Şimdi Ara

Ağırlıkla Oyun için 2.0 Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda daha çok donanım haberleriyle ilgili bölümlerde takılırdım fakat bu bölüme işim düştü :)
    hepsiburadadan gelecek ay sonu harcamak için 100 TL hediye çekim var ama bunun için 300 TL harcama yapmam lazım. Dolayısıyla 300 - 400 TL bütçem var diyebiliriz.
    Uzun süredir creative inspire 5200 5.1 sistem kullanıyorum. Herhalde zamanında birşeyin yanında hediye mediye vermişlerdi. Benim için öncelik sesten ziyade görüntü olduğu için, bugüne kadar bilgisayarımdaki ses kalitesinin çok fazla üstünde durmamıştım.
    Son zamanlarda nispeten küçük masamda surround şeklinde dizemediğim gereksiz bir 5.1 ses sisteminin kablo karmaşasından ve görüntü kirliliğinden çok sıkıldım. Arada bir hoparlörlerin kendilerini yere atması ve yanlarında modemi de götürmeleri cabası.
    Ben de dedim ki madem çek de var fena olmayan bir stereo sistem alayım, gereksiz kablo ve sub karmaşasından kurtulayım. zaten apartman dairesinde elimdeki sistemin basını bile en fazla yarım açıyorum, geceleri full kapatıyorum ki kendisi 17 W bir güce sahip.
    HB de bakarken creative T40 ı gördüm. İşte bu dedim. Biraz araştırdım. M audio av40 lar, bose ler, harman kardon lar, 2.0 mı 2.1 mi olsunlar falan girdi işin içine. En son 2000 TL lik anfileri araştırırken buldum kendimi ve dur dedim.

Ve bütün araştırmalarımın sonuçlarını aşağıdaki gibi özetledim;

1) HB den Creative T40 ---> Hediye çekiyle 197
    2) HB den M Audio AV30 ---> Hediye çekiyle 241
    3) HB den Samson Esa M4a Media One 4a ---> Hediye çekiyle 424 ama bütçemi aşar. Diğerleriyle arasında kalite olarak çok büyük bir fark varsa alabilirim.
    4) HB de satılmayan M Audio AV40 ---> Hediye çekini kullanamayacağım için 365 TL civarı buldum birkaç mağazada. Değerse bunu alırım, hediye çekini başka şeye kullanırım artık.
    5) Bu 2.0 lara vereceğim parayla, orta seviye 2.1 alırım ama ayağımın altında sub olsun bir de ona ekstra kablolar girsin çıksın istemiyorum aslında. Zaten açamıyorum da odada.
    6) Yukarıdaki sistemlerle aradaki kalite farkına değmeyecekse vereceğim para, Creative Inspire 5200 5.1 imin uydularını söker 2.1 kullanırım. Biraz kablo karmaşasından kurtarırım. Ama heves etmişken birşeyler de alayım istiyorum. Belki benim için Hi-Fi ya giriş olur.
    7) Başka önerileriniz varsa bu fiyat bandında.

Kullanım: %70 oyun, %20 film (animeler falan, normal filmleri z5500 le salonda izliyorum), %10 müzik (elektronik, rock ağırlıklı)
    Özellikle oyun oynarken inspire dan aldığım boğuk sesler yerine kaliteli,temiz ve doğru sesler almak istiyorum. Bass ikinci planda. İleride tavsiye edeceğiniz bir ses kardı da alabilirim.

Evet oyun için 2.1 tavsiye edildiğini biliyorum ve evet 2.0 lar daha çok temiz berrak stereo müzik dinlemek için ama gerçekten ayaklarımın altında bir sub istemiyorum. Zayıfta olsa masamdaki hoparlörlerin basslarını komşuları rahatsız etmeden açabilirim diye düşünüyorum. 2.0 düşündüğüm için de yukarıdaki sistemlerden bass ı nispeten daha güçlü olan daha çok işimi görecektir herhalde.
    Bir de yukardaki sistemlerin bass ları her ne kadar yetersiz olsa da bendeki sub a göre nasıl performans verirler?

Okumadığım yerli yabancı forum kalmadı. Çırpındıkça daha derine battım. Bir yol gösterin arkadaşlar.

• creative gigaworks t3 al gümbür gümber z5500 ü okşuyor haberin olsun
  • _MUHTEŞEM_ kullanıcısına yanıt
    Bunu heryerde oyun için çok önermişler. Benim de anladığım kadarıyla bu ve logi z623 oyun ve film için bilgisayara bağlanabilecek en iyi ses sistemleri.
    Bana 373 e gelir HB den ama işte devasa bas var. 17W lık bassını bile açamıyorum creative inspire ımın.
    Buna para vereceğim sonra yine bass akşama kadar çeyrekte, akşam 10 dan sonra full kapalı. Vereceğim bu para sadece hoparlörlerine bile değermi? Büyük fark hissedermiyim?
    Bass ından gerektiği kadar faydalanamayacağıma göre bu parayı daha kaliteli ses verebilecek bir 2.0 a vermek mantıksız mı olur?

Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camoka5 -- 26 Eylül 2013; 1:02:02 >
  • senin ilacın edifier s530 en azından z623 ten daha çok tatmin eder seni.
  • Önceliğin müzik olduğu için kesinlikle multimedia tarzı hoparlörler arasından Edifier yada sorduğun T40 modelini öneririm. T40'ı dinleme şansım olmadı ama bunun bir ufağı olan T20 modeli oldukça başarılı ve kaliteli bir hoparlör. Buradan yola çıkarak T40'ın da iyi olduğunu düşünüyorum.

Daha öncesinde bende Logitech X-530 vardı. Sonradan Edifier M3500 5.1 modelini aldım. Aralarında müziklerin netliği anlamında dağlar kadar fark var. Logitech'ler kuru bas bir ses verirken, Edifier tüm tonlarda tiz, mid ve basların hepsini çok daha dengeli ve berrak şekilde veriyor. Ben Edifier'ı aldığımda 160 TL idi. Şu an fiyatı 225 TL'ye yükselmiş.
    http://www.sanalmarketim.com/edifier-m3500-5+1-64w-rms-hoparlor/p_35737/

Aslında sorduğun M-audio ve Samson monitör hoparlörler müzik için çok daha iyi olacaktır. Sonuçta bas sürücü ne kadar büyük olursa müziklerde derinlik artıyor ve bas seslerde bozulma ihtimali azalıyor. Fakat hoparlörde üst seviyeye çıktığın için bunların hakkını verebilmek için mutlaka bir ses kartı alman gerekir. Yoksa o/b ses kartı ile çok büyük bir fark hissetmezsin.

Ses kartı olarak ise kesinlikle ASUS markasını tercih etmelisin. Ben kendim pci-e soketli (küçük olan) ASUS XONAR DX modelini kullanıyorum.
    http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DX/

Öncesinde Creative X-fi 5,1 Surround USB modelini kullanıyordum ve iyi ki ASUS'a geçmişim diyorum. Müziklerdeki netlik ve detay artışı inanılmaz. Şu an Edifier ve ASUS ikilisi ortalama bir kullanıcı için gerçekten çok yeterli bir sistem. Bunu salonda hifi sistem kullanan biri olarak söylüyorum. Ayrıca ASUS ses kartını aldıktan sonra oyunlarda ve filmlerde resmen arka hoparlörlerin varlığını hatırladım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

Sonuç olarak bütçeni biraz daha arttırabilirsen M-Audio 30 hoparlör ile birlikte aşağıdaki ASUS ses kartını alabilirsin. Tabii burada bilgisayarında boşta PCI yuvası olduğunu varsayıyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ses-karti/asus-xonar-d1-7-1-pci-ses-karti.html

340 TL M-audio AV30 ve 240 TL ses kartı toplamda 580 TL yapar. 100 TL'de indirim çeki ile toplamda 480 TL'ye oldukça başarılı bir müzik sistemi kurmuş olursun.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Uzun ve ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler.

"Önceliğin müzik olduğu için" diye başlamışsınız ama önceliğim oyun aslında.
    Kaliteli hoparlörlerden sonra bir ses kartı da alacağım. Siz bana Asus Xonar DX önerdiniz sanırım ama verdiğiniz teknobiyotik linkinde asus Xonar D1 satılmakta. D1 de DX kadar iyimidir? Bir de HB de Asus Xonar kartlar yok, creative fatality serileri falan var. Bunlar da iyimidir oyun için?

Biraz daha araştırma yaptım ve bu fiyat bareminde sürekli m audio av40 tavsiye edildiğini farkettim. Biraz daha büyük bass lara sahip olduğu için low larda da T40 dan daha başarılıymış sanırım. Ayrıca genel olarak T40 dan çok daha güzel temiz ve kaliteli ses verdiğinden bahsedilmiş. Sanırım hoparlör olarak bunlara yöneleceğim. Tabi böylece HB çeki yalan oldu. Bu çeki de ses kartı için kullanabilirim ama dediğim gibi ses kartı olarak da HB deki seçenekler creative serileri.

Benim asıl merak ettiğim şey eğer av40 ı alırsam, şu anda elimde bulunan inspire 5200 ün 17 W lık bassından çok daha kötü bir bass performansıyla karşılaşır mıyım? AV40 da harici sub olmadığı için, bass performansının çok başarılı olmayacağını biliyorum ama elimdeki sistemden sonra çok fazla mı hissederim ek bir sub ın yokluğunu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.