ok. baska ethernetlerle deneme imkanım yok ama baska pci'lara takayım
arkadaslar bilgisaylardan birini baska bir agda deneme şansı buldum ve çalıstı sorun yok. fakat diğerini deneyemedim. zaten windowsu da düzgün çalişmıyor format atacam. belki cözülür sorunum.
sorunlu zannettim bilgisayara format attım. sistemi kurdum. ping atıyorum %100 kayıp cıkıyor. nasıl duzeltilebilir?
firewallu ektinleştirdin mi onun icin olabilir. Kontrol etmek için ağ bağlantılarına git yerel ağ bağlantısı bağdaştırıcısının özelliklerinde gelişmiş sekmesinde güvenlik duvarını yanındaki işarti kaldır.
bi de şunu dene komut penceresinde nbtstat -a bilgisayar adı olarak yaz. Bi sonuç çıkarsa buraya yaz.bilgisayar adı yerine hem birinci hemde ikinci bilgisayar adını dene. netstat -a yazıp çıkan sonuçları buraya yazarmısın
Başlat>çalıştır>command veya cmd yaz>c:\net view komutu ile dene kaç tane bilgisayar çıkıyor.Görünmeyen bilgisayarlar Bu listede yoksa sorun paylaşım da olabilir.Ya bütün makinalar DHCP olarak ata yada Ip ataması yap ve bütün makinaların dosya yazıcı paylaşmına açık olduğundan emin ol.Burda Lan için yani yerel ağ için IP ataması yap.Win98 için Masaüstü>Ağ komşularına Sağ tıkla>özellikler oradan Yapılandırma kısmında TCP/IP olması lazım o kısma IP ataması yapacan.Ama win98 bu konuda çok sorunlu eğer bilgisayarın konfrigasyonnu yeterli ise winXp veya winMe geçmen tavsiye.
Saygılar
sagolun arkadaslar bu tavsiyelerinizi en erken cuma gunu deneyebilirim,sonucu buraya yazarım. su an baska bir yerdeyim de.
Black_Storm söylediklerini yaptım bu sonucları elde ettim.
D:\>nbtstat -a özer
Yerel Ağ Bağlantısı: Düğüm IpAdresi: [192.168.0.1]Kapsam Kimliği: []
NetBIOS Uzak Makine Ad Tablosu
Ad Tür Durum ------------------------------------------- ÖZER <00> BENZERSİZ Kaydedildi MSHOME <00> GRUP Kaydedildi ÖZER <03> BENZERSİZ Kaydedildi ÖZER <20> BENZERSİZ Kaydedildi MSHOME <1E> GRUP Kaydedildi MSHOME <1D> BENZERSİZ Kaydedildi ..__MSBROWSE__.<01> GRUP Kaydedildi
Ad Tür Durum ------------------------------------------- ÖZER <00> BENZERSİZ Kaydedildi MSHOME <00> GRUP Kaydedildi ÖZER <20> BENZERSİZ Kaydedildi MSHOME <1E> GRUP Kaydedildi
MAC Adresi = 00-53-45-00-00-00
D:\>
D:\>nbtstat -a nuri
Yerel Ağ Bağlantısı: Düğüm IpAdresi: [192.168.0.1]Kapsam Kimliği: []
adem senin dedigini de yaptım asagıdaki sonuc cıktı. diger bilgisayar gorunmuyor!!!
D:\Documents and Settings\merhaba>net view Sunucu Adı Açıklama
------------------------------------------------------------------------------- \\ÖZER özer'in bilgisayarı Komut başarıyla tamamlandı.
D:\Documents and Settings\merhaba>
nbtstat -a nuri komutunu hangi bilgisayarda denedin özerde mi? yine nbtstat -a özerde komutunu hangi pcde denedin nuride mi?
evet dediğin gibi nuri özeri göremiyo... Pclerin birbirini görmesi için ikisininde 139 netbios portu açık olması lazım.http://www.protect-me.com/freeware.html adresinden Active ports programını yükle. Bu prog açık portları gösteriyo. Daha sonra programı her iki pcde de çalıştırıp screen shot alıp veya file =} export list yapıp listeyi buraya kopyalarmsın
Black_Storm yukarıdaki komutları ikisini de özerde denedim.
peki hiç baktınmı xp pro nun user kısmına network guest olarakmı yoksa çekirdeğin ilk hali yani defaultmu duruyo. biliyorsunki pro home veya 64bit gibi diil. çekirdek direkt user tanımalmaya açık yani yetkilendirmeli geliyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme