Şimdi Ara

Ağ bağlantısı ve iki bilgisayar arsında dosya paylaşma Lütfennn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bende iki bilgisayar war bunların arasına ağ kablosu yani bir diğer adıyla ethernet kablosu aldım ve iki ucunu birbirlerine bağladım. Fakat bu iki bilgisayarı birbirlerine tanıtamıyorum. Şimdi başından sonuna bilgisyarları birbirine tanıtmam ve dosya paylaşmam için neler yapmam gerektiğini yazarsanız inanın çok mutlu olacağım.

Not: İki bilgisayarda WindowsXP sp2 kullanıyor.

• Eğer öyle bağlayacaksanız kablonun cross kablo olması lazım diye biliyirom.
    Bende de 2 bilgisayar var. Ben hub üzerinden bağladım 2 bilgisayarı.Bi sorun çıkmadı.
  • Her iki bilgisayarda bulunan ethernet kartına kablonu tak. Ağ bağlantılarından ev ve işyeri ağı kur bas. İnternet bağlantın yoksa diğer seçeneği ile devam et. Sonraki pencerede internet bağlantısı olmayan ağ seçeneğini kullan. Bilgisayarına bir isim ver. Çalışma grubunuz her iki bilgisayarda aynı olsun. Kurulumun sonunda en alttaki seçeneği seç ve bitir. Eğer sp2 kullanıyorsan kurulum sonunda sana dosya ve yazıcı paylaşımını açmanı soracak.Paylaş diyerek kurulumu bitir. İki bilgisayarda aynı işlemi yaptıktan sonra yeniden başlat. Tekrar ağ bağlantılarıma gir ve çalışma grubundaki bilgisayarları göster bas. orada diğer bilgisayarı göreceksin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kilic

Her iki bilgisayarda bulunan ethernet kartına kablonu tak. Ağ bağlantılarından ev ve işyeri ağı kur bas. İnternet bağlantın yoksa diğer seçeneği ile devam et. Sonraki pencerede internet bağlantısı olmayan ağ seçeneğini kullan. Bilgisayarına bir isim ver. Çalışma grubunuz her iki bilgisayarda aynı olsun. Kurulumun sonunda en alttaki seçeneği seç ve bitir. Eğer sp2 kullanıyorsan kurulum sonunda sana dosya ve yazıcı paylaşımını açmanı soracak.Paylaş diyerek kurulumu bitir. İki bilgisayarda aynı işlemi yaptıktan sonra yeniden başlat. Tekrar ağ bağlantılarıma gir ve çalışma grubundaki bilgisayarları göster bas. orada diğer bilgisayarı göreceksin.

Dostum dediklerini saol yaptım ama ağ bağlantılarmda çalışma grubunu göster diyince sadece o bilgisayar görünüyo yani diğer bağladığım bilgisayar görünmüyo nasıl olur bu ya??

Bu arada denetim masasında ağ bağlantılarında iki bilgisayar birbirine bağlı görünüyor yani bağlamada bi sorun yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.