Şimdi Ara

ağ kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar iki bilgisayarı birbirine bagladım. sihirbazını çalıştırdım tüm ayarları yaptım. gerekli paylaşımı da yaptım. sorunum ağdaki diğer bilgisayarı göremiyorum. ağ yolu bulumadı hatası alıyorum. sizce sorun nedir?

• BU arada İşletim sistemi ne.Doğru IP aralığı veya DHCP yaptın mı? Sana Tavsiyem DHCP yapmaman, çünkü İşletim sistemleri DHCP yani otomatik IP ataması yaparken belli bir Zaman gerekiyor oda bilgisayarının yavaş açılmasına ve ağın hızlı bir şekilde çalışmasını engeller.Bilgisayarların birbirine Packet servis bilgisi atmasını sağla Başlat>çalıştır "cmd" yaz sonra ping -t "client veya server makina IP sini yaz.Bilmiyorsan net view komutu ile bulabilirsin.Eğer bunlarda %100 loss veya %100 kayıp gibisinden birşey veriyorsa sorunu tekrar çözmek için IP ve dosya yazıcı paylaşımlarını gösden geçir olmazsa yeniden kur.

Saygılar

S
  • mrb adem bu konuda yeterli bilgim yok daha ayrıntili bilgi verebilirmisin. işletim sistemim xp pro.
  • bu konuda yeterli bilgim yok. daha ayrınti bilgi verebilirmisiniz. işletim sistemim xp pro
  • Bak şimdi önce ağ bağlantılarıma git ordan ev veya iş yeri ağı kuru tıkla sonraki basamakta diğeri seç sonra bu bilgisyar internet bağlantısı omayan bir ağın üyesidir seç sonraki adıma bilgisyar adını falan gir, diğer basamakları geç ve son basamakta sihirbazı tamamla diğer bilgisayarlarda sihirbazı çalıştırmama gerek yoku tıkla. Sonra ikinci bilgisyar içide aynı şeyleri uygula. Boylelikle birbirini gormesi lazım. Gordüğünü anlamak için ağ bağlantılarını tıkla ÇALIŞMA GRUBU BİLGİSAYARLARINI GSOTERİ tıkla ordan diğer bilgisayarı gormen lazım. Goremezsen bi kaç kere F5 e bas. Bilgisyarı gordükten sonra hangi bilgisay doğrudan internete bağlanıyosa ordan internet paylaşımını ver. Bu şekilde olması lazım.

NOT:Çalışma gruplarını aynı seçmelisin yoksa birbirni gormez.

Not2: Eğer ikinci bilgisyarda WİN 98 varsa kurulum sihirbazının son basamağında ağ kurulum disketini oluşturu seç: Boylelikle kurulum dosyası diskete kaydedilecek :sonra disketi ikinci pcda çalıştır.

• sagolun arkadaslar bunları uygulayayım bakalım nolacak.
  • IP numaralarını şöyle ver
    birinci bilgisayar bunu 192.165.0.1 ve ikinciye 192.165.0.2 bunu yaptıktan sonra
    ağ alt maskesine tıkla 225.225.225.0 olacak tamam de çık sonra (bütün bunlar TCP/IP nin içinde)

sonra ağ ayarlarına şunları yüklemen gerek

-microsoft ağları için istemci
    -microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı
    -qos paket zamanlayıcı
    -ağ izleyici sürücüsü
    -nwlink netbios
    -nwlink IPX/SPX/netbios uyumlu aktarma iletişim kuralı
    -internet iletişim kuralları [TCP/IP]

ayrıca "nwlink IPX/SPX/netbios uyumlu aktarma iletişim kuralı" in içine gir ve
    birinci bilgisayara bunu FAE33401
    ikinciye bunu yaz FAE33402
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar cok sagolun ama tüm dediklerinizi yaptım hala olmadı. Bilgisayarlardan biri diğerini görüyor(diğeri görmüyor ama). "Bu ağ kaynagını kullanma izniniz olmayabilir. Ağ yolu bulunamadı" diye hata iletisi çıkıyor
  • her iki bilgisayar birbirine ping atabiliyor mu? cmd de c:\ping "makinanın ip adresi" bu komutu her iki makinanda da deneyebilirmisin?gelen sonucları buraya yazıver
  • Birtanesi söyle;

C:\>ping "192.165.0.1"

32 bayt veri ile 192.165.0.1 'ping' ediliyor:

192.165.0.1 cevabı: bayt=32 süre<1ms TTL=128

192.165.0.1 için Ping istatistiği:
    Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp),
    Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 0ms, En Çok = 0ms, Ortalama = 0ms

Diğeri ise;

C:\>ping "192.165.0.2"

32 bayt veri ile 192.165.0.2 'ping' ediliyor:

192.165.0.2 cevabı: bayt=32 süre<1ms TTL=128

192.165.0.2 için Ping istatistiği:
    Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp),
    Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 0ms, En Çok = 0ms, Ortalama = 0ms

Bunlar çıkıyor......

• tamam,baglantın tıkır tıkır calısıyor. sanırım sorunun makinalardan birinin digerini görmemesiydi.simdi de baslat/ara/bilgisayar yada kisi/ag üzerinde 192.165.0.2 arattırabilirmisin? aynı islemi diger makina icin de yapıver.bulabilecekmi bakalım
  • Birinde;
    "arama tamamlandı. görüntülenecek sonuç yok" yazıyor.

Diğerinde;
    dogal olarak kendisini buluyor. Diğerinin ip'sini yazdıgımda ise "arama tamamlandı. görüntülenecek sonuç yok" yazıyor.
  • yerel ag baglantısı durumu/ özellikler penceresindeki baglantı ögelerini yazabilirmisin

bu arada bilg.lerden teki internete baglı mı?
  • --Netware için istemci hizmeti
    --Microsoft ağları için istemci
    --Service advertising protocol
    --Microsoft agları için dosya ve yazıcı paylasımı
    --QoS paket zamanlayıcısı
    --Ağ izleyicisi sürücüsü
    --NWLink NetBIOS
    --NWLink IPX/SPX/NetBIOS uyumlu aktarma iletişim kuralı
    --İnternet iletişim kuralları [TCP/IP]

Hepsinde check işareti var.
  • hepsini kaldırıp restart atıp sonrada sadece asagıdakiler yükleyip restart atıp tekrar denemeni öneririm. su durumda aklıma baska bir secenek gelmiyor.biraz daha düsüneyim, tekrar fikir belirtirim

--Microsoft ağları için istemci
    --Microsoft agları için dosya ve yazıcı paylasımı
    --QoS paket zamanlayıcısı
    --İnternet iletişim kuralları [TCP/IP]
  • Yine olmadı. Bu sefer iki bilgisayarda birbirini görmüyor....
  • Bak o zaman dostum, bilgisayrımı aç adres çubuğuna \\ikinci makinanın ip adresi olarak yaz. Bi şey çıkarsa sonuçları yazıver
  • Bazen diyorum. Şu iki bilgisayarı birbirine bağlantı yapılmaması idi. Herhalde hiç sorun kalmızdı.
  • Black_Storm o dediğine de yaptım. zaten ilk denediğim seydi. bilgisayar yanıt varmiyor. kitleniyor.
  • imkanın varsa, farklı pci'lara, farklı ethernetlerle dene bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.