Şimdi Ara

Ağ güçlendirme ve masaüstü bilgisayara bu ağı bağlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar, üç,beş gündür okudum araştırdım bir şeyler öğrendim ama yinede bilgi ve tecrübe olarak eksik kalıyorum, hal böyle olunca da yanlış ürün veya gereksiz ürünlere boşa para vermek istemiyorum.

Konu şu alt kattaki evde arka cephede olan kablosuz ağı kendi evimde ön cephede dizüstü bilgisayarımda düşük kalitede görebiliyorum ama bağlanamıyorum, evin arka cephesine gittiğimde sinyal seviyesi ''mükemmel'' diyor tam diş çekiyor,fakat ben interneti arka cephede çoçuk ve yatak odası tarafı değilde ön cephede salon ve yaz ayları balkonda kullanmak istiyorum.

Bunun yanında birde arka cephede bir masaüstü bilgisayarım var, bu pc ilede internete bağlanmak isiyorum...kablosuz modemim yok!
    Masaüstü bilgisayarımla internete bağlanmak ve önce cephede dizüstü bilgisayarımla kaliteli bir şekilde ağı yakalamam için neler yapmam gerekir? yani en akılcı ve en düşük bütceli bir çözüm sunabilen olursa sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ESTEEM

Öncelikle selamlar, üç,beş gündür okudum araştırdım bir şeyler öğrendim ama yinede bilgi ve tecrübe olarak eksik kalıyorum, hal böyle olunca da yanlış ürün veya gereksiz ürünlere boşa para vermek istemiyorum.

Konu şu alt kattaki evde arka cephede olan kablosuz ağı kendi evimde ön cephede dizüstü bilgisayarımda düşük kalitede görebiliyorum ama bağlanamıyorum, evin arka cephesine gittiğimde sinyal seviyesi ''mükemmel'' diyor tam diş çekiyor,fakat ben interneti arka cephede çoçuk ve yatak odası tarafı değilde ön cephede salon ve yaz ayları balkonda kullanmak istiyorum.

Bunun yanında birde arka cephede bir masaüstü bilgisayarım var, bu pc ilede internete bağlanmak isiyorum...kablosuz modemim yok!
    Masaüstü bilgisayarımla internete bağlanmak ve önce cephede dizüstü bilgisayarımla kaliteli bir şekilde ağı yakalamam için neler yapmam gerekir? yani en akılcı ve en düşük bütceli bir çözüm sunabilen olursa sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

universal repeater yapman lazım.. kablosuz alıp onu hem kablosuz aktarman hemde lan cıkısdan paylasman lazım.

tp-link wr 702 veya alt linkteki modelle yapabilirsin.

http://www.ucuzu.com/router-c3144/tp-link/tl-wr740n-p38881015/

• @tnt-2, teşekkür ederim.
    Cahilliğimi maruz görün, sanırım bu cihazı alıp masaüstü pcmin yakınlarına bir yere kurup kablo vasıtasıyla interneti masaüstüne aktaracağım? ve bu cihaz alt katta güney cephede olan kablosuz ağı alıp daha güçlü şekilde evimin ön cephesine doğru gönderecek değilmi?
  • quote:

@tnt-2, teşekkür ederim.
    Cahilliğimi maruz görün, sanırım bu cihazı alıp masaüstü pcmin yakınlarına bir yere kurup kablo vasıtasıyla interneti masaüstüne aktaracağım? ve bu cihaz alt katta güney cephede olan kablosuz ağı alıp daha güçlü şekilde evimin ön cephesine doğru gönderecek değilmi?

evet yazdıgınız gibi..

arka cephede masaustu var dediniz, orayada komsunuzun internetinin guclu geldigini yazmıssınız. o halde pc nin yanına dedigim cihazı takabilirsin.

B planı ise dedigim cihazı elektrik olan interneti dahada iyi goren bir noktaya baglayabilirsiniz masaustunede bir usb wireless adaptor almak suretıylede cozume ulasmak mumkun.
  • Birde universal repeater yaparken vpa şifre olaylarında sanırım sıkıntı oluyormuş,az önce araştırırken gördüm. Bu kurulumu yapabilirmiyim bilemiyorum :) ince ince bir anlatımı olsa resimli falan çok iyi olurdu.
  • @tnt-2, sağolasın ilgilendin. Aynen dediğin gibi ilk aşamada a planı, çok verim alamazsamda b planındaki gibi ekstra bir harcamayla yeni bir çözüm bulmak.
    sanırım tavsiye ettiğin cihaz iyilerden, birde usb wireles adaptör tavsiyesi verebilirsen çok makbule geçer.
  • quote:

Birde universal repeater yaparken vpa şifre olaylarında sanırım sıkıntı oluyormuş,az önce araştırırken gördüm. Bu kurulumu yapabilirmiyim bilemiyorum :) ince ince bir anlatımı olsa resimli falan çok iyi olurdu.

sandıgın gibi sıkıntılı degil kurulumada yardımcı olmaya calısırım.

usb adaptor tavsiyeside 40 kisiye sorsan herkes baska birsey tavsiye eder.

ekonomik ve stabil tp-link derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım :) teşekkür ederim.Ürünü temin ettiğimde kurulumu yaparım inşallah,yapamazsam tekrardan kapını çalarım öyleyse ;) tekrardan çok teşekkür ederim.kal sağlıcakla.
  • quote:

anladım :) teşekkür ederim.Ürünü temin ettiğimde kurulumu yaparım inşallah,yapamazsam tekrardan kapını çalarım öyleyse ;) tekrardan çok teşekkür ederim.kal sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

Tekrardan ben :) tp-lınk 720 aldım. Kurulumuda beceremedim elbette
    Masaüstü ve dizüstü routerı görüyor ama internete bağlanamıyorum.masaüstünde bağlantı var diyor ama malesef net yok.
    routerın admin sayfasınada giriş olmuyor.kılavuzdahttp://192.168.1.1 yazıyor ama olmuyor.

• quote:

quote:

Masaüstü ve dizüstü routerı görüyor ama internete bağlanamıyorum.masaüstünde bağlantı var diyor ama malesef net yok.
    routerın admin sayfasınada giriş olmuyor.kılavuzdahttp://192.168.1.1 yazıyor ama olmuyor.

http://192.168.0.1 diye hatırlıyorum..

size onerim wireles den baglanıp baslayın wireless sifreli ise sifre kutunun altında yazıyor.

A.P mi yapacaktınız yoksa universal repeater ?

• 0.1 ile biteni netten öğrenmiştim oradanda sonuç yok. Kılavuzda 1.1 ile biten yazıyor.
    cahilliğimi maruz görün lütfen... kabloları bağladım kurulum cdsini taktım orada kaldım,bilgim yok denecek kadar az.
  • dizüstüne kablo ile 720yi bağladım şimdi admin ekranına girebildim. kablo ile bağlanmadan wireles ile olacak sanıyordum. up

+

bu seferde wireles admin sayfasına bağlanınca internet gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESTEEM -- 1 Şubat 2013; 21:28:43 >
  • umutsuz vaka diyorsunuz haklısınız...
  • quote:

quote:

quote:

http://192.168.0.1 diye hatırlıyorum..

size onerim wireles den baglanıp baslayın wireless sifreli ise sifre kutunun altında yazıyor.

A.P mi yapacaktınız yoksa universal repeater ?

tp-link teknik desteği aradım, aldığım wr740n modelinin işime yaramayacağını,bağlantının sık sık kopacağını söyledi. nasıl iş anlamadım.tnt-2 arkadaşım durum bu,kablosuz olarak alamazsın diyor,kablo ile alacaksın diyor teknik destek,kablosuz sık sık kopar diyor anlamadım.acil cvp yazabilirsen sevinirim.1 hafta olmadan iade edebileyim eğer teknik destek doğru söylüyorsa.

• elindeki cihaz tplink 740n isewww.wifi-turk.com foruma gir. Orda bu yapacağın olay için anlatımlarım mevcut.Forumda 740n repeating diye arat.
    Mobilim link vermek zor oluyor kusura bakma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğiniz linki biliyorum hatta sık kullananlara ekledik,resimde yazılanları uyguladık arkadaşımla beraber ama sonuç alamadık,sonra teknik desteği aradık oradaki eleman başta olmaz dedi sonra internette bidünya yerde anlatımı var dedik.bağlanmak istediğimiz kablosuz ağları routerın admin sayfasında görebildiğimizi söyledik,ondan sonra olur ama sıkıntılı olur dedi sürekli kopar dedi,sinir olduk kapattık elamanın anlatacğı yoktu zaten. ne kusuru arkadaşım sağolasın,öğrenmek istediğim ürün elime geçeli 5-6 gün oluyor eğer gerçekten (pek inanmıyorum teknik destekteki eleman garipti) işe yapamıyorsa 1 hafta olmadan iade etmek.
  • anladım. Evet bazı modemlerde cihazın kendi yazılımı ile yapılan tekrarlama sıkıntılı oluyor. Lakin
    Aynı forumda birde cihaza dd-wrt kurarak kablosuz tekrar yöntemi var.
    Bu yöntem yüzdeyüz olur gayette performanslıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.wifi-turk.com/forum/topic/6863-tp-link-tl-wr740n-wds-ayarlari-repeating-uni-repeating-client-kablosuz-alip-hem-kablosuz-hemde-kablolu-verme/

Bu konuyu biliyorum,ama dd-wrt ile ilgili anlatımı bulamadım,biraz daha bakayım.Vallahi çokmu şey istemiş olurum bilemiyorum ama bu işi bilen birinin nosunu özel mesajla alsam,arkadaşı arasam bana ''ali topu tut'' şeklinde :D ayarları yaptırsa çokmu şey istemiş olurum.offf offf.

+
    bahsettiğiniz diğer konuyuda buldum,foruma üye oldum ama msj yazamıyorum sanırım onay bekleyen bir kullanıcıyım şuan. komşudan aldığım kablosuz ağla ilgili bilmem gerekenler nelerdir acaba?
    ip adresi, modem marka tip ve versiyonu, ağ adı ve şifresi, bunları bilmem yeterlimidir acaba?
    bugun arkadaşla karıştıra karıştıra biraz daha birşeyler öğrendim gibi,yarın bir kez daha sil baştan deneyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESTEEM -- 6 Şubat 2013; 0:25:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.