Şimdi Ara

After Effects CS6 , PS CS6 , Maya , 3ds Max , Avid Vegas pro için sistem tavsiye edermisiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: électronic

Msi kaliteli bir markadır.. X79 chip sette en uygun fiyata gayet kaliteli bir kart satıyor.. Sizin için fazlasıyla yeterli bir kart.. Daha fazla para harcamak çok gereksiz olur..

bir çok forumda asus ile msi ı karşılaştırmışlar çoğunluk asus diyor bu yüzden değiştirsemmi acaba diye düşündüm .

quote:

işlemci Eksende 1250 lira, yada vatan indirimini bekliceksiniz

Evet Eksende biraz daha düşük . bakalım 1 hafta daha bekliycem ozaman , sonra bu config i alıyorum .

İlginiz ve bilginiz için çok teşekkürler ederim.
  • Soket 1155 e Geç bence
  • Msi iyidir, asus a verdiğin fiyat farkıyla alacagın performans arasında ucurum olur.. Hiç değmez, cünkü siz extrem işler yapmayacaksınız, sıvı sogutma, overclock vs.. ki bu işleride msi çok iyi becerir :) Sizin için anakart sadece bileşenleri çalıştıracak, başka görev üstlenmeyecek.. x79 chip setin en ucuz en kaliteli kartınıda msi yapmış, fazla düşünmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varminaard -- 17 Ekim 2012; 9:45:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüleymanAyvaz

Soket 1155 e Geç bence

Merhaba ; soket 1155 bu programları daha mı hızlı çalıştırır ? Render süresi azalırmı ? Açıklayabilirmisiniz ?
  • quote:

Msi iyidir, asus a verdiğin fiyat farkıyla alacagın performans arasında ucurum olur.. Hiç değmez, cünkü siz extrem işler yapmayacaksınız, sıvı sogutma, overclock vs.. ki bu işleride msi çok iyi becerir :) Sizin için anakart sadece bileşenleri çalıştıracak, başka görev üstlenmeyecek.. x79 chip setin en ucuz en kaliteli kartınıda msi yapmış, fazla düşünmeyin..

Eğer büyük bir proje gelirse, overclock düşünebilirim aslında. performans gerektiğinde . Yine aynı büyük projeler için çok çalıştığında bu sistem çok ısınırsa su soğutmaya geçme ihtimalim olabilir diye düşünüyorum. Su soğutmaların daha iyi soğuttuğunu okudum bir çok yerde . Fakat su soğutmaların riskleri de korkuttu açıkçası ( içine konulan sıvının eksildiğinde , tedarik zorluğu, yine bu sıvının pahalı oluşu , ileride hortumların çatlama yapması , sıvının öbür parçalara aktığındaki facia , vs gibi riskler.)
    yanılıyormuyum ?

• Öncelikle şu lga1155 ve lga2011 olayına bir açık getirelim..

lga1155: i7 3770k 4 çekirdek, 8 izlek, 8MB cache bellek.. dual channel ram

lga2011: i7 3930k 6 çekirdek, 12 izlek, 12MB cache bellek.. quad channel ram

Herşey ortada

bütçe kısıtlı olsa 1155 sistem toplanırdı ama bu bütçeye bu programları kullanmak için 2011 sistem toplama hem en mantıklısı hem en performanslısı..

Gelelim anakart olayına;

Artık işlemciler 32-22nm üretim.. Zaten fazla ısınmıyorlar.. Hava sogutmayla çok rahatlıkla 4.5ghz seviyelerinde stabil çalışıyorlar.. msi ın oc genie II özelliğiyle tek tuşa basarak overclock yapabiliyorsunuz.. 450 lira civarında military class 3 bileşenlerle yapılmış bir kart alabiliyorken, neden benzer performansı alacagınız bir karta 600 - 700 lira vereceksiniz ?..

Ama illa daha iyi kart istiyorum derseniz yine Msi derim :) x79a gd65 ..

Fikrimi sorarsan, gd45 hertürlü sizin işinizi görecek seviyede ve kaliteli karttır

• 240gb sabit disk bu işler çin yeterli olacak mı?
  • birde şnusu soriyim.

böyle bir sistem yerine macbook alsak işlerimizi ne yönde etkiler?
  • quote:

Öncelikle şu lga1155 ve lga2011 olayına bir açık getirelim..

lga1155: i7 3770k 4 çekirdek, 8 izlek, 8MB cache bellek.. dual channel ram

lga2011: i7 3930k 6 çekirdek, 12 izlek, 12MB cache bellek.. quad channel ram

Herşey ortada

bütçe kısıtlı olsa 1155 sistem toplanırdı ama bu bütçeye bu programları kullanmak için 2011 sistem toplama hem en mantıklısı hem en performanslısı..

Gelelim anakart olayına;

Artık işlemciler 32-22nm üretim.. Zaten fazla ısınmıyorlar.. Hava sogutmayla çok rahatlıkla 4.5ghz seviyelerinde stabil çalışıyorlar.. msi ın oc genie II özelliğiyle tek tuşa basarak overclock yapabiliyorsunuz.. 450 lira civarında military class 3 bileşenlerle yapılmış bir kart alabiliyorken, neden benzer performansı alacagınız bir karta 600 - 700 lira vereceksiniz ?..

Ama illa daha iyi kart istiyorum derseniz yine Msi derim :) x79a gd65 ..

Fikrimi sorarsan, gd45 hertürlü sizin işinizi görecek seviyede ve kaliteli karttır

Çok bilgilendirici oldu çok teşekkürler ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frstica -- 18 Ekim 2012; 22:40:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

240gb sabit disk bu işler çin yeterli olacak mı?

240 gb ı işletim sistemini ve programları barındırması açısından seçiyoruz. projeler 1 yada 2 tb lık ayrı HDD lerde duracak işlem zamanı SSD ye alıp çalışacağım bu bana çok hız kazandıracak. Fiyat / Performans açısından bu yöntem en elverişli görünüyor . Çok daha büyük ve para getirisi olan bir projede sayısı şuan belli olmayan SSD ler alıp, bunları RAID yöntemiyle büyük kapasite ve büyük hız ı aynı anda yakalayabilirim gibi bir ikir var kafamda. Fakat dediğim gibi herşey ekonomiyle ilgili .
  • quote:

birde şnusu soriyim.

Birincisi MAC kullanmayı bilmiyorum , ikincisi , diz üstü olan hiç bir makinenin, masaüstü olanlarla, hız konusunda yarışacağını sanmıyorum . Yanılıyor da olabilirim . Gerçi bu konuyu üstatlar daha iyi bilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frstica

quote:

birde şnusu soriyim.

Birincisi MAC kullanmayı bilmiyorum , ikincisi , diz üstü olan hiç bir makinenin, masaüstü olanlarla, hız konusunda yarışacağını sanmıyorum . Yanılıyor da olabilirim . Gerçi bu konuyu üstatlar daha iyi bilir .

MAC mi ? .

Hocam ilerde sıvı soğutmaya geçmenizi tavsiye ediyorum.Corsair H80 veya H100 almalısın.Ben gayet memnunum.Su katma problemi falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şükrü Uğurlutoprak

quote:

quote:

birde şnusu soriyim.

MAC mi ? .

Hocam ilerde sıvı soğutmaya geçmenizi tavsiye ediyorum.Corsair H80 veya H100 almalısın.Ben gayet memnunum.Su katma problemi falan yok.

Bilmediğim birşey :) Sanırım ismini yanlış yazdım güldüğüne göre :)
    MAC değilmi?
    ısı sorunum olursa sıvı soğutmayı düşüneceğim .
    Teşekkürler .

• quote:

quote:

quote:

quote:

birde şnusu soriyim.

MAC mi ? .

MAC değilmi?
    Teşekkürler .

Hayır sana değil MAC öneren arkadaşa güldüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

birde şnusu soriyim.

MAC mi ? .

MAC değilmi?
    Teşekkürler .

Hayır sana değil MAC öneren arkadaşa güldüm

öncelikle ben mac önermedim. okuman mı yok arkadaşım?

birçok tasarımcı mac kullanıyor. birçok animasyon film mac te yapılıyor. elbet bir bildikleri vardır.

ayrıca aynı sisteme sahip mac ler pc lere göre daha verimli.

bende uzman değilim. ne yazık ki mac mi? pc mi? diye bir konu açsak fanboylar konunun içine ediyorum. bir şey öğrenemiyoruz.

• Arkadaşlar merhaba ;
    Planda olmayan aksaklıklardan, harcamalardan dolayı Bu Config i ancak yeni toplayabildim .
    yukarıda en son belirlediğimiz configi, ufak tefek bir iki değişiklikle topladık . Şİmdi Seçim yapmam gereken iki konu kaldı . Monitör ve mouse . Bu konuda üstat tavsiyesine ihtiyacım var . Siz olsaydınız hangi monitör ve mouse u seçerdiniz ?
    Teşekkürler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: IQRI

quote:

quote:

Neden Soket 2011 i Seçtin Tam Anlayamadım Hadi Seçtiysen Neden 3820 İşlemci (4 Çekirdek 8Sanal Çekirdek)

Bunu seçmemdeki etken sadece fiyattı :)

quote:

2011 Sokette Şu İşlemciyi Öneririm 3930K (6 Çekirdek 12 Sanal Çekirdek)
    inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4915
    Ayrıca Anakartın 32Gb Bellek Destekleyen Model.İşlemcin 64Gb Destekler.

Bunu bilmiyordum . Fakat bilsemde fiyat neredeyse iki katına çıkıyor buna bütçem yetmez :(

quote:

Eğer 3930K İşlemci Kullanmayacaksan Tavsiyem 1155 Sokete Geçmen i7 3770 (4Çekirdek 8 Sanal Çekirdek) (32Gb)
    İşlemci
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5192

Evet bu bütçeme daha iyi gelecek anlaşıldı .
    Offff ne zormuş bu config seçimi :(
    Yada şöyle bir şey desem 5000 tl nin alabileceği en hızlı config i seçebilirmisin bu Programlarla bu işleri yapabilecek?
    Şimdiden çok teşekkür ederim .

Bu programlar için x79 chipset şart z77 ye göre ciddi kazançları var (%30-50 ) , x79 şart , i7 3820 yada i7 3930K bütçenize göre tercih edin ki i7 3820 4.5 Ghz de stabil kullanılabilir

EDIT: Eski tarihli bir konuymuş haha yeni gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 3 Nisan 2013; 14:15:55 >

• Sorun değil :) Monitör tavsiyeniz varmıdır bu config için ?
  • İşlemci konusunda çoğu tasarımcı yapılan testlerde intel 3570K ile 8350'nin kafa kafaya olduğunu gördü..
    Bu nedenle 8350 almanızdan yanayım çünkü bizim kullandığımız programlar fazla çekirdeği seviyor
    İsteyene kaynak atarım!

Sisteme gelisek buyrun.
     After Effects CS6  , PS CS6 , Maya , 3ds Max , Avid Vegas pro için sistem tavsiye edermisiniz?

Hocam şimdi yukarıdaki bileşenlerden Ekran kartını ve Kasayı çıkarıp aşağıdaki bileşenleri ekleyin..
    Kasa: Corsair 300R
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasası/corsair-cc-9011014-600cx-carbide-serisi™-300r-80plus-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=62264
    Ram: 4x4 16 GB Gskill veya corsair farketmez 1600 MHZ alın.. (Grafik tasarımda 8 gb yeterli olmuyor biliyorsunuzdur)
    Ek olarak ihtiyacınızın olduğu kadarıyla HDD alın.. Orası size kalmış 1 tb Seagete barracuda olabilir.

Ekran kartı: PNY 2000 veya PNY 4000 Alın..
    PNY-2000:http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92492
    PNY-4000:http://www.eksenbilgisayar.com/urun/pny-quadro-4000-2-gb-gddr5-ekran-karti---vcq4000-pb.aspx

Bu sitede yeterince GRAFİK TASARIM ile uğraşan insanlar yok.. O nedenle herkezin fikrini dinlemeyin

Led tavsiyeside istemişsin fakat boyut belirtmemişsin.. O nedenle şimdilik bunu öneriyorum. Tabi sen grafik çalışıcağın için 23'' bakman daha faydalı olur.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monitör/samsung-s22b350h-21,5-s22b350h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60220

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 3 Nisan 2013; 21:50:20 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.