Şimdi Ara

AF , MSAA , FXAA , Tessellation , Resolution , Motion Blur , VSYNC vb. Nedir/Ne İşe Yarar? Detaylı.. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
24
Favori
36.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam çalıntı yapmak gibi olmasın.. biraz araştırma yapmıştım fakat benzer konu bulamamıştım :) sizin konu da güzelmiş elinize sağlık.
  • Harika bir konu olmuş. Çok teşekkürler
  • Hocam oyunlardan maximum performans almak için hangi sıralamada grafikleri iyileştirmek lazım?
    Mesela;

Hangisi daha önemlidir.
    İlk Çözünürlüğümü arttırmalı, yoksa grafik kalitesini mi arttırmalı?
    Ya da ilk Anti Allising mi açılmalı , yoksa VSYNC mı açılıp kapatılmalımı?

Hangi sıralama ile gidip kasmadan güzel grafikler ile bir oyun oynayalım.
  • Teşekkürler.
  • Yazı çok güzel olmuş ve süper işime yaradı Konu yukarı çıkacak ama herkesin yararlanacağı bir konu kesinlikle
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    Herkes gözüne göre ayar yapıyor genelde ama benim tercihim çözünürlük daha sonra doku kaplamaları kasmıyorsa anti-aliasing. Zaten çözünürlük 640x480 de olsa dokuyu açtığınızda kart yoruluyor o yüzden en mantıklısı çözünürlüğü ilk önce açmak. Tek tek deniyorum genelde. VSYNC yi ekranda yırtılmalar olduğu takdirde kullanabilirsiniz. Genelde güçlü kartla eski grafikli oyunları oynarken tearing kaçınılmaz oluyor. Bu sayede hem iyi görüntü hem de kare saniye oranı azaldığından elektrikten tasarruf edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 8 Haziran 2015; 13:09:00 >
  • Aydınlanma yaşadığımı hissediyorum şu an. Gayet güzel bir yazı.
  • Forumda böyle yazılar görmek çok güzel :) 1080i ve 1080p kısmında aydınlandım resmen.

Elinize sağlık Hocam
    Umarım yeni şeylerle güncellemeye devam edersiniz konuyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarima kaydettim bu yaziyi gercekten cok tesekkurler ben mxaa nin neden bu kadar fps yedigini bilmiyordum mesela

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl görmüştüm konuyu bi ara okurum diyip kaybetmiştim Suan okuma fırsatı yakaladım çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğine sağlık
  • özellikle yeni nesil oyunlarda 2014 - 2015 oyun oynarken, ekranda miniminnacık noktalar bir sürü oluşuyor. tıpkı ufacıcık karıncalanma gibi. buna neden olan teknoloji neyse, onu kapatabilir miyim_? hoşuma gitmiyor.. pek..
  • Çok teşekkürler.. Yararlı konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderak

özellikle yeni nesil oyunlarda 2014 - 2015 oyun oynarken, ekranda miniminnacık noktalar bir sürü oluşuyor. tıpkı ufacıcık karıncalanma gibi. buna neden olan teknoloji neyse, onu kapatabilir miyim_? hoşuma gitmiyor.. pek..

Tam olarak anlayamadım resimle gösterirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

• 410 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ben konsol kullanicisiyim ve konsolu 1080p 60hz bir tv ile kullaniyorum. Motion blur efekti ciddi anlamda oyun zevkimi baltaliyor ozellikle battlefield oyunlarinda fazlasiyla kendini belli ediyor. Bu motion blur oyunun yapimcilari tarafindan performansa etki etsin diye mi yapilmis bir sey yoksa benim tv'nin takozlugundan kaynakli bir sey mi, eger tv ile ilgiliyse degistiricem cunku. Kesin bir cevap verriseniz cok sevinirim
  • çok yararlı konu olmuş eline sağlık
  • smaa için ne diyorsunuz

• Eski bi konuyu dirilteyim. Çok faydalı merak ettiğim şeyleri öğrendim. Üstelere çıksın başka birileride görür okur. Çokça teşekkürler

• ortalama bir ekran kartıyla mesala gtx 960, 1060 veya r9 280x, rx 470, 480 için; FHD IPS monitor için hangi ayarlar yapılmalı özellikle AMD ekran kartları ve Nvdia için ayrı ayrı yazarsanız sevinirim. Bir de merak ettiğim konu ekli resimde işaretlediğim bu kırılmaları kaldırmak için ne yapılmalı görüntü kalitesinden feragat edilebilir ama bu kırılmalar nasıl kalkar? Yada bu ayarlarla değil oyunla mı alakalıdır ? AF , MSAA , FXAA , Tessellation , Resolution , Motion Blur , VSYNC vb. Nedir/Ne İşe Yarar? Detaylı..

• quote:

Orijinalden alıntı: kirkgoz

ortalama bir ekran kartıyla mesala gtx 960, 1060 veya r9 280x, rx 470, 480 için; FHD IPS monitor için hangi ayarlar yapılmalı özellikle AMD ekran kartları ve Nvdia için ayrı ayrı yazarsanız sevinirim. Bir de merak ettiğim konu ekli resimde işaretlediğim bu kırılmaları kaldırmak için ne yapılmalı görüntü kalitesinden feragat edilebilir ama bu kırılmalar nasıl kalkar? Yada bu ayarlarla değil oyunla mı alakalıdır ? AF , MSAA , FXAA , Tessellation , Resolution , Motion Blur , VSYNC vb. Nedir/Ne İşe Yarar? Detaylı..

Anti Aliasing ayarını açmalısınız veya yükseltmelisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.