Şimdi Ara

Ağa wi-fi ile bağlı yazıcıların sık sık kopması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Büromda Türktelekom internet kullanıyorum.
    Wi-fi ile ağa bağlı 2 adet yazıcı var.Bundan yaklaşık 6-7 ay önce internet hızım 24 mb olacak olan paketi aldım ve yeni modem verdiler.Fakat o modem takıldıktan sonra ağa bağlı yazıcılarda hep kopma yaşıyorum.Kendi kendine yazılacıların ip adresi değişiyor.Her seferinde ağa bağlı yazıcı taratıp bulduğunda farklı bir ip adresi atadığını görüyorum.Tekrar ağdan yeni atadığı ip adresi ile yazıcı bağlatıyorum.İşin ilginç yanı bazen ağa bağlı yazıcıları bile bulamıyor.Ama internet kopması ile ilgili bir problem yok.Sadece yazıcılar kopup ip adresi değişiyor.
    Bunun çözümü ne olabilir,ne önerebilirsiniz bu konuda teknik olarak destek olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim...
    Teşekkürler...

• IP Binding olayı o cihazda olmayabilir, iki yolunuz var bu konuda, ya iyi bir router alıcaksınız marka bağımsız üzerine bağlanacak wifi cihazlarını da, çekim kalitesini de hesaba katarak ihtiyaç dahilinde, ip binding yapacaksınız ya da dhcp kiralama süresini uzatacaksınız.
  • bence yazıcıların ip lerini sabitle sabitlemediğin için kiralama süresi sonrası yeni ip alıyor yazıcının arayuzunden yada üzerinden yapabılırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.