Şimdi Ara

Ağ Sürücüsüne Doğrudan Bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar söylediğim şeyin tarifini tam bilmediğim için izah edeyim. Siz tanımlayın.
    Kısmen kurumsal bir şirkette staj yapıyorum. Sunucuya bağlanmak için bilgisayarımdan sürücüsü tanımlıyoruz. Fakat ağ sürücüsüne bağlan veya ağ konumu ekle dediğimde çıkan pencerede sunucu adresinin yanına klasör ismi girmem gerekiyor. Örneğin (\\192.168.*.***\Atolye_Proje). Benim istediğim şey direk sunucuya(\\192.168.*.***) bağlanmak. Bütün altklasörleri görebilmek. Diğer türlü her klasör için ayrı ağ sürücüsü kaydetmem gerekecek, istemiyorum. Klasör penceresinde adres kısmına \\192.168.*.*** yazınca bütün klasörler gözümün önüne seriliyor. Ben ağ sürücüsü olarak bu klasörlerin bulunduğu bölümü eklemek istiyorum. Yani yerel disk(C:)nin değil bilgisayarım ın kısayolunu istiyorum diyeyim.

şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağ Sürücüsüne Doğrudan Bağlanma

Bilgisayar ağlarında, dosya ve klasörleri diğer bilgisayarlarla paylaşmak için ağ sürücüleri kullanılır. Bu sürücüler, ağdaki sunuculara veya paylaşılan klasörlere bağlanarak erişilebilir. Doğrudan ağ sürücüsüne bağlanarak, paylaşılan kaynaklara hızlı ve kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Ağ sürücüsüne bağlanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirler:

• Sunucu Adını veya IP Adresini Bulun: Bağlanmak istediğiniz sunucunun adını veya IP adresini belirleyin.
    • Ağ Tarayıcısında \servername yazın: Dosya Gezgini'ni açın ve adres çubuğuna "\servername" yazın. "servername" yerine sunucu adını veya IP adresini kullanın.
    • Enter tuşuna basın: Sunucudaki paylaşılan kaynaklar listelenecektir.
    • Paylaşılan Klasöre Bağlanın: Bağlanmak istediğiniz klasörü bulun ve üzerine çift tıklayın.
    • Kullanıcı Adı ve Şifre İstenirse Girin: Paylaşılan klasör parola korumalıysa, kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

Başka bir yöntem olarak, C$ ile Bağlanma seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu yöntem, yönetici ayrıcalıkları gerektirir:

• Çalıştır iletişim kutusunu açın: Windows tuşu + R tuşlarına basın.
    • \servername\c$ yazın: Sunucu adını veya IP adresini "servername" yerine kullanın.
    • Tamam'a tıklayın: Sunucudaki C sürücüsüne bağlanacaksınız.

Not: * Ağ sürücüsüne bağlandıktan sonra, paylaşılan dosyalara ve klasörlere kendi bilgisayarınızdaymış gibi erişebilirsiniz. * Bağlantı sorunları yaşıyorsanız, ağ yöneticinizle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardımcı olmak ıcın konuna goz attım ama ne demek istedigini tam anlayamadım, baglanmak ıstedıgın sunucu tek ama orada paylasılan klasorler 1 den fazla hepsine tek baglantı ilemi ulaşmak ıstıyorsun? yani oyle ise zaten \\ip adresi\ dan sonra birşey yazmazsan o ip adresinin paylasımda oldugu dosyaları gorursun ama paylasımda degılse goremezsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

yardımcı olmak ıcın konuna goz attım ama ne demek istedigini tam anlayamadım, baglanmak ıstedıgın sunucu tek ama orada paylasılan klasorler 1 den fazla hepsine tek baglantı ilemi ulaşmak ıstıyorsun? yani oyle ise zaten \\ip adresi\ dan sonra birşey yazmazsan o ip adresinin paylasımda oldugu dosyaları gorursun ama paylasımda degılse goremezsın

şöyle anlatayım. istediğimiz zaman cmd 'ye sunucu adresini yazdığımız zaman sunucuya bağlanabiliyoruz. bunu sürücü gibi bilgisayarımda gösterip kısayol oluşturmak için bilgisayarıma sağ tıklayıp ağ sürücüsüne bağlan veya ağ konumu ekle seçeneğine tıklıyoruz. fakat bu seçeneklere tıkladığımızda karşımıza çıkan alana \\sunucu\paylaşım yazmak gerekiyor. yani sunucudaki bi klasörü seçmek zorunda kalıyoruz. sunucu içinde 10dan fazla klasör var. ben sunucudaki bütün klasörler önüme gelsin. istediğimi ordan seçeyim istiyorum. yani direk sunucuya bağlanmak istiyorum. içindeki bi klasöre değil. bu sefer anlatabildim mi bilemiyorum. ilgin için teşekkür ederim

• tahirbalci kullanıcısına yanıt
    rica ederim aslında bunun yarısını kendın cozmus gıbısın ama acaba ıstedıgın su sekılde cozulebılırmı? masa ustunde sag tık, yeni, kısayol, adres satırına \\server adı yada ip si, ileri, Kısayolun ismi acaba bu ıstegını cozermı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

rica ederim aslında bunun yarısını kendın cozmus gıbısın ama acaba ıstedıgın su sekılde cozulebılırmı? masa ustunde sag tık, yeni, kısayol, adres satırına \\server adı yada ip si, ileri, Kısayolun ismi acaba bu ıstegını cozermı?

hah işte o kısımda hata verip diyor ki paylaşım klasörünü de girin. yani \\sunucu yazdıktan sonra \paylaşım klasörünü girmek zorunda bırakıyor. tam olarak istediğim o aslında. özel bi paylaşım klasörü seçmek istemiyorum. sunucuya tümden bağlanmak istiyorum. olmazsa bilgi işleme sorup çözümü paylaşıcam
  • benim sorumlulugumda hem seagate go-flex file server, hemde 2 adet q-nap file server mevcut bahsettigimiz durum bu cihazlarda olmuyor dedıgım gibi rahatlıkla kullanıcılarım bağlanıyor. Aldığın hatanın resmını paylasabılırmısın? ozellikle kısayolun adresinide görmek isterim
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    Ağ Sürücüsüne Doğrudan BağlanmaAğ Sürücüsüne Doğrudan BağlanmaAğ Sürücüsüne Doğrudan Bağlanma

\\192.168.*.***\Atolye_Proje sunucudaki atolye proje klasörünü bu şekilde seçip koyabiliyorum. son resimde de zaten sürücüsünün ekli hali gözüküyor

• BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim. şimdi bilgi işlemdeki abiye sordum. olayın aslı benim cahilliğimden kaynaklanıyormuş. ben sunucuyu sürücü haline getirmek istiyormuşum. sunucu sürücü olarak eklenemiyormuş. Ancak sunucu içerisindeki bir hard disk sürücü haline getirilebilirmiş. yapmak istediğim şeyse çok basitmiş. masaüstüne sağ tıklayıp kısayol oluşturup içine sunucunun adresini doğrudan yazıyormuşsun :D fakat sürücü gibi bilgisayarımı açtığımda gözükmüyor, masaüstünde sabit kalıyor. onu nası yaparım bilmiyorum ama yapmak istediğimi yaptım. başkası böyle bi soruya cevap arar mı bilmem ama inşallah birinin işine yarar :D teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.