Bildirim
ağda bulunan pc deki programları diğer pc lerden çalıştırmak
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
remote admin i dene.Kullanımı en kolay programlardan biri.Ama bütün makinelere yüklemek gerekiyor.Yoksa çalışmaz... -
Ne alakası var 14 kişi aynı desktop ta mı çalışacak.
quote:
Orjinalden alıntı: sarilincasana
remote admin i dene.Kullanımı en kolay programlardan biri.Ama bütün makinelere yüklemek gerekiyor.Yoksa çalışmaz...
-
quote:
Orjinalden alıntı: General
Ne alakası var 14 kişi aynı desktop ta mı çalışacak.
quote:
Orjinalden alıntı: sarilincasana
remote admin i dene.Kullanımı en kolay programlardan biri.Ama bütün makinelere yüklemek gerekiyor.Yoksa çalışmaz...
Evet yaw ne alakası var. Herkes aynı pencerede bir word sayfası açıp onunlamı çalışacak.
Bu şekilde ancak bazı muhasebe ve dos programları çalışıyor. Sanal sürücü oluşturuyorsun. Oradaki programın çalıştırılan exe dosyasını, kullanacak olan kişinin bilgisayarına kısayol olarak koyuyorsun. Bunun için de Ağ Bağlantılarım'ı sağ tıklayıp Ağ Sürücüsüne Bağlan seçeneğini seçip, bağlanmak istediğin bilgisayarın adını falan giriyorsun.
-
+1 remote deskop'la bunun hicbir alakası yok ! -
Benim düsüncem Server makineden kısayolunu bütün makinelere at Böylece herkez office programını ana makineden calıstırmıs olucak ama networku kasabilirsin Bence hepsine office kur Hem networkunu kasmamıs olursun.hemde zorluk cıkarmaz sana...
Kolay gelsin ..... -
radmin benim işime yaramaz ki
kısa yolunu atmayı ben de düşündüm fakat biliyorsunuz ki ağdan çalışırken her program kısayol yönteminde çalışamıyor, illa kendi dll lerinin, system dosyalarının da o pc de olsun istiyor.
bahsettiğim şekilde ağdaki bir pc de bulunan programın diğer pcler tarafından çalışması mümkün değil midir? -
eğer bahsettiğin Office se , özel sürümü var. network te bir sunucuya yüklüyorsun, terminaller e yüklemiyorsun hepsi ordan çalıştırıyor... Ancak Server a güvenmen lazım, bütün makinaların yükünü çekebilcek bir server gerekiyor. -
Dostum bu sürüm hakkında biraz daha bilgi verir misin? mesela sunucu bilgisayarda ne gibi özellikler ve programlar olmalı? -
Bu konuyu bir ara araştırmıştım ancak bilgilerim çok eski. Mikrosoft ile görüşmen lazım. + oldugu gibi - leri de var. en basiti sadece server da update yaptıgında tüm office lerin update olması, server göçerse bütün terminaller işe yaramaz durumu geliyorr -
2003 kurup terminal server olayına girebilirsin
14 makine için bir masaüstü sistem kasa bilir ama sana ideal çözüm olur -
+1 iRoNMaSTeR
local ağda uzak masaüstü performanslı çalışabilir.
ancak client mimari olmadığı için server ı çok kasar. Biz bir yere P4 çift işlemci Raid5 IBM server kurduk. 4 GB ram i var. üzerinde SQL çalışıyor. oraya 15 terminal (farklı illerden) internet üzerinden bağlanıyor ancak Server(win2000) a değil, Server ın önüne bir Server daha (win2000 veya 2003 de olabilir) koyarak. Cunku bizzat server o kadar session da şişiyor. aradaki bir makina sadece RDP yi calıstırdıgından sorunsuz calısıyor. yine de Uzak masaüstü (RDP) yi denemek lazım. -
Tabi bununla beraber Terminal Serverda lisans olayına gireceksen işte makine başına 50$ maliyet artışı demek olur
45 günlük sınırsız terminal serverı kullanabilirsiniz ama sonuçta lisans işin içine girerse maaliyetler artar
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X