Şimdi Ara

DNS ayarlı ile oynamak zararlımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
29.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar konuyu ynalış yere açtım farkındayım ama doğru yeri bulamadım youtube gibi siteler girmek için değiştirlen dns faturayı etkilermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ED036DF6 -- 19 Ağustos 2009; 23:31:06 >

• dns faturayı etkilemez güldürme beni gece gece

hiçbişey olmaz merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

dns faturayı etkilemez güldürme beni gece gece

hiçbişey olmaz merak etme
    yani ip i saptırmış falan olma hiçbir etkisi olmaz demi ve o ayarların devamlı kalmasıda bişi değiştirmez demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ED036DF6 -- 20 Ağustos 2009; 0:37:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3ED036DF6

yani ip i saptırmış falan olma hiçbir etkisi olmaz demi ve o ayarların devamlı kalmasıda bişi değiştirmez demi

Alıntıları Göster
    dns in ip yi saptırma gibi bir sonucu yoktur güzel kardeşim. Bu konuda zaten googlede fazlaca dökümanda bulabilirsin. Ufakdan özetliyim. DNS dediğimiz şey domain name system dir. Yani alan adı sistemidir. Olay şudur ki türk telekom bir siteyi yasaklıcaksa (youtube gibi) kendi dns server ı üzerinde yasaklar. Çünkü adsl alan herkesde farklı bir tanım girilmemişse herşey otomatikte ise doğal olarak türk telekomun dns server ını kullanırsın ve bu sayede girmek istediğin siteyi yasaklamış olurlar. DNS server ın ip adresini manuel olarak değiştirdiğin zaman ise, artık türk telekomun dns hizmetini değilde, yazdığın ip ye ait server ı kullanmaya başlamış olursun. Buda sana o server üzerinde siteler yasaklanmamışsa, onu kullanmanı sağlamaktadır. Güzel bir hizmettir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: phidias

dns in ip yi saptırma gibi bir sonucu yoktur güzel kardeşim. Bu konuda zaten googlede fazlaca dökümanda bulabilirsin. Ufakdan özetliyim. DNS dediğimiz şey domain name system dir. Yani alan adı sistemidir. Olay şudur ki türk telekom bir siteyi yasaklıcaksa (youtube gibi) kendi dns server ı üzerinde yasaklar. Çünkü adsl alan herkesde farklı bir tanım girilmemişse herşey otomatikte ise doğal olarak türk telekomun dns server ını kullanırsın ve bu sayede girmek istediğin siteyi yasaklamış olurlar. DNS server ın ip adresini manuel olarak değiştirdiğin zaman ise, artık türk telekomun dns hizmetini değilde, yazdığın ip ye ait server ı kullanmaya başlamış olursun. Buda sana o server üzerinde siteler yasaklanmamışsa, onu kullanmanı sağlamaktadır. Güzel bir hizmettir :)

Alıntıları Göster
    @phidas

teşekkürler ben de bu konuyu görünce DNS tam olarak nedir çalışma mantığı nedir diye sorucaktım güzel özetlemişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: eXtraVaido

@phidas

teşekkürler ben de bu konuyu görünce DNS tam olarak nedir çalışma mantığı nedir diye sorucaktım güzel özetlemişsin

Alıntıları Göster
    phidias kardeşim yani bizim otomatik dns miz türktelekomun ama biz istersek farklı adlada girebirliz ama gene türk telekomdayız denebilir demi(fatura xD) yorumun için sağol
  • quote:

phidias kardeşim yani bizim otomatik dns miz türktelekomun ama biz istersek farklı adlada girebirliz ama gene türk telekomdayız denebilir demi(fatura xD) yorumun için sağol

Alıntıları Göster
    hepiniin yorumu için çok teşekkürler ancak kafama ufak bir şey takıldı dns adresini değiştirmek suça girermi?
  • quote:

hepiniin yorumu için çok teşekkürler ancak kafama ufak bir şey takıldı dns adresini değiştirmek suça girermi?

Alıntıları Göster
    DNS otomatik olduğunda servsi aldığınız hizemtten -adsl için konuşyurouz- otomatik olarak alıyorsunuz ve sizin girdiğiniz sitenin örn:google.com bu servera yönlendiriliyor ve server sizin erişmek istediğiniz sitenin ip adresini çözümleyip size iletiyor siz istediğiniz gibi istediğiniz yerin dnsini kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz,

metro dsl de omurga yapısına bağlı olarak dns için size bir ip verilir zaten ve bu ip olmadan hiç bir yere erişemeyebilrisiniz, bazı yapılarda ise gene otomatik dns alırsınız,

Faturaya etkisi olmaz.
    Bence suça girmemeli bkz: Youtube kapalı mı ? Ben giriyorum =)

• quote:

Orijinalden alıntı: adase

DNS otomatik olduğunda servsi aldığınız hizemtten -adsl için konuşyurouz- otomatik olarak alıyorsunuz ve sizin girdiğiniz sitenin örn:google.com bu servera yönlendiriliyor ve server sizin erişmek istediğiniz sitenin ip adresini çözümleyip size iletiyor siz istediğiniz gibi istediğiniz yerin dnsini kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz,

metro dsl de omurga yapısına bağlı olarak dns için size bir ip verilir zaten ve bu ip olmadan hiç bir yere erişemeyebilrisiniz, bazı yapılarda ise gene otomatik dns alırsınız,

Faturaya etkisi olmaz.
    Bence suça girmemeli bkz: Youtube kapalı mı ? Ben giriyorum =)

Alıntıları Göster
    yorumlarınız için teşekkürler ben dns yi kapalı sitelere girmek iin olan dns ye ayarlıyorum

• Oke kolay gelsin bu arada hosts dosyasında yapılan değişiklikler vardır forumlarda karıştırırken görmüşsünüzdür orda da aynı mantık vardı web sitesini yazarsınız ve o site için hangi ipyi kullmak istediğiniz yazarsınzı böylece dnse gerek duymadan siteye bağlanabilirsiniz
    quote:

Orijinalden alıntı: duf1

yorumlarınız için teşekkürler ben dns yi kapalı sitelere girmek iin olan dns ye ayarlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adase

Oke kolay gelsin bu arada hosts dosyasında yapılan değişiklikler vardır forumlarda karıştırırken görmüşsünüzdür orda da aynı mantık vardı web sitesini yazarsınız ve o site için hangi ipyi kullmak istediğiniz yazarsınzı böylece dnse gerek duymadan siteye bağlanabilirsiniz
    quote:

Alıntıları Göster
    yok budaha iyi bence hemde daha kolay :D

• quote:

yok budaha iyi bence hemde daha kolay :D

Alıntıları Göster
    @eXtraVaido

rica ederim nedemek yardımcı olabildiysek ne mutlu:)

Kota sisteminin dns ile herhangi bir şekilde alakası yoktur. DNS isim çözümleme sistemidir. Kota ise ADSL hattından geçen trafiğin ölçülmesiyle alakalı olan bir durumdur. Senin hangi siteye girdiğinle değil, internette ne gönderip ne aldığınla alakalı bir durumdur. Doğal olarak DNS i değiştirmek kotayı aşmanı sağlamamaktadır. Ayrıca suça iştigal edecek herhangi bir konu değildir. Zaten kendi evinizede rahatlıkla bir DNS server kurup ve hiç bir site engellemeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phidias -- 20 Ağustos 2009; 16:52:08 >

• quote:

arkadaşlar konuyu ynalış yere açtım farkındayım ama doğru yeri bulamadım youtube gibi siteler girmek için değiştirlen dns faturayı etkilermi?

değiştirilen dns faturayı etkilemez ama youtube da video seyretmek etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdurak3

quote:

arkadaşlar konuyu ynalış yere açtım farkındayım ama doğru yeri bulamadım youtube gibi siteler girmek için değiştirlen dns faturayı etkilermi?

değiştirilen dns faturayı etkilemez ama youtube da video seyretmek etkiler
    yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

yardımlarınız için teşekkürler

Alıntıları Göster
    peki diğer bir soru güvenlik açısından bir sorun oluşturumu dns ayarlarını değiştirmek?
    bilgisayarımızı farklı bir dns e yönlendirerek güvenlik açığı yaratmış olurmuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

peki diğer bir soru güvenlik açısından bir sorun oluşturumu dns ayarlarını değiştirmek?
    bilgisayarımızı farklı bir dns e yönlendirerek güvenlik açığı yaratmış olurmuyuz?

Hayır
  • Bilinmedik DNS'lere yönlendirirseniz çok büyük güvenlik açığı yaratmış olursunuz. Ben şimdi makinama bir dns server kursam,www.garanti.com.tr domain'ini kendime veya başka bir siteye yönlendirsem, tasarımını aynı yapsam, sizde dns adresi bölümüne benim ip'mi yazsanız, sizin gönderdiğiniz tüm şifre vs. bilgileri benim sunucuma gelir.
    Tabi opendns, 4.2.2.x serisi gibi dns ler güvenilir olarak kabul ediliyor ona birşey diyemem, şayet bende kullanıyorum ama bunlar dışında göreceğiniz dns iplerini araştırmadan kaydetmenizi önermem.

quote:

Orijinalden alıntı: FbA3*

quote:

Hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: theshiver

Bilinmedik DNS'lere yönlendirirseniz çok büyük güvenlik açığı yaratmış olursunuz. Ben şimdi makinama bir dns server kursam,www.garanti.com.tr domain'ini kendime veya başka bir siteye yönlendirsem, tasarımını aynı yapsam, sizde dns adresi bölümüne benim ip'mi yazsanız, sizin gönderdiğiniz tüm şifre vs. bilgileri benim sunucuma gelir.
    Tabi opendns, 4.2.2.x serisi gibi dns ler güvenilir olarak kabul ediliyor ona birşey diyemem, şayet bende kullanıyorum ama bunlar dışında göreceğiniz dns iplerini araştırmadan kaydetmenizi önermem.

quote:

Orijinalden alıntı: FbA3*

quote:

Hayır

Alıntıları Göster
    ben de değiştirdim dns ayarlarını.4-5 ay oldu bir yamuğunu görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: adabazar

ben de değiştirdim dns ayarlarını.4-5 ay oldu bir yamuğunu görmedim.

Alıntıları Göster
    theshiver guzel bir noktaya deginmis....alkisliyorumm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

theshiver guzel bir noktaya deginmis....alkisliyorumm...

Alıntıları Göster
    ewt kolay bir hack yonetmı olabilirdi. garanti den gectım daha kolayına bakarsak hotmail.com mesela. istediğimiz bilgisayara kendı olustugumuz host dosyasını kopyalsak ve hotmail.com u kendı hotmail benzeri kendi sitemize yonlendirsek şifreleri calabiliriz. tabi bunu önlem amaclı soyluyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.