Şimdi Ara

Age of Empires 2 de Pers Fillerine Karşı Savunma? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
32.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • war wagon tek basına heba olur. onager halberdier gibi ön ve arkayı bos bırakmadıgın zaman iş gorur. yoksa sadece war wagonların ustune o sayıda hussar gonderilirse işte o zaman wagonlar işe yaramaz.

2 tane bizans atlısı 20 tane hussarı kayıp wermeden ezer. arkadaslarla oynarken olmustu cok gulmustum. hussarı gonderen arkadasın surat ifadesini gormeliydiniz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sansarstyle

mesajların çoğunu okudum çoğu kişi halberdier den bahsetmiş bir kişide çıkıp ingilizlerin o muhteşem okçularından elite longbowmanlar bahsetmemiş fillere karşı en ii savunma yöntemi uzakdan savunmadır ve bunu oyunda en ii yapan ingilizlerin ismini hatırlayamadım o muhteşem okçuları ile tüklerin silah kullananlarıdır ama özellikelde ingilizlerin okçuları filleri darmadağıne ediyor fillere karşı halberdier barracks dan cıkan herhangi bir askeri gönder onlar filleri oyalarken arkadan dediğim okçuları atış mesafesine sok işi bitirirler emin ol filler ingilizlerin elite longbowmanlarına karşı hiçbir şey yapamıyolar

karşıda 40 tane fil var diyelim. sende de 80 tane longbowmen var. filler hiç okçuların peşine gitmeden direk base'e dalarsa okçular filleri öldürene kadar filler bütün base'i yıkar.

denemesi bedava. aç scenario builderi filleri saldırtma 80 tane longbowmen 40 fili kaç dakikada öldürüyo bir bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 18 Şubat 2008; 0:21:26 >

• Legolas bul bi yerden bütün filleri tek başına alır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthnihilus

Legolas bul bi yerden bütün filleri tek başına alır..

• dostum o kadar fil çıkartmasına izin verme bence
  • monk
  • quote:

Orjinalden alıntı: neuro

quote:

Orjinalden alıntı: sansarstyle

mesajların çoğunu okudum çoğu kişi halberdier den bahsetmiş bir kişide çıkıp ingilizlerin o muhteşem okçularından elite longbowmanlar bahsetmemiş fillere karşı en ii savunma yöntemi uzakdan savunmadır ve bunu oyunda en ii yapan ingilizlerin ismini hatırlayamadım o muhteşem okçuları ile tüklerin silah kullananlarıdır ama özellikelde ingilizlerin okçuları filleri darmadağıne ediyor fillere karşı halberdier barracks dan cıkan herhangi bir askeri gönder onlar filleri oyalarken arkadan dediğim okçuları atış mesafesine sok işi bitirirler emin ol filler ingilizlerin elite longbowmanlarına karşı hiçbir şey yapamıyolar

karşıda 40 tane fil var diyelim. sende de 80 tane longbowmen var. filler hiç okçuların peşine gitmeden direk base'e dalarsa okçular filleri öldürene kadar filler bütün base'i yıkar.

denemesi bedava. aç scenario builderi filleri saldırtma 80 tane longbowmen 40 fili kaç dakikada öldürüyo bir bak.

+

• quote:

Orjinalden alıntı: turkcs

dostum o kadar fil çıkartmasına izin verme bence

+
  • warwagonlar hiç begenmedigim birimlerden birisi topcular ve manager ler cok iyi iş yapabilir ama o kadar fil yapmış bir adam tek basına yollayacak kadar acemi olmaz en azından karsısındakinin halbert benzeri bir birimle saldıracagını bilir ve buna karşı önlem alır

fill ler icin monklar gayet ideal ben kendi arkadasımdan biliyorum adam sadece monklarla iş görüyordu(galiba en iyi monk aztek lerinki olmalıydı tam hatırlamıyorumda)
  • sacres ırki filler icin cok iyi bir irk vurkac taktigi ile butun filleri alirsin filler cok yavas hareket ediyor onunede biraz helberd gonderdinmi tamamdir veya buyucu ordusuyla hepsini cevir
  • saracens ler çok etkili.vur kaç olay bitti
  • Barrack mıydı neydi o binadan çıkan Halberdmiydi neydi onudatam hatırlayamadım.Çok etkili hemde maliyeti düşük.
  • 1-lonbowmanler elite olcak
    2-bütün okçu gelişimlerini yap (bazıları acele ediyo ve kaybediyo)
    3-chemistry i aç
    4-o 100 fil yaptı sen bütün üniteleri lonbowman yAP
    5-bye bye elephants
  • Beyler Yeniçeriler falan nerelere girdiniz. HALBERD yap 1 tane fil bırakmazsın. (halberd ları en gelişmiş hale getir tabi) Fillerle Atlıları HALBERD larla çok rahat alırsın.
    Karşında çok sayıda Kahraman veya fil yapan adamlara çok işe yarıyor bu halberdlar. çünkü Halberd çok ucuz, kahraman ve fil çok pahalı, halberd da ikisini aldığı için düşmanının acayip parası gidiyor. sana hiç birşey olmuyor.
    Adam 150 tane fil getiriyor diyosan. Kur 10 tane Barracks, halberdlar ölünce hemen bas. Odun ve et istiyo zaten, onlarda çok az. hiç zararın olmaz yani.Yeniçeri ve Okçularla birşey yapamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 22 Şubat 2008; 23:09:12 >
  • Bu yazımı iyi okuyun. Fillere karşı savunma istenmiş. Ortada meydan savaşı yok. Filler TC'ye girecek, base'e dalacak. Düzgün bir tehdit yoksa(Yüksek sayıda Halberdier gibi) okçu mokçu hikâye, filler direk içeri dalar. İyi oynuyorum diyorsan ve 100 fil yaptırdıysan zaten adam biliyordur. Hadi yalnızca 100 fil yaptı, yanına okçu veya Halberdier yapmadı diyelim, bu durumda filleri karşı karşıya öldürecek ünite değil, base'e yetişmesini engelleyecek ünite lazımdır. Filler kadar sayıda ünite ile fillerin durdurulması mümkün değildir. Yavaşlığından yararlanıp karşısına sürekli taze ordu çıkartmak lazım gelir. neuro arkadaşım demiş yukarıda.

Samurai'ler denenebilir. Kale ünitelerine bonus atakları var. Denemedim, yalnızca varsayım. Ama diğer taktiklerden fazla sonuç vereceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Bu yazımı iyi okuyun. Fillere karşı savunma istenmiş. Ortada meydan savaşı yok. Filler TC'ye girecek, base'e dalacak. Düzgün bir tehdit yoksa(Yüksek sayıda Halberdier gibi) okçu mokçu hikâye, filler direk içeri dalar. İyi oynuyorum diyorsan ve 100 fil yaptırdıysan zaten adam biliyordur. Hadi yalnızca 100 fil yaptı, yanına okçu veya Halberdier yapmadı diyelim, bu durumda filleri karşı karşıya öldürecek ünite değil, base'e yetişmesini engelleyecek ünite lazımdır. Filler kadar sayıda ünite ile fillerin durdurulması mümkün değildir. Yavaşlığından yararlanıp karşısına sürekli taze ordu çıkartmak lazım gelir. neuro arkadaşım demiş yukarıda.

Samurai'ler denenebilir. Kale ünitelerine bonus atakları var. Denemedim, yalnızca varsayım. Ama diğer taktiklerden fazla sonuç vereceğini sanmıyorum.

Sende; "Savunma istemiş" diyorsun, "Meydan savaşı yok" diyorsun, "Base'e dalmışlar" diyorsun. Ama "Base'e yetişmeden öldürmek lazım" diyorsun. Nasıl olcak o iş. En iyisi halberd Çok defa denedim. Tabi benim yukarıda dediğim gibi, sende demişsin, aynı sayıda üniteyle filleri öldürmek imkansız. Sürekli basmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 25 Şubat 2008; 1:34:05 >

• Nasıl yani nasıl olacak o iş? Gelen filler belli ki meydan savaşına gelmiyor. Karşında 100 tane fili sana değil de direk binalara gelirken görsen ne yaparsın? Savunma. Savunmanın amacı ne? Base'e yetişmeden öldürmek. Bunu neresini anlayamadın ki...

Savunmamız ne olursa olsun ek olarak 20-30 monk eklenirse yararı bol olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DgnByz

Halbert

ustadım goths handblier pikeman ın bı gelısmısı ..he bununlada kesemessen sadırısını kasma baska bıseyle kesemessın
    ....
  • aslında fillerin görünüşüne aldanıp yenmek zor olarak düşünüyorsunuz birincisi perslerin ekonomisi çok zordur bu karşısındaki kişi için avantaj ikincisi halberileri geliştirerek iki gen iş bölükle saldırırsanız çok rahat enersiniz artı olarak kalenizdeki askerler arkadan destrek sağladınızmı iş bitmiştir
  • bence yapcağın tek şey hile eğer hile yapmam diosan

elite jennisary elite tetonic knight falan kullan derim ama pek bi şansın olmas hiç olmadı 2 sıra duvar kur arkasına bombard towar castle vb. kurhücüm allah dalar hücüm allah kaçarlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.