Şimdi Ara

Age of Empires 2 de Pers Fillerine Karşı Savunma? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
32.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fransızları alıcan 120 Knight + 50 Halber yanına okçu felanda eklersin yada monk da olur .Knight üretecek kadar binan varsa avantaj olur.Knightlar sayıca azaldığında zayıf kalan fillere gidecekler o arada tekrar basman gerekecek,çünkü Knight fillerin arasına daldığında dağıtacaklar filleri,diğer alternatif knightlar ezildikçe Halberdier basman .Monklar orada zaten herşeyi karıştıracaklar.Eğer filleri 100 adet basan adam onları hayranı olduğu için yapmadıysa hepsini birarada göndermeyip gruplar halinde getirecektir.Hala birşeyler yapamıyosan zaten oyundan çık sonrada oyunu kladır makineden
  • kuzenimle her vs yaptığımızde o hep persleri alıyor
    bu bilgileri edinmem iyi oldu
  • tek çözümü ya saracen olacaksınız yada mongol ..... korede alabilirsiniz aslında kore alırsanız 2-3er mancınıkları kamikaze olarak ordulara yollamanız ardındanda halberd veye pokeman (pikemen) yollamanız gerekiyor saracen olursanız pokemon yerine memlük bassanızda olur
  • 100 tane fili basabilen biri rahatça 5-6 tane trebuchet basabilirki bence 20 tane basar bu kadar trebuchet 20 saniyede surlarını indirir ve filler şehrine balıklama dalar.Bunu engellemek için surların arkasında rakibin canını götürmekten çok dayanacak askerler gerekir paladin ve camel uygun olur.Bu atlılar ve arkasına koyacağın heavy cavalry adındaki atlı okçuları yerleştir ve bunlar olurken menzil özelliği açık hızlı convert yapma özelliği olan seçtiğin ırktaki monklar ile bu fillerin büyük bir kısmını kendi tarafına çekeceksin fakat bu yeterli olmayacak arkadan asker çıkarmaya devam etmelisin.Ve bastırdığın bu saldırıdan sonra rush yaparak rakibi dümdüz et.
  • 3-4 halberdier bir fili yer dostum olmadı mameluke de yapabilirsin.Britons un longbowman ları da çok etkili.
  • konu fena hortlamış hatta takla atmış
  • Konunun tarihi baya eski. Ama ben yinede yorum yapayım dedim . ilk olarak rakibin 100 fil yapmasına izin vermek zaten en büyük hata olur. Rakip 100 fil yapana kadar zaten sizinde en az bir 100 kişilik ordu kurmuş olmanız lazım. Rakip saten 100 fil yapabilmişse bilinki ekenomi işini biliyor . Eğer rakibin 100 filini yolda gelirken fark etmişseniz kendinizi boşuna yormayın . Oyunu bırakın zaten kurtulamazsınız. Eğer rakibi filleri yaparken görüp saldırı yapacağını anlarsanız belki durdurma şansınız olabilir. çevreye en az 2 kat sur döşenmeli. Surların arkasına bomberd tower . filleri surların önünde yavaşlatmak için ucuz askerler . Filler yavaş oldukları ve 100 fil olarak büyük bir ordu olacakları için bol bol topcu koyun rahat vurursunuz . Yakında deniz varsa topcu gemilerle destekleyin ve bolca halberdier yapın . Ama söylediğim gibi 100 fil durdurulması imkağansıza yakın bir ordu . Durdursanız bile çok fazla kayıp verirsiniz ekenomi isimli bir şeyiniz kalmaz . Yada adam 100 fil yapmışsa oyunu resetle iş çözüldü (isimlerini hatırlayamıyorum kusura bakmayın) Bu arada adam oyunu biraz biliyorsa fillerin yanında başka askerlerde getirir yani en iyisi oyunu kapat çok zamanını alır bunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemihCcC -- 23 Aralık 2012; 16:27:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SemihCcC

Konunun tarihi baya eski. Ama ben yinede yorum yapayım dedim . ilk olarak rakibin 100 fil yapmasına izin vermek zaten en büyük hata olur. Rakip 100 fil yapana kadar zaten sizinde en az bir 100 kişilik ordu kurmuş olmanız lazım. Rakip saten 100 fil yapabilmişse bilinki ekenomi işini biliyor . Eğer rakibin 100 filini yolda gelirken fark etmişseniz kendinizi boşuna yormayın . Oyunu bırakın zaten kurtulamazsınız. Eğer rakibi filleri yaparken görüp saldırı yapacağını anlarsanız belki durdurma şansınız olabilir. çevreye en az 2 kat sur döşenmeli. Surların arkasına bomberd tower . filleri surların önünde yavaşlatmak için ucuz askerler . Filler yavaş oldukları ve 100 fil olarak büyük bir ordu olacakları için bol bol topcu koyun rahat vurursunuz . Yakında deniz varsa topcu gemilerle destekleyin ve bolca halberdier yapın . Ama söylediğim gibi 100 fil durdurulması imkağansıza yakın bir ordu . Durdursanız bile çok fazla kayıp verirsiniz ekenomi isimli bir şeyiniz kalmaz . Yada adam 100 fil yapmışsa oyunu resetle iş çözüldü (isimlerini hatırlayamıyorum kusura bakmayın) Bu arada adam oyunu biraz biliyorsa fillerin yanında başka askerlerde getirir yani en iyisi oyunu kapat çok zamanını alır bunlar :)

Vay arkadaş sen bu oyunu biliyorsun : )

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: SemihCcC

Konunun tarihi baya eski. Ama ben yinede yorum yapayım dedim . ilk olarak rakibin 100 fil yapmasına izin vermek zaten en büyük hata olur. Rakip 100 fil yapana kadar zaten sizinde en az bir 100 kişilik ordu kurmuş olmanız lazım. Rakip saten 100 fil yapabilmişse bilinki ekenomi işini biliyor . Eğer rakibin 100 filini yolda gelirken fark etmişseniz kendinizi boşuna yormayın . Oyunu bırakın zaten kurtulamazsınız. Eğer rakibi filleri yaparken görüp saldırı yapacağını anlarsanız belki durdurma şansınız olabilir. çevreye en az 2 kat sur döşenmeli. Surların arkasına bomberd tower . filleri surların önünde yavaşlatmak için ucuz askerler . Filler yavaş oldukları ve 100 fil olarak büyük bir ordu olacakları için bol bol topcu koyun rahat vurursunuz . Yakında deniz varsa topcu gemilerle destekleyin ve bolca halberdier yapın . Ama söylediğim gibi 100 fil durdurulması imkağansıza yakın bir ordu . Durdursanız bile çok fazla kayıp verirsiniz ekenomi isimli bir şeyiniz kalmaz . Yada adam 100 fil yapmışsa oyunu resetle iş çözüldü (isimlerini hatırlayamıyorum kusura bakmayın) Bu arada adam oyunu biraz biliyorsa fillerin yanında başka askerlerde getirir yani en iyisi oyunu kapat çok zamanını alır bunlar :)

Vay arkadaş sen bu oyunu biliyorsun : )

:D

• Of Monsters and Men kullanıcısına yanıt
    Aynen baya olmuş siz oynamayalı :), 100 file 100 halber yetmez, o kadar kolay ölmüyor filler Normal durumda zaten 4-5 civarı halber 1 fili anca alabiliyor gibi :)

• Konu iyi hortlamiş mogollari sec atlilariyla vur kac yap ama haritanin giant olmasi gerekir ancak kacarsin

• Bu arada konunun acilma tarihi 2007 miş, ben 2017 olarak gordun vay be hàlà baya oynayan var age of empires'i dedim, en iyisi bir göz doktoruna gözukmek

• azteklerin monklarini kullanın relicleri toplayip bol bol monk basın uzaktan filleri cevirirsiniz kendi safiniza sonra kendi kendini yesin dursun :))))
  • arkadaşlar bende yeni başladım oynamaya bi sorum var. Oyunda farklı ırkların ne özelliği var? Mesela Türklerin özelliği ne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sun of the beach

arkadaşlar bende yeni başladım oynamaya bi sorum var. Oyunda farklı ırkların ne özelliği var? Mesela Türklerin özelliği ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir77 -- 20 Haziran 2017; 9:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malumatfuruş

pikeman mıydı halberdier mıydı şöyle mızraklı bir adam vardı onlarda baya iş görüyor fillere karşı-hemde ucuz..

ayrıca onager diye alev topu atan mancınıklardan bir düzine kadar yap aynı anda attıkları zaman baya bir güçlerini götürecektir daha sonra filleri temizlemesi daha rahat olacaktır..

Aynen öyle geçen random maç atıyorduk bana koreliler karşımdakine persler düştü,adam bir ordu yapmış anlatamam sana 100-150 civarı fil

vardı,mapte sürekli scout gezdiririm kimde ne var kimde yok diye.Ben bunları görünce bir bastım halberdierleri 400 tane yaptım

ayırdım hepsini 200 200 bir kısmını.Mapte black foresttı bu arada, bir kısmını benim girişte beklettim diğer kısmını arkada

pusturdum.Tabi wall felan yapmadım adam direk girsin diye bu içeri girince 200 tanesini bir uçtan 200 tanesini bir uçtan saldım

filler ortada kalınca tabi kazanan taraf ben oldum.Yalnız halberdierlerin yükseltmelerinin tam olması gerekli,ayriyetten

savaşacağınız birliği atlı veya fil tam içine almalısınız öyle bir köşeden saldırırsanız olmaz.Tam ortaya alıcaksınız çıkamıycakları

için ölücekler. tabi kılıçlı görünce tabanları yağlayın onlara halberdierle gidilmez

yalnız filleri durdurmak cidden zor,ben mapin darlığından faydalanarak sıkıştırma metoduyla aldım ama işi bilen bir adam öncesinde

başka askerlerle koruyabilir fillerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 20 Haziran 2017; 18:18:30 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.