Şimdi Ara

Ağ ile dosya ve printer paylaşımı sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

XP Home kurulu bir HP Pavilion Laptop'um, XP Pro. yüklü desktop'um, wireless router modem ve bir de HP USB printer'ım var.

Printer USB ile desktop' a bağlı. Desktop kablo ile modeme bağlı(internete sorunsuz giriyor) Laptop wireless ile modem'den nete girebiliyor.

ancak tüm ağ kurma ayarlarını sorunsuz ve tam bir şekilde yapmama rağmen hala bilgisyarlar arası dosya transferi yapamıyorum . Forumu aradım ve alt maske vs. ayarları dışında tüm yaraları yapmama rağmen sorunum çözülmedi.

Aslında sorun şöyle oldu, laptop'tan grup bilgisyarlarına girdiğimde önce 2 dk takılıyor, ardından izin yok hatası veriyor.

Desktop'tan ise laptop'u görüyorum;ancak tıkladığımda laptop'taki izin yok uyarısının aynısını veriyor..

Acaba yardım edebilecekler var mı? Şimdiden Teşekkürler..

• dosya ve yazıcı paylaşımını açtıktan sonra firewall'dan 139 numaralı portu açmalısın. bu dosya ve yazıcı paylaşımının yapıldığı uygulama "netbios" a erişimi saüşayacaktır. printerin dahil olmak üzere klasörlerinden de paylaşabilirsin. sonuçta bağlantıların kurulması gerekiyor...

kolay gelsin...
  • Dosya/yazıcı paylaşımını hallettim; ancak port'u nasıl açacağımı bilemedim. Bilgisyarların firewall'larından mı açacağım yoksa router'ın portunu mu açacağım??

Bilgisayarların firewall'lar kapalı gene de olmuyor... Bu elle IP/DNS/alt ağ maskesi flan girmeyi yapmadım ondan olabilir mi? Gerçi alt ağ maskeleri falan aynı çıkıyor ipconfig yaptığımda...

Bu arada Ping dediğim zaman ip girerek, laptop'tan desktop'u pingliyor gayet güzel...
  • router'dan yapmana gerek yok yerel ağdan. windows firewall yeterli.
  • windows firewall her iki bilgisayar'da da kapalı.. yani zaten kapatmıştım... Hala tık yok..
  • xp home ile pro arasında bu tarz hatalar olabiliyor. home editionda zaten domaine katılma gibi bir sorun var. windows server 2003 ile 98, xp home arasında bir veri aktarım kaybı olduğu gibi. sanırım laptopuna proyu kurarsan sorunun çzülür...

kolay gelsin...
  • hmm peki saol ama laptop'la hazır gelmiş bir home var, lisanslı, bendeki pro lisanssız ve okulumda lisanssız kullanmak yasak, neden anlamıyorum ama yasak..

Microsoft'u arasam vs. bişeyler yapsam çözülür mü ki??
    işin açıkçası orjinal varken kaçak da kullanmak istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanka -- 21 Haziran 2006; 0:16:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen bilirsin. denemeden anlayamazsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 21 Haziran 2006; 0:17:27 >
  • daha kolay bir yolu olması gerekmiyor mu yahu.. Lider 2 işletim sistemi, aynı firma üretiyor ikisini de.. Neden böyle aptalca bi olay var ki? Peki ikisine de Home kursam sorun düzelir mi??
  • home edition kurmadım kullanmak için lisans sorunu çözülmüş bir pro olduğundan dolayı elimde. prolar arasında hiç bir bağlantı ve paylaşım sorunu gözlemlemedim bugüne dek. iki işletim sistemini aynı ülke üretiyor, ama versiyonları ve bileşenleri farklı. bu yüzden aksilikler çıkabiliyor...
  • neyse ben azıcık daha kurcaliyim, olmadı kuracağım mecbur professional'ı laptop'a. Buradan bildirrim sonucu aynı sorunla karşılaşan olursa belki yardımım olur...

Sana çok teşekkürler, gecenin bir vakti zamanını ayırdın, saolasın...
  • estağfurullah. umarım -ki eminim- sorunun çözülecek pro ile.

kolay gelsin...
  • aynı sorun bende de mevcut.
    sadece 2 fark var,
    1- benim hem pc, hem de laptop wireless bağlanıyor.
    2- bende ikisinde de xp pro sp2 var. ancak pc tr, laptop ingilizce..
    ben de en son flash bellekle manuel tanıtmayı düşünüyorum laptopa..
    geliişmeleri yazarım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.