Şimdi Ara

Ağ Sorunsalı RJ45 to Wlan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimde kendi çapımda pc ve dizüstü bilgisayarım arasında bir ağ kurmak ve apartmanda ortak kullanılan rj45 ethernet kablosu ile 2 bilgisayarında internete bağlanmasını ve dsoya paylaşmasını istiyorum. Ancak kablosuz olmasını istiyorum :) ne almam gerek acaba sanırım bi tane masa üstü için wireless adaptör alcam onun dışında neye ihtiyacım var acaba? Alacağım aletin neleri desteklemesi şart ? Birde kablosuz bağlantı yapıldığında internet hızı düşermi kopmalar yaşanırmı? Bu konuda oldukça acemi olduğumdan yardımınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler...

• bi tane wireless accesspoint alman lasim.Genelde artik piyasadakler herbiseyi destekliyo.ama yine de b/g protokollerini birlikte desteleyen bise alirsan ii olur.
  • saglikli sinyal alisi oldugu surece internette bir sorun yasamazsin. ama dosya transferinde kablolu performansi bekleme. buyuk dosya transferleri yapicaksan rahatsiz edebilir.

bir tane wireless adaptor alacan. pc icin pci wireless alman dah saglikli olur.

wireless verici icin iki alterntifin var biri access point oteki wireless router. farklari access point kullanirsan kablosuz ag in apartmandaki ag in devami olur. apartmandakilerle dosya transferi yapcaksan, agdan oyun oynuyacaksan daha uygun. wireless router kullanirsan apartmandakinden ayri bi agin olur. cok daha guvenli. agdan bir olayin yoksa wireless router kullanmak seni apartman agindan gelebilcek saldirilardan virusler cogu seyden korur. wireless routeri bridge moduna getirip apartmanla ayni ag dahil etmek gene mumkun. ama access pointte tersi yok.

ayrica wireless routerin coguna kabloylada pc baglamak mumkun. access pointlerde cogunda ag girisi disinda baglantisi olmaz kablo ile pc bagliyamazsin.
    ag kablosu masaustune yakin bir yerdeyse wireless routeri buraya kurup masasutunu gene kablo ile baglayip laptopi wireless kullanabilirsin. boylece wireless adaptor masrafindanda kurtulursun. iki pc in gene ayni agda olur.

• Yeniden merhaba. Herkese teşekkürler arkadaşlar Airties RT211 125 Mbps routher aldım :) Çok işimi gördü. Ama daha dosya paylaşımı ve oyun oynamayı deneyemedim notebokla. Emeği geçen herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.