Xp Sp3 kullanıyoruz iki pc Aynı netwok üzerinde farklı pcler aynı grup, farklı ipler, ayrı isimler, diğer pcyi görebiliyorum. dosyalarıda görebiliorum. paylaşımı açmam yeterli olmuyor. dosyaya girmek istediğimde
Şu hatayı alıyorum.
\\192.168.181.54\dosya is not accessible you might not have permission to use this network resource.
Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions
The network path was not found.
Selam Paylaşıma açmak istediğiniz klasör veya dosyalara OKUMA-YAZMA izni vermeniz gerekmektedir! Dosyaları gördüğünüze göre, okuma izni var demektir. Ama yazma izni olmadığından bir işlem yapamazsınız. Kolay gelsin..
Hayır. daha öncede pcye bağlanmaya calistigimda Gues\kullanıcı adı şeklinde şifre soruyordu denetim masasından Guest kullanıcı adını kapalı olanı açtım bu şekilde pcye erişebildim dosyanın okuma ve yazma izni mevcut. görülebiliyor fakat içerisine girilmiyor.
Bu durumda paylaşılan klasörler üzerine sağ tıklayarak, Özelliklere girin açılan pencereden Güvenlik sekmesine tıklayarak oradan sahipliği değiştir seçeneğinden ayar ve izinleri değiştirin.
Veya ulaşmayan bilgisayara yeni bir ağ kurma işlemi yapın.. Kolay gelsin..
Ne yaptımsa düzeltemedim.
paylaşımda olan klsöre sağ tık yaparak özelliklerinden güvenlik sekmesine girin.düzenle ye tıklayıp ekle deyin . açılan pencereye everyone yazıp enter la pencereyi kapatın . daha sonra kutuları işaretleyerek everyone kullanıcısına bütün yetkileri atayın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters Sağdaki bölmede IRPStackSize değerini çift tıklatın. NOT: IRPStackSize değeri yoksa, aşağıdaki yordamı kullanarak oluşturun: Kayıt defterinin Parameters klasöründe, sağdaki bölmeyi sağ tıklatın. Yeni'nin üzerine gelin ve sonra DWORD Değeri'ni tıklatın. IRPStackSize yazın. ÖNEMLİ: "IRPStackSize" değer adını görüntülendiği gibi yazın, çünkü bu ad büyük/küçük harf duyarlıdır. Tabanı ondalık olarak değiştirin. Değer Verisi kutusuna, listelenenden daha büyük bir değer yazın. IRPStackSize değerini 4. adımda açıklanan yordamı kullanarak oluşturduysanız, varsayılan değer 15'tir. Değeri 3 artırmanız önerilir. Dolayısıyla, önceki değer 11 ise, 14 yazın ve Tamam'ı tıklatın. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Yukarıdaki yordamı tamamladıktan sonra sorun devam ediyorsa, IRPStackSize değerini daha da artırmayı deneyin. Windows 2000 için en yüksek değer 50'dir (onaltılık tabanda 0x32). Windows NT 4.0 çalıştırıyorsanız ve yukarıdaki yordamı tamamladıktan sonra sorun devam ediyorsa, Windows NT Service Pack 4 veya Service Pack 5 uygulamanız gerekebilir
Uzun uğraşlar sonucu buldum tşkler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme