Şimdi Ara

Ağ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20 bilgisayara sahip olan bir ağı yönetmeye çalışıyorum. 18 bilgisayar tamam sorunsuz internete giriyor. Ama 2 tanesi ben girmem diyor. Ev veya küçük iş yeri ağı kurdan ağ kuruyorum bu 2 tane bilgisayara, yok yine girmiyor. 1 tanesinin hubdaki ışıkları hiç yanmıyo zaten ama ağ kablosunu hubdan çıkarıp taktığımda ağ kablosu takılı değil diyor. Diğer 1 tanesinin ise bi ışığı yeşil diğeri turuncu yanıyor. Diğer bağlı olan bilgisayarlarınkide turuncu ve onlar sağlam. Bu 2 bilgisayarda sıkıntı yaşıyorum. 2 gündür uğraşıyorum bu 2 bilgisayarla. Ağ konusunda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Sorunlu bilgisayarlar 5 ve 10 numara. 5 numaranın kablosunu değiştirip denedim yine hub'a ışık gelmedi. 10 numaranın kablosunda bir sorun yok eminim. Ama dediğim gibi bi ışığı yeşil yanıyo. Normalde yeşil değil hepsi turuncu yanmalı. Hub'da öyle çünkü. Sadece 10 numaranın üst ışığı yeşil. Hub'ın markası ZyXEL Dimension ES-3124. 10 numarada otomatik IP adresi seçili olduğunda da Bu bağlantı sınırlı yada bağlantı yok diyor. IP tanımlıyorum bağlantı olduğunu sağ alt köşede belirtiyor fakat internete girmiyor.

• Büyük ihtimal aradaki kablo arızalı yada hub 'ın portu arızalı. yan taraftaki port ile değişitrip deneyin, kaloyu kablo tester ile test edin, tester yok ise ölçü aleti ile kontrol edin.

birde ağın performansını artırmak için otomatik ayarlar yerine tüm bilgsayarlara tek tek ip vermeniz daha yararlı olacaktır.

iyi çalışmalar

quote:

Orjinalden alıntı: snake_

Merhaba arkadaşlar.

20 bilgisayara sahip olan bir ağı yönetmeye çalışıyorum. 18 bilgisayar tamam sorunsuz internete giriyor. Ama 2 tanesi ben girmem diyor. Ev veya küçük iş yeri ağı kurdan ağ kuruyorum bu 2 tane bilgisayara, yok yine girmiyor. 1 tanesinin hubdaki ışıkları hiç yanmıyo zaten ama ağ kablosunu hubdan çıkarıp taktığımda ağ kablosu takılı değil diyor. Diğer 1 tanesinin ise bi ışığı yeşil diğeri turuncu yanıyor. Diğer bağlı olan bilgisayarlarınkide turuncu ve onlar sağlam. Bu 2 bilgisayarda sıkıntı yaşıyorum. 2 gündür uğraşıyorum bu 2 bilgisayarla. Ağ konusunda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Sorunlu bilgisayarlar 5 ve 10 numara. 5 numaranın kablosunu değiştirip denedim yine hub'a ışık gelmedi. 10 numaranın kablosunda bir sorun yok eminim. Ama dediğim gibi bi ışığı yeşil yanıyo. Normalde yeşil değil hepsi turuncu yanmalı. Hub'da öyle çünkü. Sadece 10 numaranın üst ışığı yeşil. Hub'ın markası ZyXEL Dimension ES-3124. 10 numarada otomatik IP adresi seçili olduğunda da Bu bağlantı sınırlı yada bağlantı yok diyor. IP tanımlıyorum bağlantı olduğunu sağ alt köşede belirtiyor fakat internete girmiyor.

• teşekkürler weberclas. büyük ihtimal kablolarda veya yuvalarda var. çünkü direk hub'dan kabloyla almıyolar interneti. hub'dan direk kablo ile verince sorunsuz internete giriliyo. şimdilik kablo eksiğimiz var kablolar sorunlu sanırım. sorun bittiğinde tekrar yazarım. tekrardan teşekkürler :)

quote:

Orjinalden alıntı: weberclas

Büyük ihtimal aradaki kablo arızalı yada hub 'ın portu arızalı. yan taraftaki port ile değişitrip deneyin, kaloyu kablo tester ile test edin, tester yok ise ölçü aleti ile kontrol edin.

birde ağın performansını artırmak için otomatik ayarlar yerine tüm bilgsayarlara tek tek ip vermeniz daha yararlı olacaktır.

iyi çalışmalar

quote:

Orjinalden alıntı: snake_

Merhaba arkadaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC-Modem Bağlantı Kopma Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.