Şimdi Ara

Ağabeyinizden Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
5.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler merhaba, ben İTÜde Uçak Mühendisliğinde okuyan bir arkadaşınızım.

(Hemen bölümü tavsiye eder misiniz? dediğinizi duyar giiyim :) evet tavsiye ederim, İTÜ Uçak-Uzay mühendislikleri ya da ODTÜ Havacılık ve Uzay mühendisliği, güzel bölümlerdir, iş konusu sıkıntısı çekmez ve genel olarak iyi maaş alırsınız, mesleğe sevgi önemli)

Neyse buraya kendi bölümümü anlatmak için girmedim. Eski bir hesabım vardı, şifresini hatırlamadığım için yenisini açmak zorunda kaldım.

Sizler hayatınızı belirleyecek seçimlerde bulunacaksınız. Öncelikle lütfen puanım şuraya yeter mi diye bölüm tercih etmeyi bir kenara bırakın.
    Bir bölüm ya da okul hakkında birşeyler sorduğunuzda "kesinlikle ODTÜ" ya da "kesinlikle İTÜ" diye cevaplar alıyorsanız o insanlara danışmayı hemen bırakın.
    "Diş hekimliği mi Mimarlık mı" gibi sorular soruyrsanız bu bölümleri de şimdilik en azından bir tanesini bir kenara atın ve bir an önce meslekleri tanımak için o meslekten tanıdıklarınızın yanına gidip inceleyin, yapmak istemediğiniz bir mesleği kesinlikle seçmeyin.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Arada sırada girip sorduğunuz birşeyler olursa cevap vermeye gayret edeceğim.

Hepinize kolay gelsin.
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 13:52:35 >

• Mesela itü de imalat yerine veya Ytü de elektrik yerine Kayseri'ye Abdullah Gül üniversitesine gidilirmi o zaman ? Çünkü bayağı bi övgü var her ne kadar yeni olsada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencmücahid kullanıcısına yanıt
    Söylediğimi yanlış anlamışsın. Birisi çıkar birbirine yakın üniversiteleri kıyaslarken birisini yerer diğerini kesinlikle seç derse o kişiye bakmayın demek istedim. Herhalde sorduğun sorunun cevabını herkes biliyor.
  • Bilgisayar Mühendisliği Okumak istiyorum ve ilgimde malum bilgisayar mühendislerini karpuz satarken veya cafede çalışırken görüyorum.Enerji sistemleri mühendisliğnede geleceği olan bir yer diyorlar iş imkanı olur diyorlar ama ilgim yok.Sizce bilgisayar mühendisliğimi enerji sistemleri mühendisliğimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dasmond

Gençler merhaba, ben İTÜde Uçak Mühendisliğinde okuyan bir arkadaşınızım.

(Hemen bölümü tavsiye eder misiniz? dediğinizi duyar giiyim :) evet tavsiy ederim, İTÜ Uçak-Uzay mühendislikleri ya da ODTÜ Havacılık ve Uzay mühendisliği, güzel bölümlerdir, iş konusu sıkıntısı çekmez ve genel olarak iyi maaş alırsınız, mesleğe sevgi önemli)

Neyse buraya kendi bölümümü anlatmak için girmedim. Eski bir hesabım vardı, şefresini hatırlamadığım için yenisini açmak zorunda kaldım.

Sizler hayatınızı belirleyecek seçimlerde bulunacaksınız. Öncelikle lütfen puanım şuraya yeter mi diye bölüm tercih etmeyi bir kenara bırakın.
    Bir bölüm ya da okul hakkında birşeyler sorduğunuzda "kesinlikle ODTÜ" ya da "kesinlikle İTÜ" diye cevaplar alıyorsanız o insanlara danışmayı hemen bırakın.
    "Diş hekimliği mi Mimarlık mı" gibi sorular soruyrsanız bu bölümleri de şimdilik en azından bir tanesini bir kenara atın ve bir an önce meslekleri tanımak için o meslekten tanıdıklarınızın yanına gidip inceleyin, yapmak istemediğiniz bir mesleği kesinlikle seçmeyin.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Arada sırada girip sorduğunuz birşeyler olursa cevap vermeye gayret edeceğim.

Hepinize kolay gelsin.
    Paylaş

peki makine mi uçak mı desek???

• bugrakg B kullanıcısına yanıt
    Enerji sistemleri mühendiliği hakkında kapsamlı bir bilgim yok. Ancak makina mühendisliği de elektrik mühendisliği de enerji konusunun yetkin mühendislikleridir.
    Bilgisayar mühendisliği iş olarak iyi bir durumda, kötü bir üniversitede okumaıdğın sürece sorun yok.
    Yeteneğine bağlı olarak çok para da kazanabilirsin.
    Bilgisayar mühendisliğini tavsiye ederim bu ikisi arasından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 12:03:30 >
  • paradoks37 kullanıcısına yanıt
    eğer otomotiv beyaz eşya sektörü düşünüyorsan makina daha mantıklı.

Yok benim gönlüm havacılıkta diyorsan uçak mühendsliği daha mantıklı tabi.

Ama ikisinde de bu alanların hepsinde çalşabilirsin.

Tek önemli fark bazı havayolları firmalarının artık sadece uçak ya da uzay mühendisi kabul edip makina mühendisi kabul etmemeye başlaması. THY Teknik ilanları öyle olmaya başladı mesela.
    Makina mühendisliğinin ise kppde kadrosu açılıyor 90 civarı bir puanla atanıp rahat bir hayat yaşayabilirsin.
    Hayata bakış açınla ilgili tabi devlette çalışmak isteyip istememen.
    Bizim bölümlerde kadro çok az açılır kpss için.
    Tabi kafan karışmasın, TAI TEI Roketsan gibi firmaların kpss ile bir ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 3:08:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben ileride kendimi hayal ettiğimde,labratuvarda ya da teknik işlerle uğraşırken hayal ediyorum.Bu yüzden kafamdaki seçenekler arasından 4 yer belirledim bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?Ve birde kafamdaki soruları yanıtlar mısınız?
    1-Koç Kimya(Tam Burslu) Kimya malum bölüm olduğu için çok iş alanı yok.Ama Koç Üniversitesi faktörü var,sadece 8 kişi alıyor zaten benim hayallerimde de labratuvarlardaiüniversitelerde bilim insanı olmak var.Ama Türkiye şartlarında riske girmelimiyim bilemiyorum.
    2-Ekonomi Yazılım Mühendisliği(Tam Burslu)Yazılıma ve matematiğe ilgim var.Fakat bu bölümden mezun olup özel şirketlerde,şurda burda çalışmak istemiyorum.Buranında vardır araştırmacıları mutlaka,ama ne kadarı araştırmacı oluyor bilemiyorum birde Ekonomi bana bu olanakları ne kadar sunacak ondan da emin değilim.(sorduklarım genelde övüyor).
    3-İTÜ Uzay Mühendisliği
    4-THK Uzay Mühendisliği (Tam Burslu) Uzay mühendisliğinin derslerine baktım cidden çok ilgimi çekti.Fakat çevremde sürekli insanlar "aaa uzay mühendisi mi olacan,nerede iş bulacaksın"gibi tepkiler veriyor.Açıkçası bende çekinmiyor değilim.Birde çalışma koşulları nasıldır onuda bilmiyorum.Hadi Bu bölümü seçtim sizce İTÜ'ye mi THK'ya mı öncelik vermeliyim.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eem35 -- 13 Temmuz 2013; 4:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eem35

Hocam ben ileride kendimi hayal ettiğimde,labratuvarda ya da teknik işlerle uğraşırken hayal ediyorum.Bu yüzden kafamdaki seçenekler arasından 4 yer belirledim bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?Ve birde kafamdaki soruları yanıtlar mısınız?
    1-Koç Kimya(Tam Burslu) Kimya malum bölüm olduğu için çok iş alanı yok.Ama Koç Üniversitesi faktörü var,sadece 8 kişi alıyor zaten benim hayallerimde de labratuvarlardaiüniversitelerde bilim insanı olmak var.Ama Türkiye şartlarında riske girmelimiyim bilemiyorum.
    2-Ekonomi Yazılım Mühendisliği(Tam Burslu)Yazılıma ve matematiğe ilgim var.Fakat bu bölümden mezun olup özel şirketlerde,şurda burda çalışmak istemiyorum.Buranında vardır araştırmacıları mutlaka,ama ne kadarı araştırmacı oluyor bilemiyorum birde Ekonomi bana bu olanakları ne kadar sunacak ondan da emin değilim.(sorduklarım genelde övüyor).
    3-İTÜ Uzay Mühendisliği
    4-THK Uzay Mühendisliği (Tam Burslu) Uzay mühendisliğinin derslerine baktım cidden çok ilgimi çekti.Fakat çevremde sürekli insanlar "aaa uzay mühendisi mi olacan,nerede iş bulacaksın"gibi tepkiler veriyor.Açıkçası bende çekinmiyor değilim.Birde çalışma koşulları nasıldır onuda bilmiyorum.Hadi Bu bölümü seçtim sizce İTÜ'ye mi THK'ya mı öncelik vermeliyim.
    Şimdiden teşekkürler.

1- Eğer kimyayı gerçekten seviyorsan ve benm işim bilim adamı olmak akedemisyen olmak diyorsan korkma git.
    2- Yazılım mühendisliği kimyadan çok farklı. Hangisini istiyorsun ? ki yazılımcı olmak istiyorsan yazılım mühendisliğinde okumana gerek yok. fizik mühendisliğinde bile yazılımcı olan bir sürü insan var.
    3- İTÜ uzay mühendisliği bu alanda Türkiyenin en iyisidir. Uçak mühendislerinin çalıştığı her yer ve uzay teknolojileri konusunda da çalışabilirsin. Bu sene mezun olan arkadaşlarım direk iş buldular iyi yerlerde ve iyi maaşlara. İş sıkıntın kesinlikle olmaz. Ama tabi birşeyler öğrenerek emek mererek mezun olman gerekir. Sonuçta sana maaş verecek insanlar senden onun karşılığını bekleyecek.
    Staj konusunda da bir sıkıntın olmaz. TAI, THY, TEI gbi firmaların fakülteye özel kontenjanları var.
    4- THK yeni bir üniversite olduğu için çok eksiği var, öğretim henüz kadrosu zayıf. İleride eminim iyi bir üniversite olacaktır ancak şuan ODTÜ ve İTÜyle kıyaslanacak durumda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 12:02:43 >

• Hocam kampüsleri gezdim iki üniversite arası kararımı etkileyecek bir kampüs farkı görmedim. Ama ODTÜ makina mı yoksa İTÜ bilgisayar türkçe mi karar veremiyorum. Bilgisayar mühendisliği ingilizce okuyun diyolar o aklımı karıştırıyor. ODTÜ makinada da inanılmaz lab imkanları var. En iyi makina diye kabul görmüş bir bölüm sanki. Bilgisayar mühendisliğini biraz daha istesemde makina da severek okuyabileceğimi düşündüğüm bir bölüm. (Gerçi Odtü makinanın zorluğu dillere destan ne kadar severek okurum tartışılır )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bishey

Hocam kampüsleri gezdim iki üniversite arası kararımı etkileyecek bir kampüs farkı görmedim. Ama ODTÜ makina mı yoksa İTÜ bilgisayar türkçe mi karar veremiyorum. Bilgisayar mühendisliği ingilizce okuyun diyolar o aklımı karıştırıyor. ODTÜ makinada da inanılmaz lab imkanları var. En iyi makina diye kabul görmüş bir bölüm sanki. Bilgisayar mühendisliğini biraz daha istesemde makina da severek okuyabileceğimi düşündüğüm bir bölüm. (Gerçi Odtü makinanın zorluğu dillere destan ne kadar severek okurum tartışılır )

Bu üniversitelerde makina mühendisliği okumak gerçekten zordur. Ama insan ilgi duyduktan sonra o zorluk çok da önemli değil hatta insana bir uğraş veriyor ve başarınca da çok mutlu oluyorsun.
    Bence ingilizce eğitim çok da önemli değil. ingilizce bilmek çok önemli, ancak ingilizce bir bölüm okuyunca şakır şakır ingilizce konuşabileceğini zannetme erasmus ya da yazın dil okullarına İngiltereye ya da work and travel ile ABDye gitmek sana gerçekten bir dil öğretecektir. Zaten kitapların çoğunun Türkçesi yok ingilizce kitaplardan çalışmak zorunda kalacaksın. İTÜde tam anlamıyla Türkçe bölüm de yok, en az %30 ingilizce programları var ki burada bu oranı istersen %70e kadar çıkarabilirsin.
    Bilgisayar mı makina mı konusu sana kalmış. Bilgisayar mühendisi olursan çoğunun yaptığı gibi yazılımla uğraşacaksın büyük ihtimalle ki bu sürekli bilgisayarın başında olman demektir. ama sen bu işi seviyorsan sıkıntı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 13:17:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dasmond

quote:

Orijinalden alıntı: Bishey

Hocam kampüsleri gezdim iki üniversite arası kararımı etkileyecek bir kampüs farkı görmedim. Ama ODTÜ makina mı yoksa İTÜ bilgisayar türkçe mi karar veremiyorum. Bilgisayar mühendisliği ingilizce okuyun diyolar o aklımı karıştırıyor. ODTÜ makinada da inanılmaz lab imkanları var. En iyi makina diye kabul görmüş bir bölüm sanki. Bilgisayar mühendisliğini biraz daha istesemde makina da severek okuyabileceğimi düşündüğüm bir bölüm. (Gerçi Odtü makinanın zorluğu dillere destan ne kadar severek okurum tartışılır )

Bu üniversitelerde makina mühendisliği okumak gerçekten zordur. Ama insan ilgi duyduktan sonra o zorluk çok da önemli değil hatta insana bir uğraş veriyor ve başarınca da çok mutlu oluyorsun.
    Bence ingilizce eğitim çok da önemli değil. i Onun yeringilizce bilmek çok önemli, ancak ingilizce bir bölüm okuyunca şakır şakır ingilizce konuşabileceğini zannetme.ne erasmus ya da yazın dil okullarına İngiltereye ya da work and travel ile ABDye gitmek sana gerçekten bir dil öğretecektir. Zaten kitapların çoğunun Türkçesi yok ingilizce kitaplardan çalışmak zorunda kalacaksın. İTÜde tam anlamıyla Türkçe bölüm de yok, en az %30 ingilizce programları var ki burada bu oranı istersen %70e kadar çıkarabilirsin.
    Bilgisayar mı makina mı konusu sana kalmış. Bilgisayar mühendisi olursan çoğunun yaptığı gibi yazılımla uğraşacaksın büyük ihtimalle ki bu sürekli bilgisayarın başında olman demektir. ama sen bu işi seviyorsan sıkıntı değil.

Hocam dil sınavında 140. Oldum türkiyede. İngilizcem oldukça iyi aslında. Ama günlük ingilizce bu. Teknik ingilizce lazım olmaz mı iş hayatında?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bishey kullanıcısına yanıt
    Evet pratik konuşmanın yanında teknik ingilizce lazım olur ki zaten onu mühendislik okuduğunda paşa paşa öğrenirsin :)
  • Hocam bi sorum olucak sana ben thk uçak mhendsliğinde okumaktayımda. acaba staj konusunda kendim nasıl başvurabilirm kurumlara nasıl kendimiz arıyoruz? okul sizi ostimde arge şirketlerine yönlendiricez dedi.Başarılılarda roketsan tei ye gdeblcekmiş.ama ben kendim bulmak istiyorumda.Yardımcı olablrmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKB1907MKB

Hocam bi sorum olucak sana ben thk uçak mhendsliğinde okumaktayımda. acaba staj konusunda kendim nasıl başvurabilirm kurumlara nasıl kendimiz arıyoruz? okul sizi ostimde arge şirketlerine yönlendiricez dedi.Başarılılarda roketsan tei ye gdeblcekmiş.ama ben kendim bulmak istiyorumda.Yardımcı olablrmisin?

Ben kendim direk firmalara başvurmadığım için bilmiyorum. Fakülteye verilen kontenjanlarımız var TEI, THY, TAI gibi firmalardan. onlara başvurmuştum. mesela THY Teknik 40 kişilik kontenjan veriyor her sene 24 uçak, 16 uzay mühendisliği öğrencisi olmak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 13:45:37 >
  • Dasmond D kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı sınıfta başlamştı hocam sizin stajlar?
  • 1. sınıf sonunda makina fakültesinde atelye stajı yapılır genelde. 1. stajı bitirdikten sonra 2 ile 3ün sırası önemli değildir. istersen 2. sınıfın sonunda bile yapabilirsin bizde kesin bir zaman durumu yok.
  • Dasmond D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağol. Pki bi tavsiyen var mı bana.dediğin gbi okul yeni olduğu için eksikleri çok.Ama allhtan hazrlğı iyiydi bya ingilzcem ileri seviye şuan. Blümde yada sonrasında yapmamı tavsiye ettğin brşey var mı? kndimi nasıl geliştireblirm
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKB1907MKB

Anladım hocam sağol. Pki bi tavsiyen var mı bana.dediğin gbi okul yeni olduğu için eksikleri çok.Ama allhtan hazrlğı iyiydi bya ingilzcem ileri seviye şuan. Blümde yada sonrasında yapmamı tavsiye ettğin brşey var mı? kndimi nasıl geliştireblirm

Mezun olmadığım için iş sonrası hakkında tavsiye veremem ama okurken uzmanlaşacağın alanı erken seçip kendini o alana adapte etmeni tavsiye edebilirim. :)
  • Pki sağol abicim:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.