Şimdi Ara

Ağır Kitapları Okuyamıyorum. Ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üşengeç arkadaşlar direk en sondaki renkli yazılmış yeri okuyabilirler ama yazının tamamını okumaları konuya hakim olmaları açısından daha iyi olur.
    Bilhassa felsefe içerikli kitapları. Eskiden okuyabilirdim ama şimdi nedense okuyamıyorum. Eskiden dönemseldi. Yani bazı dönemler bir yılgınlık gelirdi (genelde iki ağır kitabı üst üste okuyunca) ve bir süre ara verirdim ama tatil boyunca hep bir şeyler okudum. Gazete aldım sabahtan akşama kadar onlarla ilgilendim, bulmacaları çözdüm, gece geç saatlere kadar bir şeyler okudum, internetten ders içerikli videolar izledim(okuldaki derslerden değil). Bir de ben sabah saat 10 - 11 de uyanırım en geç. Daha geç saatte uyanmaya gelemem. Normal saatim 07 - 09 arası. Erkenciyim yani. Bu yüzden de tatil vakti 4-5 saatlik uykuyla geçirdiğim oldu günlerimi. (Bazen bilgisayar başında sabahladım o ayrı mesele) Kalan zamanlarda da arkadaşlarımla dışarıda gezdim, yürüyüş yaptım vs. Oyun benzeri uğraşlarla ilgilenmeye pek vaktim olmadı. Ve şu an, okulların açılmasına 4-5 gün kalmışken zihnimde bir yorgunluk hissediyorum. Kitap değiştirip duruyorum çünkü okuduklarım ya çok çabuk sıkıyor ya da çok ağır geliyor. Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zerdüşt'ünü alıp okuyayım dedim kafa basmadı. Adam anlamayalım diye yazmış sanki. Yani aslında üstüne düşünülünce anlaşılabilir bir kitap hatta bünyesinde bir basitlik de barındırıyor ama resmen düşünme isteğim kalmadı.
    Biraz ara verip kendime geleyim diyorum ama okumak bağımlılık yaptı resmen. Zihnimi nasıl dinlendirebilirim? İlle okumayı durdurmam mı gerekiyor yoksa bir süre hafif kitaplar okuyarak da yapabilir miyim bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gulen_Adam -- 11 Eylül 2013; 10:10:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.