Şimdi Ara

After Effects Render'da ekran kartı yerine cpu kullanıyor???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar after effects de render alırken CPU (işlemciyi kullanıyor) yani GPU (ekran kartını) kullanamıyorum.

Opengl kullanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

After Effects Render'da ekran kartı yerine cpu kullanıyor??? After Effects Render'da ekran kartı yerine cpu kullanıyor???

• GÜNCEL
  • akinkaya728 A kullanıcısına yanıt
    GPU için AMD'nin kartları malesef desteklenmiyor. Ray-Tracing için Adobe'un sitesine de giderseniz sadece NVIDIA'nın kartlarını göreceksiniz.
    AMD için ray-tracing özelliği olmadığından bu kapalı bir şekile geliyor. Kullandığınız kart aslında oyuncu kartı, after effects için çok iyi bir kart
    değil.

Eğer işiniz after effects ile çok değilse, bu şekilde idare edin. Ama tersi durum varsa, bu kart yerine Quattro serisinden bir işlemciye sahip
    kart almanızı tavsiye edebilirim. Quattro serisi profesyonel kartlardır ve pahalıdır. Ancak istediğiniz hıza bunlarla ulaşabilirsiniz.

Aşağıda After Effects'in ray-tracing desteği verdiği kartların listesi var.

kartlar

• Peki opengl ile render alamiyorum. İkinci resimde gosterdigi gibi open gl secenegi yok. Benim merak ettigim ekran kartini hicmi kullanmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akinkaya728 A kullanıcısına yanıt
    aynen öyle; bu kartlar genel olarak oyuncu kartıdır, bende de 6800 serisi var, fazla işim olmadığından uğraşmıyorum.
    ama sürekli after effects'i kullanmış olsaydım, quattro serisine yönelirdim.

Aşağıdaki linkte ise Opengl'in detayları var, bir incelerseniz AMD kartlarının bu işler için iyi bir seçenek olmadığını görürsünüz.
    Eğer anakartınızda gömülü bir ekran kartınız varsa bunu da -modeline göre- kullanmayı veya aktif hale getirmeyi deneyebilirsiniz.

OPENGL
  • Tesekkur ederim ilgilenfiginiz icin saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

GPU için AMD'nin kartları malesef desteklenmiyor. Ray-Tracing için Adobe'un sitesine de giderseniz sadece NVIDIA'nın kartlarını göreceksiniz.
    AMD için ray-tracing özelliği olmadığından bu kapalı bir şekile geliyor. Kullandığınız kart aslında oyuncu kartı, after effects için çok iyi bir kart
    değil.

Eğer işiniz after effects ile çok değilse, bu şekilde idare edin. Ama tersi durum varsa, bu kart yerine Quattro serisinden bir işlemciye sahip
    kart almanızı tavsiye edebilirim. Quattro serisi profesyonel kartlardır ve pahalıdır. Ancak istediğiniz hıza bunlarla ulaşabilirsiniz.

Aşağıda After Effects'in ray-tracing desteği verdiği kartların listesi var.

kartlar

merhaba
    benim ekran kartım gtx 760 . işlemcim amd 8320

benimki de cpu kullanıyormuş sizden öğrendim. GPU yu kullansa dahamı iyi olur.

ayrıca premiere kitliyor. o kadar işi afterda yaptım . after montajda biraz zor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kerem_max K kullanıcısına yanıt
    elbette GPU kullanımı daha istenilen bir şey ama her kart bunu veremiyor.
    After effects aslında montaja uygun bir program değil. Daha çok digital motion graphics, visual effects gibi yapılar için,
    Premiere ise video edit içindir, Sony Vegas ile aynı sınıfta bir yazılım.

Her iki program için uygun ayarları yaparak GPU kullanımını sağlayabilirsin. İşlemci yükünü alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

elbette GPU kullanımı daha istenilen bir şey ama her kart bunu veremiyor.
    After effects aslında montaja uygun bir program değil. Daha çok digital motion graphics, visual effects gibi yapılar için,
    Premiere ise video edit içindir, Sony Vegas ile aynı sınıfta bir yazılım.

Her iki program için uygun ayarları yaparak GPU kullanımını sağlayabilirsin. İşlemci yükünü alırsın.

nasil yaparim . hizli render alsin taikide kendi butceme gore o kadar para verdim :)) .

bu arada premiere cs6 kullaniyorum kitlio renderda. neden ki ?

• kerem_max K kullanıcısına yanıt
    tek cpu, tek gpu ile mucize beklemeyin, bunlar için sıkı hesaplamalar yapılıyor.
    donanım saatlerce render yapacak şekilde yapılmıyor. Hepsi bir yana profesyonel çalışmalar
    net render kullanır, yani birden çok işlemciden yararlanarak hesaplama hızlandırılır.

aşağıda Cinema 4D için Net Render detayları var, biraz incelerseniz ne demek istediğim anlaşılır.
    Tek bilgisayarda işler biraz sıkıntılıdır...

Premiere ise benzer hesaplamalar yapar, onda da network rendering vardır ama Media Encoder üzerinden çalışıyor.

Video Kartlar için ayarlamalar

• ben afterda gpu yerine cpu yaziyorda bi yerde. onu gpu yapamıyorum. oncun demistim.

birde premiere nie kitlerki. benim kiytirik laptop kitlemio ::))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.