arkadaşlar güzel özetlemişsiniz fakat kafama bir soru takıldı. avea taraftar jet mobil modem gibi internet kullanımlarında farklı ücretlendirilme ihtimali var mıdır? bilen biri ya da kullanmış biri bilgilendirirse sevinirim.
Kardeş Dns ayarını değiştirmek senin faturanla alakalı olmayabilir ama çok tehlikeli bir sistemdir öyle sana karmaşık bilimsel teorilerle anlatmak istemiyorum bak şimdi sen eğer dns ayarını değiştirirsen ıp adresine benzer bi adresini deiğiştirmiş olcaksın bu adresi değiştirirsen evinde kullandığın internet başka bir bilgisayar tarafından yönetilicek internetin ilk olarak değiştirdiğin dns ye gidicek ve ondan sonra sana gelicek yani dns asılında bi bilgisayar numarasıdır sen dns ayarını değiştirirsen örnek veriyorum(internetin amerikadaki bi adamın bilgisayarına bağlanacak yani o adam senin bilgisayarındaki hertürlü kişisel bilgilere bakabilir çoğaltabilir dağıtabilir yayınlayabilir klavyeden bastığın her tuş dahi onun gözetimi altına gireceği için değiştirdiğin dns bir hırsız hackerin eline geçer ise sen bilgisayarından girdiğin banka numarası oynadığın oyun şifreleri yani o bilgisayarda tüm olan biteni görür yani kişisel hayatın 0 a inecektir) Bu şekilde tuzağa düşen müdür yardımcımız 2 ay önce 5 bin tl si çalındı tercih sana kalmış..
Ya ben de soracaktım. Bizim arkadaş bilgisayarcı da DNS değiştirince başkasının ip sinden girmiş olduğundan senin banka hesaplarını falan görebileceğini söyledi. Şimdi ben DNS yi değiştirdim ama şu an tedirginim. Bi yardım eder misiniz?
dns değiştirmek seni başka birinin bilgisayarı üzerinden internete çıkmanı sağlamaz, sen gene internete kendi internet sağlayıcın üzerinden çıkar. doğru düzgün ne olduğu belli olmayan bir dns adresi girmediysen kolay kolay bir sorun olmaz.
dns serverlarının mantığı çok basit ip adresini isme dönüştürür.
173.194.39.241 gitmek istediğin ip bu, her gitmek istediğin web sitesinin ip adresini bilemeyeceğin için dns sunucuları bu ip isim dönüşümünü yapar sana yol gösterir, sen google'a gitmek istediğinde gene kendi ip adresini, kendi internet sağlayıcını kullanırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: duf1
arkadaşlar konuyu ynalış yere açtım farkındayım ama doğru yeri bulamadım youtube gibi siteler girmek için değiştirlen dns faturayı etkilermi?
hyr faturayı kesinlikle etkilemez...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme