Şimdi Ara

Windows Iss ile ftp sunucu şifreli bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sitede tarif edildiği üzere (Win 8.1'e) iss (6) yoluyla ftp sunucusu ekledim. Modemden port yönlendirmeyi de yaptım. Bağlantıyı anonim yaptığım zaman hiçbir sorun yok; pc'nin ip'si ftpli olarak girildiğinde doğrudan paylaştığım klasörü görüyor.
    Sorun şu ki; ftp bağlantısını kullanıcı adı-parola ile şifreliyorum. Ftp adresine ağdan ya da dışarıdan (dahili modem haricinde) bir bağlantıyla girdiğimde 530 user hatası alıyorum:

Sitede şifrenin windows kullanıcı adı ve parolası girilerek yapılabileceği söyleniyor. Bu şekilde denedim olmadı. Başka kullanıcı adı ve parolalarla da olmuyor.

Windows güvenlik duvarı kapalı. Antivirüs Kaspersky; sunucunun hareketlerini engelleyebilecek başka bir durum yok. Zaten olsaydı şifresiz bağlantıda da yapması lazımdı. Yalnız bilgisayar uzaktan yönetim ve ev grubu gibi paylaşımlara kapalı. Onların bir etkisi olsaydı yine şifresiz bağlantının başarısız olması gerekirdi. Hizmetlerden (devre dışı olduğunu düşündüğüm) bununla alakalı olan (ftp ve iss hizmetleri dışında) başka bir hizmet var mı?

530 User hatasına dair yaptığım araştırmada sorunun iss yönetiminden kaynaklandığını; ayarlar değiştirilmediği sürece kullanımın anonim (şifresiz) bağlantıya izin vereceğini, şifreli ftp bağlantısını kabul etmeyeceğini söylüyorlar. Peki bu ayar hangi iletişim kutusunda ve hangi kullanıcı ayarını seçmemiz gerekiyor. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

Ana makine seçenekleri:

Ftp sitesi seçenekleri:

• Aşağıdaki linkte adım adım tarif ediliyor. Çevirisini yapacak zamanım olmadı, takıldığınız bir kısım olursa yazarsanız o kısmına bakarım.

http://www.sysprobs.com/step-by-step-guide-how-to-setup-ftp-server-on-windows-8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 24 Eylül 2014; 21:54:30 >
  • İlginiz için teşekkürler. Linkteki konuyu okudum. Problem kullanıcı adında değil; dosya erişiminde gibi gözüküyor. Ftp sitesinin Temel Ayarlar bölümünden Ayarları Sına kısmına girdiğimde hatanın dosya yoluna erişimdeki yetkilendirme olduğunu söylüyor:

Linkteki yazıda paylaşılan klasörde izinlerin düzenlenmesi gerektiği belirtilmiş. Ancak paylaştığım sürücüde izin konusu sıkıntılı görünmüyor. Ya da kullanıcı nasıl eklenecek onu bilemiyorum:

• Merhabalar, Filezilla Server ile işi kolay yoldan çözüme ulaştırma imkanınız var mı yoksa illa Windows araçlarını mı kullanmanız gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Merhabalar, Filezilla Server ile işi kolay yoldan çözüme ulaştırma imkanınız var mı yoksa illa Windows araçlarını mı kullanmanız gerekiyor?
    Yok, iş inada bindi:) Şaka bir yana; bunu ek bir yazılıma gerek duymadan başvurulabilecek bir yol diye düşünüyorum. Yoksa elbette Filezilla gibi yazılımlar kullanıcıların işini kolaylaştırmak için var.

Sorun çözüldü. Doğru kullanıcı adı ve parola yazıldığı halde girmemesinin nedeni iis yapılandırmasındaki kullanıcı grubunun paylaşılan yolun/klasörün izinler kısmında yer almaması. Aynı sorunu yaşayabilecekler için resimli olarak açıkladım.

1- Öncelikle Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayıp Yönet'e giriyoruz.

2- Yerel Kullanıcılar ve Gruplar'daki iis grup adı (IIS_IUSRS) olarak gözüküyor. Bu isim biraz sonra lazım olacak.

3- Ftp için seçtiğimiz klasöre gelip Özellikler'den Güvenlik'e girerek Ekle diyoruz.

4- Kullanıcılar veya Gruplar Seçin penceresi gelecek. Gelişmiş'e tıklıyoruz.

5- Karşımıza gelen seçeneklerden Şimdi Bul'u tıklıyoruz. Aşağıdaki kullanıcı ad/gruplarından IIS_IUSRS'i çift tıklıyoruz.

6- Artık ftp için seçtiğimiz klasörde iis kullanıcı grubu yer aldı. Şimdi (kendi kullanımımız için) bütün izinleri işaretliyor ve Tamam diyoruz.

7- Şimdi iis'e girip Ana makine ve ftp sitesi kullanıcı kısmını düzenleyebiliriz. Ftp sitesi kısmında Temel Kimlik Doğrulamasını ve sonradan başka kullanıcıların izinleri için de Anonim Kimlik Doğrulaması'nı etkin hale getiriyoruz.

8- Ftp Kimlik Doğrulama Kuralları'nda "Belirtilen roller veya kullanıcı grupları" kısmını seçip IIS_IUSRS yazarak izinler kısmındaki oku ve yaz kutucuklarını işaretliyoruz.

9- IIS'in ana makina ayarındaki "Ftp Kimlik Doğrulaması" kısmındaki Anonim ve Temel Kimlik Doğrulamaları'nı etkin hale getiriyoruz.

Geri kalan kısımları zaten Definitive©!'in verdiği linkte ve diğer sitelerde anlatılıyor. Ftp paylaşımında bu yolu seçip de aynı sorunu yaşayanlar için faydalı olması temennisiyle...

ÖNEMLİ NOT: Modeminizin arayüzünde şifre yoksa ve Güvenlik Duvarı kapalıysa mutlaka açın. Aksi takdirde ip yönlendirmesi yaptığınız için dışarıdan herhangi birisi ip numaranızı doğrudan yazarak modeminize girebilir ve ayarlarınızı değiştirebilir. Güvenlik Duvarı ftp'yi engelliyorsa da Güvenlik Duvarını devre dışı tutup modem arayüzüne şifre koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-c-r -- 25 Eylül 2014; 22:52:00 >

• k-c-r K kullanıcısına yanıt
    Başardınız demek! Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 25 Eylül 2014; 2:09:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.