arkadaşlar kolay gelsin ağdaki bir bilgisayarın ekranını nasıl görebilirim ve onu nasıl yönetebilirim yardım edermisiniz....
Uzak masaüstü bağlantısı kurarak. masaüstüne erişmek istediğiniz bilgisayarın sistem özellikelrine girip uzaktan erişimi aktif hale getirmeniz gerekmektedir.
ardından windows firewall ayarlarına girin.
uzak masaüstüne hangi network'dan erişecekseniz o network için uzak masaüstü portu olan 3389'u firewall'dan açmanız gerekir.
eğer modeminizin arabiriminde de bu yönetimler varsa port forwarding ile 3389 numaralı portu bilgisayarınızın modeminiz tarafından atanan dahili IP sine yönlendirmeniz gerekir.
yukarıda anlatılanların hepsini yaptıysanız artık başka bilgisayardan masaüstü erişimini rahatlıkla yapabilirsiniz.
kolay gelsin...
arkadaşım dediklerinin hepsini yaptım şimdi bilgisayarı görmek istiyorum nasıl başlayacağım
Görmek istediğin bilgisayarda yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra en altta göserilen ekranda o bilgisyarın IP numarasını girerek yapacaksın...
remote admin isimli bir program var daha kullanışlı ve kolay iki bilgisayarada kuruyorsun,aynı şifreleri tanımlıyorsun baglanıyor
ARKADAŞIM FAZLA OLUYORUM AMA ıp giriyorum hata veriyor diğer bilgisayardada açtım ne yapmam gerekiyor başka
quote:
Orjinalden alıntı: hekim028
ARKADAŞIM FAZLA OLUYORUM AMA ıp giriyorum hata veriyor diğer bilgisayardada açtım ne yapmam gerekiyor başka
3389 numaralı tcp portunu da açtığına ve farklı bir firewall'ın daha (zone alarm gibi) çalışmadığına emin misin?