Şimdi Ara

Ağdaki Ekranları kapatma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birbirine switch ile bağlanmış 12 adet ekranımız var ve bu özel switch'in 172.29.1.1 gibi bir ip si var ve ekranları yönetmemizi sağlıyor. Ayrıca bu ekranlarda çalışabilen 2 adet .dat şeklinde ıdle(kapat) ve on(aç) dosyaları var. Aynı ağda iken bilgisayarımızda bu dosyaları manuel olarak çalıştırdığımızda ekranlar açılıp kapanıyor ,yani dosyalar çalışıyor. Amacım bu işlemlerin otomatik olarak belirtilen saatlerde çalışması. Windows görev zamanlayıcısı ile bu .dat dosyalarını çalıştırabiliyoruz , fakat denediğimde .dat dosyası ms-dos modunda çalışıyor lakin ekranlara bu komut ulaşmıyor. Sorunun ağdaki bir ayardan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

.dat dosyasındaki komut aşağıdaki şekildedir.

echo off
    rem =====================================================================================
    rem = Switch the wall on. =
    rem = =
    rem = =
    rem = IpBCMC: BCMC "Client" IP address (or hostname) =
    rem = =
    ==================================================================================

set IpBCMC=172.29.1.1

echo {"action":{"name":"switchOn"}} > command.json
    @curl -v --data @command.json -H "Content-Type:application/json"http://%IpBCMC%/ol/wall/actions

cls
    echo.
    echo **********************************************************************
    echo * *
    echo * Wall will be switched from idle to on. *
    echo * *
    echo **********************************************************************
    echo.
    del command.json
    pause

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yen_gec21 -- 17 Şubat 2014; 12:51:07 >

• yen_gec21 Y kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olamıyorum ama merak ettim, ekran dediğiniz dumb terminal mi, bu sistemi hangi maksatla kuıllanıyorsunuz?
    Uygulama hakkında mahsuru yoksa bilgi verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 17 Şubat 2014; 11:36:57 >
  • 12 adet lcd ekran birbirine switch vasıtası ile bağlı . kumanda ile manuel kapatmak zor olduğu için bahsettiğim .dat dosyaları ile otomatik kapatmak istiyoruz.
  • yen_gec21 Y kullanıcısına yanıt
    Bu lcd'ler ethernet girişli mi? Kontrol ettiğiniz sadece giriş sinyali mi yoksa power açma kapama mı yapıyorsunuz. Bütün lcd'ler belirli saatlerde aynı anda açılıp kapatılacaksa elektriği kesip açarak kontrol etmek çözüm olursa daha pratik bir yöntem bulunabilir.
  • Evet Lcdler ethernet girişli ve ağ üzerinden haberleşebiliyorlar. Giriş sinyalinden ziyade lcdleri stand-by mode almak veya kapatmak istiyoruz. .bat dosyası ile kapatılabiliyor manuel olarak fakat bunu otomatik olarak yapması büyük kolaylık olacak bizim için. Lcd'ler ile aynı ağda olup bu komutları elle çalıştırdığımda reaksiyon alıyorum fakat , görev yöneticisi ile denediğimde birşey bu komutların lcd'lere ulaşmasını engelliyor. Sorun ağ ayarlarında bir değişiklik yapılarak giderilecek gibi görünüyor fakat ne olduğunu çözemedim. Aslında lcd olarak değilde aynı ağda bulunan 2 bilgisayardan biri diğerini kapatmaya çalışıyor olarak düşünebiliriz. Sadece .bat dosyasında kapatılacak bilgisayarın ip'sinin ayarlanması gerekiyor şeklinde yaparak bu işlem yapılabilir. Forumda araştırdığım kadarıyla uzaktaki bilgisayarı kapatma komutları doğru olduğu halde ağ üzerinden bu işlemi gerçekleştirmeyen bir üye var fakat o konuda da çözüm tam olarak belirtilmemiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.