli. neyse sorun hallolmuş hayırlı olsun. benim aldığımda sizdeki model yoktu o yüzden bunu seçtim tabi ucuzluğu da etken
  • bende aynı kontrolcüden aldım ayar yaptıkyan 30 sn istediğim rpm kendi düşürüyor ve ilk başta benimde fanları görmedi aradaki uzatmayı çıkardım gördü
    fanın birinide power kablosunu çıkarıp takınca gördü belki işine yararsa diye söyliyorum
  • urun özelliklerinde önde 14 lük fan yazıyo bunlar 12 değilmi? hoş kasa almayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

urun özelliklerinde önde 14 lük fan yazıyo bunlar 12 değilmi? hoş kasa almayı düşünüyorum

Merhaba detaylı bilgi bu sitede varhttp://www.aerocool.com.tw/index.php/products/chassis/30-pgsv/125-xwarriorb satın almak istiyorsandahttp://www.teknobiyotik.com/aerocool-xwarrior-mesh-panel-midtower-oyuncu-kasasi.html buradan alabilirsin bende 14 ağustosta alacağım sistem için bu kasayı tercih edicem

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.