Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
23
Favori
337.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Estağfurullah

Ps420nin rodaji bitti mi?

Ayrica ortalama ilk 10 depo; istediğiniz performansı vermeyebilir. Bununla birlikte cok da zorlamamak gerekir Bunlardan sonra alışınca kırbacı da eksik etmemek lazım
    Orjinal eksozun içindeki katalizor petekleri, yuksek isi ve basinc altinda temizlenir. Tikanirsa kimyasal ile temizlenebilir ama dogal yoldan temizletmek en iyisi. Kat.'lı eksozla stihl gibi sesi vardı
    Susturucunun çıkışında, süzgeç benzeri telden örülmüş bir parca(kıvılcım penceresi/spark arrestor screen) vardır; ecnebilerin kuru ormanda eksozdan cikabilecek kıvılcımdan yangin baslamamasi icin koyduklari zımbırtı. Bu tıkanırsa motorun calisma karakteri degisir; sanki karburator ayari bozulmus veya benzine yagi cok katmissiniz gibi olur. Dışarıdan kolayca cikarilip temizlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 5 Aralık 2018; 21:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    henüz çalıştırmadım ustad kutusunda duruyor çalıştırmam mart ayını bulucak sanırım daha doğrusu babamın kullanması bu tarihi bulucak memleket kar altında bi kalksın kullanıcaz mutlaka
  • Selamlar, motorlu testere sevdalıları, benzin kokusu müptelâları(kendimi anlatıyorum) Donanım haber ölücüsü olmasam da, güçlü bir testere arayanlar icin bir fırsat ve yeni bir satıcı keşfettim

Gerek internet, gerek de yapımarketlerdeki(bazen de online satış sitelerindeki) uçuk motorlu testere fiyatları, beni başka arayışlara yönlendirdi Odun da mı yakmıyak

Burada büyük sınıfta tavsiye ettiğim, Oleomac Gs650ye (china yapımı olmasından dolayı soğudum açıkçası) alternatif olarak gördüğüm(hatta daha iyisi), japon malı(Yamabiko Corporation)Echo Cs-620sx bakmaya başladım

Baştan söyleyeyim, anketör veya pazarlamacı değilim, en ufak bir çıkarım, ortaklığım yoktur, babamın uşağı da değiller; konu aşağıda yazdığım gibi gerçekleşti Amacım, ihtiyaç sahiplerinin işi görülsün, konuya china harici motor fotoğrafı ve incelemesi girilsin

Karşıma çıkan https://www.tarimmotor.com sitesindeki, 2.259,99 TLlik fiyatı, dikkat çekiciydi. Daha önceden, piyasadan bu kadar bariz farklı(piyasada 3100₺) düşük tutarları irdelediğimde; hüsrana uğramıştım(ya stok yoktu ya da fiyatlar yanlıştı/güncel değildi). Bu sefer de beklentiyi düşük tutarak orada yazılı telefonla irtibata geçtim. Internet siteleri yapım aşamasındaymış ve güncel değil; lakin ilgilendigim Echo Cs620sx fiyatını sorduğumda buraya yazmaya değer olduğu kanısına vardım

420€(euro) Kdv dahil ve ücretsiz kargo 08.12.2018 bugün itibariyle 6.04₺ kur ile 420€, 2.536₺ yapıyor. Piyasada en ucuzu 3.100₺ olan bir ürün için fırsat sayılır. Tabi bu fiyat da ay sonuna(aralık 2018) kadar geçerli. Gs650yi sorduğumda "Çin'den geliyor" denildi, kâr oranı fazla olduğu için onu da önerebilirdi

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

Ürunden bahsetmeye fazla gerek yok zaten, ecnebi memleketinde efsanedir; f/p oranı ve kesimiyle.. Bir husqvarna gibi bol oyuncağı yok; mesela primer el pompası, klavuz kapağından düşmeyen somunları, katlanabilir depo kapak tutacakları v.s yok. Olabildiğine basit, japon kafasında sorunsuz ve sugihara palasıyla piyasaya sürülmüş.

Satıcıya dönecek olursak; n11 ve gg mağazaları da var ama komisyon nedeniyle fiyatlar piyasayla eşitleniyor

0276 212 3491 numaralı iş yeri(Uşak ilinde) telefonunu arayıp, sipariş vermeniz hâlinde, komisyon vermiyorsunuz. Havale/eft, kart ile ödeme yapılıyor. Taksit de mümkün kart ile. Kampanya v.s de yapabiliyorlarmış zaman zaman.

Stihl, Husqvarna, Oleomac, Dolmar, Echo markaların ürünlerini de satıyorlar, telefonla arayıp stok ve fiyat sorulabilir. Kendi siteleri güncel olmadığından, sipariş islemlerinizi de telefonla yapın, siteden veya n11/gg'dan değil

Firma yorumlarında olumsuz birşeyle karşılaşmadım, zaten kimsenin vebaline de girmek istemem. Amaç bilgilendirme. Belli başlı online sitelere alternatif olsun.

Google'dan konum ve yorumlar için:
    Arslan Motor
    Arslan Motor
    https://goo.gl/maps/TuQhVLvVmvj

Firma Resmi Adı: Arslan Motor, Gübre, Tarım, İnşaat, Tekstil, Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Benzer bir hikayeyle, uyguna fiyat veya ürün alan oldu ise, buraya yazmaları önemle rica olunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 8 Aralık 2018; 23:31:1 >

yazdığın kadar var ise orman dayanmaz bu canavara
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Husqvarna 560xp ye kafa atıyor (husky 3.5kw iken, echo 3.32kw ve kestiği alanin daha geniş olmasina ragmen cok yakin sonuc vermis)

Videoda dikkat ederseniz,sol eliyle abanmiyor motora, olması gereken de bu aslinda; yormadan kesim için.

Forumlarda falan popi bayağı; üzerindeki bobin limitsiz, yaptığın karburator ayarı kadar devir cevirebiliyor. Eksoz ve port açınca sınıf atlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 9 Aralık 2018; 1:13:0 >

evet video da öyle görünüyo Echo gibi markadan bu performans beklemezdim doğrusu . Aslında benim için en önemli olan motorun sorun çıkartmaması . Bu sebepten ne alıcaksam alayım hep her üründe fazla parasını verip bilinmiş tanınmış olanı almaya çalışmışımdır . Şimdilik Dolmarın performansını merak ediyorum ama ilerde bu atak yapan Echo da neden olmasın . Hata benimle aynı tarihte alan bir vatandaş ile beraber aldık ve sonrasında ilk deneyen haberdar etsin diye telf no vermiştik . Ordu Şehrinde denemiş arkadaş Dolar MS 420 yi nasıl diye sordum çok güzel çok beyendim dedi resim atmıştı hata baya bi odun kesmişti .
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Echonun hacim/güç oranı bazı ürünlerinde düşük olsa da eski bir markadır.Bkz. 2 silindirli eski twin motoru;

Efco(oleomac ile ortak) veya secho(çin menseili) ile karıştırmamak lazim

tek el ile bunu yapması motorun performansının gerçekten iyi olduğunu gösteriyo başarılı bi video olumuş
  • Bir online satış sitesinin, konuyu okuduğundan iyice şüphelenmeye başladım. Echo Cs620sx 2750küsür liraya satışta
    ya distribitör mapaş indirime gitti(böyle olsa diğer sitelere de yansırdı), ya da dediğim gibi 455£ ya denk geliyor; arada 200 TL fark var
  • Profesyonel sugihara palanın, uç/makara kısmının değişim kolaylığı Aradaki fiyat farkını veya sadece pro.makinelerde bulunmasını açıklar. Ayrıca orta kısımlardaki farklı renkte olan yerler, hafif materyal içererek; ağırlığı düşürür.

Dolmardaki 45cm standart palayı akasya ağacı ezince, komple değişmek zorunda kalmıştım Bundan olsaydı üç perçinle iş tamamdı.

Fotoğrafta ok ile işaretlediğim kısımdaki(çark göbeği) delikten gres basmayı ihmal etmeyin; özellikle yeni üründe. Zincir yağı oraya fayda etmiyor.

• Oradan gres basıldığını bilmiyodum, acaba benim palada da var mıdır basılcak yer bi bakayım.

Zincir yağının orayı da yağlayacağını düşünüyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    zincir yağı kısmen yağlama sağlar ve akıcı olduğundan kalıcı olmaz.
    Husqvarnanın bazılarından gres tabancası çıkar; Sn. Cantan bilir

zincir kadar, palanın da kondisyonu önemli, kesim performansında.
    www.madsens1.com
    Chain Saw Guide Bar Maintenance
    http://www.madsens1.com/bnc_bar_maint.htm

www.madsens1.com
    Main Menu
    http://www.madsens1.com/mnu_main.htm

bu sitede birçok faydalı içerik var. Gerçi millet olarak herşeyi youtubedan bakmaya alıştık ama okumakta fayda var

zincirin kuyruğuyla taşınan yağ; çark merkezine ne kadar ulaşır tartışılır. Gresleyince çark el ile rahatça çalışır hale geliyor bende. Zincir yağıyla o kadar rahat dönmüyor

• selamlar; burdaki topik e çok uzun olmayan zamandan beri hep denk geliyorum konuyu başından sonuna kadar okuyamasamda yararlı olabilecek bilgileri az çok alabildiğim kanısındayım zaman zaman verdiğiniz liklerde fiyat kontrolü de yaptım zaman zaman verdiğiniz linklerdeki testereleri de inceledim(kendimce fiyatı uygun olanıda aldım) konuyu inceledikçe Türkiye şartlarında bulunabilecek(alınabilecek) az çok markaların ürünlerine bakma şansım oldu teşekkür etmek istedim; hemde tükiyede bulunabilen modelleri sizlere sormak istedim kendimce fiyat performans olsun gelmeyen modeller olsun danışmak istedim şu testere türkiyede satışı olan bir testere diğer model de teknik özelliklerine bakınca baya iş görür ama satılmayan bir model gelirse belki ileride de imkanım olursa alabilirim diyeceğim bir model
    ilk olarak şu model hoşuma gitti (fiyatı hoşuma gitmedi :) )

ikinci olarak satışı henüz olmayan model teknik özellikleri ve ağırlığı gayet güzel gibi

bu link de resmi sitesi

https://www.husqvarna.com/tr/urunler/motorlu-testereler/543-xp/966776133/

eğer ikinci verdiğim model ülkeye 2 yıl gibi bir sürede gelmezse ilk verdiğim linkteki modeli sürekli fiyat takibinde bulunup elime para geçtiğinde alacağım

ben testereyi meşe ağacı devirme ve doğrama için alacağım zannedersem bu modeller beni üzmeden işimi görür cinsten tabi siz değerli arkadaşların yorumlarını da görmek isterim yakın zamanda aldığım testere(olemac gsh 51) işimi görüyor ama ileri ki zamanda daha ağır koşullarda nasıl olur bilemem iyi forumlar dilerim

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Husqvarna nın guzel modelleri olmakla birlikte, ulkemizde belli başlı modeller dönüp duruyor. Distribütör cullas ın sayfasindan, bizdeki modelleri takip edebiliyoruz ancak. Yeni model gelirse de oradan gorebiliyoruz en resmi kanaldan.
    www.cullas.com.tr
    Cullas Orman Bahçe ve Tarim Mak. San. Tic. A.Ş. Husqvarna İsveç resmi ülke distribütörü.
    http://www.cullas.com.tr
    siteleri de bu siralar calismamakta kararli

Yukarida bahsettiginiz modellerin yerine, 353 v.b serilere el-mecburuz simdilik.xp modellerin bir kisminin ; ozellikle yurtdışında revacta olanlarin esamesi okunmuyor. Tutturmusuz bir 61 ve 55 husqvarna gidiyoruz.

Husqvarna 572xp favorim simdilik sadece youtube uzerinden gorebiliyoruz ülkemizde

Marka bazinda, stihle kafa tutabilen bir bu var zaten(echo gelenekçi, oleomac çin e kaydı zaten). Piyasa çinlilere kaldi;bilmemne power ve germany diye utanmadan yazanlar. Hele ki şu alpinayi itaylan diye satmalari yok mu

Diger yandan husqvarna, fantastik ozelliller de sunabiliyor; trio brake ve kış seti(bkz.fotograf) v.s

Eldekiyle mutlu olmak en iyisi, senede bir ağaç devirecegim diye, elimdeki 3hp lik makineyi yok sayip, binlerce liraya daha buyuk birsey almak, evde yiyecegim fırça ile birlesince mantikli gelmiyor bozulup ariza cikarmaya baslarsa o ayri tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 15 Aralık 2018; 13:53:5 >

• 60cc sinifta tavsiye ettiğim, Echo cs620sx in bir handikapini paylasiyorum. O da benzin deposunu barindiran alt plastigin, elcik baglanti kismindan kırılabilmesi;(aynı durumu stihlin bazı modellerinde de yaşayanlar var)

Videoda ve devam videolarinda onarımı mevcut.

Lakin ülkemiz şartlarında, gayet pahalı bir islem olacaktir.

3000₺ civarinda para verdigim motorda boyle birseyle karşılaşsam tepkim şu olurdu

Yine bu sinifta mantıklı buldugum(1200₺ gecmemek kaydiyla) Zomax zm6010 ise, stihl ms361in kopyasi cikti hava filtre/karburator ve starter yapilari ayni en azindan basarili birseyi taklit etmisler

Ayrıca, belli başlı markaların modellerinin, güc/ağırlık oranlarını(renkli sütun) içeren bir tablo da ekleyelim, kılavuz olsun(ms500i lider);

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 16 Aralık 2018; 13:8:42 >

• Bugün hem zeytinleri budayayım hem de kışlık odun hazırlayayım dedim.

İlk defa yağ benzinden önce bitti anlam veremedim.

Bikaç defa da zinciri toprağa değdirdim baya köreldi.

Buarada palanınn ucunda gres basılcak biyer yokmuş.
    sanırım yağ kapağını değiştirmem gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 16 Aralık 2018; 18:44:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Bugün hem zeytinleri budayayım hem de kışlık odun hazırlayayım dedim.

İlk defa yağ benzinden önce bitti anlam veremedim.

Bikaç defa da zinciri toprağa değdirdim baya köreldi.

Buarada palanınn ucunda gres basılcak biyer yokmuş.
    sanırım yağ kapağını değiştirmem gerek.
    Toprak ve taştan sakınmak gerek zinciri. Bu sebepten ki, bir süre toprak üzerinde kalmış kütüğü, fırça vasıtasıyla temizlemeden kesmem

Aynı yağ erken bittiyse, kapaktan ziyade, o ringi değişebilirsin. Kapak pahalıdır; malum stihl das desdere Bir de durduğu yere, yağ bırakıyor mu bakmak lazım

Gres yuvasi yoksa, elmas uç pala olabilir. Çark var mi icinde?

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Toprak ve taştan sakınmak gerek zinciri. Bu sebepten ki, bir süre toprak üzerinde kalmış kütüğü, fırça vasıtasıyla temizlemeden kesmem

Aynı yağ erken bittiyse, kapaktan ziyade, o ringi değişebilirsin. Kapak pahalıdır; malum stihl das desdere Bir de durduğu yere, yağ bırakıyor mu bakmak lazım

Gres yuvasi yoksa, elmas uç pala olabilir. Çark var mi icinde?

Alıntıları Göster
    Bi türlü foto atamadım telden heral.

Yağın erken bitmesinin kapaktan sızdırmasıyla alakası yok çünkü olsa 2 damla anca akıtıyor.

Dediğin gibi lastiklere bakayım yoksa o kadar para verilmez.

Muhtemelen koyduğum yağ ince geldi.

• Bende 20w50 yagda bile, en açık ayarda hep kafa kafaya giderdi yağ.

0 viskotize yağ olsa bile erken bitmemesi gerek; biterse ve fark edilmezse, zincir kuru calisacagindan ya kopar, ya da palayi bozar

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Bende 20w50 yagda bile, en açık ayarda hep kafa kafaya giderdi yağ.

0 viskotize yağ olsa bile erken bitmemesi gerek; biterse ve fark edilmezse, zincir kuru calisacagindan ya kopar, ya da palayi bozar
    Bida deneyeyim de olmazsa az kısarım ayarını.

Ben hiç yağa takılmam 10-40 15-40 20-50 sae 30 koyarım yeter ki çok kalın ya da ince olmasın.

Palanın ucunda çark var evet, zincir oturuyor dönüyo yağdan alıyo demek ki, hepsi öyle sanıyodum ben.

Bi de çok büyük ağaçları kesemiyorum tecrübem yok.

Bi ustanın yanında görerek ya da anlatarak dinleyerek ders almadım, hobi gibi amatörce kesiyorum öyle.

2008 de aldım motoru, bu daha 2. zincirim. Biri zaten yanlış eğelemekten bitti gitti

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.